Zingende Ceders van Rusland

Orthodoxe kerk Bialowieza, de kerk zou mensen tot slaven hebben gemaakt

Dankzij een bioboer uit Friesland die mij heerlijke zelfgemaakte Roquefort-kaas opstuurde, leren we over het gedachtengoed van de Siberische zieneres Anastasia. Of misschien beter gezegd, van de ondernemer/schrijver Vladimir Megre.

Die claimt haar in 1994 op expeditie in Siberie te hebben ontmoet. Vervolgens schreef hij een boekenserie ‘De Zingende Ceders van Rusland‘ waarin zijn/haar gedachtengoed over de ware oorsprong van de Rus wordt verkondigd.

Daaruit zijn over de Westerse wereld heen paganistische (heidense) sektes ontstaan die Anastasia zeggen te geloven. Landbezit voor iedereen (2,5 acres) is bij die visie de kern van slavernij-afschaffing.

Een zieneres volgen uit de Siberische wildernis

Hoe maak je een eigen sekte met volgelingen
Een manier om te ontsnappen uit een bestaan van loonslavernij kan zijn: sekteleider worden, en je volgelingen tenminste een tiende van hun inkomen laten afdragen. Wat je dan tenminste moet hebben geproduceerd is een heilig boek, met Grote Inzichten die je uit een openbaring hebt ontvangen.

Mijn eigen Magnum Opus Liever dood dan Slaaf, een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid zou zo’n nieuwe Bijbel kunnen worden. We lieten alvast een flinke baard groeien bij schrijven. De eerste druk van duizend exemplaren dunt al aardig uit, wie deze pil van twee kilo ontvangt is altijd enthousiast.

Vooralsnog heb ik 1 volgelinge, die met regelmaat geloofstwijfels ventileert.

Misschien omdat ik de neiging heb niets werkelijk serieus te nemen, ook mezelf niet. Eigenlijk het hele leven niet. Zo heb ik gisteren een profiel aangemaakt op Linkedin. Wat is dat een hellehol van geveinsd succes en valse pretentie. Je kunt er jezelf zelfs ‘Climate Change Specialist’ noemen. Wat doe je dan? Uit je nek lullen, mij dunkt.

Een beetje sekteleider moet een vorm van dodelijke ernst kunnen veinzen, heilig geloof in wat hij zegt, anders sta je immers niet in contact met de Hogere Wijsheid. Wie nog tips heeft om een betere sekteleider te worden: comments below.

Het hele idee dat ‘carriere’ en ‘werk’ levensvervulling zijn. Voor de meeste mensen is werk geen ‘vocation‘ (roeping) maar occupation. (bezetting) En dan heb ik het als journalist/schrijver/fotograaf nog relatief getroffen. Je anders voordoen dan je bent in de hoop op waardering van voorheen wildvreemden, wat is daar nu aan?

Rus, Roeier…

Wat als de historie totaal anders is dan ons verteld?
Wanneer je eenmaal ziet dat wat de massamedia je verkopen ook vaak uitzinnige onzin is, komt dan niet vanzelf ook de volgende vraag: is de hele geschiedenis zoals geleerd, niet ook een manipulatief samenraapsel, geschreven door de overwinnaars?

De Russische ondernemer Vladimir Megre speelt in op dat verlangen van alle loonslaven/Zelfstandigen Zonder Perspectief. Zijn werk drijft ook op het idee ‘stel dat de wereld nu helemaal anders is dan ons verteld was’…

Wat als het leven nu geheel anders is dan op het eerste gezicht lijkt… Het ‘stel dat’ gevoel, iedereen die onvrede voelde met het moderne bestaan, die fata morgana’s die ‘het geluk’ zouden brengen, die heeft dat idee wel eens gekend.

Het ‘stel dat’-idee begint al bij de keuze ‘is er een geestelijke wereld: ja/nee’.

Het orthodoxe kruis

Een lekkere meid in de wildernis met inzicht
Vladimir Megre claimt in 1994 een hele mooie jonge meid te hebben ontdekt bij een rivier in Siberie. Vol spirituele inzichten, en daarvan zou hij als schrijver/ondernemer dan het medium zou worden. In de Russisch orthodoxe traditie heb je vaker Heremieten, ook vrouwen die zich in de wildernis terugtrekken voor spiritueel inzicht. Dus het verschijnsel ‘Anastasia’ past in de Russische traditie.

Megre zijn eerste boek uit de ‘Zingende Ceders van Rusland’-reeks is naar haar vernoemd ‘Anastasia’.

Het oorsprongverhaal luidt aldus:

The story began in 1994 on the bank of the River Ob amidst the endless expanses of the Siberian taiga. The well-known Siberian entrepreneur Vladimir Megre met with two elderly gentlemen who told him about the amazing properties of the Siberian cedar (also known in the West as the Siberian pine).

At first he didn’t pay much attention to what they told him, but as he continued to reflect on it, Vladimir began to discover, in the historical and scientific literature he examined, more and more evidence supporting their words.

Finally he decided to organize an expedition with a fleet of river steamers. The expedition was ostensibly for commercial purposes, but in actual fact his overriding motivation was to find the elders again and learn more about the secrets of the cedar.

Having instructed his fleet’s captain to maintain their course, Vladimir slipped away by himself at the exact spot where he had met the two elders the previous year. On the riverbank he found a woman waiting for him who turned out to be their granddaughter. She called herself Anastasia .

This woman, through the depth of her knowledge, her sincere love and her outlook on the world, was to have a profound influence on Vladimir ’s whole life.

Russisch Orthodoxe Kerk Hemelum Fryslan

Vladimir en Anastasia, afstammelingen van Zweedse Vikingen/Varangians
Inmiddels is er al een Anastasia Foundation. De kern is steeds, dat je voor bevrijding uit slavernij een stuk land moet hebben. Dan kun je eigen voedsel verbouwen en met ‘De Natuur’ in contact staan.

Zo lezen we:

Anastasia says that when New Words about Eternal Life are discovered – and we discover the exact way that destructive events and images of Anti-reason – occur over and over again in exact detail – the sleeping Vedruss Vedic-Pagan people will start to wake up and usher in a new age of Living Images.

To this effect, Anastasia asks in her books for people to pass laws for free land of at least 2.5 acres – for each family to turn into a Family Food Forest Paradise – for saving the Earth.

Byzantijnse monnik, Syrisch Orthodox als ik me niet vergis

De Natuur is ook het verbindende element dat ik aanprijs in ‘Liever dood dan Slaaf‘, je geografische herkomst en genetische herkomst, een gedeelde mentaliteit. Dus zo gek is dat idee niet. De Natuur lult niet, is pure ondervinding in plaats van enkel ‘informatie’, die plooibaar is.

Een land als Rusland kent een lange traditie van slavernij der landloze boeren (sinds 14de eeuw) in dienst van een landeigenaar, gesanctioneerd door de Orthodoxe kerk. Zoals Megre beschrijft, was die landloosheid ook voedingsbodem voor steun van ‘het volk’ bij acties tegen die kerk, zowel onder Tsaren die hun eigendom confisceerden. Als later onder de Bolsjewieken.

Nu kun je op internet 1 van die boeken uit zijn reeks zo vinden. Wat hij daar schrijft in boek 8.2 (Rites of Love), klinkt vrij historiografisch. Zo lezen we over het begin van de kerstening van de Rus, die officieel in 987 begon. Dat was onder de Rus/Varangian (Zweedse Viking-afstammeling) Vladimir.

Diens vrouw Anastasia kreeg vier kinderen voor ze het klooster inging. De meeste mensen weten al niet dat de ‘Rus’ een naam is voor de Zweedse Vikingen, de ‘roeiers’ (Rus) die de Dnjepr oproeiden om bij de Zwarte Zee uit te komen en Constantinopel. Zij stichten Novgorod en Kiev (de Kievan Rus) onderweg, en dat verklaart ook de historische hechting van de Russen aan de Oekraine.

Orthodoxe kapel…

Niet uitzinniger dan mainstream-sekteverhalen
Wat hij vervolgens te melden heeft over de werkelijke oorsprong van religies en geschiesvervalsing sinds de laatste ijstijd, het mag wat exotisch klinken. Maar vergeleken met wat de massamedia ons opspelden, is het dan wel zo gek? Nu moeten we plots uit het niets sympathiseren met Oekraiense oligarchen.

We moeten ze zelfs als ‘vluchteling’ in huis nemen en gratis treinkaartjes geven, terwijl we van die zelfde media leerden dat vluchtelingen uit andere landen maar ellende zouden geven…

We waren nog maar net bevrijd uit het andere narratief genaamd COVID19 dat ons twee jaar gevangen mocht houden, letterlijk.

…dan is het idee van een ‘oorspronkelijke’ paganistische natuurreligie van Liefde (voor het land), die door inmenging van vrijmetselaars en buitenaardse wezens corrumpeerde misschien wel uitzinnig, maar niet beslist gekker dan wat De Telegraaf je wijs probeert te maken met persbureau Reuters en de NATO.

We leven nu onder een Cultus/Sekte, die stelt dat wij in ‘het Vrije Westen’ leven. En dus: wie Oekraiense Oligarchen – Hun Vrienden- niet toejuicht tegen onze Vijanden- de Russen- dus wel een ‘landverrader’ moet zijn. We waren altijd al in oorlog met Oost Azie, zo schreef George Orwell nog in 1984.

Verontrustend; hoe eenvoudig ‘de massa’ overschakelt van narratief 1 naar narratief 2, en hoe ze daar ook werkelijk gevoelens bij koesteren.

You’ll own nothing = ‘duurzame ontwikkeling’

Terwijl premier Mark Rutte Nederland uitlevert aan het World Economic Forum (net als Trudeau en Macron hun landen), miljardair-oligarchen die slavernij voor de massa verkopen, landloosheid: you’ll own nothing and be happy. Wie de ‘vergroening’ van zijn huis niet kan betalen met warmtepomp, die moet bijvoorbeeld zijn grond maar verkopen aan de gemeente.

Straks krijgen we mogelijk energierantsoenering/CO2-budgettering, en dan geven ze De Rus daarvan de schuld. Wie is er dan ‘landverrader’?

Wel leuk dus te weten dat Vladimir Poetin zo’n illustere Viking-Vladimir als voorganger heeft, en dat diens vrouw Anastasia heette. En dat daarnaar een millennium later een zieneres is vernoemd uit de Siberische Wildernis. We zullen je verder informeren over deze nieuwe natuurreligie, die mij vooralsnog een lekker voedselpakket met zelfgemaakte kaas en brood heeft opgeleverd.

Heremietkreeftje, vernoemd naar zieners die zich in de wildernis terugtrekken

Je kunt een verjaardagskado geven voor de vijfjarige verjaardag van Interessante Tijden. Om dagelijks gratis en zonder advertenties geinspireerd te worden geinformeerd en geamuseerd. Dat kan via NL04INGB0005526038 tav Stichting Milieu Wetenschap en Beleid ovv ondervermelding van ‘Lustrum-donatie Interessante Tijden.’ Jullie helpen mij een vrije geest blijven. 

2 Replies to “Zingende Ceders van Rusland”

 1. Ik heb ook de boeken van Vladimir Megre gelezen en mij viel een overeenkomst met het Taoïsme op.

  “Bederf de orde van de natuur,
  Weerstreeft de ware aard der dingen,
  En het ondoorgrondelijke bestel van de hemel kan niet worden voltooid.
  Dan worden de kuddes der dieren verstrooid,
  Gaan de vogels allemaal ’s nachts zingen,
  Bomen en planten worden vernield;
  Zelfs voor insecten wordt het een ramp!
  Helaas! Dat is de schuld van het bestuur van de mensen!”

  Zhuang Zi
  Hoofdstuk 11, IV
  (vertaling Kristofer Schipper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *