Bevrijd je van de moderniteit met ‘Liever dood dan Slaaf’

Friesische Freiheit

Moderniteit ontmenselijkt mensen, dus dien je van de moderne wijze van denken bevrijd te worden om geestelijk vrij te worden. In mijn Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid, nu voor te bestellen op www.lieverdooddanslaaf.com doen we precies dat, in het eerste hoofdstuk over de moderne tijd aan de hand van de Friese filosoof van het Agrarisch Humanisme: Desiderius Erasmusma, en zijn hoofdwerk ‘De Lof der Botheid’. 

De cover: Fries schilder Alma Tadema was aanstichter van de school van Pre-Rafaelieten, bestel via www.lieverdooddanslaaf.com

Nu kan ik een heel filosofisch verhaal ophangen, waarom modern denken ‘rubbish’ is. Dat doen we ook in hoofdstuk 1. We citeren wat relevante filosofische literatuur, om U te laten ‘denken over wat je denkt’.

Vervolgens toon ik aan dat er geen vrijheid is zonder

a. grenzen

b. waarheid, dat waarheid bestaat.

Er is jouw mening, mijn mening, en er is waarheid. Niet ‘jouw waarheid en mijn waarheid’. Mensen die ontkennen dat waarheid bestaat zijn niet alleen onlogisch: hun mening dat waarheid niet bestaat kan volgens de eigen stelling immers al niet waar zijn.

Niettemin houden ze dat stellig vol en iedereen die hun geleuter niet accepteert noemen ze intolerant slecht mens, oftewel: ze zijn zelf Waarheid als een messias die op aarde is gekomen. Uiteindelijk bepaalt dan alleen ‘macht’ wat waar is, en bestaat slechts ‘voor mij’ of ‘tegen mij’…

D66-versie van Friese vlag wil ons land winnen voor de gender-ideologie

Geestelijke therapie met Friese mentaliteit
Uitvloeisels van die geestesziekte zien we culmineren in de gendergekte. Meisjes die zich plots jongen laten noemen op hun regenboogschool, en dat moet je als leraar dan beslist respecteren anders zwaait er wat vanuit hun knotsgekke linkse overheid. ‘Hij of zij of X’ zoals Transhumane kinderen voor kinderen al zong.

Of jongetjes die stellen ‘ik weet nog niet wat ik ben’, terwijl ze een piemeltje hebben en jongetjesverhalen ophangen van riddergevechten en schieten met dit of dat. Maar dat moet je van de moeder beslist respecteren.

Als ik mij vandaag een olifant voel en me Jumbo wil laten noemen: moet iedereen in de tram daar dan ook rekening mee houden en de tram ontruimen zodat ik er met mijn olifantenlijf inpas? Moeten er ook speciale toiletten komen voor mensen die zich plots olifant voelen, zodat ze daar hun grote keutel beter kwijt kunnen?

De Natuur liegt niet. Zo luidt de hoofdstelling ongeveer van de filosoof van het Agrarisch Humanisme, Desiderius Erasmusma.

Als ik me plots een olifant voel en als Jumbo aangesproken wil worden, is iemand dan ‘onempathisch’ wanneer deze me Rypke noemt en als mens behandelt ipv met tonnen droogvoer aan komt zetten en het toilet verbouwt tot olifantformaat?

Sa is’t en net oars
Je hebt een piemel en balletjes, een Y-chromosoom, dus ben je een jongetje. Je hebt een gleufje en twee x-chromosomen, dan ben je een meisje. ‘Probleem’ opgelost. Tijd om aan iets belangrijkers te werken zoals ‘hoe word ik een beter mens, geen zwart zuigend gat maar licht in de wereld dat zijn/haar talenten inzet’…

Begrip voor onzin tonen is geen empathie, maar geestesziekte, lafheid en zwakte, de verheerlijking van slechte eigenschappen, zeker PvdA!. Eigenlijk hadden de klassieke Friezen al nooit iets met het post/postmodernisme.

De bekende uitspraak van die andere hoofdfilosoof van het Agrarisch Humanisme, Rene Descartesma ‘Sa Is’t en net oars’ rekent al af met dat hele idee van ‘je moet mijn mening respecteren’ ( = je mag mij alleen complimentjes geven)

  • Om de eerste druk van 1000 exemplaren (voor) te financieren zoeken we nog sponsoren, je kunt mijn droom helpen mogelijk maken via de stichting MW&B Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke’s Koffietafelboek

Oerfries Kleiland bij Tzum. Filosofie van de koude zeeklei in ‘Liever dood dan Slaaf’

Investeerders die willen participeren zijn ook welkom: mail even via Rypke @ Protonmail.com of bel 0624162988. Het boek is al opgemaakt door een profi DTP’er en de eerste drukproeven komen deze week van de persen. We zijn er bijna, maar november moet het helemaal klaar zijn.

We verzoeken Uitgeverij de Blauwe Tijger verder vriendelijk om de bij hen gedane voorbestellingen te storneren, dat zij die klanten naar ons door verwijzen. Zodat ze het boek kunnen krijgen waar ze al zo lang naar uitkeken.

Mijn besluit om mijn levenswerk in eigen hand te nemen staat wat mij betreft geheel los van verdere vruchtbare samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *