Stigmatisering Omrop Fryslan ‘ongevaccineerd’ Urk ‘nepnieuws’

Wij lezen liever de primaire literatuur dan de leugenfabriek der journalistiek te raadplegen

De beschuldiging op 28 oktober door Omrop Fryslan naar ‘antivax-dorp’ Urk, dat Urkers ziekenhuizen in Friesland zouden ‘overspoelen’, – op gezag van Ate van der Zee van het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorgketen) bestaat slechts uit vertekening van gegevens.

Het Sint Anthonius in Sneek heeft slechts ZES IC-bedden, zo stelt Omroep Flevoland. Als daar twee corona-patienten op liggen en 1 komt door allocatiepolitiek van het ROAZ uit Urk, dan is dat de imponerend klinkende ’50 procent’ uit Urk. Dat is er dan maar 1, hooguit 2. Dat is de ‘overspoeling’ die tot ‘opnamestop’ leidde, waarmee het Friese staatsomroepbedrijf actie voerde voor regeringsbeleid…

Dat beleid blijkt strijdig met de beschikbare internationale gegevens: juist geinjecteerden belanden in het ziekenhuis en zijn ook vaker besmettelijk.

Leugens, verdomde leugens, ‘kwaliteitsjournalistiek’ (linkse leugenaars op subsidie)

Gevaccineerden oververtegenwoordigd bij besmettingen en ziekenhuisopnames
Van de IC-opnames was in de nazomer maar 1 procent op het conto te schrijven van COVID-opnames, zo meldde De Andere Krant nog afgelopen maand. Personele capaciteit – personeel dat afhaakt- vormt een veel groter probleem.

Dat Urkers automatisch verwezen worden naar Sneek en dus oververtegenwoordigd zouden zijn, kan dus eerder een weerspiegeling van allocatie-politiek zijn.

Het duiveltje zit hier in het detail. Van der Zee meldt niet hoeveel bedden er nu bezet worden, maar geeft indrukwekkend klinkende percentages. Zo meldt staatsbedrijf Omrop Fryslan klakkeloos:

Van de coronapatiënten op de verpleegafdelingen in het Antonius komt 70 tot 80 procent van Urk. Op de intensive care gaat het om zo’n 50 procent. Dat zegt Ate van der Zee, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Noord-Nederland.

Geen verband vaccinatiegraad en besmetting, wel allocatiepolitiek en overrepresentatie

Liggen er twee griepgevallen op je IC, en 1 komt van Urk dan heb je ’50 procent’: klinkt indrukwekkend, het is er maar eentje.

 • Kan Ate van der Zee dat bevestigen of ontkennen? Ik stuur hem een email voor wederhoor. Wat je hier voor fout ziet bij Omrop Fryslan, basis van de door alle staatsmedia overgenomen claim: 1 bron is geen bron.

Die Urker hadden ze ook naar het AMC kunnen brengen, dat heeft haar IC-capaciteit in 2020 opgeschaald van 32 naar 60 bedden. Dat klinkt nog steeds nogal mager voor een hoofdstedelijk ziekenhuis in een land met 18 miljoen inwoners. Capaciteit en niet ‘corona’ is dus het probleem.

Wanneer je door allocatiepolitiek iedere bejaarde met zware griep/Covid uit Urk naar Sneek brengt, dan krijg je automatisch die andere vertekening van ’70 tot 80 procent’. Eerlijker was geweest te melden, hoeveel individuele ‘patienten’ dat nu waren, en hoeveel ‘corona’ er lag op het totaal van hoeveel bedden op verpleegafdelingen. En vermeldt aub ook, dat plots ‘influenza’ niet meer tot sterfte zou leiden, dat heet tegenwoordig ‘corona’.

Dan krijg je een weinig indrukwekkend getal, dat representatief is voor een klein provincieziekenhuisje, dat je expres vol stouwt met Urkers. En zo krijgen overheidsactivisten van staatsomroepen een headline, en dan kan overheidsactivist Paul Jansen bij De Telegraaf pleiten voor de door zijn broodheer Thomas Leysen gewenste priktatuur. (Telegraaf 20 november, hoofdredactioneel voor prikplicht met Oostenrijk als lichtend voorbeeld)

Staatsomroepbedrijf FlevolandLiggen er 2, en 1 komt van Urk, dan komt ’50 procent’ van Urk…

Stigmatisering ongevaccineerden in strijd met gegevens besmetting en ziekenhuisopnames
Dat ‘journalisten’ van Omrop Fryslan tot de Vara en De Telegraaf blijven actie voeren voor Hugo de Jonge zijn prikpoitiek, is strijdig met de realiteit. De stigmatisering van niet-geinjecteerden blijkt steeds meer in strijd met internationale wetenschappelijke gegevens.

Arts Gunther Kampf schrijft op 20 november in het medische wetenschapstijdschrift ‘The Lancet’ juist dat de meeste ziekenhuisopnames dankzij het nieuwe griepvirus COVID-19 steeds meer bestaan uit volledig of gedeeltelijk gevaccineerden/mensen die zich lieten injecteren met experimentele gentherapie, waarvoor staatsomroepbedrijven als omrop Fryslan en ook De Telegraaf actie voeren.

Uit de wetenschappelijke literatuur komen namelijk steeds meer nieuwe aanwijzingen, dat juist deels of volledig geinjecteerde mensen COVID-19 helpen verspreiden, en de meest ziekenhuisopnames komen ook voor rekening van geinjecteerde mensen. Dat meldt bijvoorbeeld The Lancet op 20 november

Kampf haalt in The Lancet verschillende steekproeven in verschillende landen als voorbeeld aan. In de staat Massachussets bleken 74 procent van de nieuw gevonden COVID-19-gevallen in juli bij diverse evenementen al eenmalig of dubbel geinjecteerd te zijn. Van die gevallen bleek 78 procent ‘symptomatisch’ te zijn: dus dat je daadwerkelijk besmettelijk voor anderen bent en ziekteverschijnselen vertoont.

In Duitsland bleken 55 procent van de nieuwe symptomatische gevallen, dus besmettelijke personen met ziekteverschijnselen, dubbel geinjecteerd te zijn ‘en dit percentage stijgt iedere week’.

Bron: Science 15 augustus, 60% nieuwe ziekenhuisopnames zijn tweemaal geinjecteerd

Het beeld in Israel is het zelfde, zo meldde Science al in augustus. Tweederde van nieuwe ziekenhuisopnames bestond uit dubbel geinjecteerde mensen, in het land met een vaccinatiegraad van 85%.

De Andere Krant- het misschien wel enige journalistieke weekblad van Nederland- meldt ook, dat een Israelische arts van een medisch topinstituut nu meldt, dat het inmiddels veel erger is:

Dr. Kobi Haviv, medisch directeur van het Herzog Medical Center in Jeruzalem, het top-instituut voor luchtweginfecties. Van de mensen die met Covid in het ziekenhuis worden opgenomen is 85-90% gevaccineerd. Volgens Haviv werken de vaccins niet meer

Urkers zijn nog niet door massapsychose en het totalitaire virus bevangen

Omrop Fryslan subsidieslurpend staatsbedrijf met commerciele nevenverdiensten
Steeds meer mensen doorzien, dat wat de overheidsactivisten van de oude media, van De Telegraaf tot Omrop Fryslan ze op de mouw spelden een vertekend beeld geeft, dat ze risico’s uit context rukken. Subsidie-afhankelijkheid kan bij Omrop Fryslan een grote rol spelen, net als bij RTV Drenthe en al die subsidie-miljoenen oppottende staatsbedrijven.

Activist-ambtenaren in dienst van OCW

Check slechts de begroting van Omrop Fryslan en je weet dat onafhankelijke journalistiek geen prioriteit kan hebben. Het zijn activist-ambtenaren. Meer dan 10 miljoen euro subsidie per jaar komt van het Ministerie van OCW, en nog een tonnetje of 7 van de provinciale overheid. Bovendien krijgen ze bijna 2 miljoen euro om met 1 stem samen met de staatsomroep NOS te spreken.

Verder concurreert dit staatsbedrijf op oneerlijke wijze met staatststeun voor 1 miljoen euro op de markt voor advertenties. Bovendien leggen ze meer dan 3 miljoen euro reserves aan met belastinggeld. En zo besluiten we deel twee van de reeks ‘De Journalistiek is Ziek’.

9 Replies to “Stigmatisering Omrop Fryslan ‘ongevaccineerd’ Urk ‘nepnieuws’”

 1. Dit past nauwsluitend met de gevoerde haatcampagne tegen de Joden . Zoveel gelijkenissen. Dezelfde stappen van inperking op vrijheden, toen en nu. Dit nooit meer werd er gezegd maar jaren later bestonden er in Amerika nog scheidingswetten tussen blank en zwart. En nu? Wanneer momen de bankjes terug in het park met de tekst “verboden voor (joden)(zwarten)ongevaccineerden? Wanneer worden de scharnieren geolied en de gaskamers weer oogebouwd zodat Auschwitz weer gasten kan ontvangen? Ditmaal ongevaccineerden!!!

  1. Oh, maar in de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt te Amersfoort is het al zover, hoor!!!

   Net vir….

   Zaterdag, 6 november, ontving ik het gedenkwaardige bericht.

   Lang, lang geleden was ik als zestienjarige in Zuid-Afrika en heb het met eigen ogen gezien.

   Je zag ze overal, in parken, langs het trottoir en zelfs op parkeerplaatsen langs de weg; banken, en allemaal voorzien van een opschrift. Sommige met “net vir swartmense”, maar op de meesten waren de woorden “net vir’) blankies” afgewisseld met “net vir witmense” aangebracht.

   Als schaakspeler schaak ik tegenwoordig bij een club die zijn intrek heeft genomen in een zaaltje van een kerkgebouw te Amersfoort. Een protestants kerkgebouw dat oorspronkelijk tot de Gereformeerd Vrijgemaakte dominantie behoord. Vrijgemaakt dus…

   U leest het goed; een kerkgebouw dus. En vanaf afgelopen zaterdag ben ik daar niet meer welkom omdat ik geen apartheidspas heb. De leiding van dit gebouw heeft besloten dat iedereen die toegang wil hebben tot het gebouw (inclusief dus het schaakzaaltje) een dergelijke pas moet tonen.

   Inmiddels, zo moet men dan concluderen, zijn de kerkbanken voorzien van het opschrift “net vir vaksmense”. Is het niet in letterlijke zin; dan toch wel in geestelijke. Geestelijk, we zijn ten slotte in de kerk.

   Vrijgemaakt, losgezongen van elke moraal en ethiek. En mij komt in gedachten “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen”.

   ‘) net vir is Zuid-Afrikaans voor “alleen voor”.

  2. we zien dit alle met argus ook gebeuren en dit gebeurd nooit meer .,te walgelijk .Is een drama ,ik zie dat de strijd een beetje minder word. Nu Pas worden vele mensen kwaad .het stokje ???weet je wel?

 2. er is een kunstmatige schaarste op zorg gemaakt. zie cijfers oversterfte. Nu is er weer een nieuw variant en de definitie van een pandemie is op o.a nieuw en besmettingen. Heel oneerbiedig zoals je een schuld opbouwt. Boven de besmettingen is rood en en tijd zijn de incassokosten. En we leven met zijn allen op een schuldbult en de enige eigendom is je lichaam. waarmee je straks als een hoer mee kan betalen verbonden aan een netwerk. Dit kan niet goed gaan. Masr gaat over lijken.

  1. we zien dit alle met argus ook gebeuren en dit gebeurd nooit meer .,te walgelijk .Is een drama ,ik zie dat de strijd een beetje minder word. Nu Pas worden vele mensen kwaad .het stokje ???weet je wel?

 3. Het ziekenhuis in Lelystad is ook failliet gegaan een paar jaar terug. Dus patiënten gaan nu naar Sneek, Harderwijk, Zwolle en Amsterdam. Die zijn daar niet helemaal op berekend.

  Nou kan je natuurlijk 10 keer zoveel IC plekken hebben en je krijgt ze nog vol met COVID patiënten maar zo’n faillissement helpt natuurlijk niet. Publieke voorzieningen inrichten als beursgenoteerde multinational waar van ‘al het vet van de botten is’, lees 0,0 incassatie vermogen heeft en bij de minste of geringste tegenslag al flink in de problemen komt, is geen manier om een robuuste samenleving te creëren. Alleen wanneer je dat als medeoorzaak aanwijst dan kom je natuurlijk aan de politieke overtuigingen en het beleid van onze premier & vrienden. Dan maar naar de 15% ongevaccineerden wijzen.

 4. Ongevaccineerde talenten hebben straks ook een chauffeur nodig die hun in en uit precaire situaties loodst en voor bedreigende situaties behoed. Ik ben in het bezit van “The Negro Motorist Green-Book” en heb ook de film “Green Book” met Viggo Mortensen en Mahershala Ali gezien.

  Het wordt tijd dat het Forum voor Democratie een ‘Green-(left)Book’ gaat uitgeven voor mensen die vanwege hun status van ‘ongevaccineerde’ op heel veel plekken als ‘ongewenst’ worden gezien. Dit moet voor ‘onze’ mensen in kaart worden gebracht om scheldpartijen, dreigementen, boetes en concentratiekamp/gevangenis te voorkomen.

  Zorg dat je een ‘gevaccineerde’ inhuurt: https://www.youtube.com/watch?v=Sm5ZySsrcU4

 5. Vanaf 1 november tot en met gisteren zijn er volgens RIVM verspreid over de gehele maand 9 mensen naar het ziekenhuis gegaan en die zijn zeker niet allemaal naar de IC gegaan. Als daardoor de zaak vastloopt is er iets ernstig mis met onze gezondheidszorg. Mogelijk da Hugo zich daar eens druk om kan maken, in plaats van bedreigingen naar zijn ongevaccineerde medemens te uitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *