‘Wakker’/wantrouwend worden met chemtrails op platte aarde

Wie heeft er ‘gelijk’….

Twee theorieen die door zeer slimme mensen omarmd worden, de platte aarde als sferische schrijf omringd door een ijswal en ‘ze sproeien met vliegtuigen gif over ons’ (chemtrails) zijn vormen van ultieme skepsis, die dankzij de extreme coronamaatregelen voeding kregen.

Je ziet dat de boven ons gestelden het slecht met ons voor kunnen hebben, en dat er gelogen en bedrogen wordt voor geld en macht. Bij ‘klimaat’ is dat eender. En ook bij geschiedschrijving kun je op zijn minst vaak spreken van halve waarheden en eenzijdigheid. Maar waar trek je de grens, wanneer je eenmaal bent ‘uitgestapt’?

In Waterval where the poppies blow

Je wordt wakker, en dan…
Dat er daadwerkelijk een globalistische macht bestaat, die een mensvijandig plan uitvoert is met aanwijsbare personen te identificeren. Denk aan mensen als Klaus Schwab, Henry Kissinger. Maar waar de grens vervolgens ligt tussen waarheidsvinding en paranoia, of slechts een anti-wereldbeeld is net zo moeilijk voor wie is ‘overgestapt’, zich ‘ontwaakt’ meent uit de moderniteitsluier die de massamedia brengen, als voor wie er nog in gelooft.

Niet alles dat in strijd is met de mainstream, is beslist een betere uitleg. Zo is nu de theorie in zwang bij ‘vrije’ media, dat er geen virussen bestaan of bacterieen, en dat je ook niet besmet kan raken. Maar 1 bron is geen bron, een zelfverklaard genie dat ‘de gevestigde orde’ bestrijdt hoeft het nog niet bij het rechte eind te hebben.

Praktische vraag: noem alle basisbouwstenen van een lichaamscel, en beschrijf hun functies? Ken je wel het complot van Louis Pasteur maar je weet niet wat mitochondrien zijn? Kun je de eerste 10 elementen van het periodiek systeem opsommen?

Is er dan door alle eeuwen heen een unipolaire wereldmacht, die ieder mens als de Red Queen bij Alice in Wonderland in haar greep houdt.? Of is dat gewoon wat binnen de christelijke traditie ‘satan’ heet, als heerser over de materie. De oudste complot-theorieen zijn die van de grote wereldreligies, van onzichtbare krachten die de ervaringswereld beinvloeden in een kosmische strijd tussen goed en kwaad.

Is dat niet steeds de basis: hoe ga ik om met ‘het kwaad’ in de wereld en in mezelf?

Ben je louter door een valse werkelijkheid omringd? En moet je via ‘ontwaken’ in ‘de nieuwe tijd’ dan De Nieuwe Wereld vestigen, wat New Age-gezwatel omarmen en boeddha op je arm tatoueren. De vrijheid van meningsuiting is zo’n groot goed nog niet, als het ook ‘vrijheid van onzin’ is, en je eindigt met een mix. van liberalisme en wat holistische yoga-therapie.

Dan kom je uit bij mensen die in de ‘goedheid’ van de mens geloven, en van kinderen die je zo onbedorven mogelijk houdt door ze van cultuur te vrijwaren.

Het paradijs, 300 km van Friesland

De ultieme skepsis, flat earth
We besteedden al eens aandacht aan het dankzij destructieve coronamaatregelen en overvloed vrije tijd op het web herlevende idee, dat werkelijk niets dat je verteld is enige waarheid bevat. Dan kom je bij de platte aarde terecht. Het motief om ons te doen geloven in een ronddraaiende toverbal in een leeg ‘heelal’ is dan van spirituele aard.

Je verdringt ‘de mens’ en ‘de aarde’ dan uit het centrum van het universum, en pleegt zo een coup op het menselijk zelfbeeld. Niet langer ben je een uniek kind van God, maar 1 van de vele diersoorten die ‘ge-evolueerd’ zou zijn. Het is logisch dat met name in christelijk-orthodoxe hoek dus een zeker wantrouwen richting het zogenaamde heliocentrische model (aarde rond de zon) van de wereld (sinds Copernicus) bestaat.

Immers, de Bijbel spreekt over ‘de einden van de aarde’, en hoe het hemelgewelf daarop is gevestigd. Mensen kunnen heel ver doorgaan in een anti-wereldbeeld en waar dat je algemene kennis van de natuur helpt vergroten is dat een pluspunt. Maar je kunt op een gegeven moment volleerd zijn in anti-theorie, terwijl je basale astronomische feitjes niet eens kent, of dat je er zelfs maar in geinteresseerd zou zijn.

Chemtrail???? Of gewoon een condensspoor

Vraag dus altijd een praktische kennisvraag in retour: de aarde is plat? Wat is de chemische samenstelling van de zon? Als iemand alle weerleggingen van het helicocentrische wereldbeeld opsomt, maar ze hebben nog geen basiskennis van astronomie, meteorologie en natuur in het algemeen. Dan kun je vrij zeker zijn dat het anti-denken belangrijker is dan de nieuwsgierigheid en de onderlegging.

Mijn nieuwsgierigheid naar de platte-aarde-theorie kwam doordat je verschillende slimme mensen ontmoette, die er na het zien van wat internetfilmpjes overtuigd van raakten. Het mooiste argument voor mij als individuele waarnemer is wel; hoe kan de lucht stilstaan boven de draaiende aarde (vanuit mijn waarnemersperspectief), als die lucht geen passagier is?

Maar het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig, zoals mijn Climategate-maatje en afgestudeerd klimatoloog Hajo al stelde: De lucht is als een bak yoghurt, die door het draaien van de aarde op gang is gebracht en zo mee draait. Zo ijl is lucht niet, want hoe kan een dikke Boeing 747 anders door de lucht gedragen worden.

Zou je in gedachte de aarde laten stoppen met tollen, dan zou je dus een paar weken giga-stormen krijgen omdat de lucht nog mee draait.

Landgoed Vliek, ons paradijsje

Het weer gebruiken als wapen
Over passagiersvliegtuigen gesproken, dan kom je op de theorie ‘ze sproeien gif over ons’… Blackbox deed nog een blackcheck van die chemtrails-theorie, en noemt terecht dat er wel degelijk veel militair onderzoek gedaan is naar zogenaamde ‘weather warfare’. En via cloud seeding, bijvoorbeeld met zilverdeeltjes kun je condensatiekernen maken waardoor regenwolken kunnen ontstaan.

Natuurlijk is er vrij grootschalig met ‘het weer als wapen’ ge-experimenteerd. We bespraken hier al HAARP, dat antennestation dat als een soort giga-magnetron luchtlagen kan verhitten. Dat militair object is gelegen in Alaska. Het ultieme complotwapen, het bestaat. Maar zit werkelijk iedere KLM-piloot dan ook in het complot, dat die de gifspuit aanzet zodra hij even hoogte heeft gewonnen en op weg naar Stockholm de jet op autopilot zet om met de Stewardess te flirten?

Naaah… Ik ken mensen die piloot zijn, en die hebben mij nooit de knop aangewezen waarmee ze de bevolking vergiftigen.

Buizerd zwevend in de technosfeer

Je ziet wel dat vliegtuigmotoren afhankelijk van de weersomstandigheden, verkeersdrukte en de vlieghoogte de lucht kunnen verduisteren. Er ontstaan dan zoveel aerosolen van de uitstoot dat een ware sluier over de eerst blauwe lucht verschijnt. Tijdens de coronamaatregelen hadden we daardoor voor het eerst glasheldere luchten.

Maar een vliegtuig hoeft maar op een andere vlieghoogte te zitten, en je ziet al dat hun condensstrepen meteen oplossen. Zet de piloot de complotknop dan uit? Of is dat gewoon een combinatie van luchttemperatuur, luchtvochtigheid en de temperatuur van de uitlaatgassen? Praktische vraag: wat is de temperatuur van de uitlaatgassen van een gemiddelde jet?

Het paradijs

Controldoppozissiun
Waarom willen ‘ze’ ons vergiftigen op die omslachtige manier, als ze zelf die lucht ook in moeten ademen? Wie is ‘ze’? Het idee dat ‘ze’ ons willen vernietigen, en alle leven op aarde vergiftigen, staat officieel op een complotmonument: de in 1980 opgerichte Georgia Guidestones, een soort vrijmetselaars-Stonehenge. Tien geboden voor het leven in de 21ste eeuw, met als eerste gebod een verkapte oproep tot gigantische massamoord: maintain population at 500 millon, in perpetual balance with nature.

Dan zijn er dus 7,5 miljard mensen ‘teveel’, die weg moeten. Dat is ook de ideologie van de Club van Rome en het Klimaatsocialisme: gij zijt ‘teveel’, de waarde van jij en je, dierbaren, kinderen, wegen ze alleen in ‘CO2-uitstoot’. Dus ook wanneer je na jaren studie doorziet, dat veel officiele verhalen vaak op wetenschappelijk drijfzand leunen, op modelberekeningen, aannames, academische modes, en dat er grote kennislacunes zijn…

Wanneer je vrij grondig studie maakte van de vele valse ideologieen die mensen kunnen aanhangen, zoals van het internationaal klimaatsocialisme (‘de transitie’), de eenvoud waarmee mensenmassa’s zich daar door laten meeslepen…

…en wanneer de ruimte tussen de oren van mensen via massamedia en professionele propaganda te koop is en stuurbaar….dan blijft nog steeds die zelfde onzekerheid, ten opzichte van toen je nog gewoon klakkeloos aannam wat de mainstream-visie was. Je kunt alles niet weten, en hebt nooit het overzicht om de grens tussen zin en onzin af te bakenen.

Wel kun je vluchten in de valse zekerheid van onwrikbare anti-kennis, alsof alles verkeerd is en niets meer klopt. Dan is ook iedereen die je anti-denken bevraagt controldoppozzission, zo’n kreet die je vaker hoort bij mensen die zich ‘wakker’ noemen. Dat is meer een levenshouding, een combinatie van het gevoel van machteloosheid en hoe om te gaan met ‘het kwaad’ in de wereld, dan een staat van kennis.

Alsof je in Zuid Europa bent

‘Strijder’ of gewoon veel creatieve energie
Je leven wordt van zulke obsessies ook niet beslist aangenamer, omdat je als konijn starend in koplampen gaat leven van een naderende auto.  Wanneer je met ‘het gezag’ in aanvaring komt, hoeft dat ook niet beslist in je voordeel te pleiten. Had ik enkele zaken wat handiger geformuleerd, dan was me dat mogelijk bespaard gebleven. Was ik dan  geen ‘strijder’ meer genoemd, enkel omdat je wat betere eindredactie had betracht en dus niet door hun politie was gemolesteerd?

Beter bouw je aan je eigen huis, maak er je kasteeltje van. Je maakt studie van de natuur in al haar facetten, de vogels en de bloempjes. Ik ben fan van de klaproos, de papaver dankzij de symboliek er omheen gehangen sinds de Eerste Wereld Oorlog.

In Zuid Limburg in ons paradijsje stonden de bermen nog lekker ongemaaid er bij (hier in Friesland maaien ze alles direct kapot, alles moet opgeruimd en geschoren), vol met ‘onkruid’ als papaver in een agrarisch landschap dat ‘deugt’, met als toefje er overheen overal zingen de geelgorzen.

Tjssiiiiiiiiiiii thje thje. De geur van kruidige bermen in de vroege zomerzon.

Poppies in Paradise

In mijn Meisterwerk ‘Liever dood dan Slaaf, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’ heb ik zo – geredeneerd vanuit de Natuur van Friezen- een alternatieve handreiking gedaan. Niet mee met de lelijkheid van de moderniteit, wel meer klassiek mens worden, en wel met je voeten in de Friese klei, de eigen historie en afkomst blijven staan.

De grens tussen ‘verbeelding’ en ‘realiteit’ is zo hard nog niet, omdat verbeelding via mensen tot werkelijkheid wordt. Dat spanningsveld is een levenslang onderzoek waard, waarbij je bereid bent alle ‘zekerheden’ te bevragen zonder het goede, ware en schone te offeren.

12 Replies to “‘Wakker’/wantrouwend worden met chemtrails op platte aarde”

 1. “De lucht is als een bak yoghurt, die door het draaien van de aarde op gang is gebracht en zo mee draait.”
  Wat een onzin.

  Overigens wordt de platte aarde onzin geaccepteerd als -inderdaad- “controlled opposition”.
  De aarde is een globe en staat stil. Daar hoor je dus niemand over.
  De sterrenhemel is al duizenden jaren nagenoeg onveranderd (ook de zuidelijke sterrenhemel).
  Dat alleen al bewijst dat een om zijn as en om de zon draaiende aarde niet waar kan zijn. Volgens Copernicus stond niet de aarde maar de zon stil; nu erkennen ze dat de zon niet stil staat. Dat maakt die sterrenhemels nog pikanter.
  Het ontbreken van “stellar parallax” maakte het nodig het universum immens groot
  te fantaseren. En dit maakte de evolutiehypothese mogelijk door dat universum ook immens oud te fantaseren.

 2. De platte aarde psy op kwam als een paddestoel uit de grond en er zit een bak geld achter net zoals met die woke onzin.
  De beweging bestaat uit shills en domme volgers.
  Maar ook mensen die er tegen in gaan en het serieus nemen.
  Die horen er ook bij want die maken er een legitieme beweging van.
  Je kunt eenvoudig met je eigen ogen vast stellen dat de aarde rond is.
  Aan de kust kun je eerst alleen maar de mast zien van een schip in de verte.
  Op land kun je bv bij zonsondergang zien dat een laag vliegtuig in de schaduw zit en een hoog vliegend toestel nog beschenen wordt door de zon.
  De zon die overigens een positieve anode is die in een stroom negatief geladen energie zit. Wat sinds 2012 in sterkte is verhoogt vandaar dat de koperen ploert nu wit is.

 3. Rypke, op zondag eens de grootste leugens behandelen?
  – De leugen van de evolutie”theorie”.
  – De leugen dat de aarde om zijn as en om de zon draait.
  Veel fundamenteler dan leugens over klimaat, windmolens, stikstof, enz.

  1. Els, je hebt niet een basale wetenschappelijke interesse, maar bent enkel ergens tegen, ga dus gewoon voor je (klein)kinderen zorgen en lekker koken, ieder zijn/haar ding

   1. Ha Rypke, wat is jouw wetenschappelijke reactie op hetgeen ik hierboven over de sterrenhemels heb betoogd?
    Ben heel geïnteresseerd!

 4. https://odysee.com/@spacebusters:c9/Final-The-End-of-Germ-Theory:8?r=8NYJVrjLaGmFF4jmEebwiq9wu7rTj19V

  De Germ theory is niet simpelweg op een (1) feitje gestoeld. Neem de tijd en bekijk bovenstaande uiteenzetting.

  Wereldpopulatie 7.5 miljoen, is dat een gegoogeld nummer? (War in Africa, 1 kind policy en vele generaties van 1.6 kind per gezin terwijl (zgn. westerse landen)… 2.1 nodig is voor par etc. etc.)

  Chemtrails lijken ook met een portemonaie verbonden te zijn, ik zie ze activer in NL en D’land dan bijv. Polen.

  1. Dat is idd die andere, dat Pasteur een bedrieger zou zijn enz… Je hebt honderden studie-uren nodig om daar iets zinnigs over te zeggen, niet een internetfilmpje

   1. De honderden uren studie zijn vertegenwoordigd in het bovenstaande filmpje. De maker van “Spacebusters” heeft een gedegen reputatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *