‘Dis met vlees noch vis’ (SDG2) in Tropenmuseum gepromoot

Fotocredits, onze Amsterdamse correspondent Douwe

 In een expositie van 14 juli tot 14 augustus in het Tropenmuseum probeert de door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gesponsorde ‘Stichting SDG Nederland’ de geesten te masseren voor het eten van krekels en synthetisch voedsel uit de 3D-printer. Daarnaast willen die zelfverklaarde ‘wereldburgers’ dat je geen vlees meer eet vanwege hun zorgen over ‘het klimaat’.

Hun broodje bewustwording betreft de ‘dis met vlees noch vis’, SDG Doel 2 (Zero Hunger) uit de Verenigde Naties 2030 Agenda, die via dat ministerie aan Nederland is opgelegd. (Sigrid Kaag en haar voorgangster Liliane Ploumen)

SDG staat voor de Sustainable Development Goals, de machtsgreep van linkse globalisten over onze nationale soevereiniteit uit naam van de CO2-zwendel. (SDG 13 ‘klimaatactie’) 

Insecten eten als ‘innovatie’

Transforming our food system
De expositie wordt gehouden in het zogenaamde SDG House in het Tropenmuseum. Onze correspondent was ter plaatse om wat foto’s te nemen. Dat bespaart mij de ergernis, hartelijk dank Douwe! We zouden- aldus de expositie- wat minder op smaak moeten letten, en wat meer op ‘bewustwording’ van allerlei door klimaatsocialisten gepercipieerde problematiek als ‘climate justice’.

‘de covidpandemie’ blabla

Om vervolgens dan onze dis van de toekomst met kweekvlees, zeewierkoekjes en ‘innovatie’-voedsel van de World Economic Forum Food Hub in Wageningen samen te stellen. Hun introtekst stelt, dat er een soort hoger bewustzijn is gegroeid:

De Covidpandemie (…) heeft ons bewustzijn en onze gesprekken over gezondere keuzes in ons leven, waaronder voeding in een stroomversnelling gebracht. Hoewel de meeste mensen hun voedsel nog steeds kiezen op basis van smaak, maken voeding en gezonde keuze steeds meer deel uit van het gesprek. (van wie? RZ, van links-globalistisch elitetuig?)

Als gevolg daarvan (…) verandert ook wat we eten, zodat gezondere (…) en duurzamere (… lees, CO2-zwendel) ingredienten deel gaan uitmaken van ons dieet.

De tekst bulkt van dusdanig prachtige intenties, dat je er bijna niet tegen kunt zijn. Nooit meer honger, gratis eten voor iedereen, ‘lang en gezond leven’: wie wil dat niet?

Het doel van dit station is het belang van gezonde keuzes in onze voeding uit te leggen en enkele toekomstige voedingsmiddelen te laten zien die deel van onze voeding zullen uitmaken.

…de focus op ‘insecten’ kan ook juist als PR-stunt werken

Een Broodje Bewustwording
Vervolgens moet ‘bewustwording’ in het eten geintegreerd worden, in plaats van chilisaus of roomsaus. Het meest concrete: ‘eiwitten van insecten’ zouden volgens de expositie meer deel van het eetpatroon gaan uitmaken en de vezels van insecten. Survivalvoedsel dus, een broodje bewustwording gemaakt door randstedelijke hipsters met subsidie.

Het SDG House zit in het Tropenmuseum, omdat SDG Nederland via de stichting SDG Charter (in het Vredespaleis) eigenlijk de voortzetting onder andere naam is van Prins Claus en het Ministerie van Buitenlandse Zaken hun ontwikkelingshulpclub NCDO. (‘D.O’ = ‘duurzame ontwikkeling’)

NCDO is door Jan Bouke Wijbrandi ontmanteld, en de doelstellingen overgedragen aan Worldconnectors en SDG Nederland. Die promoten het Earth Charter (2000), dat Beatrix van O. lanceerde in het Vredespaleis met Ruud Lubbers, Nelson Rockefeller en Maurice Strong. De NCDO had een Earth Charter programma. Lubbers was in 2006 met mensen als Herman Wijffels initiatiefnemer van World Connectors.

True Price kent weer invloedrijke promotors

Een drijvende kracht daarbij is de bankier Herman Mulder, die ook weer klimaatbelasting op voedsel promoot via True Price van Adriaan Ruiz. True Price werd 2012 opgericht vanuit World Connectors, en is weer het zelfde als ‘natural capital’- natuurlijk kapitaal.

Concreet betekent dit, dat ze je eten en energiegebruik onbetaalbaar willen maken door allerlei theoretische milieukosten te verrekenen. Al deze clubs zijn vermomd als ‘goed doel’ maar leven steevast (deels) van staatssteun, het is eigenlijk een vorm van schaduwoverheid.

Schwab staat al in Zwitserland op ‘wanted’ posters

Je zou allerlei theoretische ‘onkosten’ uit klimaatmodellen en stikstofmodellen moeten verrekenen in de prijs van je eten. Dat is die ‘bewustwording’, dat je via verdubbelde voedseluitgaven ‘bewust’ wordt van de goede intenties van Tesla-rijdende klimaatfascisten.

Uit de aan NCDO verwante club World Connectors (waarvan Herman Wijffels voorzitter was) werd vervolgens de ‘Transitiecoalitie Voedsel’ gevormd. Die willen de Nederlandse voedselketen ombouwen voor de CO2-politiek van de VN 2030 Agenda en het World Economic Forum.

Daarvoor werkt klimaatfascist Jan Paul van Soest- schrijver van het grappigste klimaatboek allertijden ‘De Aarde heeft Koorts- met subsidie van het Ministerie van LNV. World Connectors haar ‘kerk’ is Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Die ‘Transitiecoalitie’ was eregast bij Carola Schouten haar LNV-Nieuwjaarsborrel van drie jaar terug, net als stikstofactivist Johan Vollenbroek. Carola Schouten tekende de contracten het met World Economic Forum, dat haar secretariaat voor het coordineren van ‘Transforming our Food System’ vestigde bij Wageningen UR. Daar heeft ook Unilever een dependance.

In het Tropenmuseum zit ook de redactie van Oneworld gevestigd, het klimaatsocialistische blaadje van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De naakte keizer van de CO2-voetafdruk; Vooral het NOS-journaal stapelt de ene misleidende claim op de ander…

CO2-voetafdruk/Watervoetafdruk
Van het klimaatfascisme is de door D66 gepromote halvering van de veestapel in Nederland een exponent. Vergeet ‘stikstof’, dat gaat nergens over en natuur interesseert dat salonsocialistentuig geen donder. Men wil volledige greep op landgebruik en op wat we eten.

De klimaatsocialisten geven de veeteelt namelijk de schuld van 18 procent van mondiale CO2-emissies. In een eerder ‘Natural Capital at Risk’-rapport uit 2012 zie je dat andermaal onderstreept. Oftewel: weg met vlees voor het klimaat.

Zo schrijven ze ook astronomische waterconsumptie aan vlees eten toe, wel 10 duizend liter per kilo rundvlees. Het Voedingscentrum van LNV verkoopt die ‘waarheid’ vervolgens aan het publiek. Dat baseren ze op de ‘watervoetafdruk.’

Natuurlijk drinkt een koe geen kuub water per dag. Ze bedoelen dat op het landoppervlak waar vee graast zoveel water neerregenen kan. En die hoeveelheid regenwater per hectare per jaar rekenen ze vervolgens als ‘waterconsumptie rundvlees’.

Het NOS Journaal , dagelijkse bron van Fakenews over natuur

Andere campagnes werden door de Staatsomroep (NOS van D66’er Shula) al vertoond, alsof rundvlees eten een klimaatramp zou geven. Andermaal, ze leggen iets goeds dan uit als iets vreselijks. Wanneer runderen in de Serrado van Brazilie juist veel ruimte hebben om te grazen, leggen ze dat negatief uit: hoe meer oppervlakte, hoe minder ‘CO2’ de ‘inheemse’ begroeiing zou opnemen, althans in hun perceptie.

Dat zijn de zogenaamde LUC (land use change)-emissies. Zo kan dus een koe in de weide, vredig grazend tot milieuramp worden gepromoot. Juist omdat ze de ruimte krijgt om lekker te grazen. Omdat ze ‘ruimtegebruik’ omrekenen in CO2-last. En omdat bij klimaatsocialisten ‘verandering’ altijd gelijk staat aan ‘schade’. Dus is klimaatverandering een probleem enkel omdat ‘verandering’ hun eufemisme is voor ‘schade’.

Eigenlijk zijn al hun leugens heel eenvoudig te doorzien, wanneer je het maar eenmaal ziet.

2030 Agenda: Global Governance aka ‘wereldregering’

Kijk nooit naar intenties, maar logische consequenties
Conclusie: Ze rekenen oppervlakte weidegrond om in een CO2-last per kilo product, als omgekeerde CO2-voetafdruk.

Wanneer je dan ‘stikstof’ als stok kunt gebruiken voor die agenda,  dat maakt bij klimaat-salonsocialisten niet uit. Dat de ‘factchecker’ van Nieuwsuur stelt dat ‘stikstof niets met World Economic Forum te maken heeft’ is half waar. De consequenties passen uitstekend in de WEF-agenda, broekriempolitiek en ‘innovatie’ vanuit het idee dat wij mensen een CO2-uitstotende plaagsoort zijn die ‘gereduceerd’ moet.

Een dikke stier waar je mooi alle vlees-onderdelen al ziet verdeeld

Kijk ook bij die SDG Doelen nooit naar de beleden ‘intenties’ , maar naar de logische consequenties van wetten en maatregelen die ze voorstaan. Die zijn steevast:

 • de uitholling van nationale soevereiniteit ten gunste van een internationale beslismacht. De VN wil nu net als de Europese Commissie al internetcensuur invoeren.
 • de overdracht van (het beheer van) grond en grondstoffen naar een globalistische kliek rond de WEF en de VN.
 • Overheidsbemoeienis in alle haarvaten van je leven en van de economie, want het zijn ordinaire communisten

‘Rutte must leave!’

Laat die internationale diplomatenkliek op hun klimaatbanketten (COP-conferenties) zelf met insecteneiwit 3D-geprint nepvoedsel eten. Doe mij maar een barbecue bij de boer, of lekker vis eten vers uit zee bij de Goede Vissers.

 • Momenteel werk ik aan een nieuw boek waarin je die machtsgreep van de klimazi’s per SDG Doel (het zijn er 17) krijgt uitgelegd, wie er achter zitten en waar hun budget vandaan komt. 

One Reply to “‘Dis met vlees noch vis’ (SDG2) in Tropenmuseum gepromoot”

 1. Klinkt als een interessant nieuw boek Rypke en ook hoog nodig! Ik ben wel eens benieuwd naar wat er allemaal gedaan wordt door welke organisatie onder de vlag van de SDGs want je ziet door de bomen het bos niet meer.

  Ik ben daarnaast ook benieuwd naar de ideologische en politieke keuzes die er achter zitten en hoe politici en organisaties de doelen (mis)bruiken om te doen wat ze altijd al willen doen. Want door naar de SDG’s te verwijzen heeft onze regering weer 17 schaamlappen om zich achter te verschuilen en 17 smoesjes om maar niet te hoeven praten over de eigen keuzes. De smoesjes van nu zijn internationale verdragen (die ze zelf ondertekenen), gerechterlijke uitspraken (van wetten die ze zelf maken) en crises (waar ze het land zelf in storten). Steevast horen we vanuit Den Haag bij duur, ontwrichtend en voor de burgers ondermijnend beleid: ‘We willen ze het niet maar moeten ze wel want…….’. (zelfs de veiligheidsregio’s hebben er tabak van om de instroom van asielzoekers maar in goede banen te leiden voor Rutte en Co)
  Iets zegt me dat die SDGs ook deze rol gaan spelen. Maar zelfs wanneer je de SDGs verheft tot b.v. regeerakkoord zal een regering keuzes moeten maken. ‘Voedselzekerheid’ of ‘life on land’. En hoe vul je die SDGs in? Allemaal politieke keuzes die samenhangen met maatschappelijke prioriteiten, politieke overtuigingen en wereldbeelden. Dat mag niet onder technocratisch jargon worden verstopt en verkocht worden onder de noemer ‘There is no alternative’ terwijl er legio aan alternatieven zijn.

  Ik hoop dat het boek ook een beetje acceptabel wordt voor het grotere publiek (de overtuigde D66’er of GroenLinkser zal je niet bereiken maar dat hoeft ook niet.). Want over dit soort ‘frameworks’ voor ‘het besturen van de wereld’ mag wel iets meer kritisch geschreven worden voor het grotere publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *