Alweer bij BLCKBX te zien…

Trudy is altijd mee: foto Flavio

We maken onderhand vast onderdeel uit van het team van Blackbox van Flavio Pasquino. Hij wist in twee jaar tijd vanuit een kanaal met interviews in een rijdende auto uit te groeien tot een serieus alternatief voor de mainstream-media, drie uitzendingen in de week, geheel zonder subsidie. Met een professioneel team in een nieuwe studio in Edam, en een heldere presentatrice die het programma aan de praat houdt.

De uitzending van gisteren werd ik vergezeld door broeder in het goede, Marcel Crok, die over de voorgenomen inmenging in de Shell-klimaatzaak sprak. David Boerstra had een item in elkaar gedraaid over de werking van ‘democratie’ in Nederland: dat mensen die VVD en CDA stemden voorgespiegeld kregen dat er geen boeren onteigend zouden worden, maar dat die buigen voor D66 die dat wel in haar programma had staan. Dat is de BLCK-check, iedere keer eens kijken of een bewering van iemand wel overeenkomt met waar het bewijs naar toe wijst.

Bijna niemand leest een heel verkiezingsprogramma. Maar toch, je ziet wel wat men voornam, en wat men in de praktijk doet. Ook hilarisch, Christianne van der Wal (VVD) die stelt dat ze als gekozen bestuurder niet naar de eigen achterban wil luisteren (die zich tegen haar beleid keert), dat zou niet haar bestuursstijl zijn. Oftewel, ze voegt zich naar fractiediscipline…

Dus wanneer men bij de boeren stelt dat die ‘de democratie’ zouden bedreigen, over wiens democratie heb je het dan?

Mijn item ging over het voorpaginaverhaal dat ik schreef voor De Andere Krant, de ingetrokken proefballon ‘Stroe City’ en hoe op provinciaal niveau ook de verbouwing van Nederland al in beton zit gegoten. Bestuurders roepen vervolgens ‘in gesprek’ te gaan, maar aan de uitgangspunten van klimaatdoelen mag je niet tornen. Dus is er eigenlijk al geen gesprek mogelijk, en ook gemeentelijk bestuur heeft vaak over de hoofdlijnen verrassend weinig te zeggen.

Ze krijgen Haagse en Brusselse beleidsartikelen opgelegd, en mogen vervolgens wat komma’s schuiven bij majeure ingrepen in eigen grondgebied. Deelname is iedere keer leuk en leerzaam: luisteren naar anderen is ook een kunst.

4 Replies to “Alweer bij BLCKBX te zien…”

  1. Ik heb de aflevering gezien Rypke, jij en Marc El Crok (de feiten zijn met hem) in een aflevering moet wel goed zijn en dat was het ook. Heel goed dat ook Clintel zich mengt in de rechtszaak tegen Shell.

    De verklaring van Marcel over waarom ze zo vasthouden aan het regeerakkoord zou wel eens een deel van de verklaring kunnen zijn. Het kabinet moet blijven zitten, liever een hele sector en duizenden bedrijven en levens kapot dan gezichtsverlies voor onze politici. Alleen dan blijft het wel de vraag waarom D66 zo veel binnen gehaald heeft.

    Onze politici verstoppen zich ook steeds achter Brusselse regels waardoor ze niets zouden kunnen maar ze zetten zich alsmaar in voor meer en meer Brusselse regels. De idiote Europese klimaatdoelen zijn nog idioter geworden door inzet van onze eigen Mark Rutte. Dit kabinet wil een einde aan unanimiteit bij Europese besluitvorming. Dan spreken ze in feite de wens uit van de de EU een club te maken waar leden gedwongen worden dingen tegen hun wil te doen door andere leden. Maar wel ‘klagen’ dat ze zelf niets mogen beslissen.

    Het zou fijn wanneer VVD, CDA en ChirstenUnie eens zeggen dat ze het eigenlijk roerend eens zijn met GroenLinks en D66 en dat die eigen partijen alleen bestaan om de kaderleden een baantje te bezorgen omdat ze nooit hoog op de lijst van D66 en GroenLinks zouden komen. Ik zie op dit moment geen enkele andere reden voor het bestaan van de landelijke tak van de VVD, CDA of ChristenUnie.

  2. Rypke jij maakt deel uit van gecontroleerde oppositie als je met dit soort lui associeert, met gebruik van katholieke HSV heb je inmiddels wel duidelijk gemaakt vanuit welke verdorven hoek je opereert, schaam je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *