Interessante Reizen van R&A ontdekte gisteren het bestaan op deze planeet van het esdorp Zweeloo (Drenthe), onderdeel van onze Hondsrug-verkenning. Hier kwam ooit Vincent van Gogh het knus-romantische landschap schilderen.
Dus kun je nu een Van Gogh-wandelroute lopen door dit oude Saksenland van hoeves in eikenbos op de es met omringende landerijen in het beekdal van de Aalderstroom. Plots gaf de telefoon aan dat ik van T-Mobile af was en bij een Odido-netwerk zit. Alsof we hier in dit Drentse achterland een landsgrens waren gepasseerd, zoals wanneer je Duitsland binnen rijdt.
Zijn we plots in het buitenland?
Wat lijkt gebeurd te zijn? Dat T-mobile-klanten onaangekondigd KPN-klant gemaakt zijn, omdat bij de eerste zoekopdracht naar Odido ‘KPN’ verschijnt. Maar dat was een SEO stunt van KPN dat meteen deze webpagina maakte toen de nieuwe naam van T-Mobile/Tele2 voortijdig lekte. Dat je KPN als eerste krijgt wanneer je op Odido zoekt. Grapje van KPN om de concurrent te. F’en dus…
Anders kreeg je KPN en daarmee ongevraagd de 2030 Agenda van de Verenigde Naties en hun Rijksoverheid met woke en smart cities door de strot geschoven., en ze kopen stroomcertificaten in van wind-industrieterreinen in natuurgebied.
Duurzaamheid en liegen zijn een Siamese tweeling. En ‘verduurzaming’ betekent de legalisatie van corruptie, een verdienmodel van privaat gewin met publieke lastenverzwaringen. Dus ieder mens die het Goede, Ware en Schone najaagt voelt vanzelfsprekend een diepe walging bij alle mensen die de groene nieuwspraak hanteren van de 2030 Agenda.
Alles betekent in de praktijk exact het tegendeel van wat ze beweren. ‘Diversiteit’ betekent dat je allemaal Jesse Klaver of erger moet zijn, ‘inclusiviteit’ betekent dat je er niet bijhoort wanneer je hun woke-onzin niet bijvalt, en ‘groen’ betekent dat je de natuur vol zet met energie-industrie en bos kapt voor biomassacentrales.
Je denkt eerst bij het verschijnen van Odido in het Drentse buitenland: het zal wel weer veranderen als we straks thuis zijn. Maar de telefoon blijft hardnekkig Odido aangeven. Terwijl op mijn telefoon nog een T-Mobile -app staat. T-Mobile is dus overgenomen, zonder dat iemand 1 brief in huis kreeg.
Mijn oude internetbundel op oude i-phone was maar 1 gieg per maand. Nu ik dankzij een nieuwe I-phone plots het internet op kan is die in een paar dagen opgebruikt. Een ander abonnement met meer Gieg zou wenselijk zijn, dus dachten we nog: naar Vodafone overstappen of verlengen met meer gieg bij T-mobile. Dat werd het laatste.
Afke is handig met apps en digi-gedoe , dat besteed ik uit als mens die liever in de negentiende eeuw had geleefd: Zij klooide daar mee, terwijl ik de foto’s oplaadde. Met de sfeer van Van Gogh’s tijd toen er nog schoonheid en waarheid bestond. Vincent dacht een tijdje er over predikant te worden. Hij werd geraakt door Thomas a Kempis zijn ‘Navolging van Christus’. Het verlangen is ons bekend: die zucht naar heelheid, rechtvaardigheid, iets dat volledig ongecorrumpeerd is.
Kom daar eens om in de moderne tijd, waarin alles lelijk en onecht is, een grote leugen, waar alles dat multinationals en hun overheid zeggen exact het tegendeel in de praktijk betekent.
Maar ja, je moet er nu eenmaal in leven en praktisch zijn. Bij T-mobile kon je de internetbundel vergroten naar 10 Gieg voor 17.50 per maand. Dat veranderen mislukte gisteren nog. Vandaag ‘lukte’ het, maar ineens kreeg ik een heel ander contract met een totaal ander abonnement dan besteld bij T-Mobile toegestuurd onder een volledig andere naam: Oibibio, Odildo, pardon Odido, dat bovendien veel duurder bleek te zijn.
Ik mag nu plots 27,50 betalen voor 15 gieg, met een 5 euro korting, looptijd 2 jaar, volgens een foutief contract dat niet weergeeft wat ik bestelde via T-Mobile. Dus dat contract moet aangepast..
Even Startpeedjen leert vervolgens dat Odido van KPN moet zijn. Zonder ook maar 1 klant in te lichten zijn ze geruisloos overgenomen en van naam veranderd:
Je leest het goed, Odido. En nee, we hebben geen tikfout gemaakt. Odido is weliswaar geen typisch Nederlands woord. Het woord Odido komt uit het Oud-Grieks en betekent: ‘ik hoor’. Het woord komt van het werkwoord ‘akouein’ en dat betekent dan weer horen.
Het woord Odido werd vaak gebruikt als het gaat over religie en spiritualiteit. De oude Grieken verwezen daarmee naar het luisteren naar de goden of het universum. Odido gaat dus over communicatie. Best een belangrijk onderwerp voor een telecombedrijf als KPN.
En vervolgens:
We duiken nog even de geschiedenis in. In de Griekse mythologie wordt Odido soms gebruikt om de god Hermes aan te duiden, dit was de boodschapper van de goden.Hermes was verantwoordelijk voor het overbrengen van boodschappen tussen de goden en de mensen. Daarnaast was Hermes ook de god van de handel en de reizigers.
Terug naar deze tijd, want ook nu wordt het woord Odido nog gebruikt. Het wordt soms gebruikt om te verwijzen naar luistervaardigheid. Mensen die goed zijn in Odido, zijn vooral goed in luisteren naar anderen en begrijpen makkelijk wat ze zeggen. Ook zijn ze goed in het interpreteren van lichaamstaal of andere non-verbale signalen.
Zoals je leest heeft Odido alles te maken met goede communicatie. Zoals je weet communiceren we tegenwoordig veel via het internet of de mobiele telefoon. Laat dat nou net een onderwerp zijn waar wij alles van weten.
‘Diversity Days’ bij de klantenservice nu al effect… (onverstaanbare negerin)
Bel je de ‘klantenservice’ om je foutieve contractwijziging aan te laten passen dan ‘zijn de wachttijden langer dan je van ons gewend bent.’ En na een muziekje van een half uur krijg je iemand die onverstaanbaar Surinaams spreekt, die er niks van snapt en die je dan ‘doorzet naar Finance’…
…oftewel, iemand die je naar de Bermuda driehoek verwijst, waar het wachtmuziekje zo lang aanhoudt, net zolang tot je opgeeft. De ‘Diversity Days’ die KPN viert als woke-bedrijf werpen al haar vruchten af.
Multinationals zijn net als overheden. Deze machtsconcentratie van de telecom past perfect in de 2030 Agenda, waarbij een paar oligopolies/monopolies ontstaan die alle andere kleinere bedrijven opslokken. Zodat enkele autistische reuzen ontstaan die de woke-agenda (SDG 5 & 10) en de klimaatagenda (SDG13) door je strot komen duwen, zoals KPN dus ook doet.
KPN zou het ‘duurzaamste’ bedrijf zijn volgens Robeco, omdat ze dit Sociale Kredietscore-systeem van de SDG’s in hun jaarverslagen opnemen. Zo krijg je de paradox, dat bedrijven die zich steeds vocaler als ‘sociaal’ en ‘milieuvriendelijk’ uiten exact het tegendeel doen in de praktijk. Aan CO2-politiek is immers niets ‘groens’, zoals het verarmen van klantenservice niets sociaals heeft.
Ik wil geen klant van KPN zijn, door eerdere slechte ervaringen. Maar ben dat plots ongevraagd geworden zonder ooit te zijn ingelicht. Dus nu mogen we ‘verbinden’ naar een ‘duurzame toekomst’:
Of je nou zoekt op Odido of naar een goed internetabonnement of mobiel abonnement. Wij zetten in ieder geval alles op alles om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst.
Misschien straks nog eens de Chatbot vragen? Alsof je die wekkerrobot bij Bassie en Adriaan te spreken krijgt ‘…wij ..heb.. ben.. je.. niet …ver.. staan.. Adriaan, her.. haal …je.. vraag.. nog eens’..
KPN voert 2030 Agenda in bij telecom
Ja leefde ik maar in de negentiende eeuw, toen alles nog tastbaar was en volgens een menselijke maat. Maar nu mag ik ieder jaar op Dierendag 4 oktober met KPN ‘Diversity Day’ vieren. Ik hoef niet beslist een transgenderhomonegerinterseksueleklimaatneutrale klantenservice, ik wil als Fries Oermens gewoon een normale Hollandse chick die mij daadwerkelijk helpt het probleem op te lossen dat ZIJ veroorzaken.
Verder niks. Maar KPN wil het gedrag en de consumptie van haar klanten sturen voor de betere wereld, een technocratie gestuurd door multinationals en hun bonuskoningen. Ze specialiseren zich in SDG8, SDG11 (Smart Cities) en SDG12 (einde van eigendom, uitgelegd als ‘circulair’)
Wereldwijd trekken steeds meer mensen naar de stad. Ook in Nederland blijven steden groeien, zo voorspelt het CBS. Eén van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen om deze grote steden op een duurzame manier in te richten: veilig, slim en met oog voor mens en milieu. Technologische innovatie is de verbindende factor in de stad van de toekomst.
KPN werkt aan Smart Cities: slimme steden die door technologie aangenamer zijn om in te wonen. In Amsterdam en Rotterdam hebben we meegewerkt aan straatverlichting die pas aangaat zodra er iemand in de buurt is, afvalcontainers die een signaal geven als ze vol zijn en parkeerplekken die online laten weten dat ze vrij zijn. Zo wordt de stad prettiger, schoner en efficiënter.
Ze schrijven letterlijk dat ze het gedrag van klanten willen sturen:
Het produceren van onze goederen moet met het oog op de groeiende wereldbevolking veel handiger: we moeten ‘meer produceren met minder’. We helpen klanten duurzamer en milieuvriendelijker te zijn.
Stroomcertificaten van windturbines in de natuur en parasiteren op netstabiliteit
Dat betekent hooguit dat je als klant voor CO2-compensatie moet betalen en alle additionele kosten van KPN haar energiepolitiek, bijvoorbeeld via verminderde klantenservice omdat ze daar in snijden. Ze noemen zichzelf sinds de start van de 2030 Agenda in 2015 ‘klimaatneutraal’.
Dat houdt vooral in dat ze bij Eneco ‘groene’ stroomcertificaten van windmolens in natuurgebied inkopen. Zo meldde KPN afgelopen december dat ze de windmolens in de visgronden van onze garnalenvissers van Hollandse kust (bij Bergen) van Eneco inkopen, hun windindustriegebied in natuurgebied de Noordzee. Hun Joost Farwerck verhaalt het gewenste proza aldus:
Joost Farwerck, CEO KPN: “De wereld om ons heen verandert snel, we zitten midden in de energietransitie naar een fossielvrije toekomst. Dat betekent ook dat we toe moeten naar lange termijn verbintenissen voor het gebruik van duurzame bronnen voor onze energie. We zijn verheugd dat we met deze overeenkomst verder bouwen aan onze duurzaamheidsstrategie waarin we bewegen naar de juiste stroom op het juiste moment.
De komende jaren hebben we een aantal grote momenten gepland op weg naar een circulair en fossielvrij bedrijf. (zonder fossiele brandstoffen zou de gehele energievoorziening instorten, het betekent dat ze helpen parasiteren op de betaalbaarheid en betrouwbaarheid van het energiesysteem RZ)
2027 wordt daarin een heel belangrijk jaar, dan internetten bijna al onze klanten via een duurzaam en efficiënt glasvezelnetwerk. Deze samenwerking, waarmee we het netwerk voeden met energie uit wind, (met grijze stroom van het net, groen gepoetst met Eneco-certificaten RZ) sluit daar mooi op aan.”
Dus KPN helpt mee te parasiteren op de netstabiliteit, zodat de verhoogde netkosten en de SDE++ subsidies via een opslag over onze reeds exploderende energierekening komen. Zo wentelen multinationals en hun Rijksoverheid de eigen onkosten af op de maatschappij. En dat noemen ze dan ‘verduurzaming’ en het socialiseren van de onkosten van CO2-politiek.
KPN werkt kortom aan een wereld waarin ik niet wil leven, een globalistische technocratie van doortrapte Slechtheid, Leugen en Lelijkheid. Het tegendeel van het negentiende-eeuwse Zweeloo-gevoel dat wij gisteren genoten, en waar de immer naar het Goede, Ware en Schone zoekende Van Gogh inspiratie vond.
- Addendum. Mijn excuses lezers dus, dat ik in een SEO-stunt van KPN ben getuind. Ze maakten rap die pagina aan toen de naam Odido lekte, zodat je daar als eerste uitkomt. Maar dan nog, de rest van het verhaal sta ik achter, lekker KPN en al dat deugen afzeiken.
En wij weten allemaal, hoe het met die Van Gogh afliep.
Het was mooi in Zweeloo. De dames zijn dus niet gebleven.
Misschien moet je even een fact-check doen voordat je onzin publiceert? Odido is de nieuwe naam van T-Mobile. Ze hebben helemaal niets met KPN te maken. T-Mobile gebruikt de netwerken van KPN, ODF en Delta om hun vaste internet diensten te leveren. Ook daar is niets aan veranderd.
Nee, dat is niet juist Ruurd, zoek op Odido en je komt bij KPN uit die deze verklaring geven
T-Mobile Deutsche Telekom heet nog steeds zo in het buitenland ook in de USA https://www.t-mobile.com
Alleen in Nederland is er dus nu Odido als naam voor de provider die gebruik maakt van de netwerken van KPN
Hoe zij zich juridisch tot elkaar verhouden, daar heb je een punt: dat zou ik nog wel eens willen zien, maar als ik Odido google kom ik uit bij KPN
Ik zou eerst even fact-checken voordat je deze valse informatie verspreid op het internet. Prodi heeft niks met KPN te maken. KPN heeft een goede SEO stunt uitgehaald waardoor zij bovenaan Google staan als je op de naam zoekt.
Wordt het artikel gecorrigeerd voordat veel mensen in deze onzin trappen?
Prodi = Odido
Helemaal correct, ik ben in die stunt van KPN getuind, schaamte op mij
Wat bij mijn weten wel is veranderd, is dat KPN het G2 netwerk (waar ook T-Mobile en andere providers gebruik van maken) eruit heeft gegooid.
Ik moest om die reden m’n sim-kaart vervangen.
Hi Rypke, een niet gecorrumpeerde besparingstip. Neem simpel.nl dan heb je 15Gb/m voor €10 met onbeperkt bellen. Binnen Europa heb ik dat nog nooit kunnen opmaken
Zelfs mijn vrouw niet.
Netwerk is TMobile, dus mogelijk toch geen KPN