‘Invasieve’ exoten, eet ze lekker op…

Heerlijk, ziltig en romig, zeevruchtjes

SDG Doel 15 ‘Life on Land’ -(‘biodiversiteit’)- beveelt via de Europese Commissie aan lokale overheden om ‘de strijd’ aan te binden met zogenaamde ‘invasieve’ exoten.

Dat is een ‘plant of dier niet van hier’, dat zoveel succes krijgt dat hij zich spectaculair uitbreidt. Waterschappen en wat daar aan invasieve adviesbureaus omheen cirkelt, verklaarden de oorlog aan de expres AMERIKAANSE rivierkreeft genoemde poldergamba’s.

Zelfs de reuzenberenklauw die al 150 jaar hier groeit zou koste wat kost ausgerottet moeten worden. Terwijl je meer last hebt van invasieve inheemsen, ook in menselijk opzicht.

Rivierkreeftvisser Andre Blokland en collegae oosten die kreeften om niet voor particulier genot.

Variatie in menselijke soortgenoten
Met menselijke import leer je als autochtone blanke ook best leven: Je hebt nergens zo’n variatie in vrouwelijk natuurschoon als in Nederland. Uit alle windstreken, dankzij ons koloniale verleden, waar je trots op zijn mag. Voor een mooie Surinaamse met ronde billen die lekkere Roti kookt mag je me ook best wakker bellen, een Indonesische in sarong,  een Marokkaanse schone met bijna zwarte ogen om in te verdrinken of een Syrische bevallige.

Ik zag in de supermarkt nog een blond Oekraiens meisje met mooie billen, en heb meteen mijn standpunt over het conflict dat de Nato stookt met Rusland enigszins bijgesteld. Starre principes, de weg naar de hel is er mee geplaveid. Heb liever lief.

Dan hoor je mij niet op hoge poten schreeuwen ‘aaah een exoot, die hoort hier niet, weg er mee’…  Aan de andere kant, alles met mate natuurlijk, je wilt je wel thuis voelen in eigen land, en hoeft ook niet je eigen afkomst te verloochenen.

De reuzenberenklauw, onmisbare aanwinst voor onze natuur en voor vele bijen, zweefvliegen en andere insecten.

Maar over het algemeen heb je meer last van autochtone mensen- bijvoorbeeld van D66’ers- dan van de import. Waar we in dit dossier- de ‘exoten’- vooral last van hebben, dat zijn ecologen.

Ecologen zijn meestal vreugdeloze linkse mensen die vroeger veel gepest werden, en die toen besloten: ik ga ‘de wereld’ verbeteren. Dus ze willen alle andere mensen, niet zichzelf verbeteren. Onaangename personen maken onaangenaam beleid en gaan vervolgens bij de overheid werken. Of ze gaan als consultant werken met de overheid als enige klant, nadat ze als ambtenaar het beleid in de steigers zetten waarop ze vervolgens commercieel binnen lopen als consultant.

Bij die leugenachtige en corrupte rotoverheid heerst zo een ware plaag van linkse mensen met linkse wensen, die zich achter bureaus verschansen om het leven voor de rest van Nederland zoveel mogelijk te vergallen. Dat noemen ze dan natuurbescherming en idealisme.

Topnatuur met LIFE+

Voor je het weet krijg je dan een Klimaatwet en een Stikstofwet. En sinds ze de natuur- de godin Natura- veranderden in ‘biodiversiteit’ hebben mensen geen leven meer. Zo wordt alles dat groeit en bloeit een misantropisch regelwoud waarin je verstrikt raakt. Heb je echt pech, dan willen ze van je leefomgeving ‘topnatuur’ maken.

Zo ook bij ‘invasieve exoten’. Reuzenbalsemien en reuzenberenklauw zijn fantastische waardplanten voor bijen en andere insecten. De Japanse oester werd een ware plaagsoort in het Waddengebied, maar staat nu als ‘Waddengoud’-delicatesse op het menu. Acht heerlijke zeevruchten voor 12 euri, Goede Vissers blij, wij blij, geen gezeik iedereen rijk.

Wat de Linksche Medemensch met De Staat als God’s plaatsvervanger verhoede… Als het aan de linkse medemens ligt mag er geen vreugde meer beleefd worden aan natuur: daarom noemen ze dat nu ook bi o di ver si teit: Een beschuldigende vinger, die zich nu tegen de boeren krult rond de trekker van een politiepistool.

Scharrelgans,

We hebben veel meer last van invasieve inheemsen: denk aan de grauwe ganzen, die in enkele decennia van bijna uitgestorven diersoort uitgroeiden tot plaag voor boeren. Een plaagsoort waar natuurclubs en Waterschappen nu lintjes tegen de oevers spannen, omdat ze anders het riet langs de kant opvreten. Of denk aan de wesp, die menig tuinfeest met zijn nest kan vergallen tot de plaagbestrijding arriveert.

Houtduif vreet knoppen es, en schijt vervolgens over auto. Duivenborstjes eten, daar krijg je dan zin in.

Of denk aan die k%^& houtduif bij mij voor de deur, die in de Es gaat zitten en dan zijn Ass leegschijt over mijn auto, net nadat je ‘m uit de wasserette reed en in de wax had gezet. Bi o di ver si teit, begin er niet aan. Duivenborstjes zijn ook heerlijk, bijna malse biefstukjes.

Nijlgans-familie en mensenfamilie

In mijn Meisterwerk ‘Liever dood dan Slaaf’- hier te bestellen– pleit ik dan ook voor het herdopen van ‘ecologie’ in ‘natuurlijke historie’.  De ouderwetse naam, zodat je weer mens-inclusieve natuurbescherming krijgt. In plaats van dat je de mens benadert als CO2-uitstotende plaag die er beter niet was geweest.

Er is geen ‘biodiversiteitscrisis’ noch ‘klimaatcrisis’, dat zijn menselijke mentale gesteldheden, geen natuurlijke wetmatigheden. Het zijn problemen die ophouden wanneer je besluit er niet meer over te praten.

Alleen zijn er dan heel veel (s)linkse mensen die dan brodeloos zouden worden. Laten we die inheemse invasieve plaagsoort dan beter aanpakken, en de milieu/klimaatbeweging in Nederland met wortel en tak uitroeien uit ons midden.

4 Replies to “‘Invasieve’ exoten, eet ze lekker op…”

 1. (s-)Linkse mensen hebben het kenmerk dat hun meningen meedraaien met hun portemonnee. Als binnenkort geen eten meer in de schappen ligt, dan wordt hun crisis heel anders. Dan moeten ze de insecten vreten vanuit de reuzenberenklauw.
  Normale mensen dienen hun kennis uit te breiden over inheems exotisch eten.
  Maar,… misschien komt alles nog vanzelf goed.-)

 2. Ik zou een aantal van die exoten, reuzenbereklauw, reuzebalsemien, japanse duizendknoop, karmozijnbes, niet graag in mijn tuin willen hebben. Ook inheemsen zoals groot hoefblad trouwens niet. Ze drukken alles weg.
  De ergste is zonder meer die japanse duizendknoop, hier in deze omgeving (Abcoude, Baambrugge, Loenen a/d Vecht) staan ze overal langs de weg, langs het spoor, langs de op-afritweg van de Loenerslootsebrug. Het toppunt trof ik aan in de omgeving van de Ouderkerkerplas: hele velden vol.
  Ook diverse waterplanten vallen onder de categorie ‘ongewenste exoten’. Jaren geleden heb ik onderzocht wat nou de reden is dat ze het hier goed doen. De meesten blijken C-4 planten te zijn, maken enorme wortelstokken aan en produceren gigantische hoeveelheden uiterst goed kiemkrachtig zaad. Persoonlijk denk ik dat verarmde grond ook wel een gunstige invloed heeft, wat erop wijst dat ze in dergelijke omstandigheden nog wel in staat zijn om de schaarse voedingsstoffen op te nemen, terwijl andere planten dat niet kunnen.

 3. Dus die globalistische nihilisten zijn dus ook nog eens xnenofobe speciïsten!

  Voor Rutte en co dan maar geen tomaten en aardappels meer. Dat zijn immers ook exoten uit de nieuwe wereld, en ook door veredeling ook nog een genetisch gemanipuleerd! Dat geldt tevens quinoa, een essentieel voedingsmiddel voor de vegafacist. Zal die dan uitsterven door dit beleid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *