Verenigde Naties wil mondiaal ministerie van Waarheid

Schwab staat al in Zwitserland op ‘wanted’ posters

Het WEF Global Risks Report 2022 geeft de top tien van zorgen weer van de privejetset van miljardairs, eigenaren van het grootbedrijf. Zij maken zich zorgen over ‘extreem weer’ en het achterblijven van ‘klimaatactie’. Daarnaast zou skepsis naar hun versie van ‘de’ wetenschap de hinderpaal zijn.

Ze schrijven:

Censure, denial and/or scepticism towards scientific evidence and the scientific community at a global scale, resulting in a regression or stalling of progress on climate action, human health and/or technological innovation.

Maar zie enkel naar de wijze waarop instituties als het KNMI omgaan met een paar warme dagen: Code Oranje. En nu is er alweer een buitje gevallen.

Zie hoe het KNMI de historie van hittegolven vervalste om het in de moderne tijd heter te doen lijken dan vroeger… En zie ook welke claim hier gisteren nog werd ontzenuwd, die honderden malen is geciteerd, alsof zouden 2 miljard mensen op aarde graag insecten eten.

Oproep aan regeringen van VN-Baas

De term ‘infodemie’ in de beleidsmarkt
De secretaris generaal van de Verenigde Naties Antonio Guiterres ziet een ‘infodemie’ zich verspreiden, in zijn oproep Our common Agenda. Aan dat woord kleeft ook meteen de opkomende bestrijdingsbrigade van zogenaamde ‘factcheckers’ bij staatsomroep NPO en aanverwante media. In zijn rapport Our Common Agenda (verwijzing naar Our Commun Future, Brundtland-rapport) schrijft hij:

Third, now is the time to end the “infodemic” plaguing our world by defending a common, empirically backed consensus around facts, science and knowledge. The “war on science” must end. All policy and budget decisions should be backed by science and expertise, and I am calling for a global code of conduct that promotes integrity in public information.

Oftewel, hij wil een mondiaal ministerie van waarheid, zoals mijn broeder in het goede uit Zweden, Jacob Nordangard al beschrijft. De VN-Grote Broer schrijft verderop:

While vigorously defending the right to freedom of expression everywhere, we must equally encourage societies to develop a common, empirically backed consensus on the public good of facts, science and knowledge. We must make lying wrong again. (dan kan Rutte meteen opstappen RZ)

Institutions can be a “reality check” for societies, curbing disinformation and countering hate speech and online harassment, including of women and girls (wat hebben die wijven hier nu weer mee te maken, behalve dat ze eerder op de teentjes zijn getrapt?).

I urge acceleration of our efforts to produce and disseminate reliable and verified information.

The United Nations plays a key role in this regard, which it can continue to strengthen, building on models such as the Intergovernmental Panel on Climate Change, the World Meteorological Organization Scientific Advisory Panel or the Verified initiative for COVID-19.

‘Rutte must leave!’

De VN wil nog meer invloed hebben op het informatiebeleid van natiestaten:

Other steps include support for public interest and independent media, regulation of social media, strengthening freedom of information or right to information laws and ensuring a prominent voice for science and expertise, for example through representation of science commissions in decision-making. A global code of conduct that promotes integrity in public information could be explored together with States, media outlets and regulatory bodies, facilitated by the United Nations.

With recent concerns about trust and mistrust linked to technology and the digital space, it is also time to understand, better regulate and manage our digital commons as a global public good

2 Replies to “Verenigde Naties wil mondiaal ministerie van Waarheid”

 1. Psalm 37 Statenvertaling. (Geen Naardense Bijbel voor mij, want opgesteld door een praktiserend homosexuele auteur wiens “huwelijkspartner” zelfs meerdere malen is veroordeeld wegens ontucht.)

  12 De goddeloze bedenkt listige aanslagen tegen den rechtvaardige, en hij knerst over hem met zijn tanden.

  13 De HEERE belacht hem, want Hij ziet, dat zijn dag komt.

 2. Onlangs las ik in de bijbel hoofdstuk 2 van de profeet Micha en moest toen onwillekeurig denken aan de zogenaamde stikstof crisis en de boeren die daaronder lijden.
  1
  WEE dien die ongerechtigheid bedenken en kwaad werken op hun legers; in het licht van den morgenstond doen zij het, dewijl het in de macht van hunlieder hand is.
  2
  En zij begeren akkers, en roven ze, en huizen, en nemen ze weg; alzo doen zij geweld aan den man en zijn huis, ja, aan een iegelijk en zijn erfenis.
  De verzen die volgen zijn een waarschuwing aan hen die dit veroorzaken, zie vers 3 en verder.
  3
  Daarom, alzo zegt de HEERE: Zie, Ik denk een kwaad over dit geslacht, waaruit gijlieden uw halzen niet zult uittrekken, en zo rechtop niet gaan; want het zal een boze tijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *