Interessante Reizen: Boa Vistas

Bij Miradouro da Punto do Rosto

Net als op Tenerife kun je op Madeira met de auto rijden en binnen 1 uur in een ander klimaat en landschap terecht komen. Is het droog in het zuiden, binnen een half uur rijden door de bergen kom je in het vochtige noorden waar per jaar een vijfvoud neerslag valt.

Is het regenachtig in Funchal, dan rijd je naar het schiereiland bij Caniçal en je komt in een warm woestijnland terecht waar cactussen groeien. En check vooral ook Miradouro da Punto do Rosto, waar je zicht hebt op spectaculaire rotspartijen in zee.

Dor land van het schiereiland

Het bergland richting Sao Vicente

Zwarte strand van Seixal in het Noordwesten, hoge kans op regen

Het strand; Prianha do Caniçal het oosten, droog en zonnig

Wij gaan zo op bezoek bij de tonijnvissers van Madeira. De vissers worden hier nog ge-eerd met monumenten. Dat is de weg te gaan, want het is een heroïsch beroep, wanneer je de wijde oceaan op trekt om je buit te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *