Nederland: Een oligarchie, totalitaire bureaucratie, maar ‘democratie’?

In een technocratische oligarchie staan burgers op het menu….

In deze week van de tot ceremoniële democratie vervallen Koninklijke Oligarchie Nederland BV op Interessante Tijden nu het ‘schema van de macht’. Op papier heet Nederland een ‘parlementaire democratie’ waar gekozen politici de macht hebben en een ‘rechtstaat’, waar objectieve magistraten de bevolking beschermen tegen criminaliteit, of dit nu particulieren zijn of overheden die hun boekje te buiten gaan. Maar stemt dit met name bij D66’ers populaire zelfbeeld van ‘Nederland als vrij land’ overeen met de praktijk?

Een organogram van de Koninklijke Oligarchie NL BV

De Koninklijke Oligarchie BV
De realiteit – na jaren WOB-procedures en onderzoek- onthult Nederland als ‘Koninklijke Oligarchie BV’, waar niet de politici in de Tweede Kamer de macht controleren en regeren. Maar waar de zogenaamde Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s), de grootaandeelhouders (eventueel verhuld via fiscale kerstboom-structuren van eigenaarschap) van het grootbedrijf de grote lijnen uitzetten met hun lobbyclubs als VNO-NCW.

Dan spreken we over ‘het oude geld’ rond de opper-UBO van de BV Nederland, de multimiljardairs-familie Van Oranje, die ook de baas zijn van het hoogste rechtsorgaan, de Raad van State. In onze ‘Kerstboom van de Macht’ zitten zij in de piek. Hoe groter de kerstballen, hoe belangrijker de corpsballen als Wopke het Ubo-trekpopke van bijvoorbeeld Minerva en Vindicat die er in passen.

De UBO-families zijn de klinkende namen als De Fentener-Van Vlissingen-familie (rijk geworden met steenkolenhandel SHV), Brenninkmeijer (van C&A), Van der Vorm (eigenaar baggerbedrijf Boskalis en Financieel Dagblad, rijk geworden met de Holland Amerika-lijn) de Van Oord-familie, de Familie Schimmelpenninck (waarvan een telg de lijnen uitzet bij De Nederlandse Bank).

De zakenelite (2030 Agenda, Tristate City)

Daarbij sluit zich ook een deel van ‘het nieuwe geld’ aan, grootgeld-jongens en dames die doorstoten naar de top. Denk aan mensen als Joop van den Ende met hun media-imperium Endemol (met miljardair John de Mol), die weer vrienden worden met de opperste macht, waaronder het Koningshuis. Zonder Joop geen Postcode Loterij Show en dus ook geen miljoenensubsidies voor het linkse obstructie-circuit van milieuclub BV.

Het grootbedrijf en de banken hebben een eigen loket van de Belastingdienst, ‘Groot Zakelijk’ waarmee zij ook deals kunnen sluiten. Denk aan de door de belastingbetaler geredde ING-bank, die even een deal kon sluiten met de FIOD vanwege witwaspraktijken. Via De Nederlandse Bank bepalen ze ook wie op het geld mag zitten, want de ‘bankraden’ worden ook politiek benoemd door de Kroon.

Zoals UBO-favoriet Feike Sijbesma van DSM en de Dutch Sustainable Growth Coalition: Het lobbyvehikel voor ‘groene’ multinationals als DSM en Shell voorgezeten door oud-politicus JP Balkenende. Dat is waar je als oud-politicus belandt, wanneer je voor de UBO’s je best hebt gedaan.

Boef Bernhard (zoon Vollenhoven), de opper-UBO eigenaar mediapark

Burgertijd
Voor hen gelden andere regels dan voor U en mij. Denk aan eigenaar van het Mediapark in Hilversum en vastgoedboer Bernhard van O., die ook eigenaar werd van het circuit in Zandvoort. Als boeren bij Natura 2000-gebied hun koeien buiten laten, dan worden ze van een stikstofcrisis beschuldigd. Maar Van Oranje kan in Natura 2000 gebied, de prachtige duinen bij Zandvoort het circuit oppimpen tot Formule-1-status.

Hoezo ‘stikstof’?

De magistratuur en overheden meten met twee (kli)maten: een maat voor de UBO’s, en een strafmaat voor wie ‘De Belangen’ in de weg zit. Of voor wie bij ‘De Belangen’ op het menu staan, ‘de burgers’ omdat ze niet aan hun Klimaattafels zaten. Bijvoorbeeld U en ik, het stemvee en belastingvee dat hun CO2-rekening van honderden miljarden euro’s mag betalen. Of de boeren, wiens grond prooi is voor Clemens Brenninkmeijer en zijn plannen voor Tristate City, Nederland als Singapore aan de Noordzee. Met goedkeuring van Maxima van O.

De Brenninkmeijer-familie is ’s lands grootste financier van het klimaatindustrieel complex via hun Porticus en Laudes Foundation.

De VNO-NCW in de Malietoren is de belangrijkste aanduwer van het groene corporatisme in Nederland

De VNO-NCW is hun lobbyvehikel om economisch beleid overeen te stemmen met De Belangen, die van hun multinationals die zij via de Crisiswet (2010) tot ‘nationaal belang’ hebben verheven. De Sociaal Economische Raad (SER) met door ‘De Kroon’ benoemde ‘kroonleden’ het belangrijkste politiek adviesorgaan. Een bekend kroonlid is Ed ‘Klimaatwet’ Nijpels, de multi-commissaris en oud-minister van VROM (nu ministerie van Infrastructuur en Milieu), die het fameuze ‘Poldermodel’ bewaakt.

Dit overlegmodel houdt in, dat je lobbyclubs die bij ‘de macht’ in de tas zitten de spreekbuis maakt van ‘het volk’. Denk aan landbouworganisatie LTO of vakbond FNV. Daarvan kon vroegere voorzitter Wim Kok wegens zijn trouwe dienst aan het kartel uitgroeien tot premier en Shell-commissaris. Even je ‘ideologische veren afschudden’, en cashen maar.

De Tweede Kamer kun je zien als sollicitatieplatform voor ‘De Macht’, terwijl de Eerste Kamer meer openlijk een club van bedrijfslobbyisten is, een kongsi van partij-mastodonten en wat zich nog al ellebogend wenst op te werken in de hiërarchie via gewenst stemgedrag.

Wie zich als Kamerlid gedienstig toont aan ‘De Belangen’ van Het Kartel, krijgt na 4 jaar, desnoods 8 jaar cashen van dik zevenduizend euro per maand een prachtig baantje, commissariaatje. Denk aan bijvoorbeeld VWS-minster Edith Schippers die bij ‘coronagezant’ en De Nederlandse Bank ‘bankraad’ Feike Sijbesma’s DSM aan de slag mocht als baas van de Nederlandse divisie.

Velen gingen haar voor in de doorstroom van carrièrepoliticus naar een echte baan waar je geld kunt schuiven.

Minsterie van LNV en Klimaat bij VNO NCW-kantoor

‘Rechts’ en ‘Links’ helpen elkaar
Wat dacht je van Hans Wijers, die als D66-politicus eerder Minister van Economische Zaken was. Die werd vervolgens ook commissaris bij de ING Bank en bij Shell. Laetitia Griffith (VVD) sjeesde als Kamerlid volledig, maar kon wel bij KMPG aan de slag en bestuurder worden bij… de Postcode Loterij.

Deze miljarden-geldsluis van Boudewijn Poelmann en zijn bedrijf Novamedia (opgericht met mediamagnaat Derek Sauer) kon groot groeien dankzij het amusementsimperium van Joop van den Ende met de Postcode Loterijshow. En dankzij een loterijvergunning van de overheid, die plots concurrentie duldde naast haar eigen staatsgokkasten, Holland Casino en de Staatsloterij.

Het doneert jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan op papier ‘linkse’ clubs die nu de zelfde CO2-agenda voorstaan als de VNO-NCW. De Postcode Loterij bevat in haar bestuur (van Novamedia en het aandeelhouders-bedrijf) vooral ‘rechtse’ mensen, danwel oud-politici gedienstig aan het Kartel. Zo vinden wij er de baas van ASR Vermogensbeheer, Kick van der Poll, maar ook Laetitia Griffith (VVD) en Cees Veerman (CDA) naast oud VROM-staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) en Ben Knapen (CDA).

Een ‘rechts’ clubje dus.

Fakenews van Friesland, De Leeuwarder Courant van media-miljardair Thomas Leysen en de PvdA. Driekwart van de Friezen heeft 15 duizend euro over voor 0,000000x graden klimaatverschil in het jaar 2100, ja hoor, echt waar

De oude systeemmedia krijgen jaarlijks van het Ministerie van VWS een slordige 1,1 miljard euro subsidie, om U en mij te vertellen dat ‘Het Kartel’ gelijk heeft. Daarnaast vinden we de Bertelsmann Stiftung, het Duitse media-imperium dat de eigenaar is van RTL. Daar was tot recent oud CDA-politicus Aart Jan de Geus ‘CEO’, naast zijn bestuursfunctie voor de Triodosbank.

Twee Belgische miljardairs, Christian van Thillo en Thomas Leysen bezitten dankzij Belgische mediasubsidies de andere grote kranten,. Die media vertellen U dagelijks dat U CO2-uitstotend belastingvee bent, dat ingesnoerd moet worden door Het Kartel. Maar op 22 november mag je gaan stemmen. En dan wordt alles anders… 🙂

Ridderzaal van Bananenmonarchie NL

Conclusie
Er is geen morele noch legitieme reden om deze gecorrumpeerde overheid nog als bevoegd gezag te zien…Ja zij hebben de wapens en kunnen je met staatsgeweld ruïneren en arresteren zoals bij ieder totalitair regime. Dat deden ze bij mij ook al een aantal malen…

Maar hun morele legitimiteit is reeds lang verdampt. Nederland is een Failed State geworden, waar ‘burgers’ op het menu staan van een publiek-private oligarchie die staatsgeweld gebruikt voor zelfverrijking. Kom in opstand met al je talenten en vermogens tegen deze bende van dieven en leugenaars, wees een licht in dit duister. En zo met deze Cry of War- Liever dood dan Slaaf- sluiten we de week van de ‘democratie’ af op Interessante Tijden.

Alweer zo’n goed artikel en dat iedere dag weer bij de meest productieve blogger van NL…Iets opgestoken volgens onze Interessante Tijden-definitie van ‘nieuws’: Wat je nog niet wist of zo had gezien. Steun ons en help ons dagelijks je van nieuwe inzichten te voorzien, en wapen je met kennis en inspiratie in de strijd voor je land en zelfbeschikking over je lijf en goed. En dank voor de donateurs die dit mogelijk maken, dat motiveert enorm!

One Reply to “Nederland: Een oligarchie, totalitaire bureaucratie, maar ‘democratie’?”

  1. We weten het en we zien het!
    Dank voor je vele werk!!! Voor je medemens!
    God sta ons bij!! Ik huil, maar het helpt niet!
    We moeten dus vertrouwen hebben!!
    En sterk blijven voor kinderen, kleinkinderen en medemens.!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *