2024 jaar na de geboorte van Jezus!

11-de eeuws handschrift ‘The Reckoning of Time’ van Sint Bede, hoe je tot 10.000 kunt tellen met handgebaren

Het jaar nul is een erfenis uit het jaar 725 van de Angelsaksische monnik Sint Bede, die zich weer op het werk van een monnik voor hem baseerde. Dus het jaar nul begon eigenlijk pas in de achtste eeuw. Daarvoor rekenden mensen met de geboortejaren van keizers. Daarna met de geboorte van De Koning van de Wereld in de christelijke levensovertuiging: Jezus Christus. Dus daarom is het nu alweer 2024.

Mijn bonusdochter wil ongelovig zijn, maar ze gebruikt wel vaak de naam van Jezus als stopwoord. Eventueel aangevuld met de rol die hij vervult als Koning, gezalfde, oftewel ‘Christus’ in het Grieks. Messias in het Hebreeuws. Jezus Christus!

Na 2024 jaar kun je dus nog steeds niet om de naam van Jezus heen. Noem mij 1 Persoon in de geschiedenis die dat heeft klaargespeeld?

De coronaperiode heeft andermaal bewezen dat je geen enkel vertrouwen kunt hebben in aardse machten en instituties, noch in de meeste mensen om je heen. Je zult je daar tegen moeten wapenen en moeten indekken.

Met die wetenschap begin ik dit jaar, samen met enkele getrouwen die van het begin af de goede keuze hadden gemaakt. Sterkte in dit turbulente jaar, en veel Strijdbaarheid toegewenst!  Wij zoeken dit jaar nieuwe mensen op die ‘Liever dood dan Slaaf’ zijn, kijk vooral ook het interview met natuurschilder Ewoud de Groot als voorbeeld van wat we nog veel meer willen tonen.

Mensen die in het duister een licht willen zijn, die tussen de lelijkheid en de leugen op zoek gaan naar het Goede, Ware en Schone.

One Reply to “2024 jaar na de geboorte van Jezus!”

  1. “Na 2024 jaar kun je dus nog steeds niet om de naam van Jezus heen. Noem mij 1 Persoon in de geschiedenis die dat heeft klaargespeeld?”

    Sisyfus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *