Feest bij LNV: ‘Week zonder Vlees en Zuivel’ (…)

Volgens het LNV-Ministerie is het ‘eigenlijk’ beter wanneer er geen veehouderij is (…)

Precies op de dag dat vissers bij de Koning een brandbrief neerleggen, om de vernietiging van hun sector door het LNV-Ministerie te agenderen, roept dat Ministerie de ‘Week zonder Vlees en Zuivel’ uit.

Beide gebeurtenissen volgen uit de 2030 Agenda, SDG2 (Zero Hunger, voedselherverdeling over de wereld) en SDG14 (Zeereservaten instellen, 30 procent van de zee op slot voor vissers in 2030).

‘Het Milieu’ zou willen dat we planten eten, maar WIE is ‘het milieu’? Immers, ik heb ‘het milieu’ nooit horen spreken, noch ben ik ‘het milieu’ ooit tegengekomen.

2030 Agenda: Global Governance aka ‘wereldregering’

Als de SDG-expert van Nederland geef ik lezingen over die 2030 Agenda. Zodat je alleen al aan het taalgebruik van een beleidstuk of notitie kunt zien, waar de wind vandaan waait.

Het LNV-Ministerie dumpte in 2003 al de ‘Visserij’ uit de naam, om deze te verruilen voor ‘Voedselkwaliteit’. De nieuwe directeur-generaal Donné Slangen is op 2 december 2022 benoemd als de topambtenaar die de visserij om zeep moet helpen. Hij was al directeur ‘natuur’, en toezichthoudend bij totstandkoming van het Waddenbeleid.

Nu voegen ze dus ‘natuur’ en ‘visserij’ samen tot 1 departement, Dit vanwege SDG14, de ambitie vanuit de Europese Biodiversiteitsstrategie om 30 procent van de zee op slot te gooien voor visserij. ‘Om bij te dragen aan de gezondheid van mensen en een beter klimaat’… Voor 2030 moet 30 procent van de zee op slot voor visserij, zo hebben NGO’s, ambtenaren en bureaucraten rond de VN en in Brussel bedacht. Dat is de Europese Biodiversiteitstrategie, die leunt op de aanname dat ‘minder mens’ gelijk staat aan ‘betere natuur.’

Terwijl je beter onderscheid kunt maken in menselijke activiteiten. Waarom is het ‘groen’ wanneer je bos kapt voor ‘klimaatneutraal’ stoken, waar dat vroeger ‘ontbossing’ heette?

Het taalgebruik in de persmededeling van dit ministerie is veelzeggend in nietszeggendheid, alsof je bezweringen op mensen loslaat, Harry Potter in het groen. Ze stellen dat er een ‘beter klimaat’ (wat is dat, op Tenerife is het klimaat het meest aangenaam, het hele jaar kamertemperatuur en zon) nodig is, wat volgt wanneer je planten eet.

Hoeveel Bullshit kan een mens verdragen

‘Het Milieu’ zou dat vragen. Milieu en ‘gezondheid’ worden op 1 hoop geveegd. Terwijl ‘milieu’ misschien wel de meest omslachtige weg naar gezondheid is, wanneer je leeft in een opgeruimd rijk land als Nederland. In plaats van op een vuilnisbelt in Bangladesh.  Zie daartoe ook ‘Risk and Culture’ van Mary Douglas en Aaron Wildavsky, mocht je verdieping zoeken van dat argument.

Immers, welvaart, een fatsoenlijk inkomen en de mogelijkheid om gezond eten aan te schaffen, een verwarmd huis met betaalbare en betrouwbare energie, die dragen veel meer bij aan gezondheid dan een Kaderrichtlijn Water met stofconcentraties, die alleen zeer gevoelige apparatuur kan registeren.

Of een concentratie CO2, die vooralsnog louter gunstig is voor plantengroei. Wie beweert dat vanuit je huidige uitgangssituatie, welvaartvernietigend milieubeleid je gezondheid zou helpen: Die liegt. Dit is dus geen ‘bullshit’ meer, iets roepen zonder bekommernis om waarheid. LNV-ambtenarij is hier slim genoeg om te beseffen dat ze liegen. Het zijn dus gewoon intens slechte mensen daar bij LNV, en Donné Slangen is een slecht mens wanneer hij hier niet rectificeert als topverantwoordelijke.

Essentiele literatuur om het verschil tussen ‘liegen’ en ‘bullshit’ te duiden

Met Het Milieu wordt een objectieve meetlat gesuggereerd, die buiten de democratische orde en discussie zou vallen. Terwijl het altijd gaat om de keuzes van mensen, die het ene belangrijker willen maken dan het andere, vanuit het eigen belang. Ik zou zeggen: Ik kom al uit een goed milieu, en heb het LNV-Ministerie niet nodig om dat te verbeteren. Wanneer ‘de toon’ niet bevalt van wat ik hier schrijf: Nou èn, de wierhiet hat ’n skel lût.

Volkser gezegd; Rot op met je milieu. In de Cursus Bullshitdetectie die ik geef, kun je snel de spraakverwarring inzien, waar leugenachtige en slechte mensen, zoals bij het LNV-Ministerie je in proberen te trekken. Zodat je hun karrespoor blijft volgen, ook wanneer je verleid wordt in de bevestigende ontkenning verder te gaan. Zoals ‘Nou, ik ben best voor een schoon milieu, maarrr….’

Bedenk wat je dan zegt: “Ik ben wel goed mens, maar iets minder goed.”  Met name de linkse medemens is hier altijd zo goed in geweest, die morele gijzeling. En dan heb je al verloren. Het punt bij het Rutte-regime en deze regering is, dat deze mensen geen enkele integriteit of waarheidsliefde bezitten. Het zijn moreel gemankeerde mensen, daar bij LNV.

De Bullshitdetector

Daar begint ieder debat dat in winst eindigt, bij het besef dat JIJ aan de moreel juiste kant staat, vechtend voor menselijkheid, eerlijkheid, waarheid en vrijheid. En dat je niet allerlei technische of economische discussies gaat voeren terwijl ze je op het morele vlak gegijzeld houden, als misdadiger tegen ‘het milieu’ (stropop). Dat punt voelen mensen in de onderbuik, niet of het 0,1 of 0,2 is.

Helaas laten de vissers zich nog steeds mee trekken in het stikstof-karrenspoor, terwijl dat ophoudt te bestaan wanneer het AERIUS-model op de schroothoop is beland. Daar waar het hoort te liggen, als model voor gemankeerde wetenschap op bestelling door beleidsmakers en politiek. Gemaakt door slechte mensen, personeel van Wageningen UR en RIVM dat zich door de politiek liet kopen.

Mensen die de naam ‘wetenschapper’ niet waardig waren.

3 Replies to “Feest bij LNV: ‘Week zonder Vlees en Zuivel’ (…)”

 1. We moeten blijkbaar niet eten wat goed *voor ons* is, of wat lekker is, maar wat goed is voor het klimaat. Dat is beslist een baanbrekende visie.

 2. Donderdag 22 maart begint weer de Ramadan. Een heleboel mensen wereldwijd, eten dan 4 weken helemaal niets. Dat ging al honderden jaren zo, zonder dat het klimaat werd beïnvloed. En geloof maar niet dat je op een suikerfeest het achterstallig onderhoud van 4 weken kan inhalen.
  Je kan geen kind maken in 1 maand tijd door 9 vrouwen te bevruchten. Laat staan met ‘slechts’ vier…

  Nu ook de middenklasse van de wereldwijde samenleving aan de geeuwhonger ligt, veranderd er niets aan enig klimaat.

  Blijft over dat inderdaad elk beleid ‘milieuvriendelijk en allesvernietigend’ is. En ja, ook dat veranderd het klimaat niet.

  Wat wel invloed heeft op “het klimaat”, zijn de astrofysische bewegingen van de planeten om de zon. Planeten hebben geen exact circelvormige baan om de zon, waarbij ze elkaar zelfs onderling beïnvloeden. Ook liggen alle planeet banen niet in een plat vlak.
  Onlangs bleek dat dit fenomeen i.c.m. de maanstand zelfs invloed heeft op tektonische platen, waardoor aardbevingen ontstaan. Vanaf nu zijn aardbevingen, volgens onderzoeker Frank Hoogerbeets, te voorspellen, maar ‘de wetenschap’ wil er niet aan, omdat zij het beter weten dan de eenling die het ontdekte.
  En opeens weet je het! Je wordt dierlijk-eiwit-anarchist!
  De interne monarch van je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *