Rijksoverheid broedplaats en geldbron beroepsactivisten

Interessante Tijden geinterviewd door Bender bij visserijdemo

Blokkeer-Friezen die relnegers op de A7 tegenhielden om ons eigen Fryslân te beschermen werden meteen gearresteerd. Zij moesten hun DNA laten afnemen en Jenny Douwes kreeg bizarre taakstraffen.

Zo niet bij de beroepsactivisten die de A12 in Den Haag bij herhaling blokkeerden voor ‘het klimaat’. Die worden (in)direct betaald door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zo blijkt.


De Tijd is Oooom, de Tijd is Ooom’
Ondergetekende werd vorige week bij een demo van boeren en vissers door een puber met piepstem geïnterviewd, Bender. Die stelde heerlijke scherpe vragen. Hij blijkt het demonstratiewereldje als werkveld te hebben voor Bart BOOS-achtige uitzendingen, met een vleugje parodie: Hij laat mensen zichzelf voor lul zetten.

En zijn uittro is een liedje van vals zingende klimaatactivisten over ‘uitstervende dieren’…Bij een aantal vissers- die bepaald geen bijster intelligente antwoorden gaven- was het ook inkoppen geblazen. Maar wie een beetje uit z’n woorden kan komen en weet waar die over praat, die kan er best genadig af komen.

Bender neemt ook de klimaat- en genderactivisten op de hak, die vaak maar kwalijk weten wat ‘klimaat’ is of waartegen ze werkelijk demonstreren. Organisator van die demo’s en ook de Klimaatmars is weer Milieudefensie. En daarmee dus de overheid, die Milieudefensie haar belangrijkste financier is.

VNO NCW schuin tegenover het Ministerie van Klimaat bij de A12

Beroepsactivisten blokkeerden A12 voor overheid
Bij zijn uitzending op de A12 interviewde Bender een sympathiek ogende krullenbol. Wie blijkt dat te zijn? Marketeer Joost Thus, de “projectleider A12 Support Demonstratie” sinds  februari 2023. Hij kreeg dus vrij spel van hun overheid om snelwegen te blokkeren, voor zijn beroep.  

Terwijl ik enkel ‘fut doadskoppe’ – dus Dokkumer verwensingen hoef te schrijven over klimaatambtenaar Bouwe de Boer, en dan staat hier meteen een arrestatieteam op de stoep. Je mag niet aan de vriendjes van de klimaatcommunisten komen, zo was duidelijk. Maar Thus weet zich ingedekt en gekoesterd:

Met een team van verschillende (gesubsidieerde RZ) klimaatbewegingen heb ik als coördinator 3 support demonstraties voor duizenden demonstranten georganiseerd. Ik geef hierin leiding aan een team van 5, stem daarin veel individueel af met hen en besteed aandacht aan de gezamenlijke stip op de horizon en individuele bekrachtiging.

Thus werkt hier samen met Bram van Liere, campagne klimaatrechtvaardigheid verkeer Milieudefensie. Die is voormalig Statenlid Partij voor de Dieren.Ook heeft Joost last van het balk- en-splinter-effect, zo getuigt zijn schrijven:

“Ik stem op een rechtse partij want die geeft mij meer vrijheid.” Het klonk de afgelopen maanden geregeld uit monden van mensen van wie ik vermoedde dat ze het niet heel breed hebben. En ik blijf het intrigerend vinden hoe mensen zich om de tuin laten leiden door dure marketingmachines betaald door degenen die het ten kosten van hen nog breder willen krijgen.

Is dat niet precies wat milieuclubs en hun liegende stelende overheid doen?

Een grote groep mensen zal over een week hun stem uitbrengen op een partij die hen niet vooruit gaat helpen. Wiens kwetsbare portemonnee serieus geraakt wordt als de partij waarop ze stemden aan de macht komt. En die hen op lange termijn ook in het nauw zal drijven door ambitieloze klimaatdoelen.

Over machtige marketingmachines gesproken: Is Milieudefensie (20 miljoen euro omzet, waarvan 10 miljoen euro subsidies) dat niet? Of de marketingmultinational Greenpeace die jaarlijks 300 miljoen euro omzet?

De VNO-NCW in de Malietoren is de belangrijkste aanduwer van het groene corporatisme in Nederland

De Rijksoverheid financiert ‘Klimaatrechtvaardigheid’.
Thus is weer lid van Gideons Tribe, een activistennetwerk waar ook Jan Rotmans (Urgenda, DRIFT) in zit. Veel activisten nestelen zich in een baantje bij de overheid, of dat nu in een academische positie is, bij de overheid zelf of als semi-overheid (Milieudefensie) Zij demonstreerden vóór Frans Timmermans zijn Green Deal, dus voor hogere klimaatbelastingen en een hogere energierekening, dat noemen ze ‘klimaatrechtvaardigheid.’

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is ’s lands grootste publieke klimaatcampagne-financier. Dat doen ze bijvoorbeeld via het Wereld Natuur Fonds en IUCN twee campagnes, Mobilising More Climate en Voices for Just Climate Action. In Nederland is dat zelfde ministerie broedplaats voor gender- en klimaatactivisten, en veruit de grootste financier van Milieudefensie.

De klanten van Nori Spauwen (Buitenlandse Zaken) haar nieuwe adviesbedrijf in activisme: Embassy of Change

Neem bijvoorbeeld Nori Spauwen. De laatste twee jaar was ze ‘coördinator voor Diversiteit en Inclusie’ als speciaal adviseur voor de Secretaris Generaal. Daarvoor was ze Nederlands gezant voor de OECD, voorzitter van het roze netwerk Out There van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om ‘zelf de strijd aangaan tegen homofobie en onzichtbaarheid’…

En een ander probleem: ‘transgender personen zijn onzichtbaar op de werkvloer’…

Ze was ook lobbyist voor LBGHT-rechten voor COC Nederland, en ze heeft een column bij miljardair Martijn van der Vorm zijn Financieele Dagblad. Nu werkt Sauwen samen met een andere diplomaat/activist van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, om ‘Fossielvrije Voetbalwedstrijden’ te agenderen: Frank Huijsingh.

Van Ministerie van Buitenlandse Zaken-diplomaat Frank Huijsingh

Huisingh kreeg zelfs een sabbatical van het Ministerie om de campagne Fossil Free Football op te zetten; Het in een kwaad daglicht zetten van sponsoring door olie- en gasbedrijven. Ze krijgen zoveel subsidie, dat ze nu al een extra medewerker zoeken. En dit is nog maar een kleine greep uit het aantal activisten dat direct en indirect op de payroll staan van het kwaadaardige kankergezwel Rijksoverheid.nl.

Waarvan akte. Wat je als stelregel alvast kunt hanteren; Protesteer je voor je eigen vrijheid en je eigen bedrijf, tegen het kwaadaardige kankergezwel genaamd ‘uitdijende overheid’: Dan mishandelen en arresteren ze je. Demonstreer je vóór een almaar uitdijende overheid: Dan krijg je subsidie en kun je beroepsactivist worden

  • Steun Interessante Tijden bij haar vrijheidsonderzoek, en dank voor de donateurs die mijn subsidievrije werk mogelijk maken, in strijd voor het Goede, Ware en Schone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *