‘Strijdt’ is eindelijk een Feit!

Ons duo-programma, de uitprobeer is 29 juni in Sneek

Het was al jaren het plan een eigen biertje uit te brengen. En dat lanceren Jeroen Kuiper en ik nu op onze duoshow-tryout ‘Strijdt’ morgen, donderdagavond 29 juni 19:30 in Theater Lewinski in Sneek. Hij neemt als Gronings-Friese Heiden de handschoen op met ‘Natuur’ en gevoel als wapen tegen vervreemding, ik ben de Friese Apostel Paulusma die Het Woord verdedigt tegen de terreur van mening-itis en gevoelswillekeur: ‘Fuck Your Feelings.’ 

Je kunt nog plaatsen reserveren bij Afke via de app: 0615056548.

We hebben vijftig Strijdt-biertjes uit de proef-batch te vergeven, een vrijgevochten tripel met gagel op eikenhout. Zo brengen Jeroen Kuiper en ik iets van onze karakters samen in 30 cl vocht van twee brouwers uit de geboorteplaats van mijn ouders: Een noeste Friese natuur met een vleugje Westerse cultivering.

De staat van Nederland omdat Angst regeert met de Groene Kerk als staatsreligie en De Leugen als ‘nieuwe normaal’

Heiden versus christenhond
Er komt nu een mens of veertig, meest bekenden en mensen die mij al kennen van de welbekende YT-kanalen. Zo kwamen Jeroen en ik ook op elkaars pad, na de show van Jorn Luka waar ik in de kloosterkerk van Aduard een podcast mee opnam over mijn Meisterwerk. En daaruit volgde toen ondermeer het Frijsia-Festival bij It Reade Klif.

Jeroen is een typische neo-heiden, die experimenteert met Ayahuasca en kikkergif, hij draagt runentekens op de armen, de natuur is zijn maatstaf, en hij vertolkt de stroming die mensen met ijsbaden en ademsessies tot zichzelf doet komen. En dat is ook precies het deel dat hij ons publiek in de show komt brengen. Zijn ‘god’ zit in de natuur en de eigen natuur is een krachtbron.

Nou ja, hij neemt jullie mee in zijn Heidense rituelen in een belevings-halfuurtje, als Germaanse Indiaan uit de Groninger klei getrokken, dus eigenlijk een Fries met geheugenverlies. Maar hij doet zijn ding wel uiterst professioneel als coach van Natuurlijk Mentaal, trainer van mariniers en een groeiende groep mensen die hij letterlijk op adem kan laten komen.

Dus hij is een waardige opponent. Dat maakt het ook waardig om het tegen hem op te nemen, of je nu wint of verliest in de ogen van het publiek in deze bokswedstrijd om uw gunst.

Ik ben de Monnik uit Westergo Friesland, dus in de ogen van Groningers een ‘Groninger met hazelip’. Met mijn christenhond Trudy betreed ik als zendeling de Friese grond in post-christelijk Nederland voor mijn strijd om waarheid. En ik vraag mij af: Zijn we niet weer terug bij af, net als in de vroeg-middeleeuwse tijd, beschreven in hoofdstuk 3 van mijn Meisterwerk ‘Liever dood dan Slaaf, een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid.’

Ik wil die overgang weer maken, van de ‘Strijd om het Bestaan’ om in mijn pelgrimstocht die plek weer te vinden ‘waar God Woont’ in Hoofdstuk 4, een wereld die Bezield is.En anders wil je die plek weer creeëren, op een wijze waar je ook zelf in geloven kan…Een eigen ‘abdij’, een stukje heilige grond, een Tuin, paradijs met muur er omheen, waar je het goede binnenlaat en de chaos buiten weert.

Ons biertje, morgen te proeven in Theater Lewinsky

Bekeert U!
Wanneer ik bijvoorbeeld de mainstream-media nog eens lees, vouw op je i-phone of laptop eens de website van ‘De Telegraaf’ open… dan ervaar ik een soort totale vervreemding, zo van ‘knijp me in mijn arm, is dit de wereld daarbuiten, zijn dit mensen in mijn land die zo denken en doen?’ Die kakafonie.

Hier hanteren we de Benedictus-optie. De kloostermuren dicht, sluit je af van de gekte, een soort hel op aarde van geatomiseerde mensen die zich juist daardoor snel als ‘massa’ laten meeslepen. Wanneer is genoeg genoeg en zeg je: Ik wil niet meer meedoen, Basta, ook als dat consequenties voor je heeft en ze je met arrestatieteams oppakken.

Zie nu weer die gevarenlintjes rond alle eikenbomen in mijn FNP-gemeente De Fryske Marren die ook weer voorop loopt in meelopen. De voorzorgterreur van ‘pas op, er kan een rupsje in de boom zitten’. De betuttelterreur. Dat ze alle bomen omhakken waar een rups in zit. Mag je in sommige kerken al geen kaarsje meer aansteken, vanwege regulering rond ‘brandveiligheid’, en doe uit voorzorg eens gauw je mondkap op!

Waarom?  Omdat instituties in Nederland gecorrumpeerd zijn en elkaar in een worggreep van De Leugen houden, de verbale evenknie van ‘Angst’ als levensdrijfveer. De hele maatschappij is nu gebouwd op Angst, alsof we weer terugkeerden tot voor het jaar NUL.

Plastic vervuiling dankzij Angst en betuttelterreur

Er is geen enkele institutie in Nederland waar je nog enig vertrouwen in kunt hebben, alles draait alleen maar om geld en eigengewin, het is alles volledig doorgerot van onderwijs tot wetenschap, en van openbaar bestuur tot bedrijfsleven. Ook in het klein, waar uitzonderingen de regel bevestigen.

Als je je hondje bij de dierenarts brengt, verzinnen ze er ook allemaal behandelingen bij om de factuur maar op te kunnen drijven. Omdat het ook maar ondernemingen zijn. Maar ze vinden zichzelf goed, dùs is dat zo, jij hebt jouw mening ik de mijne.

Kom je bij de dokter of tandarts, dan maakt het ze ook geen donder uit, als ze maar verzekeringsgeld kunnen declareren. Zo’n huisarts gluurt ook maar even op google om vervolgens te adviseren wat iedereen met een zoekmachine kon, met het verschil dat de apotheker zijn omzet er van afhangt. Krijg je bouwvakkers die je ramen komen zetten, dan maakt het ze geen donder uit of ze hun werk met aandacht doen, als ze de factuur maar kunnen sturen en verantwoordelijkheid afschuiven kunnen.

En zo werkt het ook bij het grootbedrijf, die managers geven ook geen donder om mensen, de klantenservice waar je na een keuzemenu-oerwoud een chatbot krijgt om met lege handen afgescheept te worden. Niemand geeft er nog een donder meer om, sinds de Onzichtbare Middelvinger van De Markt in de jaren ’90 haar sloopwerk verrichtte.

En nu hebben de neoliberalen en communisten elkaar gevonden, om bij elkaar op schoot de tent leeg te roven en het land in de afgrond te duwen.

Alle instituties van Nederland zijn volledig door leugenachtigheid doorgerot

De Leugen regeert
De liefdeloosheid regeert, terwijl je ook steeds mensen ziet die daar niet in mee willen doen. Juist die – mensen met hart voor de zaak- raken het eerste overspannen, geven de pijp aan Maarten. Wie nog een Hart heeft, krijgt het aan zijn of haar Hart.

Hoe geestesziek is de maatschappij geworden, waar De Leugen regeert, samen met de valse 100%-zekerheden verkopende ‘Wetenschap’? Neem dan die klimaatgekte, de gendergekte… Bij de protagonisten zit niet 1 goed integer mens, het zijn allen leugenaars, dieven, oplichters, vooral Bouwe de Boer woonachtig aan de Kanadeeskestrjitte 13 in Akkrum. Is het niet zo, dat wie niet meer in God gelooft in werkelijk álles gaat geloven, zelfs in zichzelf…

Is er niet, net als bij de toespraak die de Apostel Paulus ooit hield tussen heidense Grieken en Romeinen een Bekering nodig, een Saulus-Paulus-momentje? En waar begint die dan?

Dus laten we eerst vaststellen om op de zelfde golflengte te komen, dat het post-christelijke Westen een enorm groot probleem heeft. Dat die ooit machtige stroming zich in een fase van ineenstorting en morele implosie bevindt. En dat die ineenstorting al minstens een eeuw gaande is, maar na de Tweede Wereld Oorlog in stroomversnelling kwam.

Dan kun je nog zo op je yogamatje liggen puffen tot je een ons weegt, en je helemaal happy met ‘jezelluf’ gaan voelen, een beetje trommelen met schrale biggen, geen-cent-te-makken in je parallelle maatschappij met blowende werkelozen.

Leugen & Bedrog

Maar die wereld daarbuiten is er nog steeds, en die dringt zich via alle hoeken en gaten aan je op, met een totalitaire terreurstaat als drijver daarachter. Alsof je in de Sovjetunie leeft. Nederland is al lang geen functionerende democratie meer maar een totalitaire bureaucratie, een oligarchie geregeerd door een maffia van karakterloze slappelingen.

Je kunt dan het land uitvluchten, zoals veel zogenaamde ‘Wappies’ doen, naar Portugal of Paraguay. Of je gaat de Strijd aan, en leert het goede van het kwade te scheiden…Maar dan dien je wel de goede Inspiratie te hebben, de inblazing van buiten waardoor je het van binnen op een rijtje houdt. Kan Het Woord dat doen?

Jazeker. Uiteindelijk wist  1 schrijver Solzenytzin met 1 boek – de Goelag Archipel -zo ook het communisme in Rusland ten val te brengen, althans, besmet in het Westen. Zodat de Communistische Partij onder de dekmantel Groen Links verder moest, en de Russen nu minder communistisch zijn, dan het Westen. Dat nam onder de Groene vlag alle kenmerken over, via de staatsreligie van de Groene Kerk.

Communisme is niet goed, sorry Kees van der Pijl, ook niet als het ‘goed uitgevoerd’ zou worden. Het is een abject geloof, omdat God er niet in zit, de Inspiratie van de Allerhoogste.

Kantoor van De Abdij, Studiecentrum voor Natuurlijke Historie

Apostel Paulusma
Hoe verkoop ik dan vervolgens een Nieuw Verhaal, een Blijde Boodschap, waar mensen in het neurotische moderne Westen met haar gendergekte, voorzorgterreur, klimaatwaanzin, waar Christus werd verruild voor ‘Crisis’ een Nieuwe Weg in kunnen zien, met behoud van al het oude goede? Uiteindelijk ben ik zelf ook maar een zondaar, die zich schuldig maakte aan alles dat hij een ander ooit heeft verweten…Niet voor niets is het oudste gebed van de christelijke kerk deze mantra:

Heer Jezus Christus, Zoon van God, heb genade voor mij Zondaar.

Ik ben niets, en stel zonder God ook niks voor, hoopje wormenvoer, sterfelijk sterrenstof. Bedenk je eens, dat je in je houten scheepje landt als Bonifatius of monnik die ‘De Boodschap’ komt brengen, een Niemand, Niets, die een heel ander Verhaal komt vertellen waarop je de maatschappij en cultuur wilt vestigen. Waar begin je? En daar stuit je dan in je missie op een groep baarden met zwaarden en runentekens:

‘Wat wolle Jo dan, Wij hawwe ús Wodan’…

Ja, daar sta je dan, net als nu hier, religieuze innovatie brengen bij een volk dat niet van vernieuwingsdrang overloopt…Allemaal mensen levend in losse stamverbanden, die ook regelmatig elkaar naar het leven staan, zoals dat tot eind afgelopen eeuw nog op Friese kermissen plaatsvond: Dorp tegen Dorp, toen terp tegen terp, clan tegen clan. En nu socialemedia-bubbel tegen socialemedia-bubbel. Er is niets zo oud als het idee ‘dit is nieuw’.

Wat zullen we doen, verdeel en heers, en zelf met het been weglopen als twee honden er om vechten? Of inspireren door zelf het goede voorbeeld te geven. Uiteindelijk hebben de monniken met hun abdijen dat ook in het door stormvloed geplaagde Frisia gedaan.

Ze cultiveerden de velden, ontwierpen sluizen voor afwatering, legden dijken aan, kanaliseerden rivieren als het huidige Reitdiep, vonden betere methodes van landbouw uit, brachten de steentijd naar Friesland terug. Zodat je geen vulkanisch tufsteen uit de Eifel hoefde te slepen, je kon eindelijk gewoon weer baksteen maken van de overal aanwezige Fryske Grûn, de Klei, waar ook deze kleipop uit getrokken is.

The Green Man, een heidense natuur-godheid die uit de Keltische cultus stamt, hier als beeld bij Arkona

David tegen Goliath
Je Geloof is dan niet ‘het voor waar houden van onwaarschijnlijke verhaaltjes’. Want uit je verstand op nul zetten, daaruit put je geen moed en kracht om als David de Goliath te verslaan. Je hebt een Krachtbron buiten jezelf nodig waarmee je bergen kunt verzetten, de vijand te lijf durft te gaan. Zo hebben we hier uiteindelijk ook De Tijd naar onze hand gezet, zodat het nu het jaar 2023 is.

Als gedenkjaar vanaf Nul, toen de breuk plaatsvond tussen laag bewustzijn, oog-om-oog met Angst als stok achter de deur en wetticisme, farizeërs, bureaucraten, naar een hoger bewustzijn. Je vijanden liefhebben, leren van je tegenstander, in de ander iets van jezelf kunnen zien, en inzien dat ook een gedachte aan verkeerd doen al een ‘zonde’ is. Een breuk met een zuivere motivatie, die je zelf wel weg kunt moffelen maar God kijkt over je schouder mee.

Liefde werd motor om goed en kwaad te scheiden in de geest van de mensheid. Zo werkt dat ook in mijn vak, overal. Waarheidsvinding wordt door ‘liefde voor waarheid’ vooraf gegaan, de wil te weten hoe het echt zit. Anders bedrijf je ‘bullshit’, en is er ten diepste met de ander geen verbinding te maken. Wie niet wil, wie de zaak loopt te neppen, daar kun je niks mee.

De monniken zijn nu weg uit Achlum, dependance van Ludingakerke

Monniken
Het is belangrijk te weten wat je gelooft, en hoe je dat verwoordt. Het liefst zo simpel mogelijk. Je kunt er jaren over doen om in 1 zin treffend te zeggen waar je eerst lappendekens tekst voor nodig had. Tot je uiteindelijk voor de Stilte kiest, net als de monniken vroeger tussen de muren van de kluis, het Claustrum.

Wij zijn allemaal monnik, letterlijk ‘Eenzame’, in zekere zin, sterfelijke ballingen in een vergankelijke wereld op pelgrimstocht. Je wordt alleen geboren, en sterft alleen. In onze traditie bestaat er ook alleen individuele verantwoordelijkheid, en niet zoals bij het communisme een ‘collectivisme’, je achter een groep verschuilen en ‘groepen’ verantwoordelijk stellen. Je bent zelf verantwoordelijk, knielt als Fries ook alleen voor God, de hoogste Autoriteit.

De Natuur is wel mijn kerk, waar ik iets van de grootsheid van de Creator in zie, maar niet mijn God. Want dat meest misbruikte woord van afgelopen twee millennia vertegenwoordigt ook de hoogste Morele autoriteit. Goed en Kwaad zijn dan niet ‘relatief’, persoonsgebonden. Maar universeel, bestaande los van tijd en plaats in een Moreel Universum, geen amorele Natuur.

Stel dat je ‘de’ natuur als godheid ziet en zo behandelt. Aan ‘god’ mag je niks verbeteren, tenzij je aan grootheidswaan lijdt.

Dan wordt je uitgangspunt ‘menselijke invloed verminderen’ zoals bij de moderne klimazi’s van de Groene Kerk, de huidige Staatsreligie van Den Haag van Zuurzaamheid, het Leeuwarder provinciebestuur en de Eurosovjet in Brussel. Zo blijf je dan wat vegeteren op je terp, omringd door de zee, tot je uiteindelijk door Den Haag en Brussel overmeesterd wordt, als equivalent van de Hollanders en de Franken toen.

…werkt ook zeer evangeliserend, en zo behouden de monniken hun economische zelfstandigheid

Doch dyn plicht en lit de lju rabje
Maar zie je de natuur en alles daarin als iets dat God er voor zijn creatie, mensen neerlegde, dan mag je dat naar je hand zetten. Is natuur iets dat ons mensen is gegeven om te beheren voor levensonderhoud, om te benutten en ook te verbeteren. Wel een afspiegeling van God, maar niet god zelf. Dan is je uitgangspunt radicaal omgekeerd ‘Zoveel mogelijk menselijke talenten benutten’ en ‘positieve menselijke invloed vermeerderen’…

Je hebt de plicht je talenten te benutten, je best te doen, flink te zijn, en wanneer een mens liegt vermoordt hij iets van de hele wereld. Dat doet er toe, omdat je in mijn wereldbeeld niet geheel voor niets geboren hoeft te zijn. Tenzij je verwerpt wat je gegeven is, en met je woorden en daden stelt dat leven eigenlijk er niet toe doet. Omdat je jezelf ook zo gedraagt, zo met jezelf en anderen omgaat.

Het leven is je gegeven, niets heb je te danken aan ‘jezelf’, alleen al je geboorte niet. Het is een plicht om met die gift iets goeds te doen. Binnen de christelijke traditie bestonden dus nooit ‘mensenrechten’, alsof een juridische bureaucratie een moer om je geeft, en alsof de overheid ooit integer is geweest sinds Keizer Nero.

Wel tien mensenplichten, zodat- wanneer iedereen weet wat normaal doen is- je ook geen topzware overheid meer nodig hebt en dingen onderling kunt regelen. Al die nadruk op ‘gevoel’ die je ook bij moderne natuuraanbidders ziet op hun yogamatjes en hun ‘eigen waarheidjes.’ Hoezo ‘je mag niet oordelen?’ Je bedoelt dat ik je alleen maar complimentjes mag geven?

Als Westerling ben ik niet vies van een beetje logisch leren nadenken en helder nadenken over wat je denkt, waar die denkbeelden vandaan komen. Waarmee laat je je in?

  • En zo zal ik morgen in Theater Lewinski dan in mijn half uurtje tegenover jullie staan, als de Apostel Paulusma, die vertelt over zijn eigen ‘bekering’ en de strijd die daar vervolgens 25 jaar op volgde. Van mij krijg je de kracht van Het Woord, bij hem de Natuur en het Gevoel. Wiens boodschap jullie het meeste aanspreekt om zelf mee te stoeien, de heiden Jeroen of de Vreemde Apostel, daar mag je dan vervolgens over stemmen. 

In de Pauze van deze geloofsstrijd, mag je ons biertje ‘Strijdt’ komen proeven. Het is potverdorie een brutaal bier geworden, dat je knockout legt als je bij het drinken niet oppast.

4 Replies to “‘Strijdt’ is eindelijk een Feit!”

  1. Veel plezier en impact toegewenst.
    Nu maar afwachten of met de hulp van jouw God, Missionaris Zeilmaker een nieuwe sekte erbij maakt.
    Ben benieuwd hoe dit balletje gaat rollen.
    Hoop in ieder geval dat je de knop om weer zelf te gaan nadenken maakt niet uit wat om kan zetten. Als de Apostel succes heeft dan raad ik je aan niet naar Dokkum te gaan zodat de geschiedenis zich in dit geval niet herhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *