Eendrachtig EMK voor Nederland tegen Groene Leugen

De Armada bij de Holland Amerika Lijn (HAL)

De Visweek op Interessante Tijden sluiten we af met dit zaterdagse archiefverhaal: de herpublicatie van de fotoreportage ‘Vissers varen door Groene Muur‘ van 29 augustus 2016 op ons oude webhuis Climategate.nl. (Interessante Tijden werd maart 2017 opgericht)

Eendracht Maakt Kracht (EMK) was als visserij-actiegroep opgericht door Zeeuws visserman Job Schot.

Met een historisch grote visserij-armada van Nederlandse en Vlaamse kotters stoomden ze de de Nieuwe Waterweg op tot aan de Erasmusbrug. Ondergetekende mocht van deze unieke dag deel zijn als gast op de UK137.

Dankbaar zijn
De Groene Leugen staat voor de Naturalistische Drogreden, hier maandag op Interessante Tijden uitgelegd. En de daarmee samenhangende juridische stok van het Voorzorgprincipe (omkering bewijslast), dinsdag uitgelegd. En nog eens uitgelegd op bovenstaand weekjournaal van Interessante Tijden, op bezoek bij visserman Kobus Post.

Je kunt het dus weten, er is geen reden of excuus om het niet te begrijpen. Kies vervolgens voor de goede kant of blijf heulen met de leugen. Tussen waarheid en leugen zit geen ‘redelijk midden’, je bent voor of tegen. En je houdt van lekker vis eten natuurlijk.

Meer dan wat Ewald Engelen de ‘kletsende klasse’ noemt moet je als visser echt wat kunnen. Ga maar eens bij krachtje 7-8 mee de zee op, en ervaar wat hun werkvloer is.

Wees dankbaar dat er mensen zijn die dit voor ons voedsel willen doen, van vader op zoon doorgegeven. Ik heb een week meegedraaid aan boord van een garnalenkotter in de Duitse Bocht bij de Noord Friese eilanden, iedere twee uur op en twee uur af. Als onhandige neuroot niet voor in de wieg gelegd.

Maar je weet tenminste waarover je praat, en waarom het belangrijk is dat zij de ruimte krijgen. Juist de resterende familiebedrijven, die anders verdrukt raken door Big Fish in handen van buitenlandse conglomeraten in ‘Sea Food’…

Trudy was toen ook al mee, ietsje minder grijs dan nu

Bij deze EMK-actie van alweer zeven jaar geleden meerden we aan op de kade van Rotterdam Zuid bij de Holland Amerika Lijn (HAL), dus de oorsprong van HAL Investmens van miljardair Van der Vorm, eigenaar van Koninklijke Boskalis. De grootste bodemberoerder van Nederland, en sponsor van de door hun overheid gesubsidieerde antivisserijclub & windmolengroenwasserette Stichting de Noordzee.

Ironie.

Clubs als deze worden betaald door delen van ambtenarij binnen de overheid en belanghebbenden bij grote subsidiewindparken, om tegen vissers te roepen dat ze de ‘bodem beroeren.’

Er zit ook een lobbyist van Eneco in hun Raad van Toezicht, en ze behuizen het kantoor van Natuur & Milieu, belegger in zeewindfarms. Stichting Ark Rewilding Nederland- ook zusterclub van Natuur & Milieu krijgt bijvoorbeeld subsidie van windmolenboer Ørstedt.

Ze zitten gevestigd aan de Milieustraat van Nederland in Utrecht:

De Milieustraat van Nederland in Utrecht: hier huist de groene kanker van Nederland

De voorspelling was toen al dat de huidige regering in Brussel en Den Haag niet zou luisteren. Zeven jaar terug schreven we:

Of het (dit geslaagde dagje teambuilding voor de visserij) in ‘Den Haag’ landt is niet het belangrijkste, temeer omdat alle besluiten in Brussel vallen. Het was wel een topdagje Teambuilding en het begin van een kentering. Er hing iets nieuws en goeds in de lucht dat hopelijk ook op andere sectoren in de maatschappij overslaat.

Want de averechtse bureaucratisering en lastenverzwaringen dankzij ‘deskundigen’ , beleid dat voortkomt uit de groene dictatuur van Agenda 21 die visserij treft, is een ziekte die heel Nederland in meer of mindere mate treft.

Zo varend voor de Noordzeekust en over de Nieuwe Waterweg en wanneer je de Skyline van Rotjeknor nadert, dan zie je weer wat een bijzonder landje we hebben. Wel de moeite waard om voor op te komen.

Daar zat geen woordje Timmerfrans bij, toch?

Heroisch gezicht, opstomen de Nieuwe Waterweg op

De groene rotting ging onder Rutte helaas steeds verder. Zo ver, dat ook EMK-leider Job Schot zijn ‘Job Senior’-kotter in de verkoop moest zetten, en we nog getuige moesten zijn van de sloop van 40 prachtige kotters, via de Rijksdienst voor ‘Ondernemend’ Nederland. (RVO) Ambtenaren die als eis stelden voor vergoedingsubsidie uit de Brexit Adjustment Reserve (BAR):

  • Deuk de de brug in en maak daar een foto van, anders krijg je geen vergoeding.

Omdat het Rutte-regime liever 500 miljoen euro besteedt aan munitie voor hun oorlog in Oekraïne, dus dat Rutte liever het doden van Russische soldaten subsidieert dan familiebedrijven helpt overleven van de eigen vissersvloot… tijdens een periode van abnormale brandstofprijzen, mede dankzij klimaatcampagnes (google maar ‘divestment’, onderinvestering in exploratie)…

Voor een succesvolle sloopsubsidie-aanvraag bij RVO moeten visser een foto meesturen dat de brug is ingedeukt, hier van de UK197 ‘Noorderlicht’

De voorwaarden van RVO leken puur ingericht, om vissersfamilies te breken en vernederen. Bij sloopbedrijf Hoeben in Kampen heeft ondergetekende een traantje gelaten. Was het dan allemaal voor niets?

Het kan toch niet zo zijn dat de hele overheid is gecorrumpeerd, er moeten ook nog goede ambtenaren over zijn? Maar zie ook die overmachten van politie die bij een kotter in Vlissingen invallen voor ‘illegaal gevangen vis’.

Intimidatie-acties. Voor een eventueel ondermaats tongetje als zware crimineel de cel in.

Viscontroles met spijkers op laag water zoeken. Nog meer gesloten visgebieden, dat je de aanleg van de Tweede Maasvlakte ‘compenseert’ door vissers van een nabijgelegen stuk zee- De Voordelta- te verjagen, hun brood uit de mond te stoten. Dus dat je buurman het Rotterdams Havenbedrijf bouwt in zeenatuur, en jouw met de overheid en door die overheid gesubsidieerde groene leugenclubs als Natuurmonumenten (Wilfred Alblas!!) daarvan de schuld mag geven.

Daar is Donné Slangen bij LNV hoofdelijk verantwoordelijk voor, en Ton IJlstra.

Machtig gezicht, Neerlands Glorie, vernield door de vijandige bezettingsmacht Rutte4

Kijk je alleen naar praktisch resultaat van deze EMK-actie, dan zou je kunnen verzuchten ‘was het allemaal voor niets’…Ik dacht het laatste jaar ook in die richting, wanneer je jarenlang tegen een muur lijkt te bonken. Je hebt alles al zo vaak gezegd, uitgelegd, opnieuw tegen deuren gebonkt. En me ook schuldig gevoeld:

  • Heeft mijn werk en de steun die mensen mij daarvoor gaven wel zin gehad…

Misschien moest je geduld hebben? Maar waarom dan die doorgaande afbraak…

Zie ook het artikel van gisteren, het Waddenbestuur was voertuig van De Groene Leugen. En die Groene Leugen heeft grotere delen van het ambtenarenapparaat geïnfecteerd bij omgang met de semi-geprivatiseerde publieke ruimte. Een paar fanatiekelingen kunnen dan een hele kudde meekrijgen, zo werken mensen nu eenmaal in groepen.

Zie al die muilkorven bij corona, hoe bijna iedereen in de gekte meedeed en zich nu achteraf misschien kapot schaamt?

Opstomen naar Rotjeknor

Kijk je op persoonlijk en geestelijk niveau, dan heb je als opdracht om voor anderen een licht te zijn in het duister. En dan krijg je een andere conclusie dan wanneer je bij direct resultaat kijkt op korte termijn.

Wat Job deed met de mannen van EMK was niet voor niets, ze waren een licht voor anderen. Michel Verschoor doet daar nu fantastisch werk bij het op de kaart zetten van de visserij, invullen wat de Producenten Organisaties tot die tijd teveel nalieten. Net als de LTO bij de boeren. Maar we zien toch dat ook de Vissersbond op haar manier probeert te redden wat te redden valt.

Dus er is geen reden om zomaar op alles af te geven, wel een reden om zelf een goed voorbeeld te geven en je medemensen broederlijk bij te staan in de strijd. Daarom sluiten we deze visweek op Interessante Tijden af met dit eerbetoon.

Bij de Erasmusbrug

Laten wij bidden dat God de Groene Leugen uit ons midden en uit hun overheid zal uitroeien met wortel en tak. Dat kan om te beginnen via de bijl aan de subsidiewortel bij deze anti-maatschappelijke organisaties, geldmachines en groene leugenfabrieken met ANBI-status.

De ontmanteling van de Postcode Loterij van Boudewijn Poelmann, daar moet toch ook een begin mee te maken zijn?.

Stop met meespelen

Waarom is er nog directmail- al die papiervervuiling van de PCL in je postbus? Waarom steun jij met je Postcode Lot nog organisaties die spelen voor God? Stop vandaag nog met meespelen.

Poelmann en zijn Postcode Loterij zijn de grootfinancier van clubs die ‘de’ Natuur als afgod promoten, op wiens altaar mensen en gezinnen geofferd kunnen worden, enkel voor eigengewin van die fondsenwervende bedrijven en hun politiek.

Dorpsstraat 3 Broek in Waterland, hier staan de stichtingen van Greenpeace gevestigd bij jurist Barend van Spaandonck

Maar misschien kan nu een kentering komen, dat de Groene Leugen verslagen wordt en dat Bijltjesdag eindelijk is aangebroken?

 We gaan komende weken rapportfabriek Wageningen UR – het wetenschap op bestelling-instituut op 130 miljoen euro subsidies van LNV- eens doorlichten op Interessante Tijden, producent van frauduleuze stikstofmodellen en spijkers op laag water tegen vissers. Steun mijn onderzoek naar deze academieplaag van Nederland, en dank voor alle mensen die Interessante Tijden mogelijk hielpen maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *