Eens lekker helemaal niks doen…

Bij Sippenaken/Vaals

Sinds ik mijn meisje ken heb ik geen ambities meer, behalve een beetje samen chillen. Dus misschien had ik eigenlijk al nooit enig maatschappelijk streven, behalve dan dat je moet zorgen dat je genoeg hebt van dat stomme rotgeld, omdat je nog wel eens wat wilt zien van de wereld. Het liefste sluit je jezelf op met je geliefde in een natuurrijk oord zoals hier in Zuid Limburg, muur er om heen met een grote gracht om indringers er uit te houden, drankje er bij, en Trudy natuurlijk.

De Geul is geweldig

Wat heb je ook aan ambitie, er is in dit leven toch niets te bereiken of enige eer te behalen behalve liefhebben, eten en drinken en daar God voor danken. Alles is ijdelheid, ijdelheid der ijdelheden, niets dan najagen van wind…

Waartoe tobt een mens zich af onder de zon. Waarom moet alles ook nut hebben, als ‘het zijn’ in zichzelf al genoeg kan zijn.

Vistrap in de Geul

Nou ja, wanneer we dan toch iets maatschappelijks moeten meedelen, om het hongerige dier genaamd ‘een blog’ te voeden. De Vistrap in de Geul bij Sippenaken is buiten werking, omdat er boomstammen in de trappen zijn afgezonken.

De Geul

Dat zal ooit bij een hoogwaterstand gebeurd zijn, maar het lijkt mij nu onmogelijk dat er nog forellen de Geul opzwemmen. Nou OK, vooruit, ik had wel degelijk ambities, als je iets onderneemt waar je achter staat wil je niet voor een ander onderdoen. Maar sinds ik mijn Meisterwerk heb gepubliceerd, Liever dood dan Slaaf  is eigenlijk alles al gezegd en afgebeeld dat ik wilde laten zien.

De Geul is geweldig

En verder is er vooral gezeik, de lelijkheid van de moderniteit, waar je het liefste aan zou willen ontsnappen. Tussen Friesland en Limburg rijd je twee uur door een industrieterrein en bouwput. Pas wanneer je de lieflijke heuvels hier ziet opdagen kan de last van je af vallen, dat nog niet alle schoonheid is opgevreten voor geld (met rente) en vruchteloos streven.

Het liefste gaan we hier nooit meer weg, maar ja… De plicht roept, het moeten moeten.

One Reply to “Eens lekker helemaal niks doen…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *