2021 was geweldig, en Rutte 4 is niet onze regering

Hoe de ‘coronacrisis’ zichzelf in stand houdt

Hoewel Nederland en de rest van de Westerse wereld in technocratische en corporatistische tirannie (2030 Agenda) wegzakken waar George Orwell’s Big Brother bij verbleekt, kun je voor mij 2021 bijschrijven als een bewogen topjaar. Daarin leerde je juist ook de goede kant van vele mensen kennen. Ieder duister maakt dat mensen van het licht hun eigen ruimte maken waar het veel gezelliger is.

Trudy op landgoed Zonheuvel, SDG House bij Doorn, SDG13 met alziend oog

Professioneel gezien was het een gevalletje ‘inkoppen waarmee je al jaren bezig was’.

Het begon met de unieke SDG-gids bij Uitgeverij De Blauwe Tijger over de technocratische tirannie onder Verenigde Naties/WEF-vlag die het Rutte-regime invoert met alle bestuurslagen, onderwijsinstellingen en instituties. De Sustainable Development Goals (SDG’s) vormen het hart van de technocratische tirannie, die je ook letterlijk terugleest in het regeerakkoord van het Rutte 4-terreurregime.

Tot een ‘minister voor natuur en stikstof’ aan toe, oftewel een ministerie van boerengrondroof. (SDG15) Wie eenmaal de SDG-gids heeft gelezen laat zich niet meer verrassen. Gelukkig vindt hij ook bij politici van de goede kant zijn aftrek, en we konden er al lezingen over geven.

Vervolgens op 13 april werd ik door de gewapende terreurbendes van Ferd Grapperhaus (De Politie) van de snelweg gereden, gepeppersprayed, mijn auto kapot geslagen, in de cel gesmeten. Dit als voorbode voor de technocratische tirannie waar we komend jaar verder in zakken, Noord Korea aan de Noordzee.

Nu bleef ik daar vrij laconiek onder, zeker toen Huig Plug en zijn zwager Pieter mij in Leiden bij de politiecel opwachtten. Het filmpje dat we opnamen was vele tienduizenden malen bekeken, maar het is nu bij Blue Tiger Studio verwijderd. Het interview naderhand in Groningen met Huig niet, dat kun je nog kijken.

Hartverwarmend was jullie overweldigende steun na afloop, alle toegezonden kaarten en bijval.

Pepijn van Houwelingen van de FvD stelde nog Kamervragen over de gewelddadige aanhouding. Men wilde mij ook nog vervolgen voor ‘wederspannigheid’ maar de Officier van Staatsterreur/Justitie besloot na die Kamervragen dat er ‘onvoldoende bewijs’ was. Dat leek mij een understatement.

Onze keuze voor de omslag

Toeval is wat je toe valt
Bij de verjaardag van Karel van Wolferen in een Abdij in Bussum ontmoette ik mijn lief. Een donkere zigeunerin op blote voeten, anders dan ‘de rest’, daar kun je als onverbeterlijke hippie meteen voor warm lopen. De meeste vrouwen beschouw ik als voorgeprogrammeerde automata, vleesbomen zonder ‘ziel’ wiens karakter en opvattingen een mal zijn van de sociale omgeving.

Lees maar eens een vrouwencolumn, zo’n wandeltocht rond de eigen navelstreek waarin je wat sociale gemeenplaatsen afstruint en open deuren mag intrappen.

‘Dan heb ik zoiets van duswelbeswel, nou ja duhh, ik ik ik ik’….

Voel je niet persoonlijk beledigd of aangevallen, ik beschrijf het slechts in algemene observatieve zin. Oh ja, ze kunnen ook nooit het persoonlijke van het algemene scheiden.

Maar je hebt ook uitzonderingen op die regel, vrouwen met een oude ziel, niet van deze wereld zijn maar wel voor de wereld. Zij stamt af van een grote geest die al 50 jaar geleden de zaken onderzocht die ik in bijvoorbeeld de SDG-gids ook beschrijf. De opkomst van het technocratisch globalisme. Toeval is wat je toe valt.

Gastheer en gastvrouw van De Abdij

Ik kuste haar meteen op de mond bij de mistletoe en de rest is geschiedenis. Zij kan alles dat ik niet kan of niet graag doe. En ik doe weer wat zij niet doet. Wij zijn door God bijeen gebracht, een ander noemt dat ‘Het Lot’, de Levensloop, krachten buiten onszelf op het moment dat we er klaar voor waren.

Dat komt meer voor. De fantastisch sympathieke Jorn Luka, die met mij de langste podcast ooit opnam in het Nederlandse taalgebied, die kreeg ook zijn (nieuwe) meisje door deze crisis, Isa Kriens.

We werkten vervolgens ook samen aan de afronding van mijn meesterwerk, dat je nu kunt bestellen bij de gelijknamige website; Liever dood dan Slaaf, waarin Ophelia tussen de pompebleden op de voorkant drijft als Friese variant op het Hamlet-toneelstuk vol dood en verderf. Op 13 december was de officiele signeersessie na een vrijheidsevenement bij het Leaver Dea As Slaef-monument.

Die fotografische pil van twee kilo, 364 pagina’s is het hoogtepunt van mijn oeuvre, zowel fotografisch als tekstueel. Dagelijks blijven nu bestellingen binnenkomen.

Special Drawing Rights ‘papieren’ goud, dat geen goud is maar waarde op afspraak van bureaucraten, geldrantsoen. De vader van Afke was er al decennia eerder mee bezig

Stralende toekomst
Natuurlijk liggen tussen al die maanden in nog vele andere gebeurtenissen en vele blogs, het dagelijkse voer voor het hongerige dier dat we sinds maart 2017 ‘Interessante Tijden’ noemen. Omdat we deze tijd al jaren tevoren aan zagen komen.

Jullie kennen mij vooral als ‘blogger’. Niet omdat ik niets anders publiceer maar omdat ik qua blogs nog productiever ben (bijna 5500 in 10 jaar tijd) naast al die onderzoeksrapporten, medewerking aan boeken als ‘Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei’ (2017, Nieuw Amsterdam) en Marcel Crok zijn ‘De Staat van het Klimaat (2010 Paradigma).

Velen volgen mij al sinds we met Hajo Smit en Marcel Crok samen Climategate.nl oprichtten, in 2009. Je ziet dat moderne techniek mensen op z’n Heideggers zowel kan vervreemden van zichzelf, als ook kan verbinden. Dankzij Hajo maakte ondergetekende als ouderwets krant- en papierdier pas kennis met het bloggen.

Supporters van Interessante Tijden op het zaailand, jullie enorm bedankt voor de steun!

Climategate opende een deur naar vele nieuwe mensen, die zich bij ons aansloten. We gingen samenwerken met Urker vissers, en zagen dat de wijze waarop zij (en de boeren) door deze leugenachtige en corrupte overheid behandeld werden een voorbode is,  voor wat nu ook U en mij te wachten staat: nu staan ‘de burgers’ op het menu van Burger King Rutte en zijn klimaat-industrieel complex.

Maar ook hier zijn er lichtpuntjes. Uit ons netwerk, onze verhalen die de CO2- en windmolenhysterie weerlegden ontstonden nieuwe netwerken, stichtingen. Enkele capabele ingenieurs hieruit zijn er met geduldig werk in geslaagd om nu ook kernenergie in het regeerakkoord te krijgen. Een stralende toekomst?

Met een beetje kerncentrale kun je al die windmolens in natuurgebied in 1 keer overbodig maken. Er stond in Zeeland al een grote op de rol van 2000 MW. Of je daar in Nederland nog voldoende capabel technisch personeel voor vindt, dat zal me nog wel benieuwen. Wat technisch een goede oplossing lijkt en op papier ook is, dat hoeft in de weerbarstige praktijk niet zo uit te werken.

Gebruikte Bijbel

 Interessante Tijden
Een reden om in 2017 Interessante Tijden te beginnen, is dat je zowel in de lengte als de breedte moet kunnen denken. Je moet zowel technisch en analytisch kunnen kijken, als filosofisch, theologisch en historisch.

Veel mensen kijken uitsluitend via hun eigen koker. Zo werd mijn onderzoek naar globalisme als ‘complotdenken’ weggewuift door de huidige hoofdredacteur van Climategate. Die heeft het kindje van ons in 2017 overgenomen, en dat was heel goed.

Wanneer je een steakrestaurant opent, verwachten mensen dat je een steak serveert.  Zij serveren nu iedere dag steak, tot tevredenheid van hun klanten die op zoek waren naar steak.

Je gaat ieder de eigen weg die je goeddunkt, en vindt dan vanzelf nieuwe geestverwanten. Uiteindelijk ontdekken mensen die eerder huiverig stonden tegen je 2030 Agenda-onderzoek vanzelf wel dat je in de goede richting dacht.

Er blijkt op mondiaal niveau veel meer centrale coordinatie mogelijk door een verrassend kleine club, dan je had gedacht. Als je al dacht. De coronapsychose kwam in maart 2020 dan ook niet als verrassing. Je zag daar meteen het laatste zetje in naar George Orwell in de Polder. Net als velen voor je.

De vader van mijn vrouw zag het immers al in de jaren ’60-’70 aankomen.

Anderen zullen later inzien, dat ze hun wereldbeeld moeten bijstellen om dat met de realiteit van De Macht in overeenstemming te brengen. Bij ondergetekende was dat een proces van vele jaren. Of ze zien het nooit. Het voelt ook een beetje alsof je hoort dat je meisje al 10 jaar met iemand anders sliep. Jorn Luka was er ook een tijdje letterlijk ziek van. Maar je krijgt er dus ook veel moois voor terug.

De literatuur van vandaag uit 1976, van Hart-Uitgewers

Openbaring-tijd
Deze tijd is die van Openbaring uit de Bijbel, en wel Openbaring 13:17 ontvouwt zich LETTERLIJK. Niet kunnen kopen of verkopen zonder ‘het teken’. Maar zoals de Bijbel ook beschrijft kunnen mensen ziende blind en horende doof zijn. En kunnen eersten de laatsten zijn en laatsten de eersten.

Wat mij opvalt, is dat van alle goede en integere mensen die ik afgelopen 10 jaar leerde kennen, die in karakter voor mij een persoonlijk voorbeeld werden,  er zo weinig zichzelf officieel ‘christen’ noemen. Waarin de reeds vernoemde ingenieur, die kernenergie op de kaart kreeg met enkele strijdmakkers.

Terwijl de mensen die zich ‘christen’ noemen spectaculair door de mand vallen. Vrijwel alle kerken, zowel de communistisch-atheistische PKN-kerken als de Roomse op een enkele uitzondering na, ze vallen door de mand. Ze geloven liever in massamedia en Rutte dan in God, het onvoorstelbaar Grote, Goede, Ware en Schone als krachtbron.

Ook blijkt ‘geloof’ geen garantie voor gedrag met wederkerigheid als basis. De stellingname van een goede Urker kennis hier is mij hier wel dierbaar. We hebben elkaar nodig, zodat we elkaar ook ethisch scherp houden door elkaar een spiegel voor te houden. In een makelaarskrantje bij nieuwe schoonfamilie in Schoorl zag ik nog een andere leuke uitspraak, die het motto kan zijn voor 2022:

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Ecokathedraal

Eco-modernisme is het probleem
Zo herzie ik ook graag een standpunt als dit onvolledig blijkt, of zelfs onwaar. Veel uit het boek waarin ik meewerkte ‘Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei’ (2017) van co-auteurs staat me nu al weer tegen. Omdat ze wat opportune standpunten herhalen als verkopers, en een technnocratische ideologie als ideologisch neutraal verkopen.

Uiteindelijk is er niets ‘moderns’ aan ecomodernisme in de zin van ‘nieuw’.

De Reagan-regering was al ecomodernist, en de CO2-handel, gebaseerd op de handel in SO2-rechten in Amerika is ook ecomodernistisch. In Liever dood dan Slaaf zie je dat ik modern denken als ons probleem ben gaan zien. Gevangen zijn in technisch denken en enkel technische oplossingen willen zien. Steeds dat beroep op ‘de’ wetenschap, die beperkte lezing van de realiteit die ons ook deze medische tirannie bracht.

Laten we elkaar niet papegaaien komend jaar in een eigen echoput, maar elkaar scherp houden. Zeker wanneer wij het geloofwaardige alternatief willen zijn, moeten onze standaarden hoger zijn dan de tirannieke tegenpartij. Zijn wij aantrekkelijker en beter, dan kan het pas kantelen. Anders kan de maatschappij enkel omvallen, en in een gat vallen dat chaos heet.

One Reply to “2021 was geweldig, en Rutte 4 is niet onze regering”

 1. Mooie reflectie op het afgelopen jaar/decennium!

  Ik denk trouwens dat je dit omgekeerd bedoeld:
  “De meeste vrouwen beschouw ik als voorgeprogrammeerde automata, vleesbomen zonder ‘ziel’ wiens karakter en opvattingen een mal zijn van de sociale omgeving.”
  Volgens mij bedoel je te zeggen dat de sociale omgeving een mal is voor het karakter en opvattingen van de meeste vrouwen. Nu staat het er precies andersom; Het karakter en de opvattingen van de meeste vrouwen vormen (als waren ze een mal) de sociale omgeving.
  Dat is misschien nog wel erger dan wat je probeerde te vertellen 😉

  Ik denk overigens dat dit engszins meevalt. Eerder schreef je bijvoorbeeld dat het vooral vrouwen zijn die opkomen voor hun kinderen in dit hele Corona gebeuren als waren zij leeuwinnen. Van mannen had je tot dan toe minder gezien.

  En tot slot, de beste wensen voor 2022!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *