Oh Fuck, niet nóg een NGO…Capitals Coalition

Nog meer rapporten en vergaderingen

Dacht ik in groenknollenland nu wel zo’n beetje alle lobbyclubs en netwerkorganisaties voor ‘De Transitie’ in kaart te hebben, en dan blijkt er nog weer een andere ‘coalitie’ te bestaan die onder iets andere naam het zelfde wil, een communistische wereldregering door ‘de deskundigen’ voor ‘de planeet’, De Transitie.

Deze heet De Capitals Coalition met oud LNV-ambtenaar Martin Lok als directeur, en de baas van farmagigant Roche, Andre Hoffmann als vice-president. Net als alle tienduizenden andere niet gekozen organisaties (ngo’s) geven zij gestalte aan het communistische idee ‘civil society’ bedacht door Italiaans communist Antonio Gramsci.

Project Lok van LNV

Ze vergaderen en maken subsidies op:

The Capitals Coalition is a global collaboration redefining value to transform decision making. We unite leading initiatives and organizations under a common vision of a world that conserves and enhances all forms of capital.

The Coalition is made up of over 400 organizations and engages many thousands more, who together represent all parts of society. These organizations fall into seven broad stakeholder groups or ‘worlds’: Business, Finance, Government, Science, Accounting and Standards, Civil Society and Multi-stakeholder Groups.

En ze maken de tijd rijp voor ‘biodiversiteitcompensatie’ naast CO2-compensatie, met NOG weer een nieuw rapport aangeboden aan de Europese Commissie.  De gebruikelijke verdachten zitten in de adviesraad, naast ABN Amro ook WWF International en IUCN.

De Transitie

Civil Society, een communistisch idee
Zoals de maffia in Amerika greep op de vakbonden wilde, zodat zij alle werknemers controleerden en daarmee de bedrijven, zo willen communisten eveneens greep op alle bedrijven. Dat heet dan ‘maatschappelijk middenveld’, en zo kun je met slechts een paar overlegpartners met bijvoorbeeld een Sociaal Economische Raad (SER) je beleid opleggen aan het hele land. Zonder noemenswaardige inspraak van de mensen die het betalen moeten: belastingbetalers.

Zo dramde dat volkje ook het Energieakkoord door met de verdubbeling van de energierekening tot gevolg.

Martin Lok was voor het Ministerie van LNV en het Planbureau voor een Bureaucratische Leefomgeving (PBL) de pleitbezorger- ‘clusterleider’ voor Natuurlijk Kapitaal. Dat is de andere naam, van True Price en ‘externalities’, wat ze ook wel ‘ecosysteemdiensten’ noemen. Dus dat je allerlei verborgen kosten in rekening brengt voor je lapje vlees, omdat je koe scheten laat die het klimaat zouden aantasten.

Natuurlijk Kapitaal, een bankiersding met steun van De Staat

Extra belastingen dus, omdat moedertje de Planeet een kassa kreeg, en afrekent wat zij aan schone lucht en water geeft- ‘ecosysteemdiensten’ aan de mensheid. Voorheen gratis, nu staat tussen droom en daad een bureaucraat. Wanneer die zoveelste coalitie haar zin krijgt. Daartoe werkte het PBL al mee aan The Economics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB) voor de Europese commissie. Ze berekenden allerlei astronomische biljoenenbedragen voor ‘verlies van biodiversiteit’…

De Natural Capital Declaration

Vervolgens ontstond er een Natural Capital Coalition in Rio de Janeiro in 2012. En tegelijk zet de Nederlandse bureaucratie van LNV, EZ samen met Nederlandse ngo’s als IUCN dan haar beste beentje voor, na eerder met Hans Alders samen iets geks te roepen over bedrijfsleven en biodiversiteit.

Vervolgens ontstond een Platform Bedrijven en Biodiversiteit met subsidieclub IUCN als aanvoerder, het door de Ministereis van Binnenlandse Zaken en EZ gelanceerde lobbyclubje MVO Nederland en nog wat subsidieslurpende hindernissen tot een gelukkig leven voor het overgrote deel van de rest van Nederland. Dan volgt er vanuit het LNV-ministerie een ‘Programma Natuurlijk Ondernemen’, dat duurde tot na ellenlang vergaderen alle subsidie op was.

En toen vertrok Martin Lok als clusterleider naar ….de Capitals Coaliton. Al dit soort clubs roepen bij mij het gedicht op, dat Metallica-bassist Cliff Burton schreef in ‘To Live is to Die’, vlak voordat hij vroegtijdig bij een busongeluk omkwam:

When a man lies, he murders some part of the world. These pale deaths which men miscall ‘their lives’. All this I cannot bear to witness any longer, cannot salvation take me home.

En dan dreunen de bassen en gitaren weer naar binnen in A-mineur slotakkoord.

Dat al die volstrekt nutteloze planeetridders niet tot een waardevol zelfinzicht komen, en denken ‘we kappen er mee, we maken er een einde aan’… Zo onuitsprekelijk vermoeiend.

5 Replies to “Oh Fuck, niet nóg een NGO…Capitals Coalition”

 1. Haai Rypke, ik begrijp je moedeloosheid en kan enkel mijn waardering uitspreken voor je tomeloze inzet om het hele klimaat verhaal te ontmaskeren en nutteloze NGO’s te blijven benoemen. Het kwartje zal hierdoor toch wel een keertje gaan vallen bij de massa?

 2. Alex, ik vrees dat u te optimistisch bent. Nederland is totaal gehersenspoeld door de NPO en de Belgische ‘woke’ uitgever van bijna ál onze kranten. Het gezonde boerenverstand waar Nederlanders vroeger in uitblonken, is vrijwel geheel verdwenen. Enkel een stem op de PVV of op FvD kan ons redden, maar ik vrees met grote vrezen dat we verder naar de verdommenis gaan.

 3. Hoi Saskia, stiekem ben ik het helemaal met je eens, alleen is mijn vertrouwen in de politiek 0% aangezien we allang worden geregeerd door buitenlandse mogendheid… Gaat PVV of FvD niks aan kunnen veranderen.

  1. De PVV sowieso niet. Deze one issue partij vond het nodig om Baudet een vraag te stellen tijdens de algemene politieke beschouwingen (!) over zijn standpunt betreffende 9/11 en de maanlanding. Helaas trapte Baudet daar in. 9/11 Is voor de PVV de enige brandstof om hun anti-islam agenda brandend te houden. Dus Wilders was weer eens heel slim politiek bezig en door zijn slotopmerking kreeg hij ook nog de lachers op zijn hand.
   BVNL (van Haga) zou een betere optie zijn.
   Maar inderdaad; helaas gaat de huidige politiek niets oplossen, wel verergeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *