Tijd voor een Obesitax om Zorg te ontlasten

Het staat op de website lieve mensen, nog even geduld

Wie Liever dood dan Slaaf is leeft natuurlijk in het Oude Normaal, die is normaal mens gebleven, die buigt niet voor een totalitaire technocratie die De Leugen en Paranoia, dat wat krom is met geweld en intimidatie wil rechttrekken. Grutte Pier was ook geen bangvoordegriepmietje. Zulke ‘neologismen’ kom je meer tegen in mijn fotodebuut, dat tegelijk literaire en autobiografische kwaliteiten heeft.

Ryping de Rossig bebaarde Viking

Een virus dat de politie op je afstuurt
De eerste bestellers zouden een uitnodiging krijgen op een bijzondere locatie in Friesland. Maar die haakt nu af uit angst voor een griepvirus, dat je een gewelddadige inval oplevert van Ferd ‘Vetklep’ Grapperhaus en 4000 euro boete.

We zoeken dus een alternatief, en blijven ondertussen een beroep doen op ieder’s Friese boerenverstand.

Wanneer alle gezonde mensen een injectie moeten krijgen, zogenaamd om anderen te beschermen: waarover praat je dan? Moet ik als kerngezonde Friese oude god ingespoten worden met experimentele gentherapie, om iemand met hartfalen en obesitas van boven de 75 zijn leven te doen verlengen met 1 maandje? In theorie.

Vette Ferd, hoeveel kilo overgewicht heeft hij?

Bij wijze van spreken? Wie moet er nu solidair met wie zijn? En wie bepaalt dat dan?

Dus de sportschool moet dicht voor kerngezonde en afgetrainde kickboksers, zodat een stel vetzuchtige Babyboomers een maandje later dood gaat aan de griep. Kinderen mogen het zwembad niet in, omdat er vetkleppen als Grapperhaus rondlopen die even goed besmet zouden kunnen worden door iemand die al tweemaal geinjecteerd is.

Omdat zo’n injectie je dus helemaal niet afdoende beschermt, zo geeft het Ministerie van VWS zelf toe. Dus zijn er al mensen die ‘vaccinatieschaamte’ krijgen. Mensen die doorkrijgen dat ze beetgenomen zijn, want ook met ‘de prik’ krijg je nog steeds George Orwell in de Polder in het kwadraat.

Ryping de Viking 🙂 De Friezen waren proto-Vikingen die met de Denen handel dreven bij Haithabu

Tijd voor Obesitax om zorg te ontlasten
Dan zou je beter een Obesitax kunnen invoeren, een neologisme dat me gisteren inviel. Zijn het niet mensen met overgewicht – Obesitas- die de zorg belasten? Laat mensen hun overgewicht maar uitbetalen in belasting per maand. Dus ben je 30 kilo te zwaar voor je postuur, stort maandelijks 30 euro in een particulier fonds, waarmee je initiatieven voor lokaal gezond eten sponsort.

Of in een fonds waarmee je het landschap verfraait, zodat je in een mooie omgeving kan buitensporten.

Uiteraard stort je dat niet bij ‘de overheid’. Die geeft het maar weg als subsidie voor bankiers, milieurelclubjes of windmolenaars. Zoals de ARP al stelde: ‘van de overheid kan niet enig goeds komen’. Vrije Friezen willen alleen een kleine overheid, die de eigen bevolking ten dienste is, bestaande uit ‘eigen’ mensen met de goede mentaliteit.

Haithabu, Vikinghuisjes aan de Hedebyer Noor

Zo is het en niet anders
Na het lezen van Liever dood dan Slaaf herover je kortom weer een gezond gevoel voor ‘risicoperceptie’, en je durft ook weer te zeggen waar het op staat. In plaats van maar eindeloos te willen ‘verbinden’. De overheid heeft mij al meermaals ‘verbonden’, in de boeien geslagen voor het schrijven van de keiharde waarheid in heavy metal-proza.

Je gaat niet wollig praten om de ander ten koste van alles te vriend te houden. Bij Klassieke Friezen gold ‘Sa it’s en net oars’.  Met postmodernisme hadden ze nooit veel op. Want at it oars wie, dan wie it net sa.

Waarheid bestaat, en waarheid is weer iets anders dan ‘autoriteit’. Het begint ook niet bij een set ‘standpunten’, verbale kledingstukken waarvan je gelooft dat die je in een gesprek goed staan.  Maar bij de juiste mentaliteit. Wie geen liefde heeft voor waarheid, interesseert het ook niet wat die zegt. Als het maar sociaal voordeel levert.

Die kan bij een ingeslagen weg zijn eventuele fout ook niet meer toegeven, en rechtzetten. Omdat ‘prestige’ bij zulke mensen boven (liefde voor) waarheid gaat. Aan waarheidsvinding gaat altijd de juiste mentaliteit vooraf, net als bij de rest van het leven.

har har…Viking

Op DRIE DECEMBER, dus niet morgen al in je bus
Bestel voor meer inzicht in die mentaliteit vandaag nog ‘Liever dood dan Slaaf’ via de website. En nee, dan komt het dus niet morgen al bij je in de bus of anders moet je klagen. We krijgen al herhaaldelijk email van mensen die direct na bestelling het boek verwachten.

Wij zijn hier Bolcom (Bertelsmann On Line) niet, maar een Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er) die het verzenden samen met zijn vrouw moet bolwerken.

Geduld is een schone zaak. Vanaf drie december kunnen wij verzenden, als de drukkerij volgens planning levert. Dat staat op de webzijde ook vermeld. Goed lezen, dat moet je ook kunnen als je Liever dood dan Slaaf bent: ik schrijf voor mensen die kunnen lezen. Wie (intellectueel) lui is, zich niet in wil spannen heb ik geheel niets te bieden.

3 Replies to “Tijd voor een Obesitax om Zorg te ontlasten”

  1. Er staat inderdaad dat ‘we’ de boeken 3 december ontvangen. Dan is het misschien een beetje onduidelijk wie die ‘we’ zijn maar dat het boek niet eerder verstuurd kan worden lijkt me duidelijk uit de tekst. Er staat ook ‘reserveren’ en ‘voorbestellen’ dan moet er toch een lampje gaan branden bij de mensen.

    Toch fijn dat men niet kan wachten je boek in handen te krijgen. Rypbalt de Viking gaat zijn spieren nog nodig hebben. Uiteindelijk sleep je met 1000 x 2 kg boek, 2 ton!

  2. Is het niet beter een standje in de tuin te zetten? Een openingstoespraak houden, het boek bespreken onder het genot van een borrel, samen ‘Fryske sankjes sjonge’ en vervolgens het boek na het zetten van de handtekening uitreiken aan die 1000 man die naar Langweer zijn afgereisd?

    Het is vandaag de dag leuk een T-shirt te dragen met op de voorkant “Sinterklaas is doodgegaan aan Covid”, je ziet dan allerlei basisschoolkinderen verschrikt kijken. Je ziet tranen opkomen en het bekje scheeftrekken. Vervolgens draai je je dan om en daar staat op de rug de tekst: “Nee hoor! Covid bestaat niet!” Je ziet hun opluchting en ze hebben tevens een les geleerd over wat wel en wat niet te geloven.

    Daar over gesproken, Jaap had ook weer een goeie preek: https://www.youtube.com/watch?v=KQ3XGNtPViQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *