Zalige zadeldakjes in ‘Liever dood dan Slaaf’…

Zalige Zadeldak Hogebeintum

Weinig is zo oer-Fries als de terpen met daarop die oude zadeldakjes in tufsteen en kloostermoppen, die als vuurtorentjes op eilanden staan in de groene zee. Een ‘zee’ van groene weides, onmetelijk vlak en uitgestrekt, ooit op de zee veroverd. 

Hogebeintum, er is al een dijk naar mij vernoemd

Natuurlijk heb ik een aantal van de mooiste opgenomen in mijn fotodebuut ‘Liever dood dan Slaaf’, zoals die van Hogebeintum, ons Friese Isle of Avalon en een andere schoonheid is de zadeldak van Hijum in het Middelzeeland boven Leeuwarden.

Die allermooisten beeld ik hier natuurlijk niet af als internetplaatje. Die kun je alleen zien in ‘Liever dood dan Slaaf, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’ dat je via onze Webshop kunt bestellen. De verkoop gaat als een speer, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *