Klimaatgekte, Wanbestuur en Atomausstieg drijft gasprijs op

Verdeelstation bij Slochteren

Terwijl het parallel universum van de mainstreammedia en de staatsomroep (NPO) weer Poetin van ‘misbruik van marktmacht’ de schuld geven, op gezag van ‘De Staat’, bericht De Andere Krant over een waarschijnlijker oorzaak van stijgende gasprijzen, in een artikel van ervaren journalist Karel Beckman: De Europese Commissie heeft het Russische bedrijf Gazprom zelf jarenlang tegengewerkt. Daarnaast veroorzaakt klimaatbeleid een groeiende vraag naar gascentrales, naast Merkel haar Atomausstieg.

Achter iedere windfarm brandt een gas-centrale als backup

De Europese Commissie liep jarenlang op last van de Nato jarenlang de voltooiing te traineren van de Nordstream2-gasleiding van de Russen naar Duitsland (Rugen komt hij aan wal). Die pijpleiding kwam september alsnog gereed, zo bericht Beckman, maar papierwerk rond certificering houdt ingebruikname op.

Bovendien is er geen bewijs dat het Russisch gasbedrijf Gazprom de export beperkt, die was juist meer verhoogd dan het door de Europese Commissie geprezen Noorse bedrijf Equinor

Daarnaast zorgt ‘verduurzaming’ vooral voor schaarste op de gasmarkt, het ijverige sluiten van kolencentrales door D66 en Angela Merkel haar Atomausstieg.

Slochteren was jarenlang de grootste leverancier van aardgas in Europa, maar produceert nu nog maar een fractie van wat het ooit deed. Investeringen in Nederlandse gasproductie worden daarnaast gehinderd door de regels rondom stikstofuitstoot.
Europa heeft daarentegen veel geïn- vesteerd in wind- en zonne-energie.

De productie van windenergie was uitzonderlijk laag dit jaar. Omdat met name Duitsland zijn productie van kernenergie jaar na jaar verlaagt, en in veel landen kolencentrales werden gesloten, was meer gas nodig om elektriciteit te produceren.

Het gevolg daarvan was dat de gasprijzen in de zomer relatief hoog waren, waardoor producenten minder prikkels hadden om hun ondergrondse wintervoorraden uit te breiden, zo schrijven de analisten. Volgens Smith moet Europa meer investeren in gascentrales als het zijn kolen- en kerncentrales wil sluiten, of het zal moeten kiezen voor een uitbreiding van kernenergie.

Energie wordt een luxegoed: Bron Gasterra 2017

Wanbestuur doet rekening de pan uit rijzen
Meer afhankelijkheid van wiebelstroom uit wind en zon, betekent daarnaast meer vraag naar aardgas. Dat is de ‘transitiebrandstof’, en de enige manier waarmee je snel vermogen kan bijschakelen als wind- en zonvermogen plots wegvallen. Achter iedere windfarm staat een gelijke backup in vermogen aan fossiele energie uit gas.

Dat vertellen de MSM je ook nooit, omdat die liever Milieudefensie en hun overheid citeren, en omdat de meeste journalisten gewoon te dom zijn: ze weten net als EZK-topambtenaar Sandor Gaastra – uitvoerder van de ‘energietransitie’ niets van energie, en menen ook dat dit niet nodig is

Om meer gas te reserveren voor de windmolenlobby, overlegde Gasterra al met toenmalige EZK-Minister Henk Kamp om de belasting op gas met een euro per kuub te verhogen. Belasting wordt hoe dan ook een steeds grotere factor in de particuliere gasrekening.

Bron: PBL/ECN 2019, MIDDEN-report blz 7

Kunstmestindustrie verdampt 3 miljard kuub aardgas
De allergrootste gasverbruikers blijven door de Nederlandse overheid gespaard. Neem bijvoorbeeld kunstmestfabriek OCI Nitrogen, het voormalige DSM Agro.

Die verbruiken per ton geproduceerde ammonniak het jaarverbruik van een klein huishouden, en per jaar verslinden ze het verbruik van alle huishoudens in Nederland. Liefst DRIE MILJARD KUUB volgens bovenstaand rapport van PBL/ECN waarvan 1 miljard voor het energiegebruik van de kunstmestindustrie.

`Tegelijk worden boeren verplicht door het Ministerie van LNV om stalmest af te voeren als afval, omdat het digitale programma voor mineralenboekhouding opgeeft dat ze ‘teveel’ mest produceren. Dat kost een boerenbedrijf al gauw 10 -20 duizend euro. Veel boeren moeten echter vervolgens voor tienduizenden euro’s kunstmest inkopen om het in werkelijkheid groeiende mineralentekort aan te vullen.

Het Koning Arthur Kasteel van de Vaderlandse Chemie bij Geleen (Limburg)

Wanbestuur door de Nederlandse overheid- gecontroleerd door de UBO’s van het grootbedrijf (Edith Schippers heeft nu een baantje bij DSM, zij volgde die andere VVD-crimineel op, Atzo Nicolai en ‘duurzame’ Feike Sijbesma van DSM is weer maatjes met het koningshuis) kan dus evengoed een verklaring zijn voor stijgende gasprijzen en stijgende lasten.

Daarover zul je niets lezen in het parallelle universum van de MSM.

De hoernalistiek van de MSM in actie op het Binnenhof

Die zijn al weer druk met het stoken van dat andere vuurtje: ‘besmetting met het coronavirus’ (valse positieve PCR-tests uitgelegd als ‘besmetting’), alias de jaarlijkse griep waarvoor mensen die tweemaal de spuit kregen nu veel gevoeliger kunnen zijn.

De meeste mensen die in het ziekenhuis landen hebben de spuit van Hugo al gehad. Ergo: prikken helpt je niet, wel krijg je last van gevaarlijke bijwerkingen als trombose, en Antibody Dependent Enhancement, oftewel een overreactie op een nieuw virus, omdat je bent inge-ent tegen de vorige oorlog, zoals de Maginot-linie was gebouwd voor de eerste wereldoorlog, maar in de tweede makkelijk werd omzeild.

Lees De Andere Krant, met iedere week ook een bescheiden bijdrage van mijn hand

Abonneer je op De Andere Krant
We raden je hier aan gewoon een abonnement te nemen op deze nieuwe weekkrant, zodat je toch op de hoogte kunt blijven, zo zaterdagochtend met je kop koffie er bij. Tegelijk blijft de ergernis van de MSM je bespaard.

Je kunt ook je abonnement op oude media behouden. Dan leg je daar wekelijks De Andere Krant naast, en dan zie je welke kant zij steeds weglaten maar die wel informatief is over echte oorzaken en gevolgen.

2 Replies to “Klimaatgekte, Wanbestuur en Atomausstieg drijft gasprijs op”

 1. Quote:
  Tegelijk worden boeren verplicht door het Ministerie van LNV om stalmest af te voeren als afval, omdat het digitale programma voor mineralenboekhouding opgeeft dat ze ‘teveel’ mest produceren. Dat kost een boerenbedrijf al gauw 10 -20 duizend euro. Veel boeren moeten echter vervolgens voor tienduizenden euro’s kunstmest inkopen om het in werkelijkheid groeiende mineralentekort aan te vullen.
  Unquote.
  Dat is toch om compleet gek van te worden?

  Is cojona nou wel of geen hoax? Beluister/bekijk de video A FINAL WARNING TO HUMANITY FROM FORMER PFIZER CHIEF SCIENTIST MICHAEL YEADON https://www.bitchute.com/video/9Ci2jK1yFoOd/
  (met dank aan Jensen).

  En wie aan geheugenverlies lijdt (veel leden van de 2e Slaapkamer dus) bekijk/beluister het interview op Café Weltschmerz van 19-10-2021; Gezondheidsraad, geen actieve herinnering aan de Mexicaanse-griep. Cojona is copy-paste Mexicaanse griep maar dan in het kwadraat. Wanneer gaat een wakker 2e Kamerlid eens wat Kamerverslagen van 2009-2010 voorlezen? Mevrouw Arib: iets voor u? Of bent u ook besmet met het ‘geen actieve herinnering aan’ virus van MR?

 2. 29-4-2022
  Russische humor: Dat Vladimir P. zijn hoogwaardig gas nu in roebels wil verrekenen is humor waarmee hij bedoelt te zeggen, wanneer wij onze pakhuizen binnenkort vol hebben met euro’s die alsmaar in waarde kelderen hebben we daar niet veel aan.
  Dan duurt het niet lang meer en de euro en de roebel zijn gelijkwaardig.
  Als de ECB doorgaat met het huidige beleid gaat het daarheen.
  Hij geeft ons de goede raad om Griekenland, Italie en Portugal uit de muntunie te trappen. Dat is ons wederzijds belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *