Dutch Courage, de terugreis

Madeira

Bij schrijven zitten we in het vliegtuig terug naar dat overbevolkte industrieterrein, de meest loyale satellietstaat van Wallstreet en het Biden-regime: Nederland.

Bye Bye Madeira. Mijn vele fans, volgers en lezers hebben kunnen zien wat ‘Dutch Courage’ is, dat je liever je vrienden afvalt dan je vijanden aanvalt. Angst voor het eigen hachje, alsof je met lafheid je tegenstander niet juist extra in de kaart speelt.

Maar wij zullen uiteraard nooit buigen, en gaan gewoon lekker door met wat we deden.

Van Mens tot Mens

 Markus 14:66-71
Mij viel vooral op hoe verbazend actueel de Bijbel nog altijd is na tweeduizend jaar. We lazen Markus 14:66-71:

66En toen Petrus beneden op de binnenplaats was, kwam een van de dienstmeisjes van de hogepriester;
67en toen zij Petrus zich zag warmen, keek zij hem aan en zei: Ook u was bij Jezus de Nazarener.

68Maar hij ontkende het en zei: Ik ken Hem niet, en ik weet niet wat u zegt. En hij ging naar buiten, naar het voorportaal, en de haan kraaide.
69En toen het dienstmeisje hem opnieuw zag, begon zij te zeggen tegen hen die daarbij stonden: Hij is een van hen.

70Maar hij ontkende het opnieuw. En kort daarna zeiden zij die daarbij stonden, opnieuw tegen Petrus: Werkelijk, u bent een van hen, want u bent ook een Galileeër en uw spraak vertoont overeenkomst.

71En hij begon zichzelf te vervloeken en te zweren: Ik ken deze Mens niet over Wie u spreekt.

Voor de armen van geest onder de lezers, nee, natuurlijk vergelijk ik mezelf niet met Jezus. Ik heb al vele steunbetuigingen gekregen, ook vanuit mensen van BLCKBX.

Met de stropop van antisemitisme in de hand, kruipen mensen direct weg met de staart tussen de benen, het is één van de meest potente manieren om mensen te demoniseren, te roepen: Ruik eens hoe erg hij stinkt, als je daar bij staat ga je zelf ook stinken. Dat ze je proberen te dwingen- bij hun poging tot reputatiemoord- tot openbare spijtbetuiging: “Nee hoor, voor iemand die stinkt ruik ik best lekker.”

We hebben dat gebrek aan moed en onderlinge loyaliteit eerder gezien- en besproken- bij de wijze waarop Taco Dankers bij Ongehoord Nederland gebonjourd werd.

Het schiereiland in het oosten

Die mentaliteit maakt een land als Nederland ook geschikt om tot dictatuur om te vormen. Bijvoorbeeld, omdat bijna niemand die tot ‘de goede kant’ leek te behoren op durft te staan of elkaar steunt als het echt heet wordt onder de voeten. Verdeel en heers, hun oligarchie/overheid met haar AIVD en ‘nationale coördinator terrorisme bestrijding’ van het Ministerie van Staatsterreur (Veiligheid), die hebben het gemakkelijk met al die wannabe-‘strijders’…

Niet omdat zij sterk zijn, bij de overheid werkt het brandhout van de samenleving, een verzameling klunzen, zelfbevlekkers en opportunisten, dat enkel geeft om het eigen baantje en gekoesterde illusies over de eigen vermeende goede intenties.

Wij zijn zo gemakkelijk te knechten omdat onze kant zo zwak is, eenvoudig tegen elkaar uit te spelen.

Men komt liever bij de vijand in het gevlei, alsof je met mensen die je beliegen en bedriegen ‘in gesprek’ zou kunnen. Of dat iemand die toch al niet wil luisteren tijd voor je neemt, wanneer je standpunten op fluistertoon ventileert.

Hier op Madeira eren ze hun vissers, in plaats van ze enkel te frustreren

Het mediawapen, dan het juridische en economische wapen
Het mediawapen is de eerste trap die hun oligarchie tegen je inzet, wanneer ze je kapot willen maken. Omdat ze je lastig vinden. Vervolgens komt ook het juridische wapen en het economische wapen. Zowel in Amerika als in Europa liggen al wetten op de plank om de bandbreedte van toegestane spraak te vernauwen, censuurwetten. Vanwege ‘terrorisme’, ‘veiligheid’ en daar is nu ook een ‘nationaal coördinator bestrijding antisemitisme’ bij gekomen.

Een beetje mosterd na 1945 in NSBderland, dat procentueel gezien de meeste joden verraadde en liet afvoeren door de nazi’s. Terwijl de publieke omroep met de NOS zich al jaren vol gooit op Israël-bashing. En terwijl nota bene de VPRO nog Israël-basher Gretta Duisenberg op een schild hees als ‘pionier’ en strijder tegen onrecht. Wie gelooft die NPO nog?

Die mensen geven geen bal om joden of Israël. Het enige wat ze zoeken is een stok om mee te slaan. Je moet gecriminaliseerd worden en vervolgens financieel uitgekleed. Of dat het onmogelijk voor je wordt om nog ergens aan de bak te komen, zoals mensen die voor de PVV werkten hebben ervaren.

Life is Good, bij Vilo de Peixe in Camara de Lobos

Dankzij de stropop ‘terrorisme’ hebben ze het bankwezen al met de oligarchie van hun overheid vervlochten. Nadat ze via jarenlange propaganda angst voor moslims kweekten en haat zaaiden. Nu dat een beetje leem werd, kwam ‘het klimaat’ er bij en de stropop van ‘complotdenkers’ die ‘onze democratische rechtstaat’ (jullie corrupte en leugenachtige oligarchie) zouden ‘ondermijnen’, een modewoord bij de oligarchie dat afkomstig is uit de bestrijding van drugscriminaliteit (Korpschef Welten in 2005)

Zo ontstond het RIEC, dat preventief mensen mag hinderen en criminaliseren vanwege ‘ondermijning’… Gerrit van der Burg is daarvoor hoofdelijk verantwoordelijk.

Zo werden onder het regime van de beroepsleugenaar en landverrader Mark Rutte private partijen tot verlengstuk van de overheidsmacht gemaakt. Zoals met die wet ‘witwassen en terreurbestrijding’.

Daardoor mogen en moeten de banken je de meest onfatsoenlijke vragen kunnen stellen, voor je bij het eigen verdiende geld kunt komen. Zoals in de coronatijd de horeca tot BOA’s op eigen kosten werden gemaakt van die zelfde overheid, in handen van het baantjescircuit van de oligarchie.

Tonijnenjager in de ankers voor onderhoud

Democratie noch rechtstaat, Koninklijke Oligarchie NL BV
Dat vervagen van publiek en privaat is een officieel 2030 Agenda-doel, SDG17: Building Partnerships for the Goals. Zie trouwens dat Joe Biden exact de zelfde agenda uitvoert als de Europese Commissie hier, inclusief het ’30-30′-doel, om 30 procent van de zee op slot te zetten voor visserij.

‘Verduurzaming’ is gewoon criminaliteit. Het is niets anders is dan privaat gewin op publieke kosten met gebruik van staatsgeweld, of het gebruik van staatsgeweld voor persoonlijke belangen, overgoten met een pseudowetenschappelijke rechtvaardiging als dekmantel en verkooppraatje. Oligarchie.

Dat de grote banken hun onkosten ‘socialiseren’, wat ze bij World Economic Forum en de Wereldbank ook wel ‘Blended Finance’ zijn gaan noemen, ook zo’n ‘publiek privaat partnerschap’ (oligarchie). Het publiek als risicokapitaal voor niet renderende danwel risicovolle projecten.

We hebben dat live in werking gezien bij Sander de Rouwe (CDA) zijn steun aan Windpark Fryslân, dat met 127 miljoen euro publiek durfkapitaal werd gebouwd. Sander werd vervolgens door de CDA-baantjesmachine gepromoveerd tot burgemeester van Kampen.

Windpark Fryslan in aanbouw onder de Crisiswet geparkeerd: weer terug naar de lelijkheid

De belastingbetaler die garant staat, omdat anders banken niet in durven springen. En vervolgens de belastingbetaler die via de SDE+-opslag je project voor 15 jaar rendabel maakt, via de injectie van 1,2 miljard euro subsidies. Vroeger heette zoiets ‘criminaliteit’ of maffiapraktijken, nu heet dat ‘duurzaamheid’. Vroeger riep je ‘houd de dief’, nu roepen ze bij hun overheid ‘haa, daar gaat een koploper in duurzaamheid.’

Alsof iets afdekken met vrome praatjes en een rapportje vol pseudowetenschappelijke rechtvaardiging iets dan minder crimineel maakt.

Trudy is/was altijd mee

Of denk aan de diefstal met dertig miljard euro gemeenschapsgeld van boerengrond. Wat is Nederland toch een maffialand geworden. Of was het dat altijd al maar dan meer bedekt, niet zo openlijk en onbeschaamd? Maar we komen toch lekker terug, voor onze dierbaren, familie en vrienden. En natuurlijk ook voor Trudy. Mijn ouwe teef, Bitch, die bij Pake en Beppe logeert.

En omdat ik meteen de opvolgende dag dwangarbeid moet verrichten, en wel bij Staatsbosbeheer in het Kuinderbos.

Modernisme-landschap Fryslan, ‘nieuwe natuur’, oftewel kotslelijk kutland

Afke haar interpretatie van Ponta do Sol, paradijs

Daar zullen we nog uitgebreid verslag van doen, als jullie gedachtenmisdadiger in dit steeds meer totalitaire bananenland, die Eenpartijstaat onder de knoet van het internatinaal klimaatsocialisme. (Wat ik ‘de klimazi’s’ noem)  Wat mij afgelopen dagen vooral opviel, is dat deze laffe poging tot reputatiemoord nog als boomerang in het gezicht kan terugkeren bij de mensen die mij dit aandeden.

Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet. Ik buig niet. Wij winnen.

13 Replies to “Dutch Courage, de terugreis”

 1. aivd + nctv + fiscus en openlijke + schimmige meelopers is een van de giftigste mengsels voor mensen in onze staat, Silemakker.

 2. Kijk dit zijn berichten!
  Alle parameters op een rijtje als basis voor probleemoplossend denken.
  De samenleving heeft de hakken al in het zand om zelfstandig lokale economieën op te starten, zonder ‘banken’, ‘overheidsinstanties’ of ambtenaren die zich immuun achten tegen strafrecht.

  Nu al beginnen politie ‘functionarissen’ te voelen, dat zij worden misbruikt door D66 oligarchen in de ‘Rechtsspraak’. Als zelfs agenten beginnen te begrijpen dat ze niets handhaven, behalve dom geweld, dan is er nog hoop voor een gedijende samenleving.
  Anders wordt het een guerrilla-burger-oorlog, waar de geuzen in de traditie van Frans van Brederode, Grote Pier en Wijerd Jelckama nog een puntje aan kunnen zuigen.

  Neem alleen al de ‘criminaliserende’ jeugd, die als gevolg van 30 jaar wegbezuinigen van jeugdzorg, zich bewapend met steekwapens. Wie puppy’s vals behandeld, krijgt later valse honden.
  Handhaaf dat maar eens!

 3. FP blijft natuurlijk een wielrenner, zoals de meeste wielrenners zijn, een knecht.
  Niet de strijd aangaan tot het uiterste, maar een dealtje sluiten met de vermeende sterkste in de hoop dat deze een spierinkje voor je overlaat.

 4. Het aardmagnetisch veld neemt in sterkte af. De “uitstoot” van de zon kan hierdoor niet meer gepareerd worden op een gegeven moment. Noord- en zuidpool verschuiven sneller dan ooit. Ja, het klimaat veranderd daardoor. Komt geen “mens” aan te pas. Vandaar eens in de 12.000 jaar grote veranderingen op aarde. Simpel, alleen de massa mag het niet weten. Dat degene die het wel weten een nieuwe industrie hebben opgezet om de massa uit te melken, de natuur te vernietigen, het milieu te vervuilen, bedrijfstakken te vernietigen is inmiddels een feit. Een misdaad tegen alles wat leeft. Als dienaar van het licht ben jij één van de Nederlanders die op een vreedzame wijze het bewustzijn van vele Nederlanders heeft verlicht, op tal van onderwerpen die elk levend wezen aangaan.

 5. Ik ga niet meepraten en bekijk de zaak vanuit meerdere punten.

  Als eerste is jouw ego gekwetst en begin je over NSBers en haalt Bijbel citaten erbij om je gelijk te krijgen met een heel verhaal erbij om ons van jouw gelijk te overtuigen of misschien wel jezelf. Gelijk hebben en gelijk krijgen is een wereld van verschil.

  Ik weet niet om welke uitspraken het gaat en in welke context het gezien moet worden, ik heb daar geen mening over.

  Mijn advies stap over je gekwetste ego heen en ga volwassen een dialoog met blckbxtv aan. Vraag hoe de vork in de steel zit en waarom ze dit hebben besloten.
  Anders speel je diegene in de kaart waar je oppositie tegen bied met deze gekwetste haatdragend opstelling.
  Wat zelfreflectie kan geen kwaad in dit geval ook al heb je gelijk het is de manier waarop je het presenteert wat zich tegen je kan keren en nu ook gebeurt.
  Laat je niet opjutten en je emoties en gekwetst ego je niet tot onverstandige meningen op papier of vocaal uitlokken. Het keert zich meer tegen je dan goed voor je is.
  Succes ermee.

  1. #Marinus,

   Wat een onzin reactie, …

   Is het nu echt zo dat je zijn verhaal totaal verkeerd interpreteert of wil je gewoon een deug reactie geven?

   Laat je eerst een molesteren en opsluiten door de overheid voordat je hier een neerbuigend en belerend commentaartje geeft, gewoon té zielig voor woorden !!

   1. Belerend is waar ik elk advies jouw reactie is ook belerend maar dan naar mij toe. Namelijk wat ik volgens jouw eerst moet ondergaan voordat ik een reactie mag geven met een advies. Mijn reactie was een advies jouw reactie is een oordeel met een opdracht.
    Dus als je je hebt laten molesteren en opsluiten mag je dan in een emotionele
    bui alles opschrijven en zeggen wat je voor de voeten komt? Ik zoek naar een uitweg in een harde opstelling en geen polarisatie. Fronten vormen is makkelijker dan samen komen. Lacht de duvel niet in zijn knuisten als Rypke en blckbxtv en nu wij elkaar in de haren vliegen? En is het dan onverstandig om eens te kijken waarom ze dat besluit genomen hadden? Ik geef een advies, wat altijd belerend overkomt, ik weiger om iemand stroop om de mond te smeren en mee te gaan radicaliseren. We worden overal in fronten tegenover elkaar gezet om ons tegen elkaar uit te spelen, laten we daar niet intrappen.

    1. Ik denk ook dat het goed is om met elkaar in gesprek te gaan, maar in principe mag je er vanuit gaan dat Flavio beter zou moeten weten dan zich voor dit karretje te laten spannen.

     1. Dag Dennis/Rypke,

      ik vrees dat Engel, Blackbox, Blue Tiger, Weltschmertz, van Wolfferen en meer lieden/clupjes allemaal controlled opposition zijn. Ze benaderen alles politiek correct en wetenschappelijk en nooit vanuit gevoel en emotie. Hebben het ook nooit over de Cabal en/of Aliens, Illuminatie en Vrijmetselaars. Alsof die niet bestaan, terwijl deze planeet bol staat van de Aliens/Reptielen en je struikelt over hun tekens en symboliek. Kijk vriendje Baudet en zijn maatje (ben zijn naam even kwijt) weten er wel heel veel van. En spreken dat ook uit, maar dat zullen zeer weinigen begrijpen en afdoen als onzin. ze snappen het niet, weten van niks… en denk dat wij mensen hier de dienst uit maken. Dat is niet zo. Dat doet een ras dat hier al 443.000 jaren aanwezig is!

      Met vriendelijke groet,
      Evert Jan Poorterman.

  1. Wanneer Flavio eerst zijn welgemeende excuses aanbiedt, krijgt hij wat mij betreft nog 1 kans het vertrouwen te herstellen

   1. Rypke,

    daar zou ik voor geen goud gezien willen worden. Dan maar geen podium! Zoek het maar eens op op de website van de Friese strijder Martin Albeda (Martin Vrijland). Alles linkt met de familie Poot, Rutte, Kelder, Hulleman en die Micha Kat. Groot spel, met veel betrokkenen.
    Hier: https://twitter.com/MartinVrijland/status/1663295695950954505.
    En: En hier een van de vele artikelen waarin ik dat besprak:
    https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/wake-up-call/.

    Groet Evert Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *