Mijn woning in Box 3: Vier uurtjes Roger Cox (Milieudefensie)

Kantoor van De Abdij, Studiecentrum voor Natuurlijke Historie

Morgen vindt het Box 3-commissiedebat plaats bij democratisch theatergezelschap De Tweede Kamer. De eigen woning zou voortaan als vermogen (box3) moeten worden belast.

Wie hoort bij de slechts 9 procent van de Nederlanders die in een afbetaalde doorsnee-woning leeft, wordt plots financieel gestraft. Maar hoeveel per jaar?

Kunnen ze daar bij Milieudefensie Johan Vollenbroek voor huren (100 euro per uur) voor boertje pesten, of ook Roger Cox (5 a 600 euro inc BTW) om de energierekening te helpen opdrijven voor ‘het klimaat’ in het jaar 2100 in een computermodel…

Voor Milieudefensie een waar subsidie-bonanza van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Je zou ze geen cent geven
Milieudefensie krijgt 10 miljoen euro subsidie per jaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om te procederen en campagne te voeren tegen betaalbare en betrouwbare energie, met hun advocaat Roger Cox en zijn advocatenkantoor. Ooit in 2006 sprak ik Cox, hij vertelde dat hij rondreed in een Daihatsu Cuore. Wat rijdt hij nu: Tesla?

Zelensky, die soapacteur in z’n groene padvinderspakje wil bommen, tanks en F16’s voor zijn granenrepubliek Oekraïne.

Lekker belasting verhogen, om nog meer mensen dood te schieten en de boel in puin te knallen. Zodat Blackrock straks met heropbouw-contracten binnenloopt. Twee keer verdienen. Aan wapens om dingen te slopen. En vervolgens aan de ‘heropbouw’.

Zelensky had al overleg met Blackrock-vicevoorzitter Philipp Hildebrand over zulks aardigs als de heropbouw van zijn granenrepubliek.

Jaarverslag Milieudefensie

Hildebrand is sinds 2013 getrouwd met de in Sint Petersburg geboren Margarita Olegowna Bogdanowa, alias Margarita Louis-Dreyfus, de weduwe van Robert Louis Dreyfus. Die was weer ondernemer en deel van de in 1851 in Rotterdam opgerichte wereldhandelaar in agrarische producten, Louisdreyfus.com, met hoofdkantoor in Amsterdam Zuid WTC.

En daar is Margarita weer voorzitter van de raad van toezicht, terwijl ze haar huisje in Davos liet bouwen. Lekker dicht bij het WEF, dat met de Rutte-regering een contract sloot om subsidie te krijgen voor de WEF-‘Food Hub’ op de Campus van Wageningen UR. Met Larry Fink van Blackrock in de ‘board’ van het WEF.

Globalistische sprinkhanen, die willen dat wij sprinkhanen eten.

Getrouwd met Hildebrand van Blackrock, waarmee Zelensky weer om tafel zat

‘Over het volle pond vermogensbelasting betalen’
De Rutte-regering importeert honderdduizenden avonturiers en uitkeringtrekkers in notendop van onder de evenaar, die met voorrang de overspannen woningmarkt op geloosd worden met herenigd gezin.  Al dat nuttigs en moois, zoals het Klimaatfonds van Rob Jetten (28 miljard euro extra voor de natte Waterstof-dromen van Shell en Gasunie)  moet ergens vandaan geroofd worden door de roofridders van Graaf Floris in Den Haag.

Daarom stelt De Nederlandse Bank met het IMF voor:

Onze woningmarkt is oververhit. De huizenprijzen zijn hoog en stijgen steeds harder. Dit leidt tot verschillende problemen. Voor starters is het steeds lastiger om een huis te kopen. Mensen moeten steeds meer lenen om een huis te kunnen kopen, wat hen financieel kwetsbaar maakt.

Verder zijn er grote verschillen tussen kopers en huurders: een gezin dat huurt in de vrije sector, is financieel veel slechter af dan de buren met een koophuis. Dit komt doordat woningeigenaren belastingvoordelen hebben die huurders niet hebben, zoals de hypotheekrenteaftrek.

Om aan al deze problemen wat te doen, stellen wij een breed pakket aan maatregelen voor. De verhuizing van de eigen woning van box 1 naar box 3 is daar één van.

Jorn Luka op bezoek in De Abdij

Jouw Pensioen punt NL stelt vast:

Vooral als je de hypotheek (bijna) volledig hebt afgelost, is het ongunstig. Nu kun je nog gebruik maken van de Wet Hillen, waardoor je vrijwel bent vrijgesteld van het eigenwoningforfait. In de nieuwe situatie geldt geen enkele fiscale vrijstelling, maar moet je over het volle pond vermogensbelasting betalen.

Ontwikkeling huizenprijzen

Voor de berekening van de overwaarde is verder de ontwikkeling van de huizenprijzen belangrijk. Als ze verder stijgen, neemt de overwaarde toe en moet je meer vermogensbelasting betalen

Het lijkt dus meer een maatregel, die de banken moet helpen. Of zie ik dat verkeerd? Ik bezocht met Tom Zwitser van Uitgeverij de Blauwe Bentley drie jaar terug Fritz in Duitsland, buurman van documentairemaker Marijn Poels. Die had dit allemaal al voorzien. Hij bouwde allerlei ‘woningen’ en voorzieningen als mobilien op zijn acht hectare  land, containers, net als een woonwagen verplaatsbaar.

Dan kon de belastingdienst hem niet aanslaan om immobilien. Huizenbezit is altijd een melkkoe geweest van roofridders. Roverheden met zulke enorme staatsschulden, die gaan hun tekorten vanzelf ergens winkelen met hun gewapende bendes. En verrek, daar heeft hij al gelijk gekregen.

You’lll own nothing…

Het eigen ‘Nieuw Droevendaal’ heet De Abdij

Vier uurtjes voor Roger Cox van mij…
Ik had nooit schulden, terwijl dus 90 procent van alle ‘huiseigenaren’ eigenlijk ‘schuld-eigenaar’ is, een schuldslaaf van banken. Wij hebben zeker een ton overwaarde. De eerste 50 duizend daarvan is vrijgesteld. Dus gaan wij voortaan huur over de ‘eigen woning’ betalen van 0,59% x 50 duizend, slechts 300 euri. Dat valt nog reuze mee.

Dan kan Milieudefensie drie uurtjes Johan Vollenbroek inhuren, om boeren te pesten. Zou je de marktwaarde van het gehele pand als ‘overwaarde’ of vermogen rekenen, dan ziet de rekensom er een stuk zuurder uit.

Dan betaal je nu voor een vergelijkbaar gerenoveerd huis in deze regio een euro of 240k, en na aftrek van de eerste 50 duizend hou je nog 190.000 euro ‘vermogen’ over. Dan val je in het 1,4% tarief, en ben je jaarlijks 2660 euro kwijt aan ‘huur’ van je eigen woning aan de roofridders in Den Haag.

Daar kan de advocaat van Milieudefensie en Urgenda, Roger Cox mooi vier uurtjes voor aan de slag. Kortom je vakantiegeld ben je kwijt aan Roger Cox, die met de klimazi’s van Milieudefensie zijn salaris via de roofridders uit Den Haag komt halen.

Of verdomd, Rutte, de volgende keer dat je weer al lachebekkend knuffelt met Zelensky, laat ‘m dan even een driedelig pak aan trekken als staatshoofd. Kan die padvinder voor 2400 euro fatsoenlijk gekleed worden? Of is het juist onderdeel van de act, dat hij er bij loopt als op de World Jamboree?

Zo’n underdog-outfit, alsof hij geld nodig heeft en dat ook verdient.

Trudy, de christenhond van De Abdij

Maar ja, vooralsnog is het goed leven in Nederland. En er zal altijd belasting zijn, wil je in een relatief goed georganiseerd land met goede voorzieningen kunnen wonen. Wat wil je dan? Net als boos worden op het weer, je bereikt er niets mee. En het is vandaag mooi weer.

Eindelijk.

 • Overigens, bedachten Afke en ik, dat die slagzin van de Friezen ‘liever dood dan slaaf‘ eigenlijk heel passief kan overkomen. Als ‘liever lui dan moe’. Of gewoon ‘liever dood’, wanneer je het ondernemersklimaat in Friesland af en toe gade slaat.

6 Replies to “Mijn woning in Box 3: Vier uurtjes Roger Cox (Milieudefensie)”

 1. ik ga geen belasting betalen over mijn woning deze annexatie accepteer ik niet ik ben niet ben voor de belastingdienst en ook niet voor de wef fascisten zeg nee tegen deze mensen

  1. Art. 5:2 BW lid 3;
   “De eigenaar van de zaak wordt, behoudens rechten van anderen, eigenaar van de afgescheiden vruchten”.
   Dus ook van de ‘huuropbrengst’.
   De ‘Lex Superior’ bepaald in rechte de hiërarchie van de rechtsvormen. Zo staan de formele wetten boven de bestuurswetten en dus ook ook belastingregels.
   Wanneer we met z’n allen weigeren, houdt het vanzelf op:
   https://www.wetrecht.nl/wp-content/uploads/2012/04/hierarchie-wetgeving-lex-superior1.jpg

 2. Oh, maar er is een remedie voor dit vermeende probleem. We zijn als Friezen, maar ook als Germanen een inheems volk. Laat er nou een ‘UNDRIP’ verdrag bestaan, dat door ‘Nederland’ in 1998 is ondertekend. Dit verdrag beschermd de rechten van inheemse bevolkingen.
  De Germanen en Friezen waren er veel eerder dan ‘Holland’, ‘Nederland’, ‘THE STATE OF THE NETHERLANDS’ of ‘Europa’.
  Google maar eens…

  1. Je kunt inderdaad lid worden van de ‘indigene Germanieten’. Tom Zwitser van blue tiger studio had afgelopen Oktober een avond daarover georganiseerd. Ben er geweest en zeer informatief. Ik overweeg ook om lid te worden. Dan kan ik in principe als Groningse boer ook bijvoorbeeld 100 blaarkop koeien gaan melken zonder het hebben van fosfaatrechten of stikstofvergunningen.
   Want tradities en gewoontes mogen niet gedwarsboomd worden en moeten juist gestimuleerd worden. Als niet, dan is dat weer discriminatie wat niet mag. Ook ga ik dan maar eens honderden miljoenen aardgasgeld bij de NAM en nederlandse overheid claimen. Want ontvreemde bodemschatten dienen vergoed te worden op mijn reservaatsgrond (land bij mijn boerderij.) Dat is allemaal af te leiden van de UNDRIP !!

 3. Ik denk niet dat je verkeerd ziet dat dit banken kan helpen maar je hebt wel maar liefst vier belangrijke zaken ‘gemist’.

  1. Er kan zelfs een geheel nieuwe dynamiek ontstaan die de banken helpen:
  Een bank gaat ook niet een deel van je huis verhypothekeren zodat jij die belasting kan betalen. Wanneer je geen inkomsten hebt voor die belasting, heb je ook geen inkomen om die overwaarde hypotheek aan de bank terug te betalen.
  Weet je wat de bank wel gaat doen? Het huis van jou kopen, en dan mag jij het met de opbrengst terug huren. Wanneer je geldpotje leeg is trappen ze je het huis uit. De bank is een multinational met een leger aan advocaten en lobbyïsten dus die gaan als nieuwe bezitter van jou eigen huis echt niet die 1,4% belasting betalen. En zo wel dan brengen ze dat bij jou in rekening en is en portje verkoopopbrengst eerder leeg waarna jij eerder kan vertrekken. ‘You’ll own nothing, and you’ll be furious’.

  2. Een smerige politieke drogreden: “Verder zijn er grote verschillen tussen kopers en huurders: een gezin dat huurt in de vrije sector, is financieel veel slechter af dan de buren met een koophuis.”.
  Waarom adviseert de DNB dan niet maatregelen die zorgen dat huurders beter af zijn? De situatie verbeteren van huurders doen ze op dezelfde manier waarop Rob Jetten het OV aantrekkelijker maakt, door de auto duurder te maken. Het OV is nog altijd even onaantrekkelijk maar autorijden wordt ook slechter.

  3. De koper van een huis heeft voordeel door de hypotheekrente aftrek. Dat hoeft inderdaad niet zo maar dit voorstel schaft niet alleen een belasting voordeel af, ze legt een extra belasting op. Dat is volstrekt niet nodig, alleen het afschaffen van de hypotheekrente aftrek levert al miljarden op. Moet daar nog een belasting bij die vooral ouderen zal treffen.

  4. Het huis gaat gebruikt worden als lopend krediet. Je kan nu ook al je overwaarde verhypothekeren en afbetalen. Maar daar krijg je dan wel in een keer een grote hoeveelheid geld voor terug. Betalen ga je toch met overwaarde dus doe je dat dan bij de bank waarvoor het lijkt alsof je op korte termijn er iets voor terug krijgt of bij de overheid? Wanneer je overwaarde verhypothekeert verlaagd dit de overwaarde en dus belasting. Natuurlijk gaan mensen dan naar de bank voor aflossing + rente i.p.v. dat ze de overheid gewoon belasting gaan betalen.

 4. In UK is er ook eens een beroep gedaan op de rechten van in het Verenigd Koninkrijk levende inheemse volkeren. Na een uitspraak van, ik dacht de Raad van Europa dan wel een hoog rechtscollege van de UK zelf, is deze claim afgwezen: er was al te veel sprake van import en vermenging, om deze rechten te kunnen claimen. De conclusie was: er zijn geen inheemse volkeren (meer) in de UK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *