Rypke & Afke (RNA) hebben een griepke


De belofte om iedere week op woensdag een Interessante Tijden-journaal te maken sneuvelt vandaag door de griep. We weten niet welke variant, maar bij het logeren op Marken werd ondergetekende ’s nachts koortsig, lamlendig enzovoort. Daar kwam duizeling bij en kortademigheid, hoesten.

Bij terugkeer in FRL was het plan om de achtertuin opnieuw te betegelen met een goede vriend van ons. Twee dagen probeerde ik al tegels sjouwend, sleuven gravend flink te zijn, maar uiteindelijk ben ik gisteren maar op bed geploft. Drie dagen dronk ik geen koffie maar thee, en die aftreksels van de familie Rooibos drink je alleen wanneer je ziek bent.

Gisteren zelfs nauwelijks gegeten.

En nu heeft Afke ook koorts. Dus heb ik haar aangestoken. Het is niet iets waar je de hele maatschappij voor in lockdown en avondklok zou gooien, of waar je een medische dictatuur voor zou instellen. Bij de seizoensomslag naar plotse lentezon ben je wat eerder overmoedig qua kledij, dat je wel in een shirtje buiten kan blijven.

Dus ben je later snotterig, hoesten. Of dit dan de Omikron is, pffff, het gaat vanzelf weer over.

R&A in optreden

Maar vervelend is het wel even, want je functioneert twee a drie dagen op halve kracht.

Het vorige journaal is een kleine 900 maal bekeken. Dat schijnt voor een eerste keer niet slecht te zijn, maar ik ben gewend dat minstens twintigduizend mensen kijken. Dus like en subscribe, en met wat medische wind in de rug kunnen we morgen een nieuw item opnemen. Dat zal gaan over de tegeltuin voor de onderhoudsarme hersenpan.

4 Replies to “Rypke & Afke (RNA) hebben een griepke”

 1. Het heerst nogal, die griep. Ben er zelf net een beetje aan het eind, net als een aantal mensen om me heen. Hoesten, duizelingen in het begin, druk op het hoofd…deden mij de laatste 2 weken naar een ‘Frysk Slokje’ grijpen, een soort kruidenlikeurtje speciaal voor toeristen bedoeld, zo’n kruikje/flaconflesje met Friese vlag er op. Het vandaag nog 2 flessen Berenburg gekocht om de laatste virussen er uit te branden. Grieperig zijn is gewoon leuk!

  Berenburg mag, als het maar niet van een Russische beer is.

  Nog even een gedicht van Leo Yankevich uit zijn bundel ‘The Hypocrisies of Heaven’

  The Donetsk Morgue
  (october 2014)

  Some lie alone on carts,
  while others wo are new,
  wait stacked up on the floor.
  For you see: there’s a queue
  inside the Donetsk morgue.

  Death masks and private parts
  here are processed and tagged
  cadavers on display,
  mere torsos, arms and legs,
  mouths open, nothing to say.

  They can no longer hear
  the whistle of big guns
  nor feel guilt in the nude.
  Outside, their blood still runs
  near where they went for food.

  A black crow captures a tear
  in the smart phone of its eyes,
  and heaven welcomes peace
  established by the flies,
  and calls for their release.

  All 8 jaar speelt dit, vanaf de ‘kleuren-revolutie’/Maydan-coup, 16.000 doden minstens, waaronder veel burgers.
  Haat tegen Russen brengt 13th tribers als Victoria Nuland and nazi’s samen, met de leider van de Right Sector als tussenpersoon. Het incestueuze EU-Brussel zwijgt over deze genocide, want het zijn maar Russen.

 2. Pardon, dit had ik ook bij de reactie van gisteren maar hoort hier:

  Veel beterschap Rypke & Afke!
  Ik ben ook bezig met de tuin en die tegels sjouwen en herstraten is wel vermoeiend dan kan je niet ziek wezen. Het maakt niet uit welke stam van welk verkoudheids/griepvirus je ook krijgt. Ziek = ziek, goed dat jullie even rust nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *