Geweldsfantasieën bij Theatergezelschap ‘De Tweede Kamer’?

De homovlaggen hingen uit bij het Binnenhof, heel symbolisch…

Het huidige staatsbestel moet drastisch op de schop om het woord ‘democratie’ in Noord Korea aan de Noordzee weer betekenis te geven. De Friese Almeerder Rients Hofstra doet dat in zijn boekje ‘Het Nederlandse Volk verdient een Echte Democratie.’

Om de huidige corruptie, kwaadaardige incompetentie en lobbyisme tegen te gaan formuleerde hij een Alternatief Staatsbestel.(.nl)Een pluchen revolutie met zakenkabinet als alternatief voor bloederige geweldsfantasieën die slechts chaos en dictatuur zouden brengen…

Ze interviewen Wopke UBO-trekpopke Hoekstra

Het weer en ‘de politiek’…
De huidige functie van Tweede Kamer-leden is dat je zo naast ‘het weer’ in NeDDRland iets hebt om je over op te fokken dat buiten je eigen schuld lijkt te liggen. Als je het al nog kan aanzien, en niet uit machteloze woede je beeldbuis al had ingegooid, en geweldsfantasieën kreeg over hoe je Kabouter Timmerfrans naar gene zijde zou kunnen helpen.

Daarna geef je ‘Het Leven’ hier alsnog een dikke zeven, want zo beroerd hebben we het hier niet en je haalt je schouders maar op. Vergeleken met de Democratische Republiek Congo of Cambodja onder de Rode Khmer, dan functioneert alles hier nog prima onder de Groene Khmer, die de voedselvoorziening sloopt uit naam van het gemiddelde weer (neerslag, wind, temperatuur) over een periode dertig jaar… (‘klimaat’)

Het is maar wat je vergelijkingsmateriaal is. Leven onder het nazi-bewind was ook niet alles, je moet het positief blijven zien en je humeur niet laten vergallen. Maar je kunt ook nadenken hoe je de huidige tirannie van lobbyisme en hobbyisme kan veranderen.

Wopke, het UBO-trekpopke

Hand kiezer in eigen boezem
Een land krijgt de regering die het verdient, dus moeten kiezers ook de hand in eigen boezem steken. Om de vertweeduizendvoudigde brandschatting (lastendruk) van de Nederlandse bevolking sinds 1950 tegen te gaan uit naam van ‘de democratie’, bespraken we gisteren de mogelijkheid om (een vorm van) Censuskiesrecht weer in te voeren.

En een minimum stemgerechtigde leeftijd van 25 jaar.

Je geeft kleine kinderen in je gezin ook geen stem over hoe je salaris uitgegeven moet worden. Stel dat je vier kleine kinderen hebt en maar twee ouders. Dan mag je in een ‘democratie’ alleen nog maar snoep en Lego kopen tot je blut bent en moet lenen bij Meneer Rothschild.

De kwaliteit en ook kwantiteit van de kiezers mag wel wat aan verbeteren. Al die mensen met hun meestal belachelijke ‘meningen’, al die mensen die iets ‘vinden’, zonder ook maar een bal ergens van af te weten. Verstoor de stilte niet, tenzij je deze verbetert. Minder democratie is na een zeker kantelpunt goed voor een werkelijk functionerende democratie.

Maar daar mag dan van de kant van het staatsbestel ook een grondige hervorming tegenover staan.

Wappies

De Zweverige Kiezer
Wie komt er  dus met werkbare politieke alternatieven? Naast de ‘zwevende kiezer’ die tussen partijen pendelt heb je ook de zweverige kiezer. Je hebt een yogapartij, een partij voor de dieren, een partij voor hoger bewustzijn die subsidie voor voedselbossen ziet als oplossing voor het wereldvoedselprobleem.

En ik meende toen Hofstra mij zijn boekje wilde overhandigen, en ik nogal bot reageerde:

Oh jee, daar heb je er weer zo’n opmerkelijk exemplaar uit de alternatieve sector, die de wereld wil verbeteren, naar de – door De Illuminati, Zionisten en Dertien Koninklijke Bloedlijnen onder de pet gehouden – maatstaven van Yogi Madraishi Hagahorti Bin Sala die op Vrije Energie de ‘samenleving’ tot verbroedering naar een nieuw ontwaken zal brengen op de platte sferische schijf die de aarde in werkelijkheid zal blijken te zijn, waarna we naar Portugal emigreren om de teleurstelling uit te stellen tot het geld op is….

nou ja, je kent ’t onderhand wel na een tijdje bivakkeren tussen ‘De Wakkeren’…

Gaaap…

Maar Hofstra blijkt een echte Fries en nuchter, en ik ben een stomme lul die mensen totaal verkeerd kan inschatten. Dat vindt Afke ook. En terwijl ik zelf ook een nogal ehh, nou ja zeldzame Rode Lijst-vogel ben als autist tot in de kist…Mijn welgemeende excuses, schaamte op mij.

Het Plein is de oude locatie van de Hoge Raad, hier werd de Tweede Kamer in 1988 uitgebreid

Geen bewindslieden uit de Tweede Kamer meer
Net als prof Guus Berkhout van Clintel doet Rients Hofstra met zijn Alternatief Staatsbestel (AS) zo’n gooi naar een soort Zakenkabinet: Ministers mogen bij Hofstra’s AS niet meer carrièrepolitici zijn, die ook mee campagne voeren. Ze worden per departement aangesteld op basis van hun inhoudelijke CV en moeten los van de partijpolitiek opereren.

Er is echt werkelijk niets in het boekje van Hofstra, waar een rationeel mens met hart voor een functionerende democratie tegen kan zijn. We citeren enkel eens bladzijde 15, Het AS-Systeem:

Nederland heeft recht op het allerbeste. Bewindspersonen op elk departement dienen de topambtenaren aldaar qua kennis, kunde en ervaring de baas te zijn. Partijen die het AS-systeem aanhangen, gaan naast echte volksvertegenwoordigers ook uit van het uitbannen van partijpolitieke benoemingen.

Dus Kamerleden zitten er niet om carrière te maken om bijvoorbeeld staatsecrataris of minister te worden, of later te gaan voor een burgemeesterspost of directeur van een (semi) overheidsinstantie te worden, maar gaan uitsluitend de eigen achterban vertegenwoordigen.

Het is dus uitgesloten dat bewindslieden uit de Tweede Kamer worden gerekruteerd.

Het oog van zonnegod Ra bij de Tweede Kamer

Alle lobbyisten/hobbyisten de Senaat uit
Het zakenkabinet-idee, en een volksvertegenwoordiging met maar 1 taak: Volk vertegenwoordigen, regering controleren. Hoe kan het immers ook dat een ‘man’ die niet veel meer kan dan regenboogvlagjezwaaien mag beslissen over de ruggengraat van Nederland, namelijk haar energievoorziening, dus zonder een lor van Natuurkunde te weten?

Hoe is het ooit mogelijk geweest dat we een Ministerie kregen met een Orwelliaanse naam als ‘Klimaat’…

Hoe haalbaar Hofstra voorstelt om de Senaat weer tot senaat om te vormen is ook lovenswaardig. Nu zitten daar wat politiek benoemde maar uitgerangeerde oud-politici en lobbyisten van het grootbedrijf, model Niek Jan van Kesteren. Die doen de stemming van de Tweede Kamer nog eens over op eigen politieke wijze. Terwijl een echte senaat wetskundig moet zijn.

Zoals Hofstra tot zijn afschuw vaststelt, zijn 21 van de 30 senatoren die hij ‘googlet’ niet op enige wijze geschoold in het recht. Een Senator geeft op zijn CV zelfs op de penningmeester van het Piratenkoor te zijn. Nou lekker, wanneer je de rechtstatelijkheid van door de Tweede Kamer aangenomen wetten moet toetsen. Zingen in de regen.

Zoals Hofstra schrijft:

Om de status van de Senaat, zoals ooit bedoeld, in ere te herstellen, moeten we af van uitgebluste, politiek volgevreten mastodonten of ‘aankomende talenten’, die respectievelijk al groot zijn of ooit groot hopen te worden binnen de partijhiërarchie.

De senaat dient een huis vol wetsdeskundigen van topformaat te zijn uit allerhande disciplines..

Raad van State

Toetsing nieuwe wetten en verdragen aan de Grondwet
Daarnaast zou het volgens Hofstra ‘beruchte’ artikel 120 uit de Grondwet moeten. Namelijk dat nieuwe internationale wetten en verdragen niet mogen worden getoetst aan de Grondwet. Wat dus ook betekent, dat wij hier de Agenda 21 van de Verenigde Naties en dat knotsgekke ‘klimaatbeleid’ zonder democratische toetsing door het keelgat geschoven kregen.

Met een rij waarheden als Friese Koeien gaat Hofstra zo het politieke lijstje langs tot je een nekhernia van het jaknikken krijgt. Fryslân Boppe, met de voeten in de klei zonder een spoortje zweefteverij.

Een puntje blijft natuurlijk wel, wie er de ‘deskundigen’ selecteert. Zie de ‘wetenschappelijke klimaatraad’ van Rob Jetten met als voorzitter die biodynamische milieuprof die in zijn carriere het niet bestaande ‘stikstofgat’ verzon. Jan Willem Erisman, hij droeg ook zo’n zeventienkleurig 2030 Agenda-speldje, net als Kabouter Timmerfrans.

Puur politiek benoemd, en volslagen incompetent op het dossier waar hij zijn geleerde titel als politiek gewicht aan mag geven.

Gedrag veranderen zodat je accepteert wat De Staat ‘genoeg’ voor je acht

Moderne universiteiten zijn ook gepolitiseerd, allen in de mal van de 2030 Agenda geduwd. Je kunt zelfs ‘genderwetenschappen’ studeren of ‘transitieprofessional’ worden. Maar minder dan de huidige ‘2’ die Hofstra met de instemming van ‘het volk’ nu aan het huidig bestel geeft kan het lijk van de Nederlandse Democratie niet worden.

Het enige zweverige aan het Alternatief Staatsbestel is dat het zo nuchter en rationeel is, dat het er waarschijnlijk nooit van zal komen in de Koninklijke Oligarchie Nederland BV. Dus toch maar hoger bewustzijn zoeken in Portugal?

Wist u dat de Nasa alle ruimtereizen in scene heeft gezet, en dat het de buitenaardse wezens zijn, Annunaki die met meneer Rothschild zijn Zionisten samen de Palestijnen vermoorden pfffffffff: Hee, vogel, geef me nog een hijs, hier met die joint…

  • Vond U dit artikel vermakelijk geschreven en stak U er wat van op? Steun dan Interessante Tijden en help mij je het nieuws brengen volgens onze definitie: Wat je eerder nog niet wist of zo gezien had…

One Reply to “Geweldsfantasieën bij Theatergezelschap ‘De Tweede Kamer’?”

  1. Normaliter zit er altijd wel een kop en staart aan je blogs. Bij deze blog mis ik dat. Het belangrijkste is in ieder geval dat je het Alternatief Staatbestel van Rients Hofstra onder de aandacht brengt. Zijn blogs volg ik al een tijdje en inderdaad, het ja-knikken is niet van de lucht.
    Maar waarom je “Wist u dat de Nasa alle ……… hier met die joint…” opschrijft, is me een raadsel. Of wacht, ooooh; ‘hier met die joint’ …….. LOL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *