De Friezen zijn voorbeeld voor rest van NL

Met Jenny Douwes

Zojuist gaf ik nog een speech bij de herdenking van de Slag bij Warns, en ik had de eer om met blokkeer-Friezin Jenny Douwes te mogen poseren voor het Leaver Dea As Slaef monument. Wij Friezen zijn het voorbeeld voor de rest van NL.

Uw blokkeer-Fries met zijn PR Manager, baardman en zigeunerin

De andere spreker was Sander Hoekstra, een mkb-ondernemer die lid is van de Jongfryske Mienskip, net als Jenny Douwes. Dat hij net als ik ook zo jong niet meer is, lijkt een indicatie dat de Friese beweging nu vooral een bejaard gezelschap is. Maar je weet nooit wat een beetje vers bloed aan verjonging van geest teweeg kan brengen.

 

2 Replies to “De Friezen zijn voorbeeld voor rest van NL”

  1. Laten we hopen dat Friezen geen voorbeeld zijn voor de rest van Nederland, daar ‘Friezen’ massaal ‘Auto-genocide’ bedrijven door hun kinderen puur Hollands op te voeden. Taal is de cultuurdrager, zonder Friese taal geen Friezen en zonder Friezen geen Friesland.

    Fryske hynders worden over een aantal jaren aan de buitenwereld gepresenteerd als ‘Dutch horses’ or ‘Holland Horse’ en volgens de Groninger communist Jan Mulder, die jaren geleden nog vaste tafelgast was bij de ‘kapitaal-socialisten’ Barend & Van Dorp, is de Elfstedentocht een ‘Hollands schaatsspektakel’.

    Nou mogen ze die Jan Mulder van mij wel weer terug in de reet van Beelzebub trappen, maar dat onze eigen Friezen zich zonder slag of stoot gewonnen geven en hun kinderen overleveren aan ‘den corrupten Hollander’ doet Grutte Pier in zijn graf omdraaien. Op landverraad (Friesland) en volksverraad staat volgens mij nog altijd de doodstraf. Maar collectieve ‘zelfmoord’ (ingegeven door Hollands onderwijspersoneel Lagere Scholen in Friesland) of ‘auto-genocide’ is lastig te executeren met deze straf, ze zijn ons al voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *