Gerehabiliteerde nazi-familie maakte RTL Nieuws groot

Mohn Media van Reinhard Mohn

In dit zaterdagse archiefverhaal mijn reis in 2019 naar Gutersloh, waar de bazen van RTL Nieuws gevestigd zitten, eerder gepubliceerd op deze website. Voor ons onderzoek naar mediaconcentratie in de ‘week van de Kwaliteitsjournalistiek’ op Interessante Tijden, bezochten we het Bertelsmann-mediaconcern in Gutersloh (DE), het zesde mediabedrijf van de wereld.

Dat imperium is 75% aandeelhouder van de door hen gevormde RTL Group, waarvan RTL Nederland in Hilversum 8,4% van de omzet leverde in 2018 (549 miljoen euro)

Aandelen van het imperium worden beheerd door de Bertelsmann-Stiftung, een Eurofederalistisch genootschap dat prijzen uitreikt aan ideologische geestverwanten en initiatieven, met Aart Jan de Geus (CDA, oud Minister Sociale Zaken) tot 2019 als voorzitter, tevens bestuurder bij de Triodos Bank. Die stapte over naar de Goldschmeding Foundation als voorzitter van het bestuur. 

Praalgraf Reinhard Mohn (2009) in Gutersloh: ‘Menschlichkeit Gewinnt’. Vergissen is ook menselijk.

Levensruimte
Het Bertelsmann-imperium en haar in 1977 door Reinhard Mohn gestichte Carl Bertelsmann-Stiftung is gevestigd aan… hoe verrassend… de Carl Bertelsmann-strasse, een kilometerslange industrieweg waar het megaconcern haar kantoren en productiefaciliteiten heeft. Carl Bertelsmann is de oprichter (1835) van de uitgeverij en drukker, die zich toen richte op evangelische lektuur en literatuur.

Zij zitten nu in het hart van de macht van de globalistische kliek, en zijn de ontwikkelaars van de SDG Index, die Europese bedrijven moet helpen houden aan de ‘duurzame’ ontwikkelingsdoelen, zoals de CO2-zwendel en de genderretoriek.

Bertelsmann ontwikkelde de SDG Index die sinds 2016 de gehoorzaamheid van landen peilt aan de SDG’s

De oprichter Reinhard Mohn ligt op de Evangelische begraafplaats bij de kerk in het centrum aan de Friedhofstrasse, bij een familie-embleem met Psalm 24 er op. Reinhard Mohn leefde van 1921-2009 en ligt verder op een andere (wel evangelische) begraafplaats. Voor de lokale overleden prominent kwamen bussen vol toeschouwers bij zijn ter aarde bestelling.

Trudy!

Zijn grafmonument met brandende kaarsen lijkt (nu 10 jaar later) op een Griekse/Romeinse tempel, alsof Mohn na zijn dood in het Witte Huis wilde wonen. Reinhard Mohn ging Bertelsmann als holding leiden na ’45 op aanwijzen (1951) van Papa Heinrich die 1955 overleed.

De uitgeverij/drukkerij (Verlag) werd in drie delen opgesplitst.

Zijn jongere broer begon een uitgeverij Sigbert Mohn Verlag in Gutersloh voor literatuur, de C. Bertelsmann-Verlag voor zakelijke boeken en tijdschriften kwam onder leiding van Reinhard. En het Gutersloher Verlaghaus (1959) ontstond als afsplitsing voor theologie. Die laatste bestaat nog steeds, en valt nu onder het Angelsaksische Random House, dat ook bij Bertelsmann in bezit kwam.

Management filosofie

Bij Reinhard Mohn’s praalgraf ligt een stenen boek, waarop zijn management-filosofie staat geschreven: Hoe je ‘De Vooruitgang’ moet faciliteren, dat traditionele structuren omvallen zullen, en hoe vooruitgangs-adepten daarbij op creatieve wijze moeten aanpassen. Voor zover ik het handschrift lezen kan…

Reinhard Mohn zou tot begin jaren ’80  het bedrijf leiden, dus vlak voordat het RTL-avontuur begon. Hij bleef natuurlijk wel de grootaandeelhouder, en die aandelen werden ondergebracht in de Bertelsmann-Stiftung..(1993). Een uitgebreider bedrijfsgeschiedenis in het Duits lees je bij Wikiwand.

Mohn Media, Arvato enz

Het is maar net hoe je een idee in media verpakt
De Familie Mohn nam eerder het roer over van naamgever Bertelsmann, door met de vrouwelijke tak van Bertelsmann te trouwen. Heinrich Mohn (1885-1955) leidde de drukkerij in het nazi-tijdperk. Die gaf in de jaren ’30 het Lebensraum-boek van het nazitijdperk uit: ‘Volk Ohne Raum’ van Hans Grimm, dus waarom de Duitsers vanwege natuurwetten gerechtigd waren tot landjepik.

Overigens moet je hier begrijpen dat ‘Lebensraum’ een idee is van Karl Haushofer. En dat Haushofer weer in het Brits Kolonialisme winkelde, waar ze dat zelfde concept ‘Living Space’ noemen. Ruimte voor je volk om voedsel te verbouwen en energie te winnen.

Wat Nederland in Indonesië deed met Koninklijke Olie en nu Palmolie van Unilever. Zo anders dan toen is de wereld nu echt niet…

Ecologische Voetafdruk = Lebensraum, het is maar net hoe je het in media verpakt…

Leefruimte, het krijgt in het Duits een onheilspellende lading. Maar Lebensraum is nu, vandaag ook de ideologie (Malthusianisme) van de huidige milieu & klimaatbeweging, dus het Ecofascisme en haar Ecologische Voetafdruk die claimt dat ‘de mensheid’ meer aardes verbruikt dan er zijn.

Hier ligt dus onze verbinding met media-invloeden en nazisme. De nazi’s waren ook maar normale mensen als U en ik, die een vorm van modern denken aanhingen: eugenetica en sociaal darwinisme.

RTL NIeuws = Bertelsmann

Het is maar net welke PR je ergens aan geeft. Als het Wereld Natuur Fonds in andere taal het Lebensraum-concept verkoopt en de NOS papegaait ze, dan heet het vandaag de dag ‘de aarde redden’. En daar ligt onze interesse dan ook: hoe je de geest van mensen via media kunt masseren.

En zo krijgt Bertelsmann nu vandaag onze warme aandacht, als eigenaar van RTL Nieuws in Hilversum.

Ook Gutersloh was volgeplakt met stickers en affiches voor Klimaatmarsen, die de moderne variant op Lebensraum verkopen. Het idee dat de aarde te krap is voor zoveel welvarende mensen, nu met een CO2-promillage in de atmosfeer als ‘ecologische’ harde grens. Te weinig levensruimte.

Boekenwinkel Gutersloh: over Lebensraum in Klimaatverpakking, en natuurverering (‘Genesis’) en Nobele Wilden (Der Letze Herr des Waldes)

Heinrich Mohn was donateur van de SS (Fordernes Mitglied) vanuit zijn overtuiging als volbloed nationalist. Dat hij de kapotgebombardeerde drukkerij (1945) van Bertelsmann niet kon voortzetten, dat was de Amerikaanse bezetter duidelijk.

Een iets te overduidelijke historische smet. Dus zette zijn zoon Reinhard in 1947 het Bertelsmann-bedrijf voort met een nieuwe van de Amerikaanse bezetter verkregen publicatie-licentie.

Enorm Media-imperium

Operatie Paperclip
Ook de toen 26-jarige Reinhard was overigens overtuigd nazi en nog Wehrmachtcommandant. Dhr Wolfen, eigenaar van een Gaststatte die me naar Mohns graf leidde had nog een foto van ‘m gezien in gesteven uniform. Hij kende Mohn via familieleden uit zijn jeugd.

Maar ja, de Amerikanen hadden ook zo hun belangen na ’45: die wilden de enige wereldmacht zijn, het stokje van de Britten hun Empire overnemen. De Office of Strategic Services (OSS, voorloper CIA) met IG-Farben (nu Bayer) en Wallstreet-advocaat Allen Dulles, die rekruteerde in die tijd actief nazi’s om de nieuwe vijand- het communisme- de baas te zijn.

Zo transporteerden ze 1500 ingenieurs, wetenschappers als raketgeleerde Wernher von Braun en vele andere SS’ers naar de VS. De vijand van mijn vijand is…. precies, mijn vriend. Nazi’s haten communisten, en dat deden de Amerikanen ook. Nu konden die SS’ers in Amerikaanse dienst hun kunstje doen.

Die operatie zou als ‘Paperclip’ de geschiedenis in gaan, haar opvolger heette Project 63. Andermaal: wat de Duitsers uitspookten was niet beslist moreel lager dan wat de Amerikanen ook deden in militair opzicht. Ook huldigden de Anglo-Amerikanen de zelfde sociaal-darwinistische idee als de Duitsers (denk aan Margaret Sanger met Planned Parenthood)

Met een eigen park

Ik heb (nog) niet zwart op wit bewijs dat ook Mohn door de CIA geholpen is om zijn imperium uit te bouwen.

Maar de historische paralellen zijn opvallend. De onstuimige groei van Bertelsmann vanuit een platgebombardeerde pamflettendrukkerij. Hoe ze de magazines van de New York Times bemachtigden, boekenuitgever Penguin Random House, hoe ze 1 van de grootste wetenschappelijke uitgevers Springer (1999) kregen.

Dat ze ook de BMG (muziekrechten) in bezit hebben, Napster enzovoort en dus bepalen wat je aan muziek kunt luisteren. Het is wel heel erg knap, hoe 1 gerehabiliteerde nazi dat voor elkaar kan krijgen vanuit een in 1945 platgebombardeerde drukkerij van pamfletten voor Duitse soldaten aan het Oostfront.

Ging alleen over Heinrich Mohn, niet Reinhard….Menselijkheid overwint 🙂

Nadat in 2001 enkele CIA documenten ‘declassified’ werden, duikelde uit de daarin opgeborgen nazi-lijst ook de naam…

Heinrich Mohn, pappa van Reinhard. Er kwam een excuus van het concern dat de door de CIA gecontroleerfde (door Rockefeller Foundation = CIA gesponsorde) New York Times zo omfloerst mogelijk publiceerde.

De eigenaar van RTL

Want de aandacht ging vooral naar Reinhard’s vader, Heinrich en zijn SS-donaties na een academisch onderzoek over CIA/MI6-archieven over het verleden. En dat was het dan weer.

Als je al ‘het nieuws’ kunt verdraaien, hoeveel meer zal de historie dan een vervalsing kunnen zijn. Zo kun je dan als logische vraag stellen… Lees er meer over in Annie Jacobson haar boek over Paperclip, er zijn vele andere boeken over verschenen:

Alle bruikbare (ex)nazi’s werden door de Amerikanen weer voor eigen belangen gerekruteerd…

Geld Stinkt Niet
Nu moet je dus niet te zeer in dat ‘nazi nazi’-frame blijven hangen, zo is de boodschap hier. Immers, niets dat de nazi’s deden of bedachten, was al niet door de Britten in hun koloniale rijk beproefd, de ‘genocide’ was door de Ottomanen/Young Turks al in Armenië toegepast.

De Duitsers wilden slechts hun kolonie in de Oostelijke achtertuin, ten koste van de Slavische volkeren. Zie ook ‘Hitlers War’ van David Irving, wiens boek over de Britse genocide op Dresden ‘The Destruction of Dresden’ werd uitgegeven door…Sigbert Mohn verlag in Gutersloh in 1963.

Een Britse auteur die dus het Duitse lijden in de oorlog onder de aandacht bracht. Dankzij dat boek over Dresden, kreeg Irving ook toegang tot nog levende nazi-prominenten uit de inner circle van Hitler. En zo kon Irving dus ‘Hitler’s War’ schrijven.

Dus doe niet alsof Mohn dan via negatieve associatie zo’n slechterik zou zijn. Wij zijn allemaal zondaars…En vergissen is menselijk. Toen de zionisten in 1948 Palestina veroverden op de Britten, wat deden ze toen met de daar al levende bevolking?

Wie zonder zonde is….

Sigbert Mohn Verlag gaf ook David Irving uit

Een meer samenhangende theorie, die een mini-uitgeverij van gerehabiliteerde nazi’s met Amerikaanse toestemming tot mediawereldmacht maakt, die luidt ‘Geld stinkt niet’.  Blijkbaar handelde Mohn in het belang van Amerikanen in Europa: die moest helpen het draagvlak te bouwen voor hun geld/consumptie-gecentreerde maatschappij met Amerikaanse miljardairs en hun Verenigde Naties als leider.

En met ‘Verenigd Europa’ als tussenstap voor hun wereldfederalisme (The New World Order na Bretton Woods)

Amerikaanse bedrijven hadden tot 1941 (tot de oorlogsverklaring en wet die handel verbood) vrolijk in het nazi-imperium geïnvesteerd, met oa Henry Ford en de Rockefeller-dynastie. Die laatste had met haar patenten op benzine uit steenkool de oorlogsmachine aan haar brandstof geholpen.

Ik noemde CIA-man Allen Dulles al en zijn connectie met IG Farben, het bedrijf waar ook SS-Prins Bernhard voor werkte.

Een belangrijke bron van Primaire Research voor Middelkoop, Lebor zijn boek over de bank waar je waarschijnlijk nooit van hoorde

De centrale bank die de herstelbetalingen van de Duitsers uit 1914-1918 moest regelen, Bank for International Settlements (BIS) in Basel, die nam vanaf de jaren ’30 de rol in van financier van het nazi-imperium met Tsjechisch Goud. Bij de BIS werd in 1987 de ‘euro’ ontworpen, het is nu de centrale coördinator van alle nationale banken in de wereld. De meeste mensen hebben nog nooit van de BIS gehoord.

Zo gruwelijk ‘fout’ was de Familie Mohn nu ook weer niet geweest, dat het een ‘liability’ kon worden.

Dus zo kon de familie Mohn het Amerikaans Imperialisme nu uit naam van ‘De Markt’ voortzetten, die zelfde oorlogseconomie van de Managerial Revolution (productie-optimalisatie) optuigen in vredestijd als in oorlogstijd.  Nu met vier maal per jaar een persbericht over de kwartaalcijfers in de strijd om het multinational-bestaan (Mein Multinationalkampf).

De oorlog voor Imperium werd slechts voortgezet met andere middelen, via multinationals en banken. En een belangrijk oorlogsdoel van de nazi’s, een Verenigd Europa onder Duitse heerschappij (Groene Ursula!) is er alsnog gekomen.

Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus is hun voorzitter

Carl Bertelsmann-prijs naar Nederland
De Mohn-familie bezit 19,1 procent (in 2018, bij check in 2019) van het aandelen-kapitaal van Bertelsmann (met 18 miljard euro omzet), de overige zijn ondergebracht in 3 stichtingen, de Reinhard Mohn-Stiftung, de Carl Bertelsmann-stiftung en de BVG-Stiftung.

In 1988 stelde Reinhard Mohn met het inmiddels opgebouwde Bertelsmann-kapitaal in de gelijknamige stichting de Carl Bertelsmann-prijs in. Die prijs werd in 1997 uitgeloofd aan…. de Stichting van de Arbeid (17 mei 1945 opgericht), de privaat-rechtelijke evenknie van de Sociaal Economische Raad (SER) aan de Bezuidenhoutse Weg 60 in Den Haag.

Omdat de SER en haar stichting Nederland succesvol tot een onderneming hadden verbouwd, waar democratie, burgerinspraak en waarden ondergeschikt zijn aan De Belangen, Geld.

Dat is wat we hier ‘Het Poldermodel’ noemen, en wat in het buitenland Netwerkcorruptie zou heten. En wat Pim Fortuyn de Puinhopen van Paars noemde: privaat de lusten, publiek de lasten, de oligarchische structuur die nu ‘duurzaamheid’ genoemd wordt.

‘Europa Overwint’, dat stond ook op Nazi-vlaggen

De VNO-NCW, vakbeweging, LTO en lobbyclubs regelen via handjeklap de koers van het land met akkoord van het Koningshuis (dat de ‘kroonleden’ van de SER benoemt), en de burger mag het betalen. Zoals we zien bij het SER Energie-‘akkoord’, een 107 miljard euro kostend dictaat dat lobbyclubs – die daar zelf financieel op binnenlopen- aan de Nederlandse maatschappij oplegden.

Europa Overwint!

Sinds het overlijden van Reinhard Mohn in 2009 kreeg de prijs van de stichting ook zijn naam. Voorzitter van die Bertelsmann Stiftung is … Aart Jan de Geus (CDA), de oud-minister van Sociale Zaken die met Macron en Merkel ook Nederland richting Federaal Europa wil duwen. De Geus is sinds 2014 ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ‘groene’ Triodosbank….

En De Geus was bestuurder bij de door Bertelsmann beprijsde Stichting van de Arbeid, in het jaar dat die stichting de prijs kreeg. Het aloude nazi-motto Europa Overwint, dat is nog steeds het politieke programma, en Lebensraum (klimaat-ideologie) is de stok achter de deur. De Geus stapte over naar de Goldschmeding Foundation, zo’n andere UBO-familie die met ‘filantropie’ haar politiek bedrijft.

Eigenaar RTL

RTL (Radio Television Luxemburg)
In de jaren ’90 kreeg Reinhard Mohn (Bertelsmann) met zijn directeuren vat op RTL, dit Luxemburger radio- en tv-station (Radio Television Luxemburg). RTL begon in 1989 als eerste in Europa commercieel uitzenden. Omdat de Luxemburgers hier minder strikt waren, terwijl wij toen enkel nog een Staatsomroep hadden.

Zo kwam dan RTL4 op, Goede Tijden Slechte Tijden en de rest is mediageschiedenis.

Het Duitstalige RTL-Plus bracht toen de eerste softporno-uitzendingen van Playboy-tv, zodat ondergetekende nog leerde dat ‘Hinter eine Schone Frau ein Schone Hinter geht’…. 🙂 En dat je een “Verbotene Stande annehmen‘ kunt, zat je daar als 13jarig pubertje op vakantie in Duitsland stiekem met rode oortjes te kijken.

Krijgt bij Duitsers een wat onheilspellende lading 🙂 Sportzenders zijn ook in trek bij Bertelsmann ( = Brood & Spelen)

Kortom: RTL hielp in Europese landen, waaronder Nederland, Brood en Spelen BV vermarkten, ruis en afleiding. Zodat mensen eenvoudige weerloze prooien zijn van ‘De Macht’/Wereldmarkt, consumenten in plaats van burgers.

Batterijtjes in de Onderneming BV van de Koninklijke Oligarchie Nederland, die zich geen wezenlijke illusies maken over inspraak. Zelfs wanneer ze je gekozen premierkandidaat doodschieten (2003) op het Mediapark, komt er dus geen noemenswaardig oproer. Ach, de supermarkt is nog vol. Alles voor de commercie.

De stichter van de drukkerij in 1835, Carl Bertelsmann

Het ‘Luxemburgse’ Neder-TV-station RTL in Amerikaans-Duitse handen
RTL4-SA mengde zich in 1996 met het Duitse UFA (United Film AG) dat Reinhard Mohn in 1961 al had gekocht van de Deutsche Bank. Vanaf 1945 was het UFA-filmconcern daar via de Amerikaanse bezetter onder geparkeerd, omdat het in de periode 1933-1945 het filmpropaganda-imperium van de nazi’s was.

UFA had daarvoor cinematisch gezien overigens een goede naam, ze brachten De Blauwe Engel uit met Marlene Dietrich (1930), die internationaal scoorde.

RTL4-SA nam de concurrerende Luxemburgse zender CLT over en vormde CLT-UFA in 1997. Zo ontstond uit een fusie met RTL4-SA (CLT-UFA) met Veronica (dat uit het publiek bestel trad) toen de Holland Media Groep. (HMG). Die HMG bestond als naam tot 2004, waarna het RTL Nederland werd.

Een ‘Hollandse’ groep die dus even Hollands was als RTL toen Luxemburgs. Aan Duits-Amerikaanse touwtjes. Nou ja, in de vis en garnalen is het weer precies andersom. Daar heeft Kattukker 1 visgigant P&P weer praktisch de gehele Duitse markt in handen van vangst tot verwerking en handel…

Op het graf van Reinhard Mohn, zijn arbeidsfilosofie en ode aan ‘De Vooruitgang’

Dus wanneer je weer op RTL Fakenews afstemt, die door Nederlanders bemande Luxemburgse zender in Duitse handen. … En precies de zelfde onzin voorgeschoteld krijgt als bij de NOS, of welk ander medium ook in Europa. Omdat alles in handen is van of Bertelsmann, of de Staat of allebeide.

Denk dan nog eens aan Reinhard Mohn, op wiens graf de titel ‘Menselijkheid Overwint’ prijkt. Nou ja, dat achter iedere mooie meid een lekkere kont schuil gaat, dat is ook heel menselijk.Wanneer we RTL-uitzendingen even uit het gesynchroniseerde Porno-Duits overzetten in het Nederlands.

Hinter jede Schone Frau geht ein Schone Hinter 🙂 RTL Plus

Dus daar denk je dan even aan, wanneer je met Trudy bij het graf van Mohn staat en ‘De Menselijkheid Overwint’.  Al kun je het grafschrift bij Reinhard en z’n vader Heinrich ook zo lezen: Vergissen is Menselijk. In de volgende aflevering wil ik nog uitvinden: als RTL voor 75% in handen van Bertelsmann is, en voor 25% ‘publieke’ handen.

Wie zijn die publieke handen dan? Brussel? Wie mij hier kan verder helpen: tips zijn zeer welkom!

Lebensraum in 21ste eeuwse jasje: Klimastreik ( = Club van Rome = Malthus)

Wie het belang van propaganda en mediahuizen als moderne vorm van betovering niet ziet: kijk, je hebt nog duizenden ‘Bruikbare Idioten’ die de Lebensraum-doctrine van Karl Haushofer en Thomas Malthus in modern jasje opnieuw uitdragen, dat Volk Ohne Raum. Hoe komen die nu aan hun opvattingen, behalve via wat ze via media is ingeprent?

Dat je met een Klimastreik meedoet, van een Amerikaanse club Fridays for the Future, de zelfde club die ook weer gelinkt is aan het Zweedse klimaatmeisje.

Trudy! Het meest nieuwsgierige en bereisde hondje van NL

Wie dat verband tussen nazisme en moderne milieubeweging nog niet begrijpt of ziet, die dient nog verder te studeren op de vele afleveringen die we op IT daar al aan gewijd hebben.

Zelfs de rassenleer van Hitler was niet Duits maar Amerikaans (Madison Grant) Dus zodra je meer studeert en de wereld verkent, dan blijkt die wereld heel anders in elkaar te zitten dan je ‘dacht’/je was aangepraat via media.

Wie bepaalt wat je leest, beheerst tot zekere hoogte je geest

En dat maakt de studie van mediahuizen als Bertelsmann heel passend bij Interessante Tijden. Zie ook de eerdere afleveringen over de FD Mediagroep in handen van Van der Vorm’s Hal Investments, en de NDC Mediagroep in handen van de PvdA en de Rabobank. Eenheidsworst gegarandeerd.

Wanneer Rutte pleit voor ‘afspraken houden’, dan bedoelt hij niet de valse beloften die hij de Nederlandse bevolking doet

Ook Mark Rutte hield in 2018 een lezing voor de Bertelsmann Stiftung. Daarin betoont hij zich de lakei van globalisten, die de welvaart voor mkb en onderklasse willen vernietigen ten gunste van bankiers en de UBO’s (Eindbazen) van multinationals (55% CO2-reductie voor 2030)

Op klimaatgebied komt Nederland met vergaande voorstellen. Simpelweg omdat het ook onontkoombaar is. De huidige Europese doelstelling van 40 procent CO2-reductie in 2030 ten opzichte 1990 dateert van voor het klimaatakkoord van Parijs. Daar is afgesproken dat de aarde maximaal 2 graden mag opwarmen en dat we streven naar anderhalve graad.

Die afspraak vraagt om een update, om een hogere Europese ambitie. 40 procent is te weinig om die 2 graden te bereiken, laat staan anderhalve graad. De lat moet hoger. Daarom Voorstel 7: we spreken met elkaar voor 2030 een CO2-reductie af van 55 procent, waarmee we onze handtekening onder Parijs wél waarmaken.

Alle andere goed klinkende voorstellen voor financiële stabiliteit, dat wij niet moeten dienen om het financiële gat van andere landen te vullen: Mark Rutte doet altijd exact het tegendeel van wat hij zegt. Maar de ambitieuzer/destructiever CO2-politiek als Nederlandse gift aan ‘Europa’ (Timmermans) maken ze wel waar.

Als spreekbuis van het Koningshuis, die afstammelingen van SS-prins Bernhard, hun gezicht voor de RTL-kijkbuis.

14 Replies to “Gerehabiliteerde nazi-familie maakte RTL Nieuws groot”

 1. In het boek de nazi achtergronden van de eu te brussel, wat als pdf te vinden is op internet. Is te lezen wie de eigenaren van farben waren. Farben was eigenaar van kamp Auschwitz. Merkel heeft bij Bayer gewerkt en werkt nu nog voor hen.
  De macht van deze bedrijven is oneindig groot. Ook de invloed van monsanto wat nu door Bayer is overgenomen is heel groot. Het schijnd een rol te hebben gespeeld in de machtswisseling in Oekraïne. Monsanto mag daar nu gmo gebruiken als die daar ook wordt ontwikkeld. Ik denk dat ze daar verder gaan met crispe caps. Dat is ook gmo, maar dan met plant eigen eigenschappen. Dus het gaat wat sneller als je kan knippen en plakken in de dna van een plant. Dan als je dat via trial en error doet met gewone veredeling. Bleek dat nou net een voorstel te zijn van de Europese commissie om bedrijven het patent recht te verlenen op plant eigen eigenschappen. … gelukkig heeft jan huitema dat nog kunnen keren in het parlement. Hij had de slaap wel goed uit.

 2. Gerehabiliteerde #Nazi-familie maakte #RTL Nieuws groot
  Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus(CDA) is hun voorzitter.
  https://t.co/N3huNrrX2e https://t.co/R9LSoTG9Rp (artikel Interessante tijden)

  #RTL zender (eigendom #Bertelsmann)promoot altijd multicultureel voor ‘witte’ mensen, die MOETEN meer doen voor zwarte mensen omdat zij ‘zielig’ zijn. Meer banen/huizen, etc voor zwarte mensen. Waarom zitten er dan geen zwarte mensen in het bestuur van Bertelsmann?🤔🤣
  #racisme https://t.co/X9AeN6xO4M

  Gerehabiliteerde #Nazi-familie maakte #RTL Nieuws groot
  Bertelsmann Stiftung looft jaarlijks economische prijzen uit. Oud minister van Sociale Zaken, Aart Jan de Geus(CDA) is hun voorzitter.

  https://t.co/N3huNrrX2e https://t.co/R9LSoTG9Rp

 3. Ik heb 20 jaar met Bertelsmann gewerkt en kontraktpartner van hun in de recycling . Toen ze van mij af wilden , hoewel ik nog 14 jaar contract had, werden ze op eens Nazi’s en stonden voor mijn bedrijf met een burgerwacht en geweren . Ben altijd verbaasd geweest , dat ze mij als joodse jongen hadden uitgekozen. De reden was , dat ik hun iets moest leren . Heb 15 jaar in Guetersloh gewoond . Als u iets wilt weten over Bertelsmann en hin schijnheilige mentaliteit en de “ abartige” behind doors leven van de familie Mohn , help ik U graag
  Met vriendelijke groeten AlfredDenneboom
  alfred. denneboom@gmail.com

 4. Ondanks misdaden van andere landen, Amerikanen, Britten wie dan ook, is wat de Joden is overkomen tijdens de Holocaust uniek te noemen. Ik denk voornamelijk vanwege de grundliche Duitse uitvoering van massamoord.

  Wat iemand als Irving ook beweert, dit valt niet te bagatelliseren en staat in geen verhouding tot de strijd om ‘Het beloofde land’. De film Der Untergang was volgens mij mede gebaseerd op het boek van Hitlers trouwe gebleven secretaresse Traudl Junge (en schrijver Joachim Fest). Interessante interviews zijn met haar gedaan, waar je ziet hoe ver het Stockholm syndroom kan gaan, zelfs decennia na de dood van Hitler.

  Dat Stockholm syndroom is ook al meermalen genoemd n.a.v. wat we nu meemaken met Coronamaatregelen. Gaat de avondklok er bijna af; dan smeken velen om deze terug in te voeren.

  1. @Christian: hartelijk dank voor aanvullende info. Dan was de aanpak het zelfde bij de film als bij Irving’s boek, maar dus op de secretaresse gebaseerd? Dat wil ik graag uitzoeken: hoe het ook zij< Irving had toegang tot de top nadat hij in een goed blaadje bij ze kwam door z'n boek over Dresden. En hij beschrijft het zelfde proces, maar dan vanaf het begin van de militaire campagne tot de onvermijdelijke neergang Dus ipv andere historici over te schrijven kon hij uit de eerste hand vernemen hoe ze zelf dachten. Ik vond hem een verademing te lezen, na decennialang enkel gevoerd te zijn met zwart-wit-overwinnaarspropaganda. Als Brit zag hij tegelijk ook, hoe Groot Brittannie na de oorlog tot een schim werd van het 'empire', omdat de VS nu het machtscentrum werd van 'the new world order' (Bretton Woods 1944), waarin bankiers van het uitverkoren volk een niet te verwaarlozen (negatieve) rol spelen. Het planmatige isoleren en naar slavenkampen afvoeren van 1 groep is idd bizar, maar ook weer geen unicum in oorlogstijd en een kleinigheid vergeleken met wat Stalin uitspookte. De claim op de uniciteit van wereldleed van het uitverkoren volk dienen we dan ook als vals te verwerpen. Zowel voor mij als voor jouw is het geen pas hier een morele positie in te nemen, op onze luie stoel achter de compu. De open deur 'genocide is ons ding niet', ja heh heh, maar je wordt zelf geen beter mens door dat te zeggen. Het enige dat moreel telt is: wat had ik zelf in die situatie gedaan: toegekeken? Afgewacht? Het is duidelijk nu, dat 99% van de bevolking zou afwachten en wegduiken, terwijl de Joden door hun kennissen, vrienden, collegae op transport werden gezet. Alle bekdeksel-dragers zijn van het kaliber Jood-op-de-trein-zetters ('joh, dat zijn de regels') Er zijn meer Duitse burgers door de Russen/Amerikanen/Britten vermoord dan joden door de Duitsers. Wat wel zo is: iedere groep kan in die positie komen door negatieve propaganda en tot zondebok worden gemaakt, Maar idd beangstigend: de zelfde slavenmentaliteit, orderopvolging is nu nog even sterk aanwezig bij 'de massa', zodat de mensen die de Joden hielpen afvoeren naar Westerbork en vv naar slavenkampen om 'op' gebruikt te worden of erger, die werken nu gewillig mee aan de vernietiging van NL en de toekomst van de eigen kinderen. Ze juichen het nu zelfs toe. Het is goed mogelijk, dat de bevolking zo wordt geconditioneerd dat ze hun eigen frustraties gaan richten op de critici van het Rutte-regime, dat die de oorzaak van hun misstand zijn. Op kleine schaal maakte ik dat al mee, als muilkorf-weigeraar. Toegebeten krijgen dat 'dankzij mensen als jouw' iemand z'n winkel dicht moet. Mensen zijn nog de zelfde als toen. Er is dus ook maar 1 richting waarop dit kan uitlopen: oorlog.

 5. Wikipedia geeft meer info over de bronnen van der Untergang. Het interview met de secretaresse heb ik hier op DVD, wellicht staat die ook op YT. Verder eens met wat je schrijft. Met deze toevoeging: het lijden van die bepaalde groep mensen / volk moet inderdaad niet dienen om ander lijden weg te wuiven. Waar het anders is is dat ze de eeuwen door vervolgd zijn, van pogrom tot pogrom, uitmondende in de ‘totale oplossing’ door AH. De diabolische achtergrond daarvan, door Himmler precies uitgewerkt, zijn jou ook niet onbekend. Als je op het hoogste abstractieniveau kijkt zie je daarin duidelijk de strijd van het kwaad tegen God. Of je moet de hele Bijbel als kletskoek wegdoen. Die strijd is nu ook overduidelijk gaande. Tegen de menselijkheid, Satan die alles omdraait wat normaal en oorbaar is. Hoe kan het anders dat men na 100-200 miljoen doden nog steeds het wereldsocialisme najaagt, als daar geen hoge machten werkzaam zijn?
  Lang heb ik mij verbaasd over hoe een volk als de Duitsers tot zulke daden in staat waren; nu zie je inderdaad om je heen dezelfde trekken. Mensen zijn in de grond van alle tijden gelijk. Propaganda en conformisme (deugen), spelen dezelfde grote rol, net als toen. Zie ook de interviews met ex-KGB man Yuri Bezmenov hierover. Het westen is al ver heen.

 6. Waren de lagen drek 150 jaar geleden nog eenvoudig te ontrafelen, werden en worden die door geschiedschrijvers eenvoudig vervalst.
  De lagen drek zijn nu zo dik, dat het ontrafelen van een detail, zoals in dit artikel gebeurt al zo lastig is en slechts een puzzelstukje vormt van een oneindig grote puzzel.

  Het gevaar van deze tijd zijn deze mediareuzen. De geschiedenis is wellicht interessant maar niet belangrijk.
  Je zag in Amerika, dat enige Trump steunende club FOXNEWS hem op het einde een steek in de rug gaf.

  Als neppartijen als PVV en FvD echt iets zouden wilden betekenen, hoefden ze maar 1 agendapunt te hebben.
  de Media ontmantelen, de rest volgt dan heel snel.
  Wellicht zijn ze minder nep dan ik denk ( ik denk het zeer zeker wel dat ze nep zijn), zouden ze moeten weten dat dat de poot waaraan gezaagd moet worden.
  Van Wolferen probeert het met een tegengeluid, zinloos! Is een soort SP, leuk hoor maar nooit meedoen.

  De Kanker heeft in heel moeder aarde uit zitten zaaien en woekeren.

  Ik heb al een aantal malen op andere alternatieve sites en op deze, gesteld. De tijd van analyses is zinloos is geworden. Het volk, is, was en blijft dom en is volledig gepsychologiseerd, geïndoctrineerd en verslaafd gemaakt.

  Toch lees ik het graag hoor en mag je gerust doorgaan :-). Maar het mooiste zijn je weekend verhalen

  De enige remedie is het Woord, Jezus en uiteindelijk God, het enige houvast.
  Blijf je analyseren, wordt je toch een soort Petrus die de golven inzakt, omdat er geen vertrouwen is.

  P.S.

  de site Hoezithetnuecht.nl moet stoppen, ze waren al steeds gedownsized, via hen vind ik deze en andere goede sites.
  Dat maakt me wel kwaad, dat de mediareuzen veel censureren.
  Ik ga nog bericht sturen aan Arnold van ON.
  Dat ie naast zijn zwartboek van de NOS moet beginnen met vragen aan mensen te posten wanneer ze door nujij.nl door opzichtige foute redenen gecensureerd worden, dat is ook een beetje aan de poot zagen.

  1. PVV nep, FvD nep… bla bla bla..
   Mag ik vragen: wat heeft u nou werkelijk gepresteerd? Wat gaat u doen om deze corrupte en verrotte (politieke) wereld nog iets te verbeteren? Enne… Worden deze zgn. nep partijen daarom uitgekotst door de gevestigde orde? Krijgen ze daarom nagenoeg overal bij voorbaat een ban? Wil men daarom niet met hen regeren en maakt de NPO / NOS hen bijvoorbaat af? Wordt de FvD daarom van binnen uit kapot gemaakt als ze het te goed gaan doen? Als ze zo nep zijn lijkt me dat energie verspilling.
   Echt… beetje moe van dit soort bla bla geluiden.

 7. RTL Group kent blijkbaar een Belgische peetvader 🤓
  Albert Frère oftewel Albert Broer – lees verder onder:
  De koning van de CAC 40
  “InApril 1996Gaat Frère een alliantie aan met de CLT en UFA , het audiovisuele centrum van de Duitse uitgeverij Bertelsmann . Vier jaar later bundelde de CLT – UFA op haar beurt de krachten met de televisiedivisie van de Engelse groep Pearson om RTL Group op te richten..”
  https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Albert_Fr%C3%A8re

  Groetjes,

  Bubba Rogowski 🤗

 8. Onthutsend artikel! Knap staaltje onderzoeksjournalistiek! Het sluit naadloos aan bij het recente boek van David de Jong (“nazi-miljardairs”) dat ik momenteel aan het lezen ben. Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.
  N.B. – Hoe zit het eigenlijk met Henry Ford, de familie Bus(c)h, Hugo Boss, Wernher von Braun, OTRAG, Hjalmar Schacht, Otto Skorzeny, ….. ? Ik word er misselijk van!

 9. Dag Rypke,

  een mooi onderzoek. Wat de Nazi’s betreft is het opvallend dat de Nationaal Socialisten hun partijnaam afkortten tot NAZI in plaats van NASO. De werkelijke ‘aanzwengelaars’ van de veranderingen waren/zijn de AskeNAZI. Een volk dat we ook kennen als de Khazaren. Geven zich ten onrecht uit voor ‘joden’. Zij zijn de ‘jooddietsen’, de ‘jiddische joden’. Spreken mengelmoesduits omdat zij eeuwen in de duitstalige gebieden leefden en/of… zoals ik denk… afkomstig zijn uit het zuiden van Rusland. Klopt! Zij komen oorspronkelijk uit een gebied bij de Kaspische Zee en trokken naar wat we nu kennen als de Oekraine. Deze nepjoden hebben de hele wereld in hun macht, maar zijn nog steeds hongerig… naar meer.

  En dat is de wereldhegemonie, zoals beloofd aan hen door God. Volgens henzelf zijn zij de ‘uitverkorenen van God’… en dat klopt ook wel maar wel van de verkeerde God. Deze planeet is 443.000 jaren geleden ingenomen door een wreedaardig ras uit de 5e dimensie. Zij voerden expansie-oorlogen in hun tijdruimte en bliezen zelfs hele planeten op. Tijdens hun laatste campagne veroorzaakten hun wapens scheuren in de membranen tussen de dimensies… en werden zij erdoor gezogen (is een versie en een andere versie is dat zij wegvluchten via die scheuren en zo in de 3e dimensie belandden. Zij verstopten zich op een ‘reizende’ ster met zijn vier planeten. Dit reizende mini-sterstelsel is onderdeel van ons zonnestelsel… en zo kwamen zij vanzelf in het centrum van ons stelsel. Zij deden uitvoerig onderzoek en verkenden beide stelsels. Na tal van onbemande vluchten bleek planeet Ki (planeet Terra/Gaia/Lucifer) een zeer geschikte planeet te zijn voor het winnen van grondstoffen. Met name goud! Zij verdichtten de dampkring tot een zeer dichte deken en kwamen met hun ‘gadso’s’, hun verkenners, zeg maar kwartiermakers op deze planeet. Volgens zeggen (onderzoeker en schrijver Zecharia Sitchin) was dat in de Indische Oceaan, alwaar zij met hun modules in zee plonsden en naar de delta van de Eufraat en de Tigris voeren… om daar in de moerassen van Sumer (Sumere, Suidmeer, Soemer… Soemerrie) hun eerste kamp op te bouwen. Dat kamp heette Eridu. Basiskamp 1.

  Meer manschappen zouden volgen. Uiteindelijk woonden er 600 op de planeet en 300 in en op een satelliet rond de planeet en in bases op de Maan en op Mars. Deze astronauten die hier kolonisten werden zijn geevolueerde Sauriers. Zeg maar Leguanen/Lizards. Toen hun werk te zwaar werd, werd besloten de mens te scheppen. Die mensen waren bruin, donkerbruin en zwart. Voor hun werk diep onder de grond. Mijnwerkers dus. Hun zwarte lijven konden beter ‘wasemen’ en de warmte genereren zoals de zwarte kolenkachel dat ook kon. De witte koelkast moet de koude binnen houden en de warmte buiten. Noach is de eerste blanke (rose of witte mens). Amfibisch wezen Enki, groot wetenschapper, ontwikkeld de mens uit apen/primaten… en begiftigd die met een ziel. Zijn jongere halfbroer Enlil wil de mens ontzielen (de beroemde C)V-ID-19 gifspuiten, zogenaamd ‘medicijn’ tegen de kunstmatige griep met de naam ‘corona’, de kroon op hun schepping – om de mens uit te roeien… want dat is het plan van Enlil. Die wil de mens ontzielen. Als eerste de blanken, het zaad van zijn gehate broer Enki!

  Dan komen de Khazaren in beeld. Slecht volk, medogeloos volk, wreed volk. Zij zijn de geschikte kandidaten om de blanken uit te roeien. Zij staan aan de basis van alle oorlogen. Liegen en bedriegen, intrigeren, manipuleren en zetten vijanden tegen elkaar op. Begonnen de oktober-revolutie, organiseerden de pogroms en nu (WEF) voeren zij het Vankoudenhove-Kalergie plan uit – om de blanken uit te roeien (Corona trof voornamelijk oudere witte mensen) en de blanke gebieden te laten instromen door Afrikanen en Aziaten… voornamelijk moslims! Is in volle gang…

  Dus mogen we de ‘wereldoorlogen’ zien als werk van de Khazaren in opdracht van Enlil om de blanken tegen elkaar op te zetten. De Amerikanen en de Europeanen tegen de Russen en andersom en steeds op Europees grondgebied. Om zo veel mogelijk blanken om te brengen. In de afgelopen eeuw zijn er 200 miljoen blanken omgekomen door WOI, de Spaanse Griep (ook door Amerikaanse militairen verspreid zoals ook Corona), de tientallen miljoenen Russen, WOII en Corona. Allemaal werk van de Khazaren/Jews. het is kort door de bocht maar maakt duidelijk dat er andere krachten werkzaam zijn op deze planeet en dat de ‘joden’ daar een wezenlijk deel van uitmaakten. Jozef Stalin was een Khazaar, Lenin en Trotsky ook en zelfs Churchill en Eisenhouwer en deels ook Hitler. Zij werken wereldwijd samen en wij weten van niks, maar ze vernielen de planeet en wereld in opdracht van duistere reptielen ondergronds.

  Met vriendelijke groet,
  Evert Jan Poorterman.

 10. Dag Rypke,

  korte aanvulling… dat de Khazarenjoden Diets spreken, kan gelegen zijn in het feit dat vluchtelingen uit de landen Akkad en Soemer, bekend als de ‘munabtutu’, de ‘vluchtelingen voor een grote ramp’… naar het noorden wisten te ontkomen aan de oorlog tussen de goden van Egypte en Mesopotamie. Die ‘oorlogen’ worden door de onderzoeker en schrijver Zecharia Sitchin (zelf ook een Khazarenjood… en getrouwd met een Duitse vrouw!) de ‘piramide-oorlogen’ genoemd.

  De ‘munabtutu’ gaan, zoals in een ander antwoord (Oera Linda Boek) reeds aangehaald naar de Balkan en naar Rusland. Deze Soemerische elite ontkomt aan de dood door vroegtijdig hun land te ontvluchten. De ‘goden’ van Mesopotamie bombarderen de vlieghaven Kadesh Barnea op het Sinai-schiereiland, de raketbasis in de Baälbek in de Beka-vallei en de steden Somom en Gomorrah. De dodelijke fall-ut waait in oostelijke richting en maakt een abrupt einde aan de hoogstaande beschaving van de landen Soemer en Akkad (en Babylon)… Wetenschappers weten nog steeds niet waar de Soemeriers zijn gebleven en wat een einde maakte aan hun superieure beschaving. Zoals aangehaald zijn de oer-Nederlanders en de oer-Friezen de nazaten van de oude Soemeriers en in oost-Groningen wonen nog de meest zuivere.

  De groep die naar de steppen van Rusland trok, vestigde zich waarschijnlijk te midden van nomadische volken zoals de Tartaren… die verwant zijn aan de Khazaren. Door de ‘wandel en handel’, de karavaan-routes van het Midden-Oosten naar de steppen van Azie, Mongolie en China zijn de Turken vermengd met de Khazaren, Perzen, Turkmenen, Gokturken, Tartaren en zelfs Mongolen en Chinezen… en door de invallen van Atilla de Hun en Djengish Khan. Khazaren, Turken en Perzen zijn elkaars verwanten… en de ‘munabtutu’, spraken Diets… en dat kan gekopieerd zijn door de Tartaren en doorgegeven zijn aan de Khazaren. Zodoende spreken de ‘jiddische joden’, de ‘jooddietsen’ dan ook Diets. En Diets is het zelfde als Duits, Duuts, Deutsch, Duyts en Dutch. De oudste taal. De taal van de ‘goden’.

  Dat de Duitsers de bijnaam Nazi’s kregen, heeft dus niets van doen met de Nationaal Socialisten, maar met de Khazaren/AsjkeNAZI en hun wereldplan de Duitsers en de Russen uit te roeien en hun landen volledig te verwoesten en dat geldt ook voor Amerika, waar veel Russen en Duitsers wonen. Met name de Khazaar George Soros is er trots op dat hij kan/mag mee helpen om Amerika op de knieen te dwingen en de vernietigen! De NAZI’s zijn de Khazaren/AsjkeNAZI die Duitsland, Groot-Brittannie (en Amerika/Canada/Australie/Nieuw-Zeeland) en Rusland bij de oorlog wisten te betrekken. NA.ZI.> in mijn oertaal Kwando betekent; ‘vormen/vormgeven-zilver/zuiver/zuiveren’, ofwel de wereld verlossen van de blanken. In de omkering wordt het dan I.ZET.AN.< met de betekenis: 'essentie-zetten-kennis', ofwel het 'zuiveren' van de planeet is hun essentie en kunnen zij neerzetten omdat zij het weten… en wij niet. Zij hebben de protocollen van de Wijzen van Sion opgezet. Daarin staat het plan om de wereld over te nemen en hun vijanden (blanken/christenen) uit te roeien.

  Met vriendelijke groet,
  Evert Jan Poorterman.

 11. Verborgen lees ik dat je het niet eerlijk vind dat deze mensen overal mee wegkomen en jij in de Dutch Gulag dwangarbeid heb moeten verrichten omdat je terecht of onterecht op de hoop van niet toegestane meningen gegooid werd of een sticker op je geplakt werd. Jij hoeft je niet te verdedigen en weet dat men het uit de context heeft getrokken en men niet kan of wil relativeren en dat je tegen een club met weinig tot geen empathie strijd. Diegene die erin meegaan zijn of goedgelovig hebben niet de info of het cognitieve vermogen om verbanden te leggen , ,eigenbelang en niet meer terug kunnen omdat ze er te diep inzitten. Ieder zijn keuze.

  Als je de rode draad oppakt vanaf Weishaupt dan pak je het echte netwerk.
  Brood en Spelen en de algemene opinie beïnvloeden is niet nieuw het is zelfs een faculteit van jouw via de Bullshit detectie cursus en elk stuk of boek wat je schrijft in de media en op deze site . De club die verantwoordelijk is, zijn gedeeltelijk de bruikbare idioten die wat wortels voorgehouden krijgen en de “Heren Boeren” die het volk al eeuwenlang knippen en scheren als schapen. Dit systeem staat nu op wankelen en men zal nu alles op alles zetten om zijn zin te krijgen. Soms verlies je een zet bij schaken maar dat hoeft niet te zeggen dat het spel al beslist is. Kop op laat je niet kisten en in een negatief spiraal lokken. Je bent waarschijnlijk belangrijk genoeg om kalt gestellt te worden dat zegt dat je spijkers met koppen slaat en dat je deze zet eigenlijk al kon voorspellen.
  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *