Klimaatrechtvaardigheid? Na Witte Herfst ook Witte Kerst!….

 

Deze week publiceerde ik voor Indepen mijn artikel over ‘klimaatrechtvaardigheid’, iedereen uitkleden voor ‘het klimaat’, met vandaag het alweer 28ste internationale Klimaatbanket (COP 28) van de Verenigde Naties, deze keer in het CO2-bewuste Dubai (…).

Dat artikel ligt in het verlengde van het nieuws, dat de publieke ontwikkelingsbank FMO een nieuw ‘klimaatfonds’ start – een ‘SDG Loan Fund’ van 1,1 miljard euro. Hun denkwijze laat belastingbetalers garant staan voor investeringsrisico’s van private investeerders op de CO2-toer.

Voor ‘klimaat’ zou een ‘climate finance gap’ bestaan van duizenden miljarden dollars per jaar

Wat globalisten de ‘climate finance gap’ noemen, en het PBL via milieu-econoom Herman Vollebergh het ‘klimaatbeprijzingstekort’, betekent dat publieke instellingen/belastingvee voor ‘het klimaat’ garant gaan staan, oftewel het investeringsrisico dekken dat financiële instellingen lopen bij niet renderende klimaatprojecten.

De FMO wil volgens die logica zelf- oftewel de belastingbetaler meteen garant staan voor 110 miljoen euro. Het is een typische PPS-constructie, privaat gewin op publieke kosten, bonnetjes zoek, oftewel typische ‘duurzaamheid’.

Agitprop, Gesponsord door de Postcode Loterij. Wilders in het torentje, is misschien begin van het een einde aan de CO2-zwendel

We citeren directeur van FMO Michael Jongeneel, hoe hij geld van anderen over de balk wil smijten in verre landen onder de evenaar:

Door klimaatverandering is er heel veel geld nodig, overheden komen daar bij lange na nog niet in de buurt”, vertelt directeur Michael Jongeneel van FMO. “Daarom moet er ook privaat geld komen.”

Investeringen van bijvoorbeeld pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen zijn echter ook aan regels gebonden. Zij kunnen in hun investeringen dus niet te veel risico lopen. “Die drempel wilden we verlagen. Daarom nemen wij nu het eerste risico op ons.”

Dat is dus ‘klimaatrechtvaardigheid’…Maar wij vinden het pas klimaatrechtvaardig wanneer na witte Herfst vandaag, dit jaar ook een witte kerst volgt.

En dat brengt ons meteen bij de kadowinkel van Interessante Tijden, de webwinkel van onze zuster-site Liever dood dan Slaaf. Wie heeft een strijdbare man of vrouw in huis, die het waardig is om het lieverdooddanslaaf-familiewapen met vikingschip op de borst te dragen?

Wollen sweaters voor de kerst, in grijs, zwart, blauw, en rood, zie onze webshop

Nu is de tijd om je eigen stug katoenen shirt te bestellen, en voor de winter hebben we deze wollen sweaters in de aanbieding. Je krijgt ze in kadoverpakking met ons eigen label ‘designed in Friesland’.

Met eigen Liever dood dan Slaaf flatcap, binnenkort ook op onze webshop te krijgen

Er kwamen vragen ‘waarom niet leaver dea as slaef in het Fries’. De reden is eenvoudig: van mijn hoofdwerk is meer dan 80% buiten provincie-Friesland verkocht. ‘Friesland’ is van oorsprong veel groter dan het stukje Gazastrook bekneld in provinciegrenzen, aan het Haagse subsidie-infuus.

..je kunt Leaver Dea as Slaef ook als huid-graffiti aanbrengen

Het modern-Fries is pas een vinding van de laatste eeuwen, wij graven veel dieper naar de wortels van de Friese ziel, naar de tijd van Friese Vrijheid die iedereen nu kan inspireren. Dus niet voor enkel wat xenofobe pummels die veel te lang wantrouwig/moeilijk doen, alsof ‘schuchter’ gelijk is aan ‘nuchter.’ Die bestellen nooit iets.

Maar voor alle karaktervolle mensen waarmee je lekker snel kunt handelen.

Wij beschrijven immers groot Frisia, waarvan Dorestad (nu Wijk bij Duurstede) in Vikingtijd een belangrijke handelspost was. Daarom ook een logo van een Vikingscheepje, het exploren, grenzen verleggen.

De Friezen als Vikingen, zij hebben het Meisterwerk al

Het kostte deze Zeilmaker met Harlinger wortels duizenden kilometers om 1 fotoboek te maken. We gingen immers ook naar Haithabu (Hedeby), de plaats die je van de Vikings-serie op Netflix kent: Daar handelden de Friezen met de Denen. Je doet kortom allemaal reistips op om je eigen roots als Noordzeekustvolk opnieuw op te graven.

Mijn meisterwerk, het ideale kerstkado, hier te bestellen via www.lieverdooddanslaaf.com

Al bijna twee jaar geleden vond de lancering plaats van ‘Liever dood dan Slaaf, een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’. Met mijn prachtige Afke als covermodel, Ophelia tussen de Pompeblêden. Dat was een instant succes, mijn Meisterwerk vloog weg als warme fotoboekjes.

Het is het beste dat ik maakte, eigenlijk zo, dat je daarna dacht: Wat heb ik de wereld verder nog te vertellen. Verbreek de stilte niet, tenzij je die verbetert.

Met het Liever dood dan Slaaf-shirt bij BLCKBX

Een pelgrimage van de moderne tijd terug in de oertijd, door de heidense tijd met haar strijd om het bestaan naar de plaats waar ‘God woont’, de tijd dat het Friese kustland werd gevormd zoals dat nu nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Je kunt ons motto leven en dragen, zie onze webshop

De laatste exemplaren dienen om de volgende druk te kunnen financieren. Voor de mensen die zichzelf nog geen plezier deden, sturen we je de kersteditie, zoals hier afgebeeld. Wees er bij in onze webshop.

Zo krijg je de shirts opgestuurd, met ons label ‘designed in Friesland’, zie www.lieverdoodanslaaf.com

Rond het strijdbare levensgevoel ontwikkelden we een logo met gelijknamige boektitel. Omdat dit motto van radicale zelfbeschikking juist in deze Interessante Tijden zo actueel is. Er waren al shirts met dit thema met allerlei woest in het rond meppende zwaardbaarden.

Ook aardig, maar we wilden de mentaliteit van echtheid en strijdbaarheid wat subtieler uitdrukken voor mensen met het hart op de goede plaats. Dus kun je het familiewapen op de zetel van je ziel dragen.

Zie daarom morgen vanaf 19:00 op Youtube-Interessante Tijden ook weer de nieuwe editie van het Liever dood dan Slaaf-journaal met opnieuw een bijzondere en strijdbare gast die een bijzonder verhaal te vertellen heeft.

Mensen zijn nu wel eens genoeg bang gemaakt voor hun verlies van vrijheid, toenemende overheidsrepressie, een totalitaire bureaucratie. Je hebt ook wel eens genoeg middelbare mannen in beeld gezien die ergens boos of bang over zijn.

Dit land hongert naar geloofwaardige voorbeelden van echte mensen – hoedt U voor namaak- die tegen die stroom in hun ding doen met natuur en cultuur (die liggen bij natuurlijke historie in elkaar’s logische verlengde). Die 1%tjes Licht in deze wereld brengen wij in beeld tot we de 100% hebben bereikt.

It Kin Wol!

Onze oprijlaan in herfstferen

Naardense Engerd
Het is voor mij als schrijver en fotograaf ook even uitproberen, zo na het schrijven van meer dan 5000 blogs. We volgen ons hart en zien waar en bij wie de Schepper ons brengt.

Van artikelen schrijven en publiceren kun je met mijn intensieve onderzoek niet leven, omdat je net zoveel krijgt betaald voor een verhaal als twintig jaar terug. Zo wandelde ik deze week- na een tip-door de Naardense bossen langs het woonhuis van de grootste financier van klimaatagitatie, anti-boeren en anti-visserijpropaganda: Hij blijkt daar sinds 1994 ook een pensioenbedrijf te hebben gevestigd.

De Woz-waarde van de geschakelde huizen is meer dan 5 miljoen euro.

Uit nieuwsgierigheid, en om even in het prachtige Gooi te zijn, waar ik als aspirant-boswachter ooit bij het Gooisch Natuurreservaat stage liep. Dicht bij de randstad en toch in de natuur: Dan zit je lekker gebakken. Als eigenaar staat in het Kadaster Mark en Eng geregistreerd in een woonwijk in Den Haag, vernoemd naar de Naardense Eng denk ik.

De Naardense Eng

Maar je moet enorm oppassen, omdat dit als ‘doxing’ kan worden uitgelegd, per 1 januari strafbaar. Iemand die zo exorbitant rijk kon worden als concurrent van staatsgokbedrijven, met ook kasten van huizen in Frankrijk, die is door de ‘hand van boven’ ingedekt, de zelfde hand die ook ‘justitie’ kan aansturen.

En je weet niet met welk belang die tipgever je info verstrekt: om je in de problemen te brengen? Dat deed hun overheid (AIVD) dit voorjaar immers nog samen met Vincent Verweij en Ruben Altena van Medialogica. Sweet Revenge: Verweij is vanwege het regisseren van een Zembla-uitzending vervolgens zelf op de korrel genomen door de media, voor het vervalsen van belastende tweets..

God straft onmiddelijk. Dus God zal ook bovenstaande Naardense Engerd ooit ter verantwoording roepen.

Vroeger zou me bezoek van De Sterke Hand niet uitmaken, maar ik heb nu twee vrouwen om rekening mee te houden. Daarom deze week even geen schokkende onthullingen. Maar dus wel een winkel voor de feestdagen er bij, om met handel de arbeid te financieren.

Dus koop ons boek en onze kledij. Wil je ons ondersteunen op onze tochten en de (reis-)onkosten helpen vergoeden, dan kun je ook een gift doen en Interessante Tijden steunen

2 Replies to “Klimaatrechtvaardigheid? Na Witte Herfst ook Witte Kerst!….”

  1. Hallo Afke en Rypke,

    ik wil graag een trui bestellen maar zie niet waar ik kleur en maat moet aangeven.
    Misschien kijk ik met mijn neus, kunnen jullie mij zeggen hoe dit moet?

    Met vriendelijke groet,

    Sytske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *