Interessante Tijden premiere vanavond 19:00 op Youtube

Na vijf jaar schrijven en fotograferen, besloten we met Interessante Tijden dit lustrum te vieren met de start van een nieuw weekjournaal op Youtube. Via deze link kun je alvast intekenen op de premiere vanavond 19:00 met als titel ‘Liever dood dan Slaaf’. Like alvast en subscribe!

In dit allereerste Interessante Tijden Week-Journaal, leest Rypke voor uit zijn Magnus Opus en twee kilo wegende Meisterwerk ‘Liever Dood dan Slaaf, een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid.’

Het boek met schutbladen van historisch Frisia

In dit koffie/biertafelboek gaat Rypke als wanna-bioloog en antropoloog in de Friese Natuur op zoek naar wat ‘vrijheid’ betekent. Bestaan de ‘vrije Friezen’ uit de Middeleeuwen nog, of zijn ze een met uitsterven bedreigde diersoort? Dit Meisterwerk is te bestellen via de gelijknamige webzijde www.lieverdooddanslaaf.com

Na het aflopen van de SDG-serie bij Blue Tiger Studio en de gesprekken bij Jorn Luka’s Trueman Show, kwam veel vraag van ‘fans’ naar nieuwe video’s. Via dit weekjournaal willen we in de behoefte voorzien. De intentie is om iedere week met de boekenkoffer van de Bullshitdetector bij de hand een eigen kijk te bieden op de actualiteit van afgelopen millennia tot nu.

Want dat blijft toch onze definitie van ‘nieuws’: datgene wat je eerder nog niet zo gehoord of gezien had. Een andere kijk op tienduizend jaar geleden kan ook je blik op het heden fundamenteel veranderen. Denk alleen al aan de vraag of je wel of niet gelooft wat in de Bijbel staat, of aan een nieuwe wetenschappelijke ontdekking over hoe de natuur ontstond…

Meer dan ‘de actualiteit’, de productie van de media-industrie en haar persbureaus zijn zulke zaken van belang voor hoe en wie je als mens wilt zijn.

Speech bij de boekpresentatie op 11 december bij It Reade Klif: Foto Robert Dupper

Uiteindelijk zijn we hier ‘De Abdij’, het studiecentrum voor natuurlijke historie, een vrijplaats voor mensen die ook eeuwig student zijn, en die willen leven zonder de eigenheid te zeer geweld aan te moeten doen. Een plaats waar je bij binnenkomst over de boeken struikelt en tevergeefs zoekt naar het huiskamer-altaar van de massamens: de televisie.

We bekijken mensen om ons heen als een verbaasde bioloog die zich afvraagt, wat ze allemaal in godesnaam doen…

Met mijn heerlijke lief Afke als ondersteuning

Video’s maken is net als optreden voor publiek een liefhebberij, die het geschreven woord en beeld mooi aanvult. Bij voldoende subscribers zetten we ons daar serieus voor in, dus like en subscribe en help mijn kanaal vandaag aan de eerste duizend volgers!

One Reply to “Interessante Tijden premiere vanavond 19:00 op Youtube”

  1. Leuk filmpje Rypke!

    Het is je eigen kanaal, niet de publieke omroep dus je mag best reclame maken voor je favoriete bier 🙂

    Weet je al wat meer van die brief van justitie? Ik hoop dat het een seponeringsmededeling is maar dat zal wel niet. Het valt me wel op dat je de satirische, levensbeschouwende en natuurwetenschappelijke stukjes iets meer scheid van elkaar. Soms is dat wel moeilijk natuurlijk, je bent nu bezig met het stikstofdossier en dan bekruipt iedereen al heel snel de vraag: “Als het niet om ‘de natuur’ gaat waarom dan wel?” En daarmee kom je redelijk snel in het levens beschouwende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *