Journo-ambtenarij NPO (KRO/NCRV) belastert critici windmolens

Beeldanimatie RES in Beeld voor geplande windmolens

De webzijde RESinbeeld.nl brengt de vernietiging van het Nederlandse landschap in beeld door topambtenaren Ernst Paul Nas en Sandor Gaastra (Ministerie van Rob Jetten) met hun ‘Regionale Energie Strategie’ (RES), hier wel ‘Regionale Energie Sabotage’ genoemd. De RES betreft het op miljardensubsidies drijvende waanidee dat je met wiebelstroom uit wind en zon een ‘transitie’ kunt maken naar een fossiele energie-loze toekomst.

Valse beschuldigingen

‘Angstbeelden’
Dat fantasme wordt echter op handen gedragen door de ‘journalistiek’ van de Staatsomroep (NPO) van het Rutte-regime in Pointer van de KRO/NCRV. De staatspropagandisten van de NPO beweren op hijgerige toon (‘Klimaatconflict in de Gemeenteraad’) dat RESinbeeld ‘angstbeelden’ maakt:

Een lobbyclub maakt angstbeelden over windmolens. De voorman, een voormalig wethouder, probeert nu in de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede te komen. Die lobbyclub, ‘RES in beeld’, is een website die fotomontages maakt van windmolenplannen in heel Nederland, om de publieke opinie te beïnvloeden.

Greenpeace demonstreert in Berlijn met angstbeelden over de toekomst, tenzij je heel Europa vol windmolentjes zet

Bij mijn weten doen milieuclubs en hun overheid niets dan het maken van angstbeelden om de publieke opinie te masseren. Of het nu voor klimaat-armageddon is of ‘stikstofcrisis.’ (‘de natuur staat op omvallen’ Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur, Greenpeace) Corona was waardevol genoeg om het gehele mkb in de schuldenlast te gooien en voor het eerst sinds 1944 een avondklok in te voeren.

‘Avondklok’ is eigenlijk permanent straatverbod

En nu staat de Boze Rus weer in de achtertuin.

Eerder zouden de moslims in Nederland ons met terreuraanslagen om zeep willen helpen. Op basis van die angstbeelden heeft hun overheid immers Nederland gereorganiseerd in ‘veiligheidsregio’s’ (angstprovincies). Dat ik bij mijn baardkapper moet oppassen, dat hij het mes plots aan de keel zet en roept ‘jij ongelovige hond’….

AAAAHHHH. Waar is Bert Bruls om mij te redden?

Astroturf, Greenpeace krijgt tonnen euro’s van Standard Oil-legaten

Beleid verkopen en concurrentie opsluiten
Heb ik iets gemist? Bij hun overheid is liegen het nieuwe normaal, zo schaamteloos ook. Het gaat ze enkel nog om het verkopen van beleid. Zo zijn ze nu ook bezig met het verkopen van de afschaffing van contant geld aan kinderen met de hashtag ‘van doekoe naar digi’ in een week van het geld van het Ministerie van Financien, en dan is er dit najaar weer de ‘Klimaatweek’.

Hoe Orwelliaans

Pointer wil met deze uitzending ook de publieke opinie beinvloeden. Ze vinden dus samen met hun leugenachtige en corrupte overheid, dat mensen waarmee zij het oneens willen zijn geen invloed mogen hebben. Geheel naar de terminologie van het Ministerie van BZK en Veiligheid (Staatsterreur) – en de ongekozen Eurosovjetpresident Ursula von der Leyen- spreken ze dan ook over ‘misinformatie.’

Het is een initiatief van een klimaatsceptische organisatie, die geld uit de fossiele industrie ontving. Misinformatie over plannen van windmolens op land leidt soms tot jaren vertraging, zo vertellen betrokkenen. In Wijk bij Duurstede loopt de windmolendiscussie zo hoog op dat een wethouder na 27 jaar stopte in de lokale politiek.

Greenpeace LIEGT, misinformatie waar Pointer en hun overheid GEEN aanstoot aan nemen

Kort geding door Clintel
Dit is de tweede maal dat ze RES in Beeld en de organisatie daarachter, Clintel, valselijk beschuldigen van een complot met duistere oliemannetjes. Ditmaal stuurde Clintel een brief naar Pointer met verzoek om rectificatie van zes feitelijke onjuistheden. Anders starten ze een kort geding.

Vaste lezers weten dat het precies andersom ligt, zoals ik reeds beschreef voor Elsevier Weekblad (Nu heet dat EW). Het hele klimaat- en energietransitie-verhaal is met oliegeld gesmeerd, van bijvoorbeeld de Rockefeller Dynastie (Standard Oil, ESSO, Exxon) en hun Verenigde Naties-milieutak (UNEP, Maurice Strong) en hun foundations. Die sponsoren al vijftig jaar klimaatclubs en media die angstbeelden verspreiden over het milieu.

Straks op 22 april moeten alle lichtjes weer op zwart, vieren dat wij als CO2-uitstotend en virusverspreidend menselijk ongedierte terug in de donkere middeleeuwen gestort moeten worden: dat noemen ze Earth Day. Feest!

Hun overheid wil met Ursula von der Leyen een nadeel (afschaffing cash) verkopen als vooruitgang/voordeel

De Staatspropagandisten van Pointer betreuren het samen met hun financier, het ecofascistische Rutte-regime, dat zo plannen voor het verbouwen van Nederlands landschap vertraging oplopen. Ondanks alle door hun NPO en door hun overheid betaalde milieuclubs (bv Milieudefensie, Urgenda enz) verspreide angstbeelden over het weer op de wereld dat naar de gallemiezen zou gaan.

Terwijl het hun Rijksoverheid is die de bevolking continue misinformatie voorspiegelt bij vrijwel alles dat met energie en klimaat te maken heeft. Namelijk dat je ‘van gas los’ moet voor het klimaat, door vuile houtstook zouden ‘frisse scholen’ ontstaan, er zouden ‘subsidieloze windparken’ komen…

Als het gaat om energie en klimaat, kun je hun overheid zelden op een waarheid betrappen.

Nieboer voor zijn kantoor in Nieuw Buinen

Werkte KRO/NCRV met ministeries samen?
Mijn open vraag aan Pointer is dus: hebben jullie deze uitzending samen met een ministerie gemaakt, dan wel op aangeven van een overheidsonderdeel? De terminologie ‘desinformatie’ komt namelijk van hun Rijksoverheid. Burgers die succesvol zijn in het tegenhouden van overheidsplannen worden tegenwoordig namelijk met een luchtje van ‘terrorisme’ bejegend door hun ministerie van Staatsterreur (Veiligheid)

Het moet gezegd, deze behandeling van Clintel en RES In Beeld van de Friese Utrechter Willem Joustra valt nog mee, met wat Jan Nieboer overkwam. Die werd vanwege zijn succesvolle verzet tegen windmolenplannen in de Veenkolonien door een anti-terreureenheid opgepakt en zonder officiele aanklacht in de cel vastgehouden.

We hopen dat Clintel het Kort Geding doorzet, zoals Marcel Crok desgevraagd al stelt ‘genoeg is genoeg’… Dit is al de tweede keer dat ze van een duister oliecomplot worden beschuldigd. Straks komen ze vast met het idee dat we samenspannen met Poetin.

De klimaatontkenners zijn overal met hun desinformatie door duistere oliemannetjes!

Het Ministerie van Angst met haar Angstprovincies (Veiligheidsregio’s)
De hele existentie van een ‘Ministerie van Veiligheid’ met ‘Veiligheidsregio’s’ is uitsluitend gebaseerd op het vanuit overheidswege zaaien van angstbeelden. ‘Veiligheid’ is de omkering van ‘angst’, ‘terreur’ in het Frans. Daarom is Ministerie van Staatsterreur ook een betere benaming voor “Veiligheid’. Of ‘Ministerie van Angst.’

Hun overheid, media en haar milieuclubs houden de bevolking al decennia in een wurggreep van angst, in ieder geval sinds 9/11. In veiligheidskringen heeft die tactiek een officiele benaming: Strategy of Tension. Je kunt daar de boeken van Daniele Ganser over lezen:

Werkt Pointer samen met de ministeries van BZK en de NCTV?

Dat je een bevolking week maakt, zodat ze met hun eigen slavernij akkoord gaan, ja zelfs toejuichen. Zoals de Usefull Idiots bij ‘klimaatstakingen’ die hun eigen energierantsoenering, reisverboden en armoede toejuichen. Wat bij hun overheid vooral opvalt is de verloedering van de taal. Je hebt geen kinderweek meer maar een kidswiek en je buitelt over de Amerikaanse turbotaal van marketeers.

Alsof we sinds 1945 door de Amerikanen bezet zijn… De mensen van Clintel en RESinbeeld kunnen overigens Pointer ook dankbaar zijn voor wat publiciteit. Tot nu toe had ik hun webzijde nog nooit bekeken. Nu wel. Mooi gedaan! Zoals Willem Joustra al voorspelde, stond voordat de KRO hem benaderde al vast wat voor uitzending het zou worden:

Onze ervaring met dit programma is helaas dat het narratief van de uitzending al vast staat tegen de tijd dat contact wordt gezocht met Clintel of in dit geval RES in Beeld. Aangezien je als geïnterviewde ook geen inspraak hebt welk fragment uit het interview gebruikt wordt en het programma het in dit geval ook niet accepteerde dat Joustra zelf het volledige interview ook mocht opnemen, heeft RES in Beeld besloten om niet mee te werken aan een interview.

Dus onze voorspelling voor de uitzending is deze: RES in Beeld maakt verkeerde plaatjes en Clintel wordt betaald door de olie-industrie. Laten we zondag kijken of we er ver naast zitten. Fascinerend dat dit soort bashing betaald wordt uit publieke middelen. Zou Ongehoord Nederland eens moeten proberen.

Dus kan de journo-ambtenarij van Pointer aub even inhoudelijk reageren?

5 Replies to “Journo-ambtenarij NPO (KRO/NCRV) belastert critici windmolens”

 1. Veel beterschap Rypke & Afke! Ik ben ook bezig met de tuin en die tegels sjouwen en herstraten is wel vermoeiend dan kan je niet ziek wezen. Het maakt niet uit welke stam van welk verkoudheids/griepvirus je ook krijgt. Ziek = ziek, goed dat jullie even rust nemen!

  Ik kreeg al mail van Clintel over de aflevering van ‘pointer’. Ik heb nog even getwijfeld om de aflevering te bekijken, ik gun de KRO/NCRV de kijkcijfers niet maar heb het toch maar gedaan. Slecht verhaal, op een goed moment werd gesteld dat RES in beeld alleen maar onzin verspreid want de omgeving ziet er niet uit als op de beelden want de windmolens staan er nog niet. Volgens mij heb ik dat echt gehoord in de aflevering. Nee, fucking hè hè, ze staan er NOG niet.
  Pointer is naar mijn mening de naam ‘onderzoeksjournalistiek’ niet waard. De laatste aflevering van de reguliere serie illustreert dat. Triomfantelijk bracht men de conclusie dat Nederland niet voldoet aan verdragen van kinderrechten omdat gescheiden moeders vaak niet een sociale huurwoning krijgen maar flink in de knel zitten. Ja en nu dan? Ze kunnen weer eens hun vinger wijzen (ah daarom heten ze natuurlijk pointer!) naar iemand die het moet oplossen. Dat dit praktisch onmogelijk is doet er niet toe. Moeten we nu dan maar een stelletje kinderlozen uit hun woning trappen om er gescheiden vrouwtjes in te zetten?
  Allerhande maatschappelijk structuren als het huwelijk zij afgebroken wat voor die ellende zorgt. Misschien dat ze eens wat aandacht mogen schenken aan de nadelen van de cultuur van 1968 dat allerhande zelfdestructief gedrag aanmoedigt. Dat mag je wel verwachten van een omroep als de KRO/NCRV.

  1. Nu met die asielverplichting kun je als huurder of als niet-eigenaar van je eigen woning, verplicht worden tot opvang van Yslamytische Schwarzte-Neggers op je adres, dan wel ter slaapkamer van progressief-liberaal beïnvloed dochterlief van tienerleeftijd. Hoe lijkt je dat vooruitzicht? Maar je krijgt er wel extra Koroona-zegels voor zodat je een paar van die EKO-tofu-zaagsel worsten kunt kopen voor de BBQ.

   1. Ik las het ja. Daarvoor wordt ook weer een wet gebruikt die er helemaal niet voor bedoelt is door de toepassing ‘oorlogssituatie’ op te rekken naar ‘crisissituatie’. Rypke schreef er ook al over.

    Dat lijkt me dus een hele slechte ontwikkeling. Vooral omdat crises aan de lopende band door overheidsbeleid en normleringen van de overheid gecreëerd worden. Ik bedoel, de ‘stikstofcrisis’, de ‘PFAS crisis’ en de ‘klimaatcrisis’ zijn helemaal geen crises. Om die zaken problematisch te vinden moet je al een heel specifiek wereldbeeld hebben met daarom gekoppeld de eis dat de werkelijke wereld wel heel erg onwerkelijk onveranderlijk moet zijn. Maar crises zijn het echt niet.

    Wat kan je als overheid niet doen wanneer we zo gaan redeneren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *