Milieudefensie en klimaatclubs, lakeien van Poetin?

Piekgasinstallatie Bergermeer

Een leuk weetje als kanttekening bij het ‘haat Rusland, heb Oekraine lief’-narratief van de massamedia, nu ‘corona’ plots verdampt is in het niets. Onze Gasunie en die van de Duitsers hebben innige zakelijke banden met het Russische staatsbedrijf Gazprom. In 2014 tekende Gazprom nog een contract met Taqa, de Abu-Dhabische de beheerder van Gasopslag Bergermeer dat (bij mijn weten) eigendom is van Nederlands staatsbedrijf Gasunie en Energiebeheer Nederland. 

Groene Energie in ware zin van het woord. Links de afvalverbrander van HVC Alkmaar, rechts de Piekgas-installatie van Taqa (beheerder voor Energiebeheer Nederland)

Wat gebeurt er nu met alle contracten? De Russen hebben toch ook nooit aan contractbreuk gedaan met bv Gasunie?

Bergermeer is deel van de overheidsstrategie om ‘gasrotonde’ van Europa te zijn. Gazprom huurde bijna de helft van de capaciteit van die opslag, voor zogenaamd ‘kussengas’. In Duitsland huurt Gazprom ook diverse opslaglocaties, zo zie je op Gasopslagnederland.nl.

Daar gebeurt die gasopslag in oude zoutmijnen. Alle haatzaaierij tegen ‘de Rus’ ten spijt, we hebben waardevolle zakelijke banden, en het lijkt er met alle NATO-retoriek op dat het Rutte-regime nu haar hand overspeelt. Wie heeft het meeste nadeel van het ‘boycot de Rus’-narratief?

Moeten de Groningers dan maar verder uit hun huizen beven?

Voor Milieudefensie een waar subsidie-bonanza van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Je zou verder een andere strategische optie kunnen onderzoeken, de hypothese dat klimaatclubs in Nederland als Milieudefensie steun van de FSB hebben gekregen. Die klimaatclubs maken ons met hun lobby voor wiebelstroom uit wind en zon, en lobby tegen kolencentrales en kernenergie extra afhankelijk van….

…aardgas.

Al kan Shell ook spekkoper zijn, omdat die onder Jeroen van der Veer al inzetten op aardgas als ‘transitiebrandstof’. In Quatar hebben ze een grote LNG-installatie. Shell is met Marjan van Loon ook heel ‘duurzaam’, als lid van de DSGC-coalitie met JP Balkenende als voorzitter.

Achter iedere windfarm brandt een gas-centrale als backup

Er is maar 1 type centrale dat de wisselvalligheid van wind en zon als backup tijdig kan bijspringen en dat zijn gascentrales. Tenzij er acuut kerncentrales bij komen, en Nederland gaat schaliegas winnen, en de kolencentrales gaan niet op last van Milieudefensie dicht. Ook de winning van Schaliegas werd door die klimaatclubs- met subsidie van ministeries van LNV en BUZA- tegengehoudeen.

Zitten er FSB-spionnen op Buitenlandse Zaken, die Nederlanders hun betaalbare energie willen afnemen? Het beste zou je per direct de 10 miljoen euro jaarlijkse subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Sandra Pellegrom Stichting SDG Nederland, Ministerie waar Sigrid Kaag de baas was) stopzetten.

Schatrijk gesubsidieerde klimaatclubs maken Nederland met hun lobby tot sitting duck op energiegebied, met energienota’s die het plafond uitrijzen voor 2030 (Dankzij de Regionale Energie Sabotate van Ernst Paul Nas en Sandor Gaastra). Zijn ‘de duurzamen’ immers ook geen communisten/staatskapitalisten?

Is de milieubeweging in de jaren 80 al niet gesteund door de KBG, en ontstond Groen Links immers niet uit de Communistische Partij Nederland? Volgens onderzoeker Peter Siebelt in zijn boek ‘Eco Nostra’ wel… Het netwerk van die communisten, nu staatskapitalisten zal toch niet meteen na de val van de muur zijn verdampt?

De biomassakaart van de AIVH

Hoog tijd daar eens verder in te duiken, ander journaille dat de handschoen op pikt is ook meer dan welkom. Als we ‘van gas los’ moeten, dan blijft er enkel Middeleeuws alternatief over: het stoken van bos, dat je degradeert tot ‘biomassa’. Dan is heel Europa voor 2030 kaalgestookt, met dank aan Milieudefensie en de door hun overheid gesubsidieerde groene maffia.

2 Replies to “Milieudefensie en klimaatclubs, lakeien van Poetin?”

  1. Heel Almere word ontbost grote centrale in almere stad al in werking Gruwelijk wAT EEN HEL al het groen , langs het spoor moet in de bio centrale wat een onleefbaar gebeuren die EU .. maar vooral het opgekochte kabinet .

  2. Met CO2 worden onze genen gebouwd. Kwalijk is vuur. Warmte is beter. Kernenergie is warmte. Gas moet door electrolyse in energie worden veranderd. Als je goed zoekt is gas overal te vinden. Doe het op microschaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *