Veenkolonien Ground Zero Rutte’s klimaattirannie

De schaal van moderne ‘duurzaamheid’

Vandaag reizen we af naar de Veenkolonien om een held in de ware zin van het woord (opnieuw) te ontmoeten: Jan Nieboer, de keurige accountant die door hun overheid als ‘windmolenterrorist’ werd geframed, die zonder officiele aanklacht door een anti-terrorisme-brigade uit zijn kantoor werd weggerukt met grof geweld, en die vervolgens zes weken lang in een cel in Lelystad werd opgesloten tussen de pedo’s en moordenaars.

‘Grace under pressure’
De burgemeester van hun gemeente Borger-Odoorn riep na ‘de vangst’ triomfantelijk uit ‘we hebben hem’.

Nieboer werd in huis afgeluisterd, zijn telefoon werd getapt, zijn tuin door een politiebende overhoop gehaald. Het Ministerie van Klimaat van topambtenaar Sandor Gaastra- voorheen directeur generaal bij de Politie- zat werkelijk met Nieboer in de maag.

Maar nu komt het, waarom Nieboer een trofee verdient: Ondanks alles dat hem door hun overheid is aangedaan, hij blijft zo keurig en komt goed uit zijn woorden. Een voorbeeld voor iedereen die legitiem verzet pleegt.

Vergeleken bij wat Nieboer overkwam, zijn die drie afrospartijtjes die Ferd Grapperhaus zijn personeel mij aandeed maar Spielerei. Net als de creatieve waarheidsinterpretatie door de drie D66’ers- aka ‘rechters’- van het gerechtshof van Leeuwarden om mij aan een strafblad te helpen. En om de aantoonbaar corrupte ‘energiecommissaris’ zijn corruptie maar goed te kunnen keuren, door hem als slachtoffer te framen.

Nieboer hangt dankzij de gepolitiseerde rechtspraak nog steeds een half jaar gevangenis boven het hoofd. Je mag in NeDDRland ‘De Belangen’ niet in de weg zitten, zo luidt de boodschap.

In Nieboer’s dossier zijn topambtenaren van het innig met de windlobby verweven ‘Ministerie van Klimaat’, Sandor Gaastra (voorheen directeur generaal De Politie) en Ernst Paul Nas hoofdelijk verantwoordelijk.

Plots Glasnost bij NPO? Containment voor de overheid
Tot ons beider verbazing zond staatsomroep NPO op 31 oktober een verrassend eerlijke documentaire uit ‘Tegenwind, het Verdriet van de Veenkolonien.’  Over hoe de windlobby werkte in zijn woongebied, en daarin figureert Nieboer’s lotgeval ook prominent.

Kees Vlaanderen van de Humanistische Omroep was regisseur.

We speculeren alvast over de plotse Glasnost bij Staatsomroep NPO, wat hen drijft om eerlijk over windmolens, lobby en subsidie-belangen te zijn, inclusief het totalitaire beleid tegen mensen die voor hun eigen omgeving opkomen.

Immers, we hebben bij de NPO nog nooit een eerlijk verhaal gezien over kosten en sociaal-ecologische schade van ‘de energietransitie’, en verwachten ook niet dat dit ooit zal komen. In zijn commentaar voor RTV Noord op 21 oktober schetst Kees Vlaanderen het idee dat er ‘ongelukken’ van overheidszijde zijn gebeurd.

Waardoor het verzet ‘harder en cynischer’ werd, omdat ‘mensen zich niet gehoord of gezien voelen’. Het is kortom allemaal emotie weer, die ‘boze burgo’s’.. Wanneer hun overheid maar meer begrip voor hun emoties had getoond….

Containment door mensen ‘het gevoel’ te geven dat ze ‘begrepen worden’ maar het beleid geen millimeter aanpassen

Let op dat laatste woord ‘voelen’. Oftewel: dit is containment, waarin crimineel overheidsgedrag tot ‘incident’ wordt verzacht in plaats van structurele corruptie. Je verwacht ook niet anders bij die andere noordelijke staatsomroep: RTV Noord.

Krijgt Nieboer na een half jaar onterechte opsluiting een uitnodiging van hun overheid om ‘mee te denken’ 🙂 In het door hun overheid getrokken karrenspoor. De corruptie bij hun overheid is niet een ‘ongelukje’ maar is structureel. De Leugen is het nieuwe normaal bij hun overheid.

Het verhaal van de Veenkolonien kun je 1 op 1 overzetten naar het Windpark Fryslan, dat door beeldmanipulatie van Pondera Consult in PKB-gebied de Waddenzee mocht verschijnen van de Raad van State.

De Atlantische bankierskolonie NeDDRland heeft ’t niet zo op mensen die ‘De Belangen’ in de weg staan. Daarom bestaat nu al weer 10 jaar een ‘tijdelijke’ crisis- en herstelwet, waaronder zowel windfarm Drentse Monden als Windpark Fryslan werden geparkeerd.

Overigens is Headwind van Marijn Poels natuurlijk zeer aan te bevelen, want wat hier speelt gebeurt internationaal.

Trofee-waardig
Bewonderenswaardig is de kalmte en humor die Nieboer wist te bewaren, en hoe keurig hij altijd blijft. Andere mensen hadden de moed al lang opgegeven, of ze waren doorgebrand.

Mensen als Nieboer geven ons hoop, hoe je kunt zijn. Juist nu je om je heen ziet, hoe mensen van dag 1 op dag 2 kunnen omslaan in NSBers, die je van een terrasje jagen of uit een museum omdat je de digitale Arierverklaring niet bij je hebt. Omdat ze bang voor hun baantje zijn, of gewoon gehersenspoeld.

Hoe beroerd hun overheid je dus ook behandelt, je moet niet in het zelfde lage bewustzijn vervallen als mensen bij hun overheid. Dat is ontzettend moeilijk, maar wel een opdracht. Je moet je menselijkheid juist bewaren tegenover onmenselijkheid, kalmte tegenover hun borderlinecowboys (‘De Politie’), en rede tegenover het onredelijke.

Dan inspireer je tot de wereld waarin je WEL wilt leven.

HIER kun je mijn langverwachte fotodebuut bestellen

En dat is ook de wereld die ik zoek in mijn fotodebuut Liever dood dan Slaaf, een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’, dat je via de Webshop kunt bestellen. We zien in revolutie en chaos weinig heil.

Want als een totaal gebrek aan moraliteit en beschaving het kernprobleem is bij hun overheid, materialisme en machtsmisbruik: wie komen er dan op de stoeltjes van de macht nadat dit terreurregime is verdreven? We moeten streven naar herstel van de Westerse beschaving, en dus weten wat dat ook maar weer inhield.

Wanneer het boek van de persen rolt krijgt Nieboer er 1 kado, vandaag gaan we eerst Ground Zero van de klimaattirannie bezoeken en fotograferen.

3 Replies to “Veenkolonien Ground Zero Rutte’s klimaattirannie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *