‘Engelse variant velt 35 op 10 duizend Nederlanders'(1989)

Toen ‘de griep’ nog gewoon ‘de griep’ heette, screenshot historische pagina Leidsch Dagblad

Het Leidsch Dagblad citeert op 15 december 1989 Prof Masurel van het Nationaal Influenza Centrum in Rotterdam, die waarschuwt voor een ‘nieuwe griepepidemie’ (30 gevallen per 10.000) dankzij het ‘Sjanghai’-virus’ en de daaropvolgende ‘kwaadaardige griep’ die de naam kreeg van ‘Engelse griep’ omdat deze virusvariant daar als eerste zoveel mensen ziek maakte.

Ze berichten hoe mensen in de rij staan voor ‘het antigriep-vaccin’ dat Duphar BV in Weesp produceert, nu er al in sommige regio’s in Nederland 35 op de 10 duizend (ernstig) ziek worden. Dankzij het nieuws over de Engelse griep die in ‘het zwaar getroffen Engeland’ om zich heen slaat, zouden voor 1 januari 100 duizend extra vaccins gemaakt moeten worden, dankzij groeiende vraag bij huisartsen.

Iedere nieuwe griepepidemie kreeg de naam mee van het gebied, waar deze als eerste slachtoffers maakte die door artsen werden gedetecteerd. Voor iedere nieuwe variant moet een nieuw ‘vaccin’ gemaakt.

Mondkapjes waren vroeger een strafwerktuig tegen opstandige slaven

De grootste epidemie tot dan toe door griepvirusvarianten was in 1978, die trof liefst 107 van de 10 duizend Nederlanders. Het Leidsch Dagblad schrijft:

‘vaccinatie tegen de griep is nog steeds aan te bevelen. Vooral risicogroepen (oudere mensen, patienten met aandoeningen aan luchtwegen en longen, hart- en suikerpatienten) doen er verstandig aan zich te laten inenten. Ook al is de vaccinatie voor deze eerste griep (Sjanghai-virus) te laat.

Uit die zelfde tijd ook berichten over het Carnaval in Brabant, waarna er een massale griepgolf optrad, omdat mensen elkaar dan besmetten. Ziekenhuizen vol…

Harde Coronaporno inclusief obscene foto’s aan beademingsapparaat als ‘close-up Cum Shot’

In maart 2020 gebeurde iets wonderlijks. Sindsdien is er geen griep meer. Iedere snotneus heet sindsdien ‘corona’. Wie zich afvraagt hoe de griep plots kon verdwijnen, wie net als al die andere jaren geen mondkap draagt zoals hij nooit deed bij iedere jaarlijkse griepgolf, wie gewoon zijn horecazaak open houdt bij de kerst…

…die lijdt aan een nieuwe psychische ziekte; ‘complotdenken’…. Die ‘draagt een aluhoedje’, die ‘verspreidt nepnieuws’, die…moet in een concentratie/quarantainekamp opgesloten!

Het zijn Interessante Tijden!

One Reply to “‘Engelse variant velt 35 op 10 duizend Nederlanders'(1989)”

  1. Some scientists claim that hydrogen, because it is so plentiful, is the basic building block of the universe. I dispute that. I say there is more stupidity than hydrogen, and that is the basic building block of the universe.
    Frank Zappa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *