UK146 geramd en ge-enterd door politie-overmacht

De Ketelbrug, een klein kottertje alleen kan nooit de hele doorvaart blokkeren

De UK146 die woensdag 22 juni vanuit Urk uitvoer richting Ketelbrug om te demonstreren uit solidariteit met de boeren, is door een politieboot geramd, terwijl een politie-overmacht het schip enterde. De vissers mochten niet van hun demonstratierecht gebruik maken.

Daarvan doet de lokale krant Het Urkerland verslag.

Veertien opvarenden werden gearresteerd en tien moesten een nacht in de cel zitten. De kotter werd gevorderd en naar Lelystad gebracht.

Facebook Pagina Jurie Post, de pistolen van het Rutte-regime, allen gekleed als Agent Smith in The Matrix

Excessief politiegeweld
De dertienjarige zoon van Urker visser Jurie Post, Jurian was ook aan boord en is in de cel gesmeten. Omdat hij met een drone wilde filmen. Opvarende Anja Keuter, gemeenteraadslid op Urk en mede-eigenaar van de UK146 stelt dat er excessief politiegeweld gebruikt werd.

Zoals Keuter op haar eigen FB-pagina schrijf, na een nacht in de cel:

We zaten te BBQ-en aan dek met de motor uit en het anker zak toen de ME met grof geweld met een man of 15 aan dek kwam bepakt en bezakt met wapenstokken. We kregen de keus daar blijven liggen met motor uit of in 1 streep terug naar Urk varen. Ik zei dat we nog even zouden blijven liggen. Maar het bleek dat de ME weigerde van boord te gaan, toen zei ik dat ik het niet zo gezellig vond als zij aan boord bleven en dat ik dan liever naar Urk terug ging varen.

Ze weigerden nog steeds van boord te gaan en toen heb ik gezegd, prima dan mag je mee varen naar Urk en ga je daar maar van boord. Dus anker in en motor aan en varen. Toen werden we dus van 2 kanten geramd door twee politieboten waardoor de kotter flinke schade heeft opgelopen. Er kwam nog meer ME aan boord en we gingen naar Lelystad en werden gearresteerd.

Knettergek….Dat is een lang verhaal heel kort. Gelukkig hebben we alles maar dan ook echt alles op camera en was Radio 1 erbij als getuige dus ik ga ervan uit dat wij vrijgesproken worden. De ME ga ik aanklagen wegens abnormaal geweld. O ja al onze telefoons zijn in beslag genomen, dan weet je waarom ik niet reageer…..

Aldus Anja Keuter.

Wie durft er nog iets van te zeggen…

Het Urkerland was mee aan boord en filmde alles. Zij schrijven dat de politie/pistolenpinokkio heeft gesteld, dat zij werden geramd:

De kotter arriveerde tegen vieren bij de brug. De bemanning kreeg te horen dat de brug gesloten zou blijven. Op de kant en op het water was al de nodige politie aanwezig. De politie verklaarde woensdagavond dat die daar waren omdat er informatie binnen was gekomen dat er ‘een kotter met jongeren onderweg was naar de brug en dat er vuurwerk aan boord zou zijn’.

De politie had daarnaast informatie dat het plan was om de brug te blokkeren.

Mede-eigenaar Anja Keuter: ,,We gingen voor anker, waarna politie aan boord wilde komen om met ons te praten. Uiteindelijk gaven we toestemming aan een agent die zich legitimeerde, maar meteen sprongen meer agenten aan boord. Ze wilden weten hoe lang we zouden blijven liggen en wij zeiden dat we dat niet wisten.”

De opvarenden kregen te horen dat als ze de motor aan deden, ze alleen terug naar Urk mochten varen. Anja: ,,Toen we dat deden, werden we geramd voor twee politieboten. Onze spuit raakte vernield en de ramen van de kap lagen eruit. Toen ik daar wat van zei, kreeg ik een tik met een wapenstok. Ik heb nog nooit zoiets idioots meegemaakt.”

De politie nam het roer over en zette koers naar Lelystad.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn de veertien aanhoudingen het gevolg van het gedrag van de opvarenden: ,,We hebben ons voorgesteld en gevraagd naar ID en vaarbewijs. Dat werd geweigerd. De kotter heeft toen een politieboot geramd. We zijn aan boord gegaan en daar werd door enkele personen geweld gebruikt. Bij onderzoek is inderdaad vuurwerk gevonden, naar de aard daarvan wordt onderzoek gedaan.”

Dus je maakt gebruik van je demonstratierecht en dan beland je in de cel, je boot wordt vernield en gevorderd. En je krijgt met excessief politiegeweld te maken, waarna zij de zaak omdraaien en stellen dat jij gewelddadig was (‘wederspannigheid’)

Kamervragen over gewelddadige arrestatie

Gaat lekker zo in de totalitaire tirannie van het Rutte-regime, vazalstaat van het Biden-regime. Ik kan uit eigen ervaring spreken wanneer ik stel; de Politie is de vijand des volks geworden. In de Verenigde Staten een gelijke trend sinds 9/11 en de oprichting van een Department of Homeland Security. Dat je oorlog tegen je eigen bevolking voert, en iedere tegenstand tegen ‘De Staat’ framet als ‘terrorisme’…

De vertrouwensbreuk die de in 2012 genationaliseerde Politie opbouwt zullen ze nooit meer kunnen helen. We zijn niet voor niets in maart 2017 deze webzijde ‘Interessante Tijden’ begonnen. Want dat zijn het.

Je zag al jaren de (CO2)tirannie in opbouw komen, en nu is het tirannie in uitvoer. Je mag zelfs je hart niet luchten en boos worden, want dan doe je volgens het Ministerie van Staatsterreur (Veiligheid) aan ‘online-agressie’… Staan die overbewapende borderlinecowboys weer op je stoep om verhaal te halen voor hun baas, de Minister van Staatsterreur. (‘Veiligheid’)

5 Replies to “UK146 geramd en ge-enterd door politie-overmacht”

 1. Ik maak mij grote zorgen om ons land.
  Onze vrijheid is beperkt, wij, de bevolking, heeft geen recht van spreken meer.
  Ik leef mee met onze boeren en VISSERS.
  LAAT ALLE KLEINE PARTIJEN SAMEN GAAN, ZO KRIJGEN WEER DE ONDERDRUKKERS WEG!!

 2. Ik zie overeenkomsten met de anti-coronademonstraties waar de politie buiten proportioneel optrad. Daar in het groot, op de boot in het klein.
  Ze weten het verhaaltje zo te draaien dat alles de schuld is van de mensen op de boot. Walgelijk.

 3. “De ketelbrug blokkeren” zou ook in kunnen houden dat ze zouden aanvragen of de brug voor hun geopend kan worden zodat er langs kunnen varen waarna ze dat niet doen en de brug niet meer naar beneden kan. In dat geval is het wegverkeer geblokkeerd, niet de vaarweg.

  Maar zo’n actie past niet bij het boerenprotest van woensdag, dat is immers heel anders dan eind 2019. Toen was er een protest waarbij langzaam op de wegen werd gereden maar nu helemaal niet. Misschien is de politie op het verkeerde been gezet in de dagen voorafgaand aan woensdag door grootspraak over blokkades, vuurwerk etc. van een van de meevarenden.
  De politie heeft zich in elk geval niet voorbeeldig gedragen als ik het verslag in ‘Het Urkerland’ mag geloven. Een tik met de wapenstok omdat je iets zegt is uit den boze. De politie zal wel zijn eigen versie van het verhaal hebben, we horen het nu maar van een kant natuurlijk.

  Ik ben benieuwd wat er nu precies voorgevallen is en wat de aanleiding voor deze toch ingrijpende actie is. Ik gok angst voor een blokkade van de burg voor autoverkeer. Maar die Ketelbrug staat doorgaans zo lang open voor schepen dat het eigenlijk altijd een blokkade voor autoverkeer is.

 4. Bizar!

  Elke dag krijgt wordt de term hypocriet in overtreffende trap herschreven.

  De staat is Volledig ontspoord.

  De term corrupt, wat ook niet meer gebezigd mag worden beschrijft niet eens afdoende hoe deze mensen zijn verworden of al waren en erop geselecteerd zijn.

  Vandaag zei ik nog tegen een aantal vrienden.
  Er is geen samenleving meer!
  Geen cohesie!!

  bijna verloren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *