Demonstreren op De Dam geen ‘recht’ maar plicht

Op de Dam, ‘gebruik je IQ en niet je QR’

Met frisse tegenzin reden we naar De Dam voor een druilerige oktober-editie van de vrijheidsmanifestatie, terwijl we op Zondag Rustdag natuurlijk liever bij het kacheltje aan een hapje en drankje waren gebleven. Ook Christenhond Trudy voelt zich zichtbaar ongemakkelijk in de regen tussen de menigte. Maar je moet toch even je plicht vervullen als voorbeeldfiguur, en je steun betuigen aan de mensen die deze demo organiseren. Zolang er nog (zelf)organiserend vermogen in de maatschappij aanwezig is, dan is er nog vrijheid mogelijk.

Een demissionair kabinet dat over haar schaduw illegaal blijft regeren

Helikopter voor filmen Verboten door hun overheid
Flavio Pasquino van Blackbox TV had aangekondigd een helikopter te huren om de demo van bovenaf te kunnen filmen. Die hebben we niet gezien, en mensen stelden dat dit verboden was. Wel opvallend: iedere twee minuten vlogen de Airliners laag over De Dam over om op Schiphol aan te vliegen voor de landing. Normaliter heeft die aanvliegroute natuurlijk alles met weer en windrichting te maken.

Dat ze zo laag over het centrum scheren is in de eigen beleving (na 10 jaar in A’dam te wonen) vrij zeldzaam. Wel heb ik eenmaal als passagier bij opstijgen die cirkel boven de Stadscirkel van A’dam gemaakt, waar je normaliter boven de Kagerplassen de hoogte in gaat.

Een Suri-Nederlander die in de Bijlmer woonde, en die ook onze Blue Tiger Studio-filmpjes over de SDG-doelen kende, die wees er op. Zij kijken sinds de Bijlmerramp met de El-Al argwanend omhoog bij ieder laag over de bebouwde kom overkomend vliegtuig. Als een helikopter vanwege ‘de veiligheid’ verboden is, waarom is iedere 2 minuten een vliegtuig op lage hoogte boven je stadscentrum dan wel prima?

Over risico-afweging gesproken…

Paulus de Boskabouter en Tinkerbel op De Dam

Ieder bedrijf onbezoldigde BOA
Er was geen podium op De Dam. Van enige toespraken hebben we weinig opgevangen. Na van verschillende ‘fans’ hun lof te ontvangen (vanwege de SDG-serie voor Blue Tiger Studio), zijn we dus weer afgetaaid, om thuis bij de kachel met een drankje te kunnen zitten. Trudy ook blij.

Al het gehele jaar zitten we met een demissionair kabinet opgescheept, dat over haar schaduw heen blijft regeren en dat de meest draconische maatregelen doorvoert op illegale basis. Tot grondwetswijzigingen aan toe, wat eigenlijk het grote thema had moeten zijn van de mislukte verkiezingen.

Baard boven baard, een West Fries volger van Blue Tiger en Interessante Tijden

De Horeca is tot onbezoldigde BOA gemaakt van dit illegale kabinet, die hun klanten moeten ‘scannen’. Als ze dat niet doen, mogen ze na 1 waarschuwing de tent meteen sluiten. Het zijn Interessante Tijden, we hadden George Orwell in de Polder al jaren geleden zien aankomen, al voor er van enige Plandemie sprake was. Daarom richtten we deze website immers al vier jaar terug op.

Mensen die het unieke van die situatie NOG niet inzien, die nog steeds geloven dat ‘de pandemie’ daar de aanleiding van is, die zijn gewoon gek, ‘wappie’, of vooral gewoon LUI…Naar eigen inschatting gaat dat nog steeds om 80% van de populatie, corresponderend met de hoeveelheid mensen die nog zo lui zijn om de voorgeschreven werkelijkheid van massamedia klakkeloos te geloven.

Zonder ook maar even de heel kleine moeite te nemen verder te kijken, terwijl de leugen er zo dik bovenop ligt.

Scan QR Code om bij ons account uit te komen

Vrijheid is geen ‘Vrijblijvendheid’
Wie lui is, die verdient zijn vrijheid ook niet. Vrijheid is geen ‘vrijblijvendheid’. Vrijheid is een inspanning en vraagt juist discipline, zo beschrijf ik ook in mijn Fotokoffietafelboek ‘Liever dood dan Slaaf’, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid (ISBN 9789464371871), dat we in eigen beheer uitbrengen, en niet bij De Blauwe Tijger  (Wie daar heeft besteld zal z’n geld terug moeten ontvangen).

Een Friese variant op de ‘Wereld van Sofie’ (Jostein Gaarder) maar dan met honderden foto’s er bij van Groot Friesland en vrije Friezen, Frisia dat van Zeeuws Vlaanderen tot Jutland in Denemarken strekte. Om de eerste druk van 1000 exemplaren te financieren (ongeveer 20 duizend euro) zoeken we nog sponsoren.

  • Je kunt ovv ‘Rypke’s Koffietafelboek’ een donatie (100 euro of meer) doen aan de Stichting MW&B die Interessante Tijden ondersteunt: IBAN NL04INGB 0005526038

Van alle gezindten aanwezig. Met gelovige moslims deel je als Vrije Fries en christen meer dan met nihilisten/liberalen

Dan maak je het mogelijk dat ik mensen ook na de SDG-serie kan blijven inspireren, nu via een geheel andere kant: die van mijn fotografie en natuurfilosofie. Uiteindelijk is het doel natuurlijk dat je zin in het leven krijgt en houdt. Dat je vanuit een levensdoel en je eigen doordachte overtuigingen je positie ten opzichte van het belangrijke thema ‘vrijheid’ bepaalt.

Daarmee kan ‘Liever dood dan Slaaf’ je helpen, met de Vrije Friezen als hoofdrolspelers in een verhaal dat iedereen kan inspireren, of je nu Vlaming bent, Limbo, Brabo, Zeeuw of gelooft ‘Hollander’ te zijn (West Fries)

Misschien zijn Mensenplichten wel belangrijker dan Mensenrechten

Neemt ‘De Techniek’ ons over?
Via de QR-code Lieverdooddandslaaf kom je op de Instagrampagina waar je ons boek kunt bestellen. We zijn niet anti-technologisch, een QR-code kan in zakelijk verkeer zijn functie hebben, net als de RFID-chips in pakjes waarmee de koerier aangeeft waar je post zich bevindt.

De ING Bank gebruikt ‘m nu ook bij zakelijke betalingen. Handig. Maar die code moet niet door de overheid misbruikt worden om verregaande burgerspionage te faciliteren, George Orwell-stijl. Dus dat de ING als verlengstuk van De Staat ‘m straks als je persoonlijke QR gebruikt waar ook je ‘goede gedrag’ op staat:

  • Of je nog wel betalen mag omdat je CO2-budget op is voor de maand, dat bij de pomp plots je bankrekening geblokkeerd is en je niet meer tanken mag: ‘vanwege Het Klimaat’, zegt de spraakrobot van de klantenafpoeierservice van je bank dan.

Een keukenmes is niet ‘slecht’, je kunt er de maaltijd mee bereiden maar ook iemand mee doodsteken in Halloween-stijl. Techniek kan er ook toe leiden, dat mensen daar ‘eigen verantwoordelijkheid’ achter verschuilen. Computer Says No.

Hoewel techniek en technologisch denken natuurlijk wel deel van ons probleem is nu. Immers, wat George Orwell in 1948 met zijn geestesoog voor zich zag, ‘teleschermen’ die je overal filmen en afluisteren, dat is nu technisch mogelijk. Het is technisch gemakkelijker iedereen te spioneren dankzij de kwantumsprongen in computertechniek.

De FvD stond er wel (Haarlemmerpoort): waar was U?

Alleen de FvD durft de zaken te benoemen zoals ze nu zijn
Binnen een technocratie kunnen mensen daarnaast alleen nog denken in technische oplossingen. Bij ‘klimaat’ zouden alleen klimatologen weten wat de hele maatschappij moet doen, bij een virus zou je virologen de beslissingsbevoegdheid moeten overdragen samen met de bureaucraten die hen financieren en faciliteren. Dan krijg je al snel ‘koste wat kost’-beleid, een tunnelvisie waar politici na eenmaal genomen besluiten niet meer uit kunnen.

In plaats van dat een redelijke afweging van maatschappelijke belangen plaatsvindt. Dan ga je ook niet ‘koste wat kost’ (puntje 2 in mijn cursus Bullshitdetectie) doen alsof je ieder virus uit de wereld kunt krijgen, wanneer je maar lang genoeg je hele MKB ruineert. Je opereert op basis van een gezonde kosten-baten-analyse.

Het feit dat gezond verstand in de politiek tot taboe is verklaard, is een heldere indicatie dus dat hier net als bij de CO2-zwendel geheel andere zaken spelen dan ‘corona’ of ‘Het Klimaat’. Zoals ‘The Great Reset’, globalisten die de gang van zaken misbruiken om meer kapitaal en macht naar zich toe te trekken, mensen die ook onze politici in de tang hebben.

Divers pluimage

Vooralsnog is er maar 1 partij, de FvD die dat in de Tweede Kamer durft te benoemen. Terwijl er andermaal niets nieuws onder de zon is. De wereldgeschiedenis hangt van complotten aan elkaar, van Keizer Caligula tot JFK en nu dus The Great Reset, de coup van de grote banken, het World Economic Forum en de Bretton Woods-instellingen, om hun systeem maar in de lucht te houden.

Zo komt de anti-empathische kant van technocratie vol boven drijven. Dat je even op ‘reset’ denkt te kunnen drukken, zonder enig omzien naar de sociaal-economische gevolgen voor echt bestaande mensen met hart en ziel, vlees en bloed. Zoals iemand op de knop kan drukken die een atoombom los laat op een burgerpopulatie.

Zijn mensen vergeten dat ‘Het Kwaad’ wel degelijk bestaat?

Prik in je achterste…Homocafe aan de Spuistraat

Welvaart maakt je lui?
Wie daarnaast het bestaan van dergelijke complotten ontkent, die ontkent de realiteit en is dus een wappie. Of gewoon (intellectueel) aartslui. Maar wat wil je ook: als je vooralsnog zo welvarend bent, en het zo goed hebt als de meeste mensen nu in Nederland. Dan kun je eenvoudig niet voorstellen, dat George Orwell-achtige toestanden wel degelijk mogelijk zijn, ook in een ‘vrij’ land, zoals Nederland door het gros in afgelopen 75 jaar is beleefd.

Daarom: vertrouw niet op je ‘voorstellingsvermogen’, want hoeveel weet je nu werkelijk? Hoeveel kan een Rode Bosmier zien van het bos, vanuit zijn mierenhoop? Mijn fotoboek ‘Liever dood dan Slaaf’ leert je de PLICHT jezelf in te spannen, ook in intellectueel opzicht.

Dus: niet als een zombie achter je TV hangen, maar een actieve houding bij het vergaren en vervolgens toetsen van informatie. Of je daar ‘zin in’ hebt doet er niet toe. Niet alles is altijd even leuk. Ook zo’n banaal woord, ‘leuk’…Een conservatief als ondergetekende kent een zekere ‘levensernst’…

Met Jenny Douwes

Die instelling kan je juist een verdieping in je leven geven, dat je geen oppervlakkige geest bent maar Het Leven kunt zien als het beschermenswaardige mirakel dat het is. Dus Mensenplichten als de Tien Geboden zijn misschien wel waardevoller dan ‘Mensenrechten’, die evenveel waard blijken als het papier waarop ze geschreven staan.

Doch dyn plicht en lit de Lju rabje…

Wat baat het verder immers dat steeds meer mensen je kennen en bewonderen, enkel voor wat Youtube-filmpjes. Eerder liet dat me al koud, toen ik als bassist bewondering oogstte. Je bent nog steeds de zelfde als altijd, plast gewoon geel en gaat net zo dood. We zijn hier om elkaar te helpen op deze pelgrimstocht naar de Eeuwigheid.


Ieder kan iets met zijn eigen talenten bijdragen. En gezonde bewondering koesteren, daar is niets mis mee. In tegendeel: ik bewonder Flavio Pasquino weer, omdat hij weer iets kan dat ik niet als talent in huis heb. Hij is een professioneel mediamens, en zet dat talent in om een geloofwaardig alternatief voor de massamedia op touw te zetten. Hulde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *