Aardse buitenwezens, ze bestaan!

De kolibrivlinder op slangekruid

Ze worden weer op Facebook gemeld, de Kolibrivlinders, ook wel meekrab genoemd, een pijlstaart-achtige en zogenaamde IFO: Identifiable Flying Object, en je kunt je ontwikkelen tot IFO-loog, met hulp van een veldgids.  Met een gunstige luchtstroming komen ze bij je in de tuin aan de bloemen hangen, en heb je dikke lol, uit verwondering dat er zulke rare wezens kunnen leven, die zo bijzonder in elkaar zitten. 

Kolibrivlinder op slangenkruid

De eerste ervaring met deze bijna mystieke insecten was op vakantie met oom en tante als 12-jarig ventje in Oostenrijk, bij Haus Gröffler in Prägraten. Het was avond en Frau Gröffler kwam ons halen, om te wijzen naar de Geraniumbakken waar ze onder helicopterden met hun lange nectarsnuit.

Het agrarische landschap in de Alpen was ook magnifiek (net als in de Eifel in de jaren ’80), het wemelde er nog van de grauwe klauwieren, dat zijn ook IFO’s: zangvogeltjes met roofvogeltrekken die hun prooi spietsen op doorns.

Je verzint het niet, wat er allemaal aan aardse buitenwezens om je heen kan bestaan, wanneer je er maar oog voor hebt.

Even zijn lange tong uitrollen, en hup: de kolibrivlinder tankt bij in de lava-groeve

De andere ervaring waarvan deze foto’s stammen was in een steengroeve in de Eifel. Voor een mooie steengroeve kun je me altijd wakker bellen.

Omdat er door die breuk in de aardlaag allerlei pioniersplanten opschieten, en er kan unieke natuur ontstaan die je in de strakgetrokken en met zware machines ingeklonken landerijen van de agro-industrie niet meer tegenkomt. In de kersverse nissen en kliffen van zo’n groeve kunnen Oehoes nestelen, die reuzenuilen die inderdaad ‘hoe hoe’ roepen.

Oehoe in groeve Oberbettingen

Die Meekrab helikopterde voor de neus, en ik hoefde alleen nog maar af te drukken. Daar, liggend tussen het slangenkruid, Trudy er bij te rondsnuffelen, daar kreeg je dan die typische gelukservaring die je kent wanneer je oog hebt voor het leven om je heen in het moment hier en nu. Een andere ervaring, die deze evenaarde: In de Schotse Highlands, dat je een beetje rondlanterfanterde in de Moors na een drinking session de avond er voor…

…en dat er plots een vrouwtje Smelleken boven je kop loopt te kekkeren, die alarmeerde dat haar jongelui vlak in de buurt waren. Een Smelleken is een klein soort valk. Of die keer op Terschelling met mijn vader op avondlijke fietszwerftocht, ik als 7-jarig ventje op de rode Superman-fiets door de Hoornse Bos. Zelfde idee, een blauwe kiekendief, maar dan dus de bruine vrouw, die boven ons alarmeerde op enkele meters afstand.

Het boek met schutbladen van historisch Frisia over een zoektocht naar vrijheid in je eigen natuur, zie www.lieverdooddanslaaf.com

De Natuur is bovennatuurlijk. Het is zo raar dat het Leven bestaat en niet ‘niet bestaat’. Moet je nagaan, dat van het leven op aarde nog maar een fractie goed bestudeerd is, laat staan van wat zich onder de zeespiegel afspeelt.

Alleen….Wat jammer dat je de hele godganse tijd met het gekonkel van andere mensen moet handelen, hun jacht op baantjes, geld, belangetjes, gezeik en gezeur, gelieg, gegraai en gedraai, alsof alles dat mooi en goed is gecorrumpeerd moet raken, aangetast en onecht, door witte leugens ondergesneeuwd moet raken tot de mantel der liefde gaat stinken van het rottingsproces.

Dankzij het natuur/wetenschapsjournalist zijn als zelfstandige zonder perspectief (zzp’er) heb ik het contact met deze Aliens die vaak ten onrechte Homo sapiens genoemd worden- waarmee je zo weinig verwantschap kunt voelen- tot een hanteerbaar dagquotum kunnen beperken.

Lekker je eigen gang kunnen gaan, toeschouwer blijven van al die wespennesten van belangen, dat je energie moet steken in appearances en werkvloerpolitiek. Wat een hel, dat je als loonslaaf leeft en moet forenzen, om dan met ….c o l l e g a’s… te moeten werken.

Beam me up Scotty.

Het rechte pad. Wanneer je eerlijk bent en je uitspreekt bonkt hun politie aan je deur en hun rechterlijke macht veroordeelt je

Covermodel van mijn Meisterwerk- Liever dood dan Slaaf, Afke is ook van die andere wereld waarin je daadwerkelijk leeft alsof je het echt meent, iets doet om het ding in zichzelf en er echt om geeft.

In de natuur vind je een vrijheid, een wijkplaats, die tot troost kan zijn: Een kerk waarin je de grootsheid van de Creatie ervaart. Liefst met een goede horeca-gelegenheid op niet al te grote afstand voor een hapje en drankje. Natuur is vrijheidsbeleving.

Daarom is natuurbescherming zo belangrijk. En daarom is het ook zo jammer dat natuurclubs in Nederland aan het Postcode Loterij-infuus net zo corrumpeerden als hun overheid. Dat is het ergste kwaad, wat je onder de vlag van het goede aanricht.

…Hoe, Hoe, maar de oehoe is erg lastig te vinden

Misschien is het ook wel zo; Wanneer je gewoon een ambacht bedrijft, je bent schoenmaker, boer, visser, bakker, stratenmaker, zeilmaker als mijn voorouders, of een ingenieur die een brug ontwerpt en bouwt die ook daadwerkelijk werkt.  Dan kun je geen gecorrumpeerd gelul over ‘het klimaat’ verkopen. Je levert een goed product. Of niet. En dan word je daar vanzelf op afgerekend.

Er zijn nu veel te veel bullshitberoepen voor mensen die in gelul willen wonen. Je kunt zelfs duurzaamheidsprofessional worden, Versneller Circulaire Economie, Minister van Klimaat, Habitatbankier of Hoogleraar Transitiekunde. Aan het infuus van subsidie zul je nooit op resultaat afgerekend worden omdat dit niet meetbaar is.

Je bent een succes als je de subsidie hebt opgemaakt en het volgende jaar er weer voor in aanmerking kan komen, adopteert het corrupte proza over ‘transitie’ en ‘inclusiviteit’. Zo kweek je een cultuur waar de oprechte liefhebbers afhaken, zij die er nog om geven…en waar de opportunisten boven drijven. Is dat niet een aardige typering van modern NL en de rest van de Westerse wereld?

Steengroeve Gees in de Vulkaaneifel

Er hoeft niet 1 gemene ET boven aan de touwtjes te trekken, al kan de wereld altijd onwaarschijnlijker blijken dan je deze voor mogelijk hield. De Jehova’s gisteren aan de deur gaven een folder, waarin een bebaarde godmens staat getekend boven de aarde, met gouden staf in de wolken op een troon zittend nadat Zijn Koninkrijk Kome. Een beetje de wereld regeren na de dag van het Oordeel met de 144 duizend rechtvaardigen.

Als dat geloof legaal is, dan kun je ook best in een Alien met ruimteschip geloven. Je hebt zelfs mensen die geloven dat ambtenarij het klimaat kan sturen, mensen geloven de gekste dingen, ze geloven zelfs in zichzelf.

Basaal menselijk gedrag blijft echter dagelijks de beste verklaring bij 99,x % van het menselijk bedrijf . En als contrast het diepe Verlangen dat dit niet alles is, dat het Goede, Ware en Schone ooit zullen overwinnen.

One Reply to “Aardse buitenwezens, ze bestaan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *