Meest beschamende moment uit parlementaire historie…

Een soapacteur in bruin hemd veroorzaakt staande ovatie bij een vraag om wapens

Het andere ‘complotmedium‘ waar ondergetekende wekelijks te zien is, BLKCBX hield gisteren een speciale kerstuitzending. Met daarin de tien meest lachwekkende nieuwsfragmenten van het jaar. Bij ondergetekende kwam met stip op nummer 1 hoe een soapacteur uit het misschien wel meest corrupte land van Europa, via Zoom om Nederlands belastinggeld voor wapens komt bedelen bij democratisch theatergezelschap De Tweede Kamer. En hoe we plots dat ‘Noord Korea aan de Noordzee’-gevoel kregen.

Het levert wel grappige televisie op….

Vervolgens zien we hoe alle Parlementariers- de ‘fascisten’ van de FvD uitgezonderd- in staande ovatie uitbarsten voor wapengekletter, tegen het land dat ons decennialang betrouwbaar gas leverde. En waarmee staatsbedrijf Gasunie nog contracten afsloot, waarvoor Gasopslag Bergermeer nog ruimte reserveerde.

Eerder financierde het Rutte-regime al terroristen in Syrie om de daar legitieme regering omver te helpen werpen. Dat waren ‘gematigde rebellen’, die heel gematigd Aleppo vernietigen met gematigde bommen en granaten. Dit nieuwe dieptepunt van media-imprinting tart alle morele grenzen. Dat je parlement- de Christenunie incluis- klapt voor wapenleveranties aan een obscure oligarchie, een partij die zich christelijk noemt die klapt voor (verlenging van) oorlog, dood en verderf.

Oorlogspropaganda om geld los te krijgen voor wapens

Jezus had ’t blijkbaar niet over ‘de andere wang,’ aldus Gertjan Segers en zijn Christenunie, maar over ‘die andere wapens’…Ik weet nog dat ik me die dag in de arm kneep, en dacht: hoe is het in godesnaam mogelijk, zeg me dat dit niet echt gebeurt… Het corona-narratief werd naadloos ingewisseld voor het volgende crisis-paradigma.

Met genoeg mediageweld kun je in Noord Korea aan de Noordzee de ene ‘crisis’ naadloos in het andere narratief laten overgaan. En dat vindt internationaal plaats in alle lidstaten die NATO-lid zijn. Of je nu in Engeland rondreed, of in Belgie, overal die blauwgele vlagjes, en opgedrongen solidariteitsbetuigingen vanuit hogere en lagere overheden, ook bij mijn gemeente De Fryske Marren. Terwijl voor februari dit jaar vrijwel niemand ooit die vlag had gezien.

Je mag alleen nog voor of tegen zijn. En wanneer je voor vredesoverleg pleit en goede relaties met Rusland- ik wil graag goedkoop gas, en nog eens naar Sint Petersburg met vrouw en kind- word je als complotgek weggezet en ‘ondermijn’ je zelfs ‘onze democratische rechtstaat’ ( = hun corrupte kartel)…

Zo houden we het vandaag op Derde Kerstdag even kort, want de boog kan niet altijd gespannen zijn..

5 Replies to “Meest beschamende moment uit parlementaire historie…”

 1. Wat een flauwekul. De meest beschamende momenten uit de parlementaire historie zijn de momenten dat je stemt en vervolgens een regering krijgt met een regeerprogramma waar never nooit een meerderheid voor te vinden is, maar waar je het als stemmer tóch mee moet doen.

 2. Herkenbaar Rypke! Het is me een raadsel waar de vijandigheid tegenover Rusland vandaan komt al voor 28 februari. Vanuit onze overheid werd Rusland inmenging bij de provinciale statenverkiezingen (zucht) aangewreven door Kasia Ollongren. Nooit enig bewijs voor gekregen. De retoriek voor die tijd was ook al niet best.

  Wat Poetin deed in Syrië vond men wel verschrikkelijk. Dat de VS daar niet even een regerinkje aan de kant kan vegen, ongehoord natuurlijk! De oorlogsmisdaden (toch een woord dat wat dubbelop is) daar zijn niet best. Maar ondertussen doet Amerika’s super beste vriend Saudië-Arabië in Jemen grofweg hetzelfde en wordt met veel plezier door de VS tot de tanden bewapend.
  Onze NAVO bondgenoot Turkije houdt inmiddels Noord-Syrië bezet, treitert daar Koerden en is ook geen voorbeeldige democratie.

  Ik vraag me echt af waar die jarenlange afstandelijk vijandige houding tegenover Rusland vandaan komt. Het is een corrupte dictatuur maar dat was het onder Jeltsin ook en toen was dat geen enkel probleem. Het enige verschil is dat westerse multinationals het toen als neokoloniaal wingebied konden leegroven. Daar heeft Poetin een einde aan gemaakt. (Ow wacht, zou dat het zijn?)

  We hoeven geen beste vrienden te zijn met het Poetin regime maar gezien de ‘vrienden’ die we als pro-Amerikaans kamp erop na houden kunnen democratie en mensenrechten geen reden voor vijandschap zijn.

 3. Het Nederlandse 2e kamer is een tandeloze tijger die een spuitje nodig heeft om haar lijden verlost te kunnen worden. Zeker als het kabinet zich niets meer van 2e kamer noties aantrekt en toch verdragen tekent waarbij Nederland nog dieper in het corrupte EU moeras getrokken wordt.

  Nederland wordt geregeerd door een groepje inteelt insiders die de ministers gebruiken als pers voorliegers. (Die zonder hun batterijen aan spindoctors nodig hebben om niet in hun eigen leugens verstrikt te raken.) De 1e en 2e kamer hebben alleen nog maar een ceremoniële functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *