Whalepaparazzi

Een Calderon Tropical, die in het Nederlands ‘indische Griend’ heet

Met de Masca Express vaarden we vanochtend uit bij Los Gigantes voor twee uur whalewatching, in het Nederlands walviskijken. Eén van de begeleiders- hij leek op Braziliaans voetballer Pele – kon in het Brabants al ‘houdoe’ zeggen, dus we waren niet de eerste Nederlanders die deze trip ondernemen. De twee uur varen zijn meer dan de moeite en het geld- slechts 25 euro pp- waard.

Hij kan ‘houdoe’ zeggen in het Brabants

We kwamen na uitvaren uit Puerto de Santiago al snel in contact met Bottlenose Dolfins, oftewel de Tuimelaar, die even zijn gezicht liet zien. Tuimelaars kun je overal zien op de wereldzeeën in verschillende varianten. Ik had ze al eerder in de oceaan bij Isle of Rum in Schotland gezien.

Tuimelaar

Het blijft altijd een bijzondere ervaring, als zo’n dier even boven de wateroppervlakte komt om te kijken naar ons mensen. Zodra er een dolfijn boven komt gaat er door het schip met passagiers een golf van sensatie, alsof er een doelpunt wordt gescoord.

De lol van dolfijnen en walvissen is het idee, dat jij hen niet alleen bekijkt, maar dat zij ons mensen ook terugbekijken en nieuwsgierig zijn. ‘Wie varen daar nu weer’… Vanuit ons appartement zag je deze walvisexcursies al dagelijks uitvaren, maar nu kon je er zelf deel van zijn.

Op de foto hieronder kun je rechtsonder ons huisje zien:

Zicht op Puerto de Santiago met een ‘sheerwater’/stormvogel, die je in associatie ziet met walvissen en dolfijnen

Vervolgens kregen we de Calderon Tropical te zien, een walvis met stompe neus die in het Nederlands ‘Indische Griend’ heet. Maar er is weinig ‘indisch’ aan deze walvis die met zijn vrienden rond de Canarische eilanden schuimt, etend van inktvis (Calamares)

Calderon Tropical met El Teide op de achtergrond

De golven van de oceaan die je vanuit je appartement tegen de rotsen hoort klotsen, kun je met deze boottrip nu eens rechtstreeks beleven. Je gaat over bergen van oceaanwater heen, en zit je in het dal dan kun je de kustlijn niet zien. Een muur van water belet je het zicht op de horizon.

Onze kapitein, Ubaldo Gonzalez Quintero

Op het eind ga je bij de rotsen van Los Gigantes voor anker, en de liefhebbers kunnen even zwemmen. De kapitein en fotograaf Ubaldo Gonzalez Quintero wist ook nog de visarenden te vinden, die op de rotsen van Los Gigantes broeden. Hij heeft een eigen Instagram-account waar je de met zijn telelens genomen topfoto’s nog kunt zien.

Los Gigantes

De walvissen en dolfijnen zijn hier super algemeen, en de zee is hier rijk en vol biodiversiteit. Nog een reden om live te zien, dat alle doemverhalen van groene activisten en hun overheid op zijn minst met een zak zeezout geconsumeerd kunnen worden.

Visarend op Los Gigantes

De twee uur vliegen voorbij, en na afloop denk je: Dat doen we nog eens. Je kunt boeken bij www.flipperuno.com

Heb je ook genoten van deze impressie en een leuk reisidee opgedaan. Doe een duit in het zakje van Interessante Tijden, en dank voor de gulle volgers die het mogelijk maken mijn enthousiasme over de geweldige natuur hier met jullie allemaal te delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *