Vier weken cel voor aanspreken VVD-Burgemeesteres

Machtige zadeldak uit 1125, de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Op bezoek in Oldeberkoop – thuisbasis van de oudste kunstroute Open Stal (sinds 1971)- ontmoetten Afke en ondergetekende een stel, eigenaren van een door coronamaatregelen gedupeerde winkel. De man moest in de coronatijd vier weken vastzitten in de cel. Hij had waarnemend burgemeesteres Sandra Korthuis (VVD) aangesproken op haar verantwoordelijkheid: U zult zich ooit moeten verantwoorden. Dat werd uitgelegd als ‘bedreiging’ en vervolgens kwam de Reichspolizei binnenvallen. Herkenbaar, dat schieten op de boodschapper…

Voor het eerst sinds 1125 geen Paasviering in de Bonifatiuskerk van Oldeberkoop

Houd je muilkorf!
Alle winkels werden gedwongen gesloten vanwege coronamaatregelen, die geheel toevallig- en durf jij wat anders te suggereren jij complotdenker!-  bijna allemaal ten laste kwamen van het kleinbedrijf en winkels, die geen eigendom zijn van megaketens en postorderbedrijven. Ook dit jaar voert Nederland mede door die coronamaatregelen de lijst aan met dreigende faillissementen.

Meer dan 60 duizend mkb’ers kunnen de coronalening die deze leugenachtige, kwaadaardige en corrupte regering ze toeschoof niet terug betalen. Bedenk dat het staatsgokbedrijf Holland Casino wel tientallen miljoenen euro’s steun kreeg toegeschoven, en de KLM ongeveer vijf miljard euro.

Er is meer steun voor de Oekraïne dan voor het kleinbedrijf en winkeliers. Ironisch genoeg wonen naast het stel een kluit zuipende en herriemakende Oekrainers, die gratis hotel krijgen en levensonderhoud. Deze regering kent haar loyaliteiten en prioriteiten. Houd je Muilkorf! Zij hebben wel begrip voor die mensen, ze zijn ook maar een speelbal in een politiek spel, en dat zij gebruik maken van faciliteiten die ze gratis aangeboden worden…

…wie kun je dat verwijten..

‘Kunst’ in de plaats van waar het altaar hoorde te staan

Het stel in Oldeberkoop heeft een winkel,  waar nog steeds de vlag op de kop hangt, een poster van The Great Reset in de etalage. Tegen het bevel van de Vijanden van Vrijheid en Democratie in, hadden zij de winkel opengehouden. Dat leverde hen ook nog eens een boete op van 15 duizend euro.

Bij de VVD kun je beter onder valse voorwendselen miljardensubsidies graaien, bijvoorbeeld wanneer je een groot energiebedrijf bent en je houdt het sprookje van ‘groene’ waterstof in leven. Bij de letters V V D strijden gevoelens van walging en woede om voorrang. Walging wint het vooralsnog.

Oldeberkoop kwam in het alternatieve nieuws, omdat boeren met trekkers de  Melkertpolitie (stadswachten, boa’s) tegenhield die gezonden waren om winkeliers van hun levensonderhoud te beroven.

Graf uit zeventiende eeuw in kerk Oldeberkoop

Niet vergeten
Iedereen met twee hersencellen of meer- die al massamediakritisch was-  had vrij snel door dat die coronamaatregelen niet waren ontworpen als bestrijding van een virus. ‘Corona’ werd net zo in de markt gezet als de paniek over ‘klimaatverandering’, eerder ‘het gat in de ozonlaag’ en ‘zure regen’…

En de ‘weapons of mass destruction’ enzovoort, al die op zijn best halve waarheden die door regeringen werden gebruikt voor verregaande en vaak destructieve voornemens en politiek opportunisme, gemengd met gestuntel en kwade wil.

De coronamaatregelen en de mondkap/muilkorf waren ontworpen uit kwade wil, tegen de bevolking, als gedragsexperiment, een coup van mondiale instituties op nationale soevereiniteit in turbo. Zoals dat al decennia plaatsvindt, of dat nu uit naam van ‘het klimaat’ is of ordinaire militaire NATO-politiek.

Wie dat nog steeds niet begrijpt, die noemen wij ‘niet wakker’… En zo kweekte deze kwaadaardige, leugenachtige en corrupte regering een tweedeling in de maatschappij, die hele families uiteenscheurde.

Laten we dat nooit vergeten, de misdaden die de Rutte-regering met al haar medeplichtigen de inwoners van dit land aandeed.

‘Kunst’ Open Stal

De Kloof
Er groeide een kloof tussen mediagelovigen, en een kleine (5 a 10 %) maar groeiende groep die de rat rook. Dat zijn de mensen die door de media in handen van De Staat en twee Belgische miljardairs steeds als ‘complotdenker’ werd en wordt uitgescholden. Sindsdien is er een Nederland vóór en na coronamaatregelen, en een bevolking opgesplitst in mediagelovigen die zelfs nog geloven dat ‘verkiezingen’ er toe doen, en mensen die je niks meer hoeft uit te leggen.

Het gaat bijna zover, dat je ervaart tot een geloofsgemeenschap te behoren in de vroege christentijd. Dat je onder Keizer Nero leefde, en met een visje in het zand getekend afspreekt in de catacomben. En dat je mensen op straat eerst moet peilen, hoe ver zijn ze in hun mediageloof, of weten ze ‘het’.. Omdat ze je anders bijna met agressie benaderen.

‘Kunst’ Open Stal, botjes, vergankelijkheid

Weet je ‘het’ éénmaal, dan kun je ook niet meer terug. Je kunt ook moeilijk meer communiceren met mediagelovigen, omdat je dan eerst allerlei uien moet pellen en barrières door moet breken. En meestal is agressie van hun zijde je deel, dat je gek bent enzovoort.

Net als de wijze waarop christenen afgelopen halve eeuw door de media werden bejegend, altijd negatief, meesmuilend, lacherig, zoals dat liberale mediatuig mensen op Urk ook consequent neerzette, of gelovige moslims, of Marokkanen. Zo zit het dus met de loyaliteit van mensen. De mediaconsumptie bepaalt wat ze voor waar en dierbaar houden, en dat kan ze dierbaarder zijn dan de mensen met wie ze van kindsbeen aan opgroeiden.

‘Kunst’, Open Stal, portretten van dementerende mensen

Premier Yesilgöz
We maken ons geen illusies over wat ons te wachten staat in de ‘Decade of Action’ van de Verenigde Naties en The Great Reset van het World Economic Forum. En waar de loyaliteiten liggen van politici in de Koninklijke Oligarchie Nederland BV.

Er komt een verbod op de FvD, of in ieder geval proberen ze dat, wanneer als een duveltje uit een doosje Yesilgöz ‘de eerste vrouwelijke premier jippiejajee’ (je ziet de koppen al in de Lügenpresse) wordt, en de VVD weer een mysterieuze verkiezingswinst boekt, terwijl D66 op miraculeuze wijze overal stemmen pakt… De alternatieve media worden verder vervolgd en aangeklaagd, of van binnenuit kapot gemaakt.

Of ze maken zichzelf kapot, vissend in de kleine Wappievijver van mensen met gemiddeld een smallere beurs. Ze proberen nu al steeds om Ongehoord Nederland uit het publiek bestel te knikkeren.

‘Kunst’ Open Stal

Zijn er lichtpuntjes? Ja, er gaat nu een videootje viraal van een Marokkaan, die weigert om in zo’n homovlagbus van PostNL rond te rijden om pakjes te brengen. Zo kan God alles omkeren. Dat de bevolkingsgroep die het meest negatief in media werd afgeschilderd, tegelijk een stukje oud normaal kan overeind houden.

Misschien omdat ze wat minder laf zijn dan autochtone Nederlanders. Misschien worden Marokkanen nog de nieuwe ‘boeren’ van Nederland, waar iedereen zich achter schaart uit gebrek aan eigen moed en initiatief deze leugenachtige corrupte overheid/oligarchie op haar plek te wijzen.

Het hoofdobject van ‘Open Stal’ is een lijkkist van schimmel. Westerse cultuur is dood, leve de cultuur

Open Stal
Wat die kunstroute betreft, Open Stal. Afke deed jarenlang mee als kunstenares aan de Bergense kunst 10-daagse. Die heeft er kijk op. Voor ondergetekende heeft het gros van wat voor ‘kunst’ door moet gaan een hoog ‘kleren van de keizer’-gehalte. Zoals mijn vader, groot Fries kunstrecensent het ooit kernachtig omschreef:

Subsidiespultsje

Waarom zou je met de pretentieuze representaties genoegen nemen van academiekunstenaars, wat je in de natuur ook in het eggie, in haar levensechtheid mag aanschouwen, en naar eigen hartelust kunt interpreteren, ruiken en proeven. Als affiche van de Open Stal hadden ze een doodskist van schimmel. Logisch, wanneer de Westerse cultuur met het christendom als ‘cult’ gestorven is.

Het enige dat je dan nog kunt vieren is het ‘niets’, het ego van de ‘kunstenaar’ en de dood, waarbij zelfs de kist zo snel mogelijk moet oplossen in het niets. Zo vormt de kunst mogelijk onbedoeld een goede representatie van de mentaliteit van nihilisme die je overhoudt, of dit nu in de politiek is of het bedrijfsleven.

De Kuinder/Tjonger bij Donkerbroek

Wel heel aardig. We ontmoetten ook de schrijver die zich in het ‘Stellingwerfs’ uitdrukt. Oftewel het Saksisch, verwant aan het Gronings en het Twents, want Oldeberkoop ligt onder de rivier de Tjonger in Saksisch Friesland. Die had decennia terug op Radio Fryslân zijn eigen onderkoeld uitgesproken radiocolumn.

Het klinkt minder lomp, bot en zeurderig dan het Fries, vriendelijker, iets meer Angelsaksisch…

14 Replies to “Vier weken cel voor aanspreken VVD-Burgemeesteres”

 1. “En dat je mensen op straat eerst moet peilen, hoe ver zijn ze in hun mediageloof, of weten ze ‘het’.. Omdat ze je anders bijna met agressie benaderen.” Dit peilen is ondertussen een 2e natuur geworden… waar je ook al aan went.

  1. Precies.
   Dat is de kunst van converseren.
   Niet iets wat bij noordelingen van nature gaat
   maar alles kan je leren.

   Ben je inmiddels wat gewend
   en een gevorderde student
   dan wil ik het volgende met je delen.
   De achterliggende aannames van de ander
   zijn heel leuk om mee te spelen.

  2. Wat mij betreft is er geen sprake van een ‘het’, dat zou nogal duiden op een al te eenvormig beeld. Het is meestal een peilen in hoeverre men via ietswat geindividualiseerde pseudo-kritische constructen volgeling is van de lakeien van de macht, of niet. Maar je kunt ook verder gaan, als anti-democraat zie ik ook veel critici, die ‘het’ weten, ook fundamenteel als volgelingen en product van de democratische kerk. Dan wel volgelingen waar een zekere mate van zelf nadenken aanwezig is, een (opbloeiende) gezonde liefde voor vrijheid, en een toenemend bewustzijn van collectieve dwang. Ik zie ze dus als beloftevol in relatie tot het probleem van de dictatuur van het volk en haar demagogen.

   1. Als je jezelf niet al te serieus neemt, hoef je de ander ook niet al te serieus te nemen.
    Sommige mensen zijn nu eenmaal wat slimmer en/of door schade en schande wijs geworden maar dat maakt hun opvattingen niet persé beter of bewonderenswaardig.

    Je bent niet verplicht een gesprek met de ander aan te gaan.
    Als je je hond hebt loslopen en je ziet BOA’s verschijnen kun je je hond aanlijnen en je weg vervolgen.
    Ga je echter in gesprek/discussie dan kun je op een waarschuwing/boete rekenen.

    Mensen die je benaderen omdat ze je willen overtuigen van hun denkbeelden en opvattingen worden ook wel missionarissen of politici genoemd.

    Het kost tijd om de ander te leren kennen.
    Door te spelen met de achterliggende aanname van de ander
    geef je de ander de gelegenheid zichzelf te leren kennen.

 2. De overreactie op het aanspreken op Sandra Korthuis haar verantwoordelijkheid geeft aan dat zij wist dat ze onrechtmatig bezig was. Hiermee heeft ze een hele slechte karma opgebouwd, waarvoor ze zich vroeg of laat inderdaad zal gaan moeten verantwoorden.
  Voor iemand met een doctorale titel in het Nederlandse recht, heeft ze wel maling aan de grondwet en de rest gehad.
  Alleen een rechter mag de wetten niet toetsen aan de grondwet. Een (waarnemend) burgemeester MOET zich aan de grondwet houden.

  Spijt komt altijd achteraf.
  Berouw komt na de zonden.
  God straft onmiddelijk of anders in termijnen.

  En mevrouw Sandra Korthuis komt gewoon aan de beurt. Niet omdat burgers dat zeggen, maar omdat het strafrecht dat bepaald.
  Desnoods via het constitutionele hof van Belgie, via UNIDROIT.
  Maar niet eerder dan op strafaangifte vanuit het volk.

 3. Een antwoord met wat optimisme!

  De kijk van jouw vader op kunst is exact dezelfde kijk die ik in een eerdere reactie op een artikel van jouw gegeven heb.

  Het wat meer optimistische gedeelte.
  Dit gezien vanuit het zoeken naar balans en harmonie als onderliggende basis in de evolutie als orde in de chaos. Ik bedoel een evolutie die niet blind of door toeval onstaan is maar een onderliggende Intelligente sturing heeft. Deze Intelligentie heeft velen namen en gezichten gekregen maar is uiteindelijk of beter vanuit het begin al toen er nog geen woord uitgesproken was en ogen om waar te nemen zonder naam en vorm. Dat uit deze eerste aanstoot vanuit verlangen om te creëren met de toegevoegde wilskracht vele sub hiërarchieën zijn ontstaan om te boel draaiende te houden is aanvaardbaar en terug te vinden in mythologie, religie en metafysische beschouwingen van over de hele wereld.
  Gezien vanuit dit balans zoekend principe wat je bij de Hermetische leer terugvindt kan de slinger niet altijd aan één kant zijn en zal weer teruggaan naar een ander uiterste. De mate van uitslag kan verschillend zijn voor verschillende fenomenen en temperamenten. De gemiddelde opinie hoe gek het momenteel er ook aan toe gaat en hoe hard voorvechters als jij tegengewerkt worden is momenteel al een rem op de slinger aan het zetten. Deze kracht van de rem hoeft niet echt uitgesproken te worden vanwege trots of het moeten toegeven dat men ondanks dat men zich goed opgeleid en select waande gefopt is op meerdere fronten. Vanuit een intelligent geheel zullen ook onze gedachten als collectief een kracht uitsturen. Dus ook de gedachten van twijfel of spijt dat ze erin getrapt zijn maken de kans dat de slinger verder kan uitslaan kleiner. Want bij de volgende truc zullen ze er waarschijnlijk niet meer intrappen en zich bij het reeds bestaande front voegen.

  Nu is de hamvraag in hoeverre is de slinger en wanneer stopt deze en gaat naar de andere kant uitslaan. Daar ben ik veel optimistischer dan het gemiddelde, ik zie eigenlijk maar weinig optimisten. Ik zal proberen aanstekelijk te zijn met mijn visie, waarin ik niet met de vinger ga wijzen en op de man ga spelen maar het fenomeen bekijk.
  Er zijn vele cirkels die momenteel bij elkaar uitkomen. Ik ga vanuit het holistische standpunt uit dat alles met elkaar verbonden is en elkaar beïnvloed. Ik heb weinig verstand van de temporale astrologie maar zie wel via de geschiedenis te bestuderen dat er wel degelijk een cyclus is met een onderverdeling waarin de de positie van de tilt van de aardas en cirkel maakt net als een tol die niet helemaal rechtop staat welke met het opkomen en ondergaan van systemen/ gedachten gemeengoed, verband schijnt te hebben.
  Wel we zitten aan het eind van zo’n cyclus als mensheid. Dan heb je op landelijk niveau ook krachten werken zoals een collectieve set van normen en waarden zoals trots op een land en dergelijke. We hebben als land ook een gemeenschappelijke inzet/karma die onze persoonlijke/collectieve spiritualiteit kan tegenwerken. Met spiritualiteit bedoel ik het besef dat we zelf niet ons lichaam hebben laten evolueren en er aan dat lichaam iets gekoppeld is wat zichzelf niet kan verklaren en naar antwoorden op zoek is. Hoewel dat zoeken niet actief hoeft te wezen het kan ook een accepteren zijn dat er iets anders is wat de boel gaande houd. Daar was vanuit een marketing denken een gat in de markt voor religie en selfmade goeroes. Tegenwoordig is dat meer vervangen door massa psychologie/media.

  We zitten op het punt dat er veel oude normen en waarden aan de kaak gesteld waren en er een vacuüm ontstond waarin de vrijheid van keuze abnormale onrealistische proporties gekregen heeft. Waarin men ten behoeve van het IK meer naar het zwarte/donkere neigde ofwel niet op zoek naar harmonie en balans was zonder het zelf in de gaten te hebben Vaak door gebrek aan zelfrespect, zelfreflectie en een IK gedreven mindset die zich vooral tegen het collectief van religie als onderdrukker van de vrije geest afzette. Kortom evolutie in werking niks mis mee juist door keuzes kan je leren./evolueren.

  Met labiele mensen kan je geen stabiel systeem onderhouden of opzetten dus daar kunnen we weinig van verwachten. De jeugd die niet beter weet via indoctrinatie op school kunnen we weinig kwalijk nemen maar kunnen wel omslaan Vooral als ze erachter gaan komen dat ze waarschijnlijk geen kinderen kunnen krijgen en geen ‘traditionele’ toekomst kunnen opbouwen. Vanwege laten we het netjes houden medische problemen met een onnatuurlijke oorzaak.
  Wat momenteel gaande is, is een positive trend als uitkomst van veel negativiteit. Daar valt ook het eeuwenoude feodale systeem en positie door geboorte onder. Het is niet alleen wat er zich na de oorlog tot nu opgebouwd heeft onder leiding van clubjes en denktanks die vanuit een vaste uitkomst hun denken aanpasten om zodoende een vermeend probleem gestalte te geven. De club van Rome is een mooi voorbeeld. Het gaat om meerdere zaken die hun oorsprong in een ver verleden hadden.
  De slinger is voor mijn gevoel momenteel aardig op zijn einde de krachten die de andere kant op willen is op wereldschaal te groot om de onbalans in stand te houden.
  Nederland hoe klein ook in oppervlakte heeft op wereldschaal een trendsetters rol gespeeld. Ook met wat er nu gaande is en ik verwacht dan ook dat juist in Nederland de trend naar een positieve toekomst veel sneller gezet kan en zal worden dan velen van ons verwachten. Door dit organisch zoeken naar balans is de kans nu heel groot dat in Nederland snel betere tijden aanbreken. Vooral op het gebied van systeem verandering, een eigen munt en dergelijke.

  Always look at the Bright side of live. Wat je kan vertalen in. Hoe meer mensen er door burgemeesters opgesloten waren voor een vrije mening die staatsrechtelijk nog niet verboden is/was en hoe gekker gestoorder het nu is hoe eerder een kans op een omslag, gezien vanuit zoeken naar balans. Velen halen Bijbelse profeten aan, de interpretatie is vaak afhankelijk vanuit de bril waardoor gekeken wordt. Echter er zijn ook nu ook profeten en ik moet toegeven dat ze gemiddeld genomen ondanks dat ze vaak raak schieten met ellende ook een positieve toekomst als mensheid in de niet te verre toekomst in het verschiet zien liggen.

  Ik houd nu eenmaal van een happy end wie doet er mee?
  Groeten.

 4. “Het gaat bijna zover, dat je ervaart tot een geloofsgemeenschap te behoren in de vroege christentijd. Dat je onder Keizer Nero leefde, en met een visje in het zand getekend afspreekt in de catacomben. ”

  Deze poging tot dramatiek en heroïsme is nogal een domper. De eerste christenen waren niet meer dan socialisten avant la lettre. De hele zaak was gebaseerd op een interpretatie als zou de christelijke god een voorkeur hebben voor de armen, de dommen, en degenen zonder economisch initiatief. Men dacht, de rijken kunnen niet door naald kruipen, de armen, de dommen en de initiatieflozen dus wel… wij dus, dacht men.
  Er was in die tijd ook veel tolerantie, het hele verhaal van zware vervolging is uit de duim gezogen. Wordt er een christen door de leeuwen opgegeten, dan is dat hetzelfde verhaal als ware het een aanhanger van iets anders. Het idee van de waarde van het geloof doet de christen denken dat de ander er ook zoveel waarde aan hecht in negatieve zin.
  Nee dan de vervolging door het latere christendom, daar kunnen heel wat moorddadige regimes nog een puntje aan zuigen.
  Wellicht is het zo dat bepaalde christenen die historische vervolging onderkennen, en zich identificeren met de op hol geslagen socialisten van de eerste periode… alhoewel ze daar geen enkele overeenkomst mee hebben. Dat soort socialisme gemaskeerd als religie is een snelle dood gestorven, en men interpreteerde daarna (in moderne calvinistische tijden) bezit en materieel succes als een gunst van god, dat men het goed deed.

  Valse dramatiek, dat is niet te pruimen. Als er in de naam van het christendom wordt gesproken over vervolging, dan moet je eerst wel zeer goed nadenken of het geen hypocriet construct is, of een fabel van zelfmedelijden.

  1. Als de echte GRENS van de Nederlanders is bereikt, doen de asielzoekers met ons mee. Wie wil er nou niet gewoon happy zijn!
   We zullen het zien! Of ik het mis heb!!?

   1. De asielzoekers of immigranten in spe, zullen zeker met ‘de Nederlanders’ meedoen in acceptatie van ‘de GRENS’, omdat beide weerszijden daarvan hetzelfde zijn in manipulatie van het volk. Door geld of door religie, maakt voor beiden zelfs niet uit van welke soort.
    Veel mensen jagen het nep-geld na, i.p.v. werkelijke waarden van ons leven. Men is uit op ‘gefundenes Fressen’.
    Stond er op de Gulden-munten een randschrift: “God zij met ons”, zo staat dit nu slechts op de Nederlandse 2 Euro munt, want zelfs God neemt geen genoegen met 1 Euro. En al helemaal niet met die buitenlandse troep! -;)

    Dit randschrift symboliseert de ultieme grens tussen ‘geld’ en ‘religie’. Daar waar ‘geld’ begint, houdt religie op. Maar waar religie eindigt begint alleen het nep-geld. Alle centrale ‘bedevaartsoorden’ van diverse religies zijn overladen met goud, zilver en edelstenen van ‘zondige’ mensen die hun aflaat hebben betaald.
    Het meeste goud ligt opgeslagen in de centrale banken van de grootste kerk. De Satanskerk van de BIS.

    Nu de woke zonden ook onderhevig zijn geworden aan inflatie, moesten we ons maar onderwerpen aan de CBDC? Ultieme boetedoening ‘on the go’. To hell?

   2. Ik denk dat je gelijk hebt en misschien trekken de nakomelingen van wat ooit gastarbeiders genoemd werd die in Nederland opgegroeid zijn wel het voortouw op een niet gewelddadige manier, ook via de politiek.

  2. Vind het leuk dat de hang naar dramatiek ook jouw opvalt. Ook dat je een religieuze koppeling maakt die ik als De Zelf rechtsschapen Calvinist omschreven heb in een eerdere reactie die jou niet welgevallig was. Dat was in het Amstergadverdamme artikel. Ik heb je daar trouwens nog een antwoord op gegeven en hoop dat je het gelezen hebt.
   Wat betreft over het ontstaan van het Christendom en de werkelijke feiten kunnen we veel over heen weer bakkeleien en aan de ons overgeleverde boodschap van Jezus voorbij lopen. Wat ik de moeite van gelijk willen hebben om het gelijk niet eens waard vind. Ik zie het dan ook in de context van je reactie en welk punt je wil maken.
   Deze zin van jouw
   ” Dat je onder Keizer Nero leefde, en met een visje in het zand getekend afspreekt in de catacomben. ” Is niet van toepassing op Rypke hij staat midden en openlijk in de Arena of op het toneel en serveert het met een saus vol dramatiek. Wat hem uniek maakt en ook kritische reacties opwekt.

   Gezien vanuit reïncarnatie en wat er nu speelt kan je Nero verhaal best een goede parallel zijn waarbij dezelfde acteurs weer bij elkaar uitkomen.

   Qua intuïtie en dat zaken zich herhalen totdat we het opgelost hebben met mogelijke wedergeboortes ertussen. Vanuit een drive die we ons zelf opleggen niet als een straf van iets of iemand, of de jij hebt bad karma gemaakt en dit zijn de gevolgen retoriek . Voel ik meer dat hij iets aan het rechtzetten is wat hij vroeger scheef gezet heeft vanuit juist de religieuze kant maar dat de vos nog niet al zijn streken kwijt is. Namelijk de hang naar gelijk vanuit een sekte wanneer het hem uitkomt met de nodige dramatiek gelijk een predikant die eeuwige verdoemenis preekt. Zijn zondagse Bijbel beschouwingen op deze site is een combinatie van afzetten en niet los kunnen laten. Ik hoop dan ook dat hij die kronkel kan ontwarren en rust krijgt met zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *