De Laatste Mohikaan van het Markermeer

Patrick Schilder van de VD64

Het is weer vrijdag 19:00 en tijd voor het weekjournaal van Interessante Tijden. Patrick Schilder is de laatste Volendammer visser van het Markermeer. Hij vertelt bij Interessante Tijden over zijn strijd voor het behoud van de visserij als erfgoed, met rechtszaken tegen hun R(ijks)overheid en haar Niet Gekozen Organisaties (ngo’s).

Hij beschrijft dat je geen visser meer kunt zijn zonder jurist, dankzij de groeiende papiermuren aan regelgeving. Maar ook dat ze hem er niet onder krijgen: Schilder is ‘liever dood dan slaaf’! Een uitstervend ras van echte mensen, in een wereld waar de (groene) leugen regeert…

Een procentje licht in deze donkere tijd, waarvan we nog 95 laten zien. Help Interessante Tijden groeien naar die 100 procent, met een bijdrage om onkosten te dekken:

Voor inhoudelijke verdieping van het thema, lees Interessante Tijden deze week. Hoe de visserij wordt gegijzeld door rekenmodellen van ‘wetenschappers’ die alarmerende trends fabriceren om zelf aan ‘meer onderzoek’ te komen, zoals het ‘broodje panda’-verhaal van afgelopen dinsdag, ‘kwam 95% afname glasaal door Dekker-effect‘.

Onze Urker cameraman Henk Hakvoort, topvent

De politiek kan wetenschap bestellen, die op gewillig papier een wensbeeld fabriceert dat los van de realiteit staat, zoals die vissers ‘in het eggie’ ervaren. Een voorbeeld is de Commissie Eijsackers (2009) vernoemd naar Herman Eijsackers van de wetenschappelijke adviesraad van Wageningen UR, die voorgenomen beleid om palingvisserij in te krimpen een academisch gewicht moest geven.

Een pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar vrijheid.

Het meesterwerk ‘Liever dood dan Slaaf’ en de kledinglijn met wapenschild is te verkrijgen op https://www.lieverdooddanslaaf.com Een ideaal kerstkado voor nuchtere, strijdbare en een tikkie dwarse mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *