Peer review ‘Liever dood dan Slaaf’ door topfotograaf

We lieten gistermiddag in Koudum de topfotograaf Chris Toala Olivares kritisch kijken naar de drukproef van mijn fotodebuut ‘Liever dood dan Slaaf’, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid. Als een soort laatste onafhankelijke check, voor de druk van start gaat, dat noem je ‘peer review’, toetsing door kritische en ervaren collegae die meer fotoboeken uitgaven. 

De eerste drukproef is klaar: BInnenkort op uw koffietafel! Twee kilo aan fotografie, gebonden hardcover

Kill your darlings
Uiteindelijk ben je ook narcist tot in de kist, soms wat te snel overtuigd van je eigen genialiteit. Dan kan de ervaren blik van een vakman je helpen om je werk van een andere kant te bezien.

Toala Olivares vond onze coverkeus voor Ophelia tussen de Pompebleden in fotografische zin ook beter, dan wat aanvankelijk de cover zou worden. Met zijn professioneel oog als topfotograaf die internationaal duizenden boeken verkoopt, heeft hij nog wat suggesties gedaan over beeldselectie.

Hij adviseerde nog een stukje ‘kill your darlings’. Een aantal van zijn suggesties heb ik ter harte genomen, die neerkomen op maatvoering en selectie bij de redactie

Friese kerk in Sleeswijk Holstein, met mijn honden-engeltje Trudy

Trudy blijft er gewoon in hoor…wat was mijn pelgrimsreis geweest zonder mijn hondenengeltje.

Ik blijf eigenwijs, ieder heeft ook zijn eigen stijl en vertelwijze. Het beeldverhaal is uniek en nergens heb je het ontstaan van de mentaliteit van ‘Liever dood dan Slaaf’ zo verbeeld gezien. Dat komt begin december van de persen, en daarvan kun jij via onze webshop op www.lieverdooddanslaaf.com alvast een exemplaar reserveren.

One Reply to “Peer review ‘Liever dood dan Slaaf’ door topfotograaf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *