Moeder Aarde had weer eens opvliegers: 2000 doden…

Ja je leest het echt goed…

Volgend op de lancering van het Harmony with Nature Programme van de Verenigde Naties in 2009 kwam de “Declaration for the Rights of Mother Earth” in 2010, en daaruit de beweging voor ‘rechten voor de natuur’, tot zelfs bomen, rivieren en de Waddenzee aan toe.

Interessante Tijden ziet die ontwikkeling positief. Want als ‘Moeder Aarde’ rechten krijgt, kun je dat  ‘rechtspersoon’ met haar miljoenengesubsidieerde vertegenwoordigers als ‘voogd’- (net als bij een kind) ook eindelijk op haar plichten wijzen. Liet jij – Wolven in Nederland- die ‘biodiversiteit’ rondslingeren met letsel voor mens en dier?

Wat te denken bij aardbevingen, opvliegers van Moeder Aarde in menopauze, zoals afgelopen oktober weer in Afghanistan, die duizenden slachtoffers maken? 

Foto Rypke Zeilmaker; El Teide met nog beboste hellingen in beter tijden

Moeder Aarde heeft geen rede of verantwoordelijkheidsbesef
Vanavond om 19:00 op het You Tube-journaal van Interessante Tijden (deel, like en subscribe)kun je al een voorproefje zien van de streken die Moeder Aarde de mensheid flikt, zoals de sadistische stoottroepen uit haar biodiversiteit-arsenaal die ze op ons afstuurt. Dat wordt verrassender dan in slaap vallen bij het kijken naar drie ‘wakkere’ mensen met een uur lange mening zonder enige humor.

Het moet er soms even uit, kent u dat, want dat is kei hard nodig. Juist nu. 🙂

Hier in eigen webhuis mag ik gewoon even ouderwets Rypkiaanse dingen zeggen, woordkunst bedrijven waar op zijn minst toch een kern van waarheid in kan zitten. Zonder bang te zijn of je tegenstander wegloopt wanneer je deze eens geen aai over de kont geeft, maar schop onder de reet. Dan loopt er maar een donateur weg die op zijn gefabriceerde Transman-‘piemel’ is getrapt. Ja, dus?

Er is dus een groeiende beweging die ‘rechten’ wil geven aan De Natuur, en vanuit de Verenigde Naties werd zelfs een ‘Declaration for the Rights of Mother Earth’ gelanceerd op Earth Day 22 april 2010. Zie maar bij de Global Alliance for the Rights of Nature.

Article 2. Inherent Rights of Mother Earth

(1) Mother Earth and all beings of which she is composed have the following inherent rights:

(a) the right to life and to exist; (ze heeft geld nodig)

(b) the right to be respected; (ze heeft aandacht nodig)

(c) the right to regenerate its bio-capacity and to continue its vital cycles and processes free from human disruptions; (ze hoeft niet te werken want er is al een hoofdkostwinner)

Dit dus…

(d) the right to maintain its identity and integrity as a distinct, self-regulating and interrelated being; (ze heeft een goede… nodig)

(e) the right to water as a source of life; (kadootjes en sieraden met de kerst, of gewoon zomaar, als verrassing)

(f) the right to clean air; (en liefst ook een mooi luchtje, die Alien Muggler laatst was toch niet helemaal…)

(g) the right to integral health; (je moet haar geklaag om ieder pijntje en maandelijks ongemak geduldig tolereren)

(h) the right to be free from contamination, pollution and toxic or radioactive waste; (let goed op wanneer haar gezicht betrekt, die onzichtbare signalen die ze je geeft om haar groeiende onvrede kenbaar te maken over de toon waarop je bij de buren zei dat zij had gezegd dat jij…

(i) the right to not have its genetic structure modified or disrupted in a manner that threatens its integrity or vital and healthy functioning; (niets veranderen aan de woninginrichting, dat doet zij)

(j) the right to full and prompt restoration for violation of the rights recognized in this Declaration caused by human activities; (Het recht op een huilbui uit het niets, ook al is daar werkelijk geen enkele redelijke oorzaak voor te vinden, gewoon… zomaar..)

De eerste echt manvriendelijke auto die op de markt komt, krijgt een geïntegreerd antizeur-systeem dat commentaar en geklaag van rechterstoelzijde cancelt met golven van anti-geluid. Ik bedoel, die dure patserbakken en platte tosti-ijzers uit Italië, ga je daarmee naar je werk, familie of op vakantie? Precies…

Ik moest er een kwart eeuw naar zoeken, die uitzondering op de regel. Ze vindt dieren vies en ze haat het milieu…

Ruzie met een vrouw/milieuclub
Dat radioactiviteit een natuurverschijnsel is..ach, waarom moet je ook redelijke argumenten willen gebruiken in een ruzie met een vrouw/milieuclub. Zinloos, dan maak je ze alleen maar nog bozer, worden ze rancuneus en persoonlijk, volledig offtopic ook...Haha die blauwe trui die je aan hebt is sssoooooo…

Er zijn dus mensen die het een goed idee vinden om Moeder Aarde rechten te geven. Zoals eerder mensen het ook een goed idee vonden om vrouwen stemrecht te geven. Nu hebben we inmiddels een staatsschuld van 500 miljard euro. Ja dat is niet beslist een ‘re’-latie maar wel een opvallende correlatie.

Neem bijvoorbeeld de volgende citaten, waarmee ‘de ouden’ wegkwamen, omdat ze genoeg geld hadden en sociaal aanzien, maar wat je dus niet kunt doen als je betaman bent ergens onder aan de sociale rangorde, dus citeer ik en zeg ik ’t niet zelf en roep met disclaimer dat dit niet beslist mijn opvattingen zijn hoor…:

  • “Alle vrouwen zijn hoeren, behalve mijn moeder en dat is ook een vrouw”, stelde Frans veroveraar Napoleon, waarover nu een bioscoopfilm draait .
  • ‘Denk als een man, en laat rede en verantwoordelijkheidsbesef achterwege’, stelt Jack Nicholson in ‘As Good as it Gets’, wanneer hij van een vrouwelijke fan de vraag krijgt: ‘Hoe kunt u zich als schrijver zo goed in vrouwen inleven…’

Moeder aarde gooit weer met potten en pannen…`zomaar uit het niets: Of was dat tegen die vrouwonvriendelijke Taliban bedoeld?

Moeder Aarde, Tellus Mater is vernoemd naar het materialistische geslacht, ‘mater’ van materie is afgeleid van ‘moeder’. Die borderline-planeet kan plots omslaan bij slechts een verkeerde stembuiging van de mensheid, ook nadat je haar net uit eten nam en het was gezellig. Zomaar uit het niets…

Moeder Aarde is net zo.

Zie alleen al de nieuwste aardbeving in Afghanistan van afgelopen maand, die volgens Al Jazeerea al tweeduizend slachtoffers maakte. Als Moeder Aarde weer één van haar opvliegers heeft.En niemand kan haar ter verantwoording roepen, want bij redelijke argumenten verzand je enkel in emoties opstokende nondiscussies en uiteindelijke een huilbui.

  • JIJ hebt het gedaan, ook als je het niet hebt gedaan.

Dat is in het kort ‘rechten voor de natuur’. Je hebt het niet gedaan maar toch heb je het gedaan. Dat kost weer het nodige geld en goedmaken.

El Teide met nog groen bos, barstte in 1906 nog uit in woede

De ellende die Moeder Aarde aanricht
Maar wanneer Moeder Aarde dus ‘rechten’ krijgt, en een rechtspersoon wordt die je kunt aanspreken. Is er dan niet een schot voor open doel gemaakt, dat wij die bureaucratische voogd van ‘aarde’ en ‘de natuur’ met een letselschade-advocaat te lijf gaan? Lezen we op Reliefweb wat er afgelopen jaar aan natuurrampen plaatsvond, dan zie je dat die site alles dat ‘de natuur’ mensen aandoet in het frame wil schuiven van ‘eigen schuld stomme mensen.’

The Pakistan June-September floods affected 33 million people, causing 1,739 deaths and economic damage costing US$ 15 billion. Monsoon floods also struck India (2,035 deaths, US$ 4.2 B), Bangladesh (7.2 M people affected), and China (US$ 5 B).

In Nigeria, floods caused 603 deaths and resulted in an economic cost of US$ 4.2 billion, while there were 544 flood-related lives lost in South Africa. The February flood in Brazil killed 272 people, and the floods in Eastern Australia in February and March cost US$6.6 billion.

The past year (2022) was marked by three major storm events, including two in the Philippines: Tropical Storm Megi in April (346 fatalities) and Tropical Storm Nalgae in October (3.3 M people affected). Hurricane Ian struck the USA, causing damage worth US$ 100 billion, making it the costliest disaster event of 2022.

Ach ja, vrouwen en kinderen…makkelijk te manipuleren door mannetjes met geld en sociaal aanzien

Eén Moeder Aarde-beving, acht miljard dollar schade: wie krijgt de rekening? Mensen
Bij Reliefweb hangt een sterk ‘de mens deed het’-aureool over iedere natuurrammp-discussie hangt, kijk bij aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zit je veilig om te kunnen stellen dat ‘menselijke CO2-uitstooot’ hier geen rol speelt. Dus milieuclub-fuckers, eat this:

As for earthquakes, three events stood out in 2022, with two of these ranking among the top ten deadliest disaster events: the southeastern Afghanistan earthquake in June (1,036 fatalities) and the Indonesia earthquake in November (334 fatalities).

Finally, the Fukushima earthquake of 2022 resulted in damage costing US$ 8.8 billion, making it the event with the fourth-highest economic impact.

Dat Moeder Aarde door warme opvliegers in haar aardkern uitdijende hangvellen krijgt, schuivende tektonische platen, en dan vervolgens opvliegers als ze naar de fitness gaat om het kerstdiner er weer af te krijgen: Dat is niet onze schuld toch, van de mensheid? Of krijgen Tektonische Platen ook ‘rechten’? Krijgt radioactiviteit in de binnenkern ook rechten?

Nee, we gaan hier geen zinloze discussies voeren over ‘verstandig klimaatbeleid’ (bestaat niet), en wachten tot rede uitkomst zal bieden, dus wachten tot de hel bevriest: Je moet gewoon met een zak geld voor spulletjes over de brug komen, een diner, wellnessje met massage en een goede fles…

En we slaan eens terug, wanneer ‘gelijkheid’ en ‘gelijke behandeling’ het hoogste goed zou zijn…

Langs de Maeslantkering, een stukje Hollandse trots van ingenieursvakmanschap, hoe wij ons tegen De Natuur moeten beschermen

Client Earth/ Urgenda voor een schone en frisse was/aarde/milieu
Dus pas maar op wanneer Moeder Aarde flirt met Vadertje Staat. Dan is ze uit op zijn creditcard…Voor je het weet krijg je miljardenlekken in je begroting als ‘klimaatbeleid’, die besteed blijken te zijn aan ‘allemaal leuke duurzame spulletjes voor de kerst’…

Bij clubs die opkomen voor ‘het muljeu’, dat schone milieu net als schone energie, een schoon huis en schone was, het schone klimaat, daar zijn altijd de vrrrouwtjes oververtegenwoordigd. Daar is een natuurlijke verklaring voor uiteraard, net als bij alle organisaties waar subsidies, Postcode Loterij en belastinggeld de hoofdkostwinner zijn. Toch?

Zie ook bij Urgenda. En die zelfverklaarde ‘advocaat van de aarde’ van hen, Roger Cox: metromannen zijn geen mannen. Er bestaat een nog veel grotere Urgenda-achtige club die het Client Earth uit de UK met liefst 24 lobbyisten in Brussel en een (subsidie)budget van 34 miljoen euro, en wat donaties van mannelijke miljardairs als Chris Hohn. Zoals bij alle milieuclubs zijn ‘de vrouwtjesss’ hier met 15 van de 24 lobbyisten oververtegenwoordigd.

Het is vernoemd naar een boek van twee opportunistische mannetjes. En de lobbyclub die Rights of Mother Earth belobbyt, ook allemaal ‘de vrrrrrouwtjesss…’

NGO naar vernoemd die 34 miljoen euro binnenharkte in 2022

Kom bij Client Humanity
Zij hebben dus al via de welbekende vrouwentactiek van emotionele chantage bakken geld binnen gehaald, Vadertje Staat en legers juristen. Maar wat als wij dan Client Humanity zouden oprichten, en die advocaat van Aarde eens juridisch de oren konden wassen. Over alle valse en sadistische streken die Moeder Aarde de mensheid geflikt heeft, alleen al in 2022?

  • Ik ben hier uiteraard een beetje a-serieus, vleugje sarcasme enzo. Maar we zijn al in gesprek met een jurist, en we kunnen dit groots aanvliegen, om de Groene Leugen met kennis en relativeringsvermogen (…) aan te vliegen. Sluit je dus aan bij Client Humanity, en doneer, want wij zijn kei hard no dig. Juist nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *