Verplicht zoemende woonwijken vanaf 2026

De Abdij, gebouwd in de jaren ’70, heerlijk verwarmd op aardgas

De bezetter in Den Haag besloot tot de verplichting van de hybride warmtepomp als verwarming in alle woningen per 2026. Gaat je CV stuk, dan moet er een hybride-warmtepomp in als vervanging, de combinatie van een CV (hoge temperatuur-verwarming) met warmtepomp. (lage temperatuur)

Krijgt iedereen straks een omgekeerde koelkast buiten te zoemen, voor 11-15 duizend euro onkosten? Met een nieuwe CV-ketel was je voor een kwart van de kosten klaar zonder zoemend apparaat buiten in je tuin of op het dak.

Wie deze door nieuwe wetgeving afgedwongen uitgave niet kan betalen, mag de Rabobank, SNS Bank en ING Bank steunen via hun ‘nationaal’ (publiek-privaat) Warmtefonds, oftewel de handel in ‘groene’ hypotheken steunen van een verwachte 1,2 miljard euro in 2023.

Expositie Gasunie 50 jaar Slochteren in 2008

‘Goed voor het milieu’
Wat de onkosten zijn, de beleidsverkopers van stichting Milieucentraal (stichting opgericht door VROM in 1997) geven deze onkosten op:

Een hybride warmtepomp met buitenunit kost zo’n 6.000 euro (warmtepomp met vermogen van 4 kW). Dat is inclusief btw en plaatsen. De subsidie gaat hier nog van af. Met een nieuwe cv-ketel erbij kost een hybride warmtepomp ongeveer 8.000 euro.

Ze beweren dat je zo 60 procent op je aardgasverbruik zou besparen. Ze stellen dat er een (maximale) subsidie beschikbaar komt van 2.500 euro. Dat zal dan betaald worden uit het Klimaatfonds van Rob Jetten, die 7 miljard euro reserveerde voor de gebouwde omgeving.

Rabobank handelt in hete lucht, met jouw ‘duurzame’ hypotheek als onderpand

En anders mag je jezelf in de schulden laten steken, omdat er tegenwoordig een levendige handel bestaat in zogenaamde ‘Green Bonds’, groene hypotheken:

Geen of weinig spaargeld? Je kan geld lenen voor een warmtepomp of isolatie. Bijvoorbeeld via je hypotheek of een gunstige lening.

De Vereniging Eigen Huis is ook alles behalve eerlijk, ze zijn ‘duurzaam’:

Een warmtepomp is goed voor het milieu, omdat je minder gas verbruikt. Bovendien levert het vaak ook een besparing op voor je energierekening. Dit is verschillend per woonsituatie.

Verdeelstation Slochteren. ’s nachts in de winter bij sneeuw ziet het er geweldig uit

Wie zijn Het Milieu en Het Klimaat
Dus dan roep je iets over ‘het milieu’, terwijl: Wie is dat, ‘het milieu’… Welke besluiten neemt ‘het milieu’? Kan ik ‘het milieu’ te spreken krijgen? Het Milieu heeft besloten dat ik niet meer op gas mag stoken in de toekomst, en die wil tot dictaat gemaakt. Dat is dan toch door aanwijsbare personen gedaan met aanwijsbare belangen, en niet door ‘het milieu’?

De Vereniging Eigen Huis gaat volledig mee in het proza van de bezetter in Den Haag:

Nederland moet (…) van het aardgas af. Gemeenten moeten plannen maken om dit op zo’n goed mogelijke manier te gaan regelen. Ook de hybride warmtepomp kan daarbij een alternatief zijn als de gemeente kiest voor biogas of waterstof.

De gemeente moet ook aangeven op welke termijn welke wijk moet worden aangepakt. Als dat nog jaren duurt kan het plaatsen van een hybride warmtepomp nog een goede tussentijdse oplossing zijn.

Zie dat zij een politiek besluit dat ten nadele van de gehele bevolking valt ook presenteren als natuurverschijnsel. Het Klimaat heeft gesproken. Iets waarover wij nooit enige zeggenschap kunnen krijgen, oftewel een groep mensen met aanwijsbare belangen die geen tegenspraak duldt. Bij Verwarmingsinfo.nl komen we al op iets beter inzicht in de onkosten:

Een hybride warmtepomp kost gemiddeld € 5.000 tot 7.000 (excl. btw en incl. installatie). Reken op € 11.000 à 15.000 (excl. btw en incl. plaatsing) voor de volledige verwarmingsinstallatie.

Verdeelstation bij Slochteren

Geen ingreep mogelijk zonder hun overheid
Dat is al een stuk meer dan wat Milieucentraal opgeeft. Wanneer je installatie en BTW wel meerekent.

Dit is een stuk voordeliger dan een geothermische warmtepomp, waarvoor je al gauw € 20.000 tot 40.000 moet betalen. De lage kosten van een hybride warmtepomp zijn deels te verklaren doordat er geen breek- of graafwerken nodig zijn tijdens de installatie en deels doordat een hybride warmtepomp kan aangesloten worden op een bestaand verwarmingssysteem.

De Belastingbetaler moet nu van de bezetter in Den Haag 30 procent van je warmtepomp vergoeden:

Sinds 1 januari 2022 is het subsidiebedrag voor (hybride) warmtepompen verhoogd van 20% naar 30%. De komende drie jaar (van 2022 tot 2024) neemt het ISDE-budget toe tot 282 miljoen euro. Zo wil het kabinet de aankoop van duurzame verwarmingsinstallaties stimuleren.

Overal duivelsbeelden rond Binnenhof

Bij al deze ingrepen valt op, dat je opnieuw niet zonder hun overheid kunt. Je moet subsidie aanvragen en vergunningen, dus weer langs een bureaucratie gaan die je binnenste buiten laat keren. Terwijl je een fractie van de kosten kwijt was EN niet langs hun overheid hoefde, wanneer je gewoon een nieuwe CV liet plaatsen.

CV ketel nu geeft deze onkosten op:

Binnenkort de cv-ketel vervangen en benieuwd naar de kosten? De prijs wordt onderverdeeld in materiaal- en arbeidskosten. De materiaalkosten liggen, afhankelijk van de ketel, tussen de €1.500,- tot €3.500,- en de installatiekosten liggen rond de €500,- tot €900,-. Na ongeveer 14 jaar is het tijd om de cv-ketel te vervangen.

En zelfs Milieucentraal geeft aan, dat de CV Ketel superieur is, voor 2100 euro ben je klaar, inclusief installatie:

Een hr-ketel is de zuinigste ketel die er is (hr staat voor hoog rendement). Bij alle aanbieders staan de hr-ketels als eerste keuze genoemd. Je kunt ze ook herkennen aan Energielabel A voor verwarming en warm water of aan het label Gaskeur HR. Een hr-ketel kost gemiddeld € 2.100, inclusief installatie. De installatiekosten verschillen per woning.

Gaswinning-verdeelstation bij Slochteren

Advocaat van de duivel/regering spelen
Natuurlijk valt er wel iets te zeggen voor lage-temperatuur-verwarming. Waarom moet je aardgas stoken voor meer dan 800 graden, om warm water te krijgen van zestig graden. Wanneer je advocaat van de duivel/Rutte-regering speelt, kun je stellen dat je zo een innovatiegolf afdwingt.

Er moet gezegd dat Nederland natuurlijk opereert vanuit een luxe-positie.

Toen de Slochterenbel in 1958 werd aangeboord, schoot de Rijksoverheid met de Gasunie in 1 keer de jackpot. Zo ontstond een land met een bijna volledig op aardgas aangesloten woningvoorraad.

Een unicum in de wereld. Vanuit een ideaalsituatie naar een andere situatie is meestal een verslechtering.

In Duitsland bijvoorbeeld stoken huizen vaak op ‘Heizöll’, een tankwagen komt periodiek dan een voorraad olie aanvullen. Bij de Duitsers geldt al vanaf 2024 de plicht om je verwarming bij vernieuwing te vervangen tot iets dat op politieke gronden ‘groen’ is verklaard.

De realiteit zal veel plannen blokkeren, waar het gaat om verbouwing van de reeds bestaande woningvoorraad.

SDG Doel 17, corporatisme en rentseeking als staatsmodel

‘Nationaal’ (publiek-privaat) Warmtefonds
Het is nu al praktisch onmogelijk om op enige termijn een loodgieter te vinden of installateur te vinden. Ze zijn allen volgeboekt. Het doel lijkt dan ook meer om mensen aan groene hypotheken te helpen. Dat is wat het ‘nationaal’ (particulier) warmtefonds wil, voor 1,2 miljard euro aan Green Bonds verstrekken voor 2023.

Dat warmtefonds werd in 2014 opgericht door het Ministerie van BZK, dat er een lening van 218 miljoen euro belastinggeld in stopte. (zie jaarverslag 2021) Het is een typisch ‘revolverend fonds’, net als het ‘Nationaal’ (publiek-privaat) Groenfonds, dat ook gevestigd was bij de Rabobank (tot 2015 in Hoevelaken, nu in Amersfoort).

De overheid gooit er een zak geld in, en met de rente daarover kunnen ze dan energiebankieren:

Het fonds wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van BZK, Rabobank, ASN Bank, ING Bank, Council of Europe Development Bank en de European Investment Bank. Het ministerie van BZK participeert met een achtergestelde lening van 218 miljoen euro.

De Rabobank heeft 100 miljoen euro financiering beschikbaar gesteld, ASN Bank 25 miljoen euro, ING Bank 50 miljoen euro, de Council of Europe Development Bank 250 miljoen euro (onder garantie van Rabobank) en de European Investment Bank 150 miljoen euro.

Daarnaast participeert het Ministerie van Binnenlandse zaken (BZK) via een bijdrage van 50 miljoen euro in de financiering van woningeigenaren, woonachtig in wijkaanpakken, die hun woningen willen verduurzamen maar beperkte leenruimte hebben. Vanuit de entiteit ‘stichting Nationaal Warmtefonds 2’ zullen leningen aan deze groep worden verstrekt. Deze stichting is in 2021 opgericht.

SDG’s

En dit is hun ambitie:

Tot en met september 2022 hebben wij ruim 840 miljoen euro aan Energiebespaarleningen toegekend. Dit heeft vooralsnog geresulteerd in de financiering van meer dan 146.000 gerealiseerde energiebesparende maatregelen voor 63.000 woningen.

Voor iedereen bereikbaar

Naast de Energiebespaarlening heeft het Warmtefonds de Energiebespaarhypotheek ontwikkeld. Deze hypotheek is bestemd voor huizenbezitters met een beperkte leencapaciteit

Geld lenen kost geld, gedwongen worden tot een hypotheek dankzij wettelijke verplichtingen per 2026

Kortom de handel in Green Bonds op de kapitaalmarkt waarmee de Rabobank al in 2017 begon, anticiperend op de CO2-zwendel die Klaas Knot en Frank Elderson namens de Nederlandse Bank en de BIS al opzetten.

Het fonds handelt in opdracht van hun rijksoverheid, maar is een fonds van ondermeer ASN, ING en de Rabobank. Dat is SDG17 ‘publiek private partnerschappen’, oftewel: Oligarchie.

Bestuurder ‘nationaal’ (publiek-privaat) warmtefonds, hij vangt bijna 60k voor een baantje van 0,3 FTE

Net als in de Oekraïne. We lezen verder:

Het bestuur van het Nationaal Warmtefonds bestaat uit: Ernst Jan Boers, Frans Overdijk en Katinka Huijberts.

Beheer en uitvoering

Het fondsbeheer van het Warmtefonds wordt uitgevoerd door Zanders Treasury & Finance Solutions. De fondsuitvoerder is Polestar Bemiddeling.

Bezoldiging bestuur

Dus je moet gedwongen door een nieuwe wet in zee met een club oligarchen uit het bankwezen en pensioenfondswezen.  Voor Het Milieu in Franse betekenis, het criminele circuit.

8 Replies to “Verplicht zoemende woonwijken vanaf 2026”

 1. Als het gas ‘op’ is dan ‘moeten’ we wel wat anders. Dat is dan ook de reden geweest voor het kappen van enig hout in onze omgeving, zodat we de eerste 50 jaar niets meer hebben.
  Voorlopig werkt een dieselheater van Eur 120,- prima op gebruikte frituurolie. Even verdunnen met benzine en filteren om de patatresten eruit te krijgen en het huis is warm. Bijna gratis dus. Denk maar niet dat onze patatgeneratie snel zal overstappen op insecten. Daarmee blijft de aanvoer van gratis olie verzekerd…;-)

  1. NB
   Wie zijn gasaansluiting laat afsluiten, bespaart daardoor Eur 290,- per jaar aan ‘vastrecht’ en ‘netbeheer’ kosten. Dat is ongeveer 190 liter dieselbrandstof. Daarmee kom je de halve winter al door.

   1. NB. Dieselheater is een lucht verwarmer.
    Er zijn veel mogelijkheden: kant en klaar in een metalen kast gebouwd of enkel als los apparaat.

    https://nl.aliexpress.com/w/wholesale-dieselheater-12v-8kw.html?catId=0&initiative_id=SB_20230510100925&SearchText=dieselheater+12v+8kw&spm=a2g0o.productlist.1000002.0

    Je hebt er twee nodig: 1 voor de woonruimte en 1 voor de slaapkamer om ’s morgens het vocht te verdrijven.
    Als je geen ‘slimme’ meter hebt, houd dan rekening met de energieleverancier die niet wil geloven dat de meterstanden kloppen, maar die ‘te laag’ vindt.
    Bij mij werden de maandtarieven steeds verhoogd, terwijl verbruik afnam.
    Ik verbruik nog 10 kuub gas per maand, omdat ik elke dag 20 minuten douche. Mijn “artritis kadaver” moet nu eenmaal op gang gebracht worden. Wanneer ik de dieselheater voor waterverwarming geïnstalleerd heb, gaat deze zomer de aansluiting van mijn huis af.
    Stedin is niet snel, maar de aandeelhouder -WA v Amsberg- wint. SO NOT!

    1. Dank je, Michael. Ik lees je reactie nu pas. Helaas werkt de link niet (meer) die je geeft. Het aansluiten van de heater op het waterwarmsysteem is ook interessant. Mocht je nog meer info daarover willen delen, of waar ik kan zoeken op internet, ik hou me aanbevolen!

 2. Laat me niet lachen, een hybride warmtepomp waarvan de buitenunit een vermogen heeft van 4 kW. Mijn CV-ketel heeft een vermogen van 39 kW en mijn woning is ongeschikt voor lage-temperatuurverwarming, dus een warmtepomp gaat hem echt niet worden.

  Ook de grens van 800 m3 gas per jaar voor hogere belastingheffing is belachelijk. Mijn gemiddelde verbruik over de afgelopen tien jaar was 3200 m3/jaar. En dan heb ik maximaal de zolder geïsoleerd, dubbel glas en spouwmuurisolatie. Alleen de vloer is niet geschikt om te isoleren. Energielabel C is het hoogst haalbare voor onze woning.

 3. “Dat is dan toch door aanwijsbare personen gedaan met aanwijsbare belangen, en niet door ‘het milieu’?”

  Juist wel: door het Haagse geboefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *