Weekjournaal 6 vanaf 19:00- Vissen tegen de Stroom In

Kobus Post, zes jaar jonger bij IJmuiden

Het nieuwe weekjournaal van Interessante Tijden staat vanaf 19:00 weer online op het YT-kanaal van Interessante Tijden. In deze editie maakt Interessante Tijden een roadtrip naar Urk, om echte mensen te tonen die ‘Liever dood dan Slaaf’ zijn. Daarvoor gaan we in gesprek met schipper Kobus Post (28) van de TX1, zoon van Jurie Post van de UK137.

Jurie Post, vader van Kobus

Met zijn vader Jurie Post van de UK137 Grietje Bos en zijn jongere broertje besloten ze zich niet te laten weg saneren. Ze kochten een extra boot bij om door te vissen tegen de negatieve stroom in vanuit de overheid in Den Haag en Brussel: Urxit!

Ondanks de opstapelende, knellende en vaak absurde regelgeving tegen vissers, een met miljoenensubsidies gefinancierde anti-visserijlobby, en binnenkort zelfs camera’s aan boord, alsof vissers criminelen zijn in plaats van onmisbare voedselproducenten. Kobus legt uit wat het geheim is van zijn doorzetters-mentaliteit en van zijn al even vrijdenkende vader.

Vergeet niet te delen, liken en subscriben. Camerawerk en editing is gedaan door Henk Hakvoort.

Help ons meer van deze journaals te maken met goede voorbeelden van mensen die tegen de stroom in hun ding doen, en steun Interessante Tijden:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *