Interessante Reizen: Monkey Days

Monkey Days

Heel symbolisch, de bloemblaadjes beginnen te vallen op ‘Bloemeneiland’ Madeira. Morgenvroeg vertrekken we weer naar dat kale en overbevolkte industrieterrein van Koning Wim Lex en zijn Nijpelitaanse klimaatmaffia, de Koninklijke Oligarchie Nederland BV. Maar qua wisselvalligheid in weer kun je hier op Madeira ook aan je trekken komen. Dat noemen ze ‘Monkey Days.’

Vliegveld Funchal, foto Afke Smit

Dat zijn dagen met een wispelturig karakter waarbij je zowel kan koken in de subtropische zon als plots kan natregenen. Eigenlijk is wisselvalligheid hier je enige zekerheid.

Er hangen hier altijd wel wolken rondom het eiland, doordat de noordenwind alle verdampte oceaanwater tegen de bergen opstuwt waar het kan condenseren. Gisteren ging het hier in Funchal ook tekeer, complete stortregens die dan langs de steile straatjes als riviertjes naar beneden stromen.

Monkey Days

Afke en ondergetekende wandelen dagelijks op en neer naar het centrum van Funchal, genieten nog even wat cocktails bij Banana’s.

Als we dan weer tweehonderd meter omhoog moeten klimmen is Afke haar stappenteller meteen dik tevreden, dat je omgerekend weer bewegingsring volmaakt en de zeven kilometer benenwagen aantikt. Dan kun je ook zonder schuldgevoel je drankje doen. We komen dus alvast fit terug, klaar om weer in alle gekrakeel en gedoe ons mannetje en vrouwtje te staan.

Ons duo-programma, de uitprobeer is 29 juni in Sneek

We danken alle ‘fans’ en volgers voor hun onvoorwaardelijke steun, en jullie zien komende zaterdag in De Andere Krant van mij een reportage verschijnen over de tonijnvisserij hier. Meer gemotiveerd dan ooit gaan we de strijd aan, en dat is ook ons nieuwe theaterprogramma, waarvan de tryout op 29 juni plaatsvindt op Podium Lewinski.

Hoe je goede eigenschappen kunt inzetten, niet laf kunt zijn maar moedig en loyaal aan je medestanders, in plaats van dat je hen afvalt in de hoop zo een wit voetje te halen bij je tegenstander. In tijden van Strijd leer je ook je echte vrienden kennen, en de mensen aan wie je helemaal niets hebt.

Moed moet!

4 Replies to “Interessante Reizen: Monkey Days”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *