Rewilding Europe casht op nieuwe EU-‘natuurherstelwet’…

Petitie-actie voor Groene Rentseeking, op #Restore Nature

Vandaag stemt de Environment Committee (ENVI) van het Europees Parlement over de omstreden Nature Restoration Act van Frans Timmermans zijn Green Deal, het biodiversiteit-zusje (Biodiversity Strategy) van zijn Klimaatwet. Dat commissievoorstel reserveert 20 procent van het EU-oppervlak – van terrein dat tot ‘natuur’ is bestempeld- voor  ‘herstel’ door schatrijke ngo’s aan het Europese subsidie-infuus, zoals Rewilding Europe.

Eerdere onderdelen daarvan waren al afgeschoten, vanwege de mogelijke schade voor agrarische- en bosbouwbelangen. De wet zou de weg vrij maken voor verplichte ‘biodiversiteit’-compensatie, vergelijkbaar met verplichte CO2-offsetting: Groene Aflatenhandel. En daarvoor werden entiteiten als Rewilding Europe al 12 jaar terug opgericht. World Economic Forum is warm voorstander, en de Rutte-regering loopt voorop.

Voorop lopen in meelopen, collaboratie WEF en World Resource Institute

Rewilding Europe Assets BV
Men claimt bij het vermarkten van dit wetsvoorstel dat ’80 procent’ van de natuur naar zijn grootje zou gaan. Dit ondanks de jaarlijkse miljardensubsidies die naar natuurclubs stromen, en die dus blijkbaar totaal ongeschikt zijn voor hun taak. Want hoe meer geld ze krijgen, hoe slechter ze roepen dat het met ‘de’ natuur zou gaan.

De groene NGO’s aan het infuus van de Europese LIFE+subsidies zijn inmiddels weer stampij aan het maken, een petitieactie voor die wet, onder de #RestoreNature, waaronder de dochter van Jan Pronk, die nu voor zusterclub van Rewilding Europe werkt, Ark Rewilding Nederland:

We, the undersigned EU citizens, urge you to express your support for a strong EU Nature Restoration Law and to adopt it by the end of 2023. We are scared: biodiversity loss and climate breakdown are putting the survival of our planet, and humankind itself, in jeopardy

Ze willen meer geld.

Rewilding Europe is een stichting die 2011 werd opgericht vanuit het Wereld Natuur Fonds, en heet officieel een ‘goed doel’. In 2022 hingen ze onder die stichting ook een bedrijf, dat grond opkopen kan: Rewilding Assets BV.   Dat bedrijf is uit op landbouwgrond die vrijkomt door de sociaal-economische implosie van grote delen van het Europese platteland.

Woeste Gronden, boerengrapje bij ‘kwetsbaar natuurgebied’ De Deelen (Staatsbosbeheer)

Ze zijn uit op – hun beleden doel- 10 miljoen hectare van die grond in Europa voor 2030 (…), die dan tot ‘wildernis’ gemaakt zou moeten worden. Daarnaast zijn er andere bedrijfjes gehangen onder de Stichting Wild Europe.

Zoals een Rewilding Captal Loan Facility, Rewilding Climate Solutions (je CO2 afkopen op wildernis van Rewilding Europe Assets BV) en Rewilding Credits: Groene kredieten per hectare. Hiermee experimenteert hun mede-oprichter Wouter Helmer van Stichting Ark al, zie daartoe Naturecredits.com.

Er is ook al een Brits voorbeeld actief, genaamd CreditNature en het daar aan verwante Britse bedrijf Ecosulis, dat zich richt op ‘Accelerating Global Rewilding’, en ‘nature positive investment’. Voorzitter van de Raad van Toezicht van Rewilding Europe is Sabine Hoefnagel, een jurist werkzaam voor ‘duurzame’ consultingfirma ERM in Londen, eerder werkzaam voor de UNEP (groene tak VN).

Nature Credits

Inmiddels wemelt het van ‘Rewilding’ in heel Europa. Zo is er nu met een relatie van Wouter Helmer (Rewilding Europe), Mangus Sylven die zijn eigen Global Rewilding Alliance begon. In 2015 werd ook al Rewilding Britain opgericht, en er is ook al een Rewilding Sweden.

Zo lijkt Rewilding net als de Postcode Loterij wel een Nederlands exportproduct. Er is een Rewilding Foundation actief, en in Nederland huist nog een stichting Wild Europe van Zoltan Kun van het WWF in Hongarije. Dat is het WWF-kantoor vanwaar de club de goedkope grond in de Karpaten (Roemenië , Bulgarije) bestookt.

Natural Capital, Rewilding, Biodiversity Offsetting, Nature Positive Investment, vele namen voor de zelfde handeltjes

Al deze clubs krijgen positieve pers, en het World Economic Forum loopt ook al weg met ‘Rewilding’. Het World Economic Forum prijst in 2019 met het World Resources institute (waar Stientje van Veldhoven Directeur Europa werd) de Rutte-regering, omdat ze een een ‘groene’ lening (Green Bonds) aangingen om zulke ‘biodiversity finance’ te bekostigen, 6,8 miljard dollar via het Climate Bonds Initiative.

Denk dan aan ‘ruimte voor de rivier’-achtige projecten, het onder water zetten van opgekochte landbouwgrond. Kortom, de Rutte-oligarchie loopt voorop in ‘biodiversity finance’… En daarom krijgen clubs als Ark Rewilding Nederland en Rewilding Europe ook zoveel gemeenschapsgeld toegestort.

Omdat ze de doelstellingen van het regerende kartel behartigen.

Rewilding: het schijnt dat Leo Linnartz met de dochter van Frans Vera is getrouwd

De naam Zoltan Kun ken ik nog van de tijd dat ik omging met oud-LNV-ambtenaar Rob Wolters en zijn ECNC in Tilburg, en de in Tilburg gevestigde club Eurosite die voor 4 ton euro aan het Europees subsidie-infuus hangt.

ECNC trakteerde mij op wat snoepreisjes naar Oost Europa, zolang ik gunstig zou schrijven over hun initiatieven voor eigen werkgelegenheid.

Global Rewilding Alliance

Rewilding Europe wordt bestuurd door twee WWF-alumni. De econoom Johan Booij, afkomstig van WWF doet de financiën, terwijl WWF-alumnus Frans Schepers voor directeur speelt. Zoals ook het lobbybureau in Brussel van het schatrijke WWF-Europe jaarlijks een dikke acht a negen ton euro subsidie krijgt om te lobbyen, zo krijgen zij ook al sinds oprichting een half miljoen of meer euro’s subsidie van die Europese Commissie.

Het transparantieregister van de Europese Commissie vermeldt dat meer dan 8 ton van de bijna 1 miljoen euro jaarinkomsten van de Europese Unie afkomstig is. En danvooral uit de LIFE+-subsidiepot die hun PvdA-vriendje Hemmo Muntingh ooit in 1991 liet installeren. Die PvdA’er was ook verantwoordelijk voor het installeren van de Habitatrichtlijn, toen Nederland het EU-voorzitterschap hield.

LIFE+ is nu de subsidiepot die de groene lobby met miljarden euro’s aan de praat houdt.

Conservation Capital

Conservation Capitalism
Het rewilden begon al in 2009 bij het European Wilderness Congress in 2009 in Praag, in aanwezigheid van Laurentien van Oranje. Aanwezig waren de groene private equity firma Conservation Capital, die handelt in biodiversity offsetting. Je moet dan om groen te lijken als bedrijf jaarlijks een x bedrag per hectare afdragen, zoals je ook je CO2-schulden moet afkopen.

Voor de meesten van ons is dat nu nog ‘vrijwillig’, maar met nieuwe wetgeving wordt die handel in groene aflaten verplicht. Zoals het grootbedrijf nu al verplicht moet betalen voor een ton CO2, waarvan de prijs kan oplopen naar meer dan 100 euro voor 2030. Zo zou er dus ook een handel moeten ontstaan in hectares ‘natuurherstelgrond’… Rewilding.

Met een wettelijke verplichting tot Biodiversity Offsetting dankzij hun Nature Restoration Act, zou dan een masssieve gedwongen kapitaalstroom vrijkomen, net als bij de verplichte CO2-compensatie. Daartoe richtten de Milieufederaties in Nederland al in 2018 hun CO2-banken op: Dat je hectares veengrond onder water zet, tegen betaling door bedrijven die hun CO2-zonden moeten afkopen.

De economische term voor het financieel profiteren van wetgeving die je zelf door je lobby liet installeren, dat heet Rentseeking. Rewilding is dus Rentseeking.

EU Transparantie Register: Rewilding Europe, 90 procent van het budget komt van de Europese Commissie

Op zee willen ze dat doen met ‘Zeegrasherstel’ en dat noemen ze dan Blue Carbon. Niet voor niets is Ark Rewilding Nederland sinds 2020 met het Wereld Natuur Fonds ook de zee op gegaan. Daar willen ze Blue Carbon te gelde maken, en de illusie dat je met ‘rifherstel’ tussen windfarms je natuurzonden compenseren kan. Morgen bij BLCKBX vertel ik er meer over…

Opnieuw zien we dat Rewilding Europe weer een klassiek ‘goed doel’ is Nederlandse stijl. Een subsidiespons en fondsenwervend bedrijf, dat met gesubsidieerde zusterclubs lobbiet voor wetgeving waar ze vervolgens zelf weer geld en werk van krijgen, werkend naar de doelstellingen van het regerende kartel.

3 Replies to “Rewilding Europe casht op nieuwe EU-‘natuurherstelwet’…”

 1. Met de haast waarmee de goedgelovige idioten landje-pik proberen uit te voeren, blijkt de paniek om onhaalbare doelen te verwezenlijken.
  Men kan alles wel op papier kloppend maken, zoals bijvoorbeeld veiligheid in ARBO regels. Wanneer echter blijkt hoeveel geld die veiligheid kost, dan worden die regels in de praktijk ‘overruled’ door managers. De term heet: “hardship”. Vandaar de vele rampen bij de grote industrie.

  De dwang-dictators beseffen kennelijk niet dat eigendomsrecht van de wereld moeilijk valt te handhaven. Zeker als het ‘geld’ voor de ‘opkoop’ niets waard blijkt, omdat het monetair stelsel allang is ingestort. Men probeert nog wat, voordat de mensen door krijgen dat ze zelf een nieuw betalingssysteem moeten accepteren.
  Sinds 1933 bestaat er geen betaling meer, maar het “voldoen van verplichtingen”, zoals dat is bepaald in HJR-192.
  http://www.anjumermolen.nl/prive/HJR-192.pdf

  Vanuit Frankrijk is het volk al ver gevorderd met de ‘1coinH’, ofwel ‘monnaie-libre’. Maar juist ook hier in Nederland komen initiatieven van de grond om eigen valuta te accepteren teneinde in vrijheid te kunnen gedijen.

  Wie blijft geloven in een schuldensysteem zal elkaar binnenkort in Roebels gaan betalen, want die zijn gekoppeld aan goudwaarde.
  CBDC is leuk voor de goedgelovige idioot, maar zelfs idioten willen niet dat hun ‘spaargeld’ zienderogen minder waard wordt.
  CBDC heeft de waarde van de CO2 die we uitademen. Wel nodig in de frisdrank en champagne, maar niet noodzakelijk om te leven.

  1. Michael ook jij hebt een unieke manier van breien. Vooral jouw kennis van de wet op basis principes vind ik verlichting hebben. Hoewel dat niet zo mijn “cup of tea is” snap ik wel dat daar een deel van de knelpunten geboren is. Mensen zoals jij zijn in deze Reformatie dan ook een lichtpunt voor mij.
   Het financiële systeem heb ik meer kennis van en daar is de grote boesdoener het Fractional reserve system van het Bankwezen. Dat kan even goed gaan als er groei is en even kapitaal op credit vrij komt Echter daar begint het opblazen/inflatie van het geld wat in omloop is en wat niet meer gedekt is. Dat is ingebouwd bankroet. Dit is de kern gekoppeld aan het loslaten van de Goudstandaard. Het is allemaal lucht dat zie jij ook duidelijk en als je dan geen land zou mogen bezitten een huis of eender welk onderpand wat echt waarde vertegenwoordigt dan heb je alleen lucht in beheer. Dus alles/zo veel mogelijk natuurgebied verklaren en uit de handen van privébezit opkopen, wat Rypke laat zie. Past wel in een ontwikkeling die als goed geoliede tandwielen in elkaar grijpen. De oppositie gooit zand in het mechanisme nu is de vraag komt het tot stilstand en gaat het dan weer verder of zien we in dat er beter een nieuw mechanisme in elkaar gezet kan worden en waarschijnlijk parallelle mechanisme kunnen werken. Ook de vraag hebben we nog de gelegenheid gelukkig speelt bijna exact hetzelfde in Amerika en meerdere landen het is echt van Bijbelse proporties. Dus ik blijf positief voor de toekomst, laat we het even op een miljoen jaar zetten.

 2. Wederom een stuk met geniaal inzicht de losse draden vormen een prachtig tapijt.

  Rypke het doet me veel goeds te lezen dat je bij blckbxtv, je zegje kan en wil doen. Dat heeft een groter publiek dan jouw site en samen zijn we meer dan de losse delen. Dat is de hele truc losse delen creëren door polariseren. Dit is een goede zet die impact heeft. Bedankt dat je trots en de emoties met het gevoel dat Judas weer een levend was hebt kunnen ombuigen naar iets constructiefs. Echt Top en waardering hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *