Bomencrematoria (‘biomassacentrales’) helpen houtprijzen stijgen

Mooi aan het kanaal gelegen, zodat je veel bos kunt aanvoeren

Vandaag gaan we in op een drijvende kracht achter verdubbelde houtprijzen in korte tijd: biomassa-beleid van hun Ministerie van Economische Zaken en haar RVO (Rijksdienst voor de Ondergang van Nederland). Het SER Energieakkoord van Wiebe Draijer en Ed Nijpels geeft tenminste 20-30 miljard euro SDE+subsidie uit aan het stoken van hout in klimaatcrematoria, van de in totaal 72 miljard euro subsidies. De SDE+regeling is een CDA-vinding van ondermeer Pieter van Geel, nu bestuurder bij oa de Postcode Loterij.

Forest destruction for climate protection by State Forestry Service SBB

Zoals bosbouw-consultant Leffert Oldenkamp vertelde gaat er zelfs zaaghout de bomencrematoria in, nu er door Sandor Gaastra en Ernst Paul Nas hun ‘Ministerie van Klimaat’ een verdienmodel rond werd gebouwd. Dus niet alleen tak- en tophout dat versnipperd, geperst en gedroogd wordt tot houtpellets

Hoeveel hout gaat er de fik in, wanneer je 1 miljard euro subsidie uitgeeft volgens de criteria van de RVO-ambtenarij? Dat heb ik al eens voorgerekend op basis van de regeling uit 2018. In onze klimaatzone kun je ongeveer 100 ton hout per hectare telen, zo tonen bosbouwstatistieken. Per miljard euro SDE+subsidie kun je dan duizenden tot tienduizenden hectares bos stoken om in een bomencrematorium te verstoken, tegen het verbranden van belastinggelden.

Voor ‘het Klimaat’, oftewel: de CO2-psychose van krankzinnig geworden bestuurders.

Vadertje Staat weet alles van economie

De SDE+-regeling kent 33 euro subsidie per opgewekte hoeveelheid MWh warmte toe voor 5000 vollasturen. (2018) Bovenstaande tabel geeft de rekenvoorbeelden van de Rijksdienst voor de Ondergang van Nederland (RVO)

Waar komt dat hout vandaan?

Eneco zegt dat het ‘resthout’ is dat ‘vrijkomt bij onderhoud’. Maar we rekenden al voor wat 1 zo’n Klimaatcrematorium van Eneco (Lage Weide, Utrecht) op kan stoken met haar thermisch vermogen van 60-70 MW: die stoken blij van zin in 10 jaar de provincie Utrecht kaal. Hoe zulk ‘onderhoud’ er uit ziet, kon iedereen overal in de eigen gemeente al zien. Kaalkap van plantsoenen, laanbomen.

Houtsnippers bij Primco in Lelystad

Langs de A6 richting Emmeloord verdween een compleet snelwegbos op Rijkswaterstaat-terrein, en nu kappen ze daar de rest. Uiteraard is er bij lange na geen hout genoeg in Nederland om in bomencrematoria van Sandor Gaastra’s Ministerie van Klimaat op te stoken. Het komt verder uit Letland, Oost Europa. En dat noemen ze dan ‘groene energie’, kaalkap van bossen, lanen, en dat natte hout met gaswarmte drogen, versnipperen en vervolgens voor miljardensubsidies opstoken in een bomencrematorium.

Dat heet ‘circulair’, terug naar de Middeleeuwen klonk zelden zo innovatief. Alle bestuurslagen in NL doen er aan mee, en het is nog steeds bestuurlijk taboe om die klimaatwaanzin ter discussie te stellen. Dit is ‘Het Grote Verhaal’ dat bestuurlijk Nederland voor ons in de petto heeft tot 2030 en daarna.

Forest destruction for climate protection and nature exploitation

Het zinkende schip HMS Nederland verlaten
Conclusie. Al ver voor de Braziliaanse variant, de Deltavariant en Omicronvariant met de geruststelling ‘zingen in de kerk is niet verboden’, was het openbaar bestuur van Nederland al zo gek als een deur geworden.

Alle politici van links tot rechts doen hier aan mee, en dit ter discussie stellen is nog steeds bestuurlijk taboe. Sterker nog, dit is nog maar het begin, want Nederland moet ‘van gas los’, terwijl kunstmestfabriek OCI Nitrogen (vm DSM Agro) vrolijk 3 miljard kuub mag verbruiken om ammoniak te maken. Je mag hier ook niets van zeggen, want voor je het weet staan de gewapende bendes van Grapperhaus weer voor je deur om je te mishandelen (De Nationale Politie).

Voor het delen van een Twitterplaatje beland je al 10 weken in de cel (Huig Plug) in deze krankzinnig geworden tirannie, vrijheidsdemonstranten in Rotterdam werden in de rug geschoten. En er is geen enkele hoop op enige verbetering, wel op verslechtering met nog meer D66’ers in de regering. Daarom klinkt hier des huizes steeds luider de roep om het zinkende schip HMS Nederland te verlaten, voor we in de spiraal neerwaarts meegezogen worden richting ondergang.

Vogelmeppers, siliciumwoestijnen en bomencrematoria

Met psychotische bestuurders, die een land de afgrond in trekken om de eigen psychoses te bezweren, dan kun je ook opsluiting in concentratiekampen niet langer als optie uitsluiten voor ieder die tot dissident gebrandmerkt is. Wanneer je ook bos in een bomencrematorium voor subsidie verbrandt, en dat ‘groene’ energie durft te noemen.

Mensen die echt geestesziek zijn, die hebben dat bij zichzelf niet door, en menen eerder met ‘God’s werk’ bezig te zijn of ‘Het Grote Verhaal voor de Toekomst’. Gestichten hebben volgezeten met zulke Messiascomplexen, nu zijn het niet enkel gestichten meer maar de bestuurskamers van overheden en Multinationals.

Wie prettig gestoord is, die zal als eerste erkennen dat hij gek is. Ik hoop al jaren dat ik gek ben, en de rest niet. Dat zou me enorm gerust stellen.

4 Replies to “Bomencrematoria (‘biomassacentrales’) helpen houtprijzen stijgen”

 1. Politieke wie van de drie:

  Ik ben Napoleon Bonaparte en ik kom altijd mijn beloftes na…

  En ik ben Napoleon Bonaparte en ben zeker geen doorgesnoven hooligan; mijn ogen staan zo gewoon het prettigst…

  En ik ben Napoleon Bonaparte en ik zaai angst, dood en verderf met een onzichtbare vijand…

  Samenvattend: ik ben Napoleon Bonaparte en ik heers over de hele wereld. Iedereen moet zich onderwerpen aan mijn wil, want ik heb altijd gelijk; zelfs als ik het heb. Alleen de financiering laat ik over aan een heeeeele goede oppervlakkige kennis van me.

 2. Tot nu toe heb ik volgehouden dat we het fort Nederland zouden houden, maar ben hoe langer hoe minder zeker. De waanzin neemt levensbedreigende vormen aan. Hoewel de tentakels van het monster van de netwerkmacht uiteraard mondiaal zijn, zou ik liever in een land zitten waar de gewone man/ vrouw nog gezond verstand bezit en tot vechten bereid is. De spoeling is hier uiterst dun.

 3. Interessant stuk, want ook bij ons lokaal (in ***plaatsnaam***) zijn recent prachtige bomen gekapt, met als reden ‘achterstallig onderhoud’ en de ‘essentaksterfte’. Ik weet niet of deze uitleg klopt, ik hoop van wel natuurlijk. Werkelijk jammer van het prachtige beeld dat nu verloren is gegaan. Ook bijzonder, want de drempel voor een particulier om een grote mooie boom te kappen is erg hoog, terwijl de gemeente bij ons een stuk of 40 forse bomen heeft neergehaald, en het worden er nog meer.

  Nu vraag ik mij af, wat levert het een lokale gemeente dan aan geld op per volwassen boom, is dat serieus geld, na aftrek van kosten voor weghalen en herplant etc? Als het veel geld is, dan kan ik me voorstellen dat een lokale wethouder de verleiding niet kan weerstaan. Maar als het niet veel geld is, tja, wie kan dán de wethouder of de afdeling beheer ervan overtuigen dat die bomen plat moeten … lijkt me lastig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *