Amerikaanse Wildernis-ideologie gaat Europees

Djendema (De hel) met uitzicht op de Botev-piek

Wie ‘Startpage’ als zoekmachine gebruikt, ziet nu dat zij een samenwerkingsverband aangaan met een uit de Amerikaanse overheid ontstane wildernisclub: Leave No Trace Foundation. De ngo ontstond in 1994 met een code voor zeven gedragsregels die je in de wildernisparken op publieke gronden van Amerika moet houden.

Dit in reactie op de explosie van natuurtoerisme die na 1945 ontstond. Zij zoeken samen met de Rewilding Lobby buiten de Verenigde Staten hun heil in de Commonwealth, van Canada en Australië, in Europa ook in Ierland.

Where man is but a visitor who does not remain…

‘The land of the free’?
Het zou overheden sieren wanneer ze hun rotzooi niet in de natuur achterlaten. Zie enkel naar mijn gemeente De Fryske Marren die de eikenlanen vol plastic afval behangt. Daarnaast tref je ook langs bospaden de rotzooi van mensen die de hondenrol in een zakje doen, maar die vervolgens dan het zakje niet meenemen. Dat dumpen ze dan langs het bospad.

Had die biologisch verteerbare drol dan gewoon laten liggen. Er zijn kortom genoeg redenen, dat je etenszakjes die je vol kunt meenemen ook leeg kunt mee terug nemen. Laat niet als dank… Maar dat kan iedere door nuchtere volwassen mensen opgevoede volwassene ook wel zelf bedenken.

De keerzijde is dat je hier weer een ‘traningsprogramma’, betuttelingsterreur van ‘outdoor ethics’ krijgt, waar je als volwassene wordt toegesproken als klein kind en debiel. Net als die ‘pas op de rups’-gevarenlintjes. Een trend die je maatschappelijk over de hele linie ziet, of het nu ‘was je handen’ is voor de supermarkt of bij een restaurant, of een ‘equity officer’ van de Debatbond die waakt over de tere zieltjes van door een debat ‘gekwetste’ mensen.

Het collectief voedt je kind op in het gecommuniseerde ‘Westen.’ En dat collectief blijft je de rest van je leven als kind bejegenen, in het gareel houden met ‘factcheckers’ (partijlijnwaakhonden) die je beschermen tegen ‘desinformatie’, via de bank ‘samen tegen oplichters’. In plaats van dat het gezin je ethiek meegeeft, je onderwijzer, en dat je vervolgens verantwoordelijk volwassene wordt die overheid en betutteling als kiespijn kan missen.

Nou nou, wat een heftige toestanden…vergeleken met de teek, dan is de eikenprocessierups een angst voor gemankeerde homo’s

Biodiversiteit + klimaat = grondopkoop & CO2-credits
In De Andere Krant van deze week laat ik zien hoe de fusie tussen ‘biodiversiteit’ via de Rewilding-lobby en CO2-politiek een verdienmodel moet ontstaan voor ‘wildernis’. Dat je CO2-credits moet kopen ter ‘compensatie’ van je klimaatzonden, die dan per hectare ‘wildernis’ een verdienmodel worden voor groene clubs die bijvoorbeeld veengrond bezitten.

Daartoe richtte de stichting/het goede doel Rewilding Europe al een BV op in 2022, Rewilding Climate Solutions (zie Impact Investor voor details), en Wageningen UR ‘Climate Solutions’ maakt met ingang van dit voorjaar met consortium-partners 20 miljoen euro Horizon-subsidies op voor dat doel Wild Europe: ‘Climate Smart Rewilding’…Daarvoor kreeg Wageningen Climate Solutions met ngo’s als IUCN ook al 110 miljoen euro subsidie uit het Nationaal Graaifonds, samen met IUCN-NL.

Ook de Universiteit van Lund doet mee, en hier werkt Iris Hertog weer voor dat eerder voor PBL werkte.  Die schreef een rapport voor de Finance for Biodiversity Foundation.

Het verwilderingskaartje dat Wageningen UR leverde

Moderne academische instituties zijn zo gecorrumpeerd, dat het ze enkel nog om geld gaat. Hun onderzoek dient ook louter de beleidspropaganda, die vervolgens volgt om na installatie van de Nature Restoration Act van Timmermans politici en media te bewerken. Er is daarom ook geen enkele reden hun onderzoek nog enige blik waardig te gunnen of om ze serieus te nemen, net als hun leugenachtige en corrupte overheid.

Dit is wat ze willen:

Rewilding is a form of ecological restoration with an emphasis on reducing human control and relying on ecosystem processes to achieve restoration goals. Originally developed for the protection of large, connected territories (‘wilderness’), the rewilding concept has recently evolved into a process-oriented, dynamic approach that emphasises the autonomy of natural processes (‘wildness’).

The potential socio-economic benefits related to novel carbon credit schemes, combined with low implementation costs, could render ‘climate-smart rewilding’ – that is, a strategy for increasing the climate benefits of rewilding in such a way as to…

…blablablabla…geld…

cash

Peace Parks
Het punt is nu dat de ‘Leave No Trace’-wildernisvisie die oorspronkelijk in Europa haar cultuurnatuur niet thuishoort, met academische steun alsnog een voet tussen de deur krijgt. Met subsidies van de Europese Commissie. In Bulgarije haar Balkan-gebergte en Roemenië waren ze al bezig om in de Karpaten wildernisparken te vestigen. Dat gebeurde ondermeer met steun van US Aid en de zogenaamde Peace Parks Foundation. 

Zo krijgt de ontvolking van het Europese platteland en de vernietiging van haar economische dragers ook een groen sausje: Rewilding. Zoals bij de Indianen in Amerika eerder. Die werden uitgeroeid, dat de koloniserende Westerlingen deden alsof het ‘wildernis’ was waar die nobele wilden in tienduizend jaar aanwezigheid geen cultuur hadden nagelaten.

En zoals de kolonialen dat in Afrika deden, ‘wildernisparken’, alsof daar in tienduizenden jaren geen mensen leefden. Leave No Trace. Alleen toeschouwer mogen zijn van hun natuur.

8 Replies to “Amerikaanse Wildernis-ideologie gaat Europees”

 1. In het mooie park achter onze flats is een grote groene speelweide tussen de mooie bomen.
  Op je blote voeten lopen kan je er niet meer en de picknick
  tafel…. was plotseling verdwenen.
  De oudjes moeten gewoon op de grond zitten. Moet kunnen toch.Klein dingetje?!

 2. ‘Startpage’ gebruik ik al zolang het bestaat, maar ik ben het logo van “Leave no trace” niet tegengekomen. Al mijn browsers op verschillende computers met verschillende besturingssystemen, starten automatisch met ‘Startpage’. De kleinste verandering in het startscherm zou mij direct moeten zijn opgevallen.
  Ik neem maar even aan dat ‘Startpage’ en ‘Leave no trace’ inderdaad in samenwerking zijn getreden.

  De twee hebben wel iets gemeenschappelijks; wanneer iedereen achter zijn kont zijn eigen rotzooi opruimt, dan zal er ook geen milieu probleem zijn. M.a.w. wat je niet op straat gooit, kan nooit tegen je worden gebruikt. Internet is niet privé.
  Helaas is het volk geworden wat het is. “De overheden” knappen het wel voor ons op! Daar betalen we belasting voor . . . Blind vertrouwen in autoriteit.
  Wederom een voorbeeld van vergelijk: wie puppy’s geen zindelijkheid traint, krijgt zijn huis later vol gezeken en gescheten.

  De grootste vervuilers/misdadigers en kapitaal vernietigers zijn precies diegenen die het consumentenvolk voor het karretje willen spannen om voor de schade op te draaien. Hun achtergelaten ‘Traces’ naar bewijzen zijn niet meer uit te wissen.
  Er zal een lange tijd en een hogere bewustwordingscultuur nodig zijn voor het herstel van onze wereld, want er is toch al heel wat waardevols naar de kloten gegaan.
  Het ligt aan de mensen zelf in hoeverre zij hun leven tussen de vingers door laten glippen. En daarmee het leven van het nageslacht.
  Maken wij een doorstart? Of ondergaan we een “Great Reset”!

  1. Hoi Michael whatever de uitkomst is, een doorstart of verschillende soorten reset.

   De reset die nu gepromoot wordt kan nog steeds omgebogen worden.. Een doorstart van het oude lijkt me niet reëel. Om verschillende redenen. Als het systeem nog hetzelfde is er niets wezenlijk veranderd. Tevens is het collectieve bewustzijn snel gegroeid sinds internet. Ik zie hierin een gelijkenis met de introductie van de drukpers. Wat meer verlichting van de massa tot gevolg had. Daarop terugkijkend in onze huidige zeitgeist waren ze als gehele mensheid nog redelijk verduisterend. Ik ben 66 de kinderen van ons en wat erna kwam zijn al zoveel meer werelds dan mijn generatie toen er nog jongens en meisjes scholen waren. Ook de geïndoctrineerde kinderen hebben gemiddeld genomen nog een gevoel van recht en onrecht. Het enige verschil is dat ze anders geconditioneerd zijn dan mijn generatie. Samen zijn we mensen die allemaal leren en niet alles weten. Het laatste hoofdstuk is nog niet af er zit nog een open einde in wat nog vele kanten op kan gaan.

   We hebben zelf ook onze steentjes bijgedragen hoewel vaak onbewust. Hoe meer ik ontwaak hoe meer ik zie hoever ik in slaap was en hoe meer ik me afvraag hoever ik nog moet ontwaken om het maximaal haalbare als mens te kunnen bereiken . Dus laten we dat ook onze medemens die in onze ogen nog niet wakker zijn dit gunnen.. We komen erachter door onder andere deze site hoe de wortels die ons voorgehouden worden gegroeid zijn, in welke tuin en wie de zaaiers van het zaad zijn. Het sluipt er stiekem in vooral via televisie series waar de normen en waarden van de hoeksteen het gezin langzaam zodanig vervaagde dat we het als norm gingen accepteren of geen keuze hadden. Tweeverdieners apart van hun ouders stoppen hun kind in de crèche. Niet dat het fout is maar het is al een aardige stap van de generaties mijn ouders en voorouders.
   Door fouten leren we als we geen ezels zijn en nu leren we massaal wereldwijd door in te zien waar het fout ging. Waardoor we niet de schuld volledig op diegene die slim doen kunnen leggen omdat we toestonden door onder andere. Onze stem wel of niet uit te brengen niet massaal ertegen in gegaan zijn en er zelfs volledig of gedeeltelijk in meegegaan zijn. Zelfs Heavy Metal rockband concerten zijn deel van het zand wat in je ogen gestrooid wordt. Waarbij alles perfect geregeld is op een evenementen locatie. Waar ze netjes op hun beurt wachten nadat pa en ma hun met de auto afgezet hebben. Staande in hun outfits van ‘kijk mij eens een vrijgevochten non conformatief figuur zijn. Ticket please, kassa en een paar duizend mensen die elkaar conformeren door hun uiterlijk op een kluit. Gelijk de dokter in zijn witte jas met een stethoscoop om de nek hangen in de reclame aanprijzing van een product of behandeling. Als je echt non conformatief bent dan ga je in een clownspak of in een ruitersport outfit erbij staan of kom je uit de lucht met een parachute precies voor het podium aangeland.
   En daarna weer fijn naar je baan aan de lopende band of voor promotie werken. Uiteraard iets te zwart wit om het goed duidelijk te maken, ook hier zijn vele gradaties grijs. Bij de huidige verlichtte mens in een duistere tijd is het niet een bepaald geologische gebied maar wereldwijd tot elkaar komen van collectief inzicht..
   Als je flink ziek geweest bent dan waardeer je het leven des te meer. We zijn nu massaal ziek en ik gok dat men juist door veel gedeelde ellende snakt om beter te worden. Maar dan zonder de dokter die je liever als langdurige patiënt heeft en de therapeut die je liever ziet terugkomen.
   Ik zie toch wel wat brandweermannen bezig zijn om de brand niet te laten escaleren en groen gras na de bosbrand opkomen.

   Voor de rest ook al gaat het allemaal door dan wordt ik waarschijnlijk over een niet al te lange tijd ge-euthenazieerd.

   In dat geval
   ‘O satan, zij die gaan sterven groeten u’ . Ik hoop dat je blij bent met nog maar zo weinig klanten om te verleiden straks zit je zonder werk en heb je je eigen bestaansrecht verkwanseld. Echt slim ben je niet door die paar puppets van jouw zo tekeer te laten gaan. Je kan ze nog voor de bus gooien voor het te laat is zodat je niet zonder werk komt te zitten. Sorry voor jou dat ik er geen probleem mee heb en je niet van mijn levens energie laat snoepen. Toedeliedoki .

   Ik zit waarschijnlijk in een andere gedwongen euthanasie batch dan die wat Rypke de ‘wiet rokende werklozen’ noemt en de ‘useless eaters’ van een wereldverbeteraar. Niet snappend dat hij kan bestaan door overproductie van hetgeen hij aanvalt. Neem aan dat hij niet zelf zijn eten verbouwd en kleren en schoenen maakt.

   Kortom ‘always look at the bright side of live.’

   1. Hoi Buurman,
    Lees ik bij jou nou een gebed aan Satan?
    Zoals zovelen zie je de duivel als een entiteit op zichzelf. Dat is die niet, waardoor hij uitblinkt in afwezigheid; zijn sterkste kracht.
    De duivel zit in ieder van onszelf, in de vorm van een persoon. Daarom kan je hem niet zien, hij zit tussen je oren en maar weinigen kijken in zichzelf:
    https://cvandaag.nl/65837-paus-franciscus-waarschuwt-voor-de-duivel

    Juist die ‘persoon’ (stroman) die door hersenspoeling -van kinds af aan- in ons is geprogrammeerd, is het teken van het beest. Zonder dit teken kan je niet handelen, kopen of verkopen. Het teken op het voorhoofd duidt op de ratio. Het teken op de rechterhand duidt op de onderschrijving met een handtekening als overeenstemming van wilsverklaring. Daarom werden linkshandigen op school getreiterd om dwangmatig met rechts te schrijven.
    Door het plan van ‘chippen’ wordt enkel het ‘oude’ vervangen, waardoor het nog makkelijker wordt gemaakt de mens in verleiding te brengen om in te stemmen met een emotionele wilsverklaring. Je ratio heeft dan te weinig tijd om je werkelijke rationele wil kenbaar te maken.
    Daarmee is het belangrijkste kenmerk van spijt vastgelegd: het komt altijd achteraf, maar dan is het ongewenste contract al een juridisch feit.

    Als burger heb je een ‘achternaam’. Dat is de geslachtsnaam van het huis waaruit je als mens bent geboren met een gegeven voornaam ofwel Christen naam. Als mens met alleen je voornaam wordt je niet geaccepteerd in ons handels-‘Rechtssysteem’. De combinatie voor- en achternaam, is na geboorte aangifte als (idee-)entiteit door de overheid gecreëerd en is daarmee eigenaar geworden van die ID entiteit. (creator is altijd eigenaar van creatie, daarom gaat een paspoort of IDkaart niet langer mee dan 10 jaar; anders wordt je door verjaring te goeder trouw eigenaar van de persoon)
    Dit “idee” wordt gefixt in het kinderbrein, zodat het kind niet beter weet dan dat het een label is. En daarmee is deze mens eigendom geworden van de overheid. Slavernij; Keti-koti, maar nog steeds ‘in progress’.

    We kunnen ellen lange verhalen schrijven en er allerlei maatschappelijke problemen bij halen om je af te zetten tegen de alsmaar ingewikkelder wordende chaos om ons heen. Het helpt je niet aan oplossingen, maar je graaft steeds dieper in het probleem.
    De overheid stuurt je letterlijk de Boom der Kennis in en van die vrucht weten we het gevolg.
    Rest ons nog rekening te houden met het feit dat overheden eigendom zijn geworden van de Centrale bank en dat die eigendom is van private aandeelhouders. Juridische eigenaren van slaven wereldwijd. Op papier!

    Dit is niets anders dan piraterij op land. Zodra mensen zich gaan realiseren dat zij vrij mens zijn en zich los gaan maken van hun stroman, de ‘persoon’, dan is het afgelopen met de slavernij. En ook met het valse nep geld, want een mens kan ook handelen zonder teken van het beest, op basis van waarheid en werkelijke waarden, zonder schulden of woekering.
    De mens die niks doet zal samen met zijn duivel -persoon/stroman- blijven schijten op dezelfde grote hoop. In de eigen gekozen hel met valse hoop als uitgestelde teleurstelling.

    A je to!

 3. Hoi Michael
  Over Satan heb je gelijk ook ik zie het als iers wat tussen onze oren zit ik had me beter uit kunnen drukken. Ik betrapte me er zelf al op nadat ik de reactie reeds geplaatst had.
  Ik heb ooit een mooi boek gelezen genaamd ‘Outwitting the Devil’ van Napoleon Hill.
  Ben zelf linkshandig en snap nu waarom men mij niet in mijn waarde liet op school. Was een hoop vlekken in mijn schrift met die oude kroontjespen in een inktpot dopen. Met de lei en riffel was het niet zo’n probleem. Had er beter aangedaan om in Arabië geboren te worden die schrijven van rechts naar links.
  Het paspoort is een eyeopener voor mij.
  Ik vond het tevens apart waarom men het Sofie nummer destijds in BSN (burger service nummer) had veranderd. Dat moet klauwen met geld gekost hebben om de administratie te updaten. In het huidige kader kan ik het plaatsen wij in de service voor de staat in plaats van andersom. Het is voor mij meer een psychologische kneep. Hoop dat jij daar wat over kan vertellen.
  Over identiteit enzo toen ik eind 2000 in Nepal was, kwam ik erachter dat veel mensen niet wisten wanneer ze geboren waren en geen identiteitskaart en dergelijke hadden. Tevens dat namen ook niet zo gefixeerd zijn als bij ons. Dat heeft te maken met kwade geesten afweren. Ook krijgen (de Hindoe) ze een geheime naam van een Brahmin priester die ze je nooit zullen vertellen in verband met black magic als je een naam kent. Een naam is geen toeval de term ‘what is in a name’ heeft diepgang.

  Over banken en dergelijke
  Het was voor mij altijd heel simpel als je meer geld uitgeeft dan je hebt dan heb je een probleem. Als je een hypotheek hebt en kan het niet meer opbrengen dan komt de bankier om je bezit te eisen. Als de staat meer uitgeeft dan ze hebben dan wordt de staat door de bank geregeerd met het huidige systeem. Staatsobligaties waren daar een uitzondering op als het buiten het bankwezen zou blijven. Die zouden er geen in bezit mogen hebben.
  In 2015 was Rutte in India op visite en blufte dat Nederland bij de top 12 (even uit het hoofd ) rijkste landen behoorde. Terwijl op dat moment op ieder hoofd van de bevolking een staatsschuld van 3600 euro stond Momenteel is het
  € 21.450
  Schuld per inwoner

  € 42.901
  Schuld per werkzame inwoner

  https://www.destaatsschuldmeter.nl/

  Je hoeft geen econoom te zijn om te zien dat als men het huishoudboekje niet op orde heeft je in de problemen komt. Als je staatsschuld rond de 60 % van inkomsten is dan kom je in de categorie van een derde wereldland. We zijn die grens reeds gepasseerd als ik het goed heb. En dan in de tweede kamer zeggen het gaat goed met de economie. Kan best waar zijn maar dat is geen graadmeter hoe de burger ervoor staat.
  We doen allemaal iets, alleen niet synchroon en op hetzelfde gebied ook the useless eaters. Iedereen zijn keuze. Het is een organisch geheel waar we allemaal een blad(zijde) in zijn.
  De kneep zit erin dat we vanuit ons eigen referentiekader door een gekleurd glas kijken en de ander meten naar onze maatstaven persoonlijk en collectief. Als je alle kleuren samenvoegt dan krijg je wit licht. Het is een beetje een grote lichtshow van de big illusionist en we niet snappen dat we een deel van de illusionist zijn. Behalve dan de Oosteling zoals de Hindoe en de Boeddhist. We houden zelf ons hamsterwiel draaiende volgens die manier van benaderen.

  Aje to buur

  1. Je wil weten waarom men het Sofie nummer destijds in BSN (burger service nummer) had veranderd.
   Begin januari 2016 is de gehele Gemeentelijke Burger Administratie GBA overgeheveld naar Burger Registratie Personen BRP. Feitelijk zijn alle personen verhuisd van publiekrecht naar privaatrecht, zodat deze direct zijn door gesluisd naar Brussel. Of beter gezegd als eigendom verkocht aan de nieuwe slavenmeester.
   Zodra je met DigID wil inloggen, stuit je op de vraag of je wil inloggen met ‘jouw’ nieuwe Europese gegevens in EiD. Indien je dat doet, accepteer je automatisch je onderwerping met stilzwijgende instemming van wilsverklaring.
   Gaan we niet doen he, buurman?

   NB, In het geheim bestaat de GBA nu nog steeds, i.v.m. KvK en Belastingzaken, maar dat mogen we niet weten. Heeft te maken met de vijf verschillende schrijfwijzen van onze persoonsnaam. Elke vorm heeft een eigen betekenis, maar dat is hier wat moeilijk uit te leggen.
   Het is zaak om als mens uit elk systeem te blijven, want het wordt er niet beter op.

   Oh, en ‘useless eaters’ bestaan niet… alleen useless leaders.
   A je to!

   1. Bedankt wat zit het allemaal slim in elkaar. Vooral dat stilzwijgend instemming . Het zijn niet eens meer de kleine lettertjes in een contract.
    Ik snap dat er hier niet de ruimte is om een boek aan data en verbanden in te kloppen op het toestel bord.
    Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *