Na Galaplicht wil Milieudefensie nu ook Klimaatplicht

Ook als je een beetje anders bent kun je voor Klimaatplicht zijn

Bij Bender zagen we een rood aangelopen Peer de Rijk tijdens een Klimaatmars in Amsterdam, hij werd boos door humor en tegenspraak. Via de niet zo toffe Peer zijn netwerk leren we dat er zelfs een ‘Klimaatplicht’-campagneleider bestaat, Wouter Kolk. 

Ze voeren zo campagne tegen bedrijven, die een ‘klimaatschuld’ zouden hebben, zoals Ahold Delhaize. Die zou aan ‘het klimaat’ liefst 110 miljard euro te weinig hebben betaald aan klimaatclubs en hun hoofdsponsor, hun overheid.  

‘Klimaatplicht’ is namelijk een ander woord voor beleid dat bij de Europese Commissie in de steiger staat: Verplichte CO2-rapportage en boetes voor iedereen.

De garantie die Galaplicht je gaf

Klimaat-galaplicht, CDA en Christenunie zijn voor
Voor de verkiezingen hield Milieudefensie een eigen ‘klimaatplicht’-evenement. Milieudefensie haar grootste sponsor, ‘de overheid’ zou bedrijven tot Klimaatplicht moeten dwingen, aldus de nieuwe campagne. Vroeger had je bij het corps de galaplicht, gegarandeerde seks met de dame die je mee uit nam.

Bij Klimaatplicht dwing je bedrijven te betalen voor klimaatclubs en de miljardairs/overheden die in hen investeren.Nu dus na een COP-klimaatgala van de Verenigde Naties, zoals in het CO2-bewuste oliestaatje Dubai.

Derk Boswijk (CDA-Kamerlid en militair) zou voor klimaatplicht zijn, net als AI-professor Michel Klein van de Vrije Universiteit (Christenunie-Statenlid), Christine Teunissen (PvdD), en Suzanne Kröger (Groen Links)

In 2017 bij De Zwijger, Amsterdam, met Donald Pols, christenhond Trudy en ondergetekende

Het blijkt dat de Klimaatkerk in Pakhuis de Zwijger een eigen ‘5 jaar na Greta’-jubileum organiseerde, met Rico Disco Programmamaker Klimaat en Milieu van Pakhuis de Zwijger. Greta haar actiegroep Fridays for the Future kreeg hier een eigen Nederlandse afdeling.

Deelnemers waren Pippi van Ommen van Extinction Rebellion NL , Hiske Arts van Fossielvrij NL, Chautuileo Tranamil van Stichting Aralez, Frederike Berendsen van Music Declares Emergency Netherlands, Niels Debonne van Scientist Rebellion Netherlands…

Scientist Rebellion is de actiegroep van wetenschaptivisten, die met hun ambtenarensalaris de wetenschap (georganiseerde tegenspraak) helpen kaltstellen voor ‘het klimaat’.

Wetenschaptivisten die tegenspraak uit academia helpen bannen

En daar vonden we ook niet zo toffe Peer de Rijk van Milieudefensie, de broer van Mirjam de Rijk (ex-directeur Natuur & Milieu) de ex van klimaatkraker Wijnand Duivendak. It’s a Small World.

De Juf van NOS doceert over boze boeren, op advies van Scientist Rebelion

Scientist Rebellion Netherlands helpt antiboeren-docu NOS
De Vlaamse academie-ambtenaar Niels Debonne hielp het NOS-staatsjournaal weer met onderstaand campagnefilmpje op 4 februari ‘boeren krijgen 58 miljard euro, toch zijn ze boos’: Daar word je op een Jeugdjournaal-achtige manier toegesproken.

De rebelse wetenschapper met ambtenarensalaris, kan uit zijn luie bureaustoel als ‘milieugeograaf’ vertellen hoe een boer eigenlijk zijn vee moet houden en zijn land moet bewerken.

De geïnterviewde landbouwers spreken van “absurde ideeën”, en vaak is dat gewoon ook zo. Tijd voor visie, doortastendheid, en beleid dat de hele landbouwketen omvat.

Opnieuw zie je de naadloze overgang tussen (Rijks)overheid, academie-ambtenarij en het activistencircuit. Een ander maatje van hen is Dionne Huidekooper, voorzitter van de door het Klimaatministerie en Paul Polman (vm Unilever) uitgevonden Jonge Klimaatbeweging, gesponsord door de Turing Foundation. Dat is de filantropische stichting van de oprichters van Tomtom (Pieter Geelen)

Les van de kinderjuf van staatsomroep NOS

Daar werkt hij als woordvoerder Klimaat bij Ministerie EZK,eerder als beleidsadviseur energietransitie. Huidekooper is ook weer spreker bij het Leadership Strategies for Net Zero-event van accounting-multinational KPMG.  Dat bedrijf is ook warm voorstander van CETA, en ze profiteren van Europese regulering, die bedrijven dwingt te rapporteren over hun CO2-prestaties en genderbeleid.

Dat is de dit jaar in werking getreden Corporate Sustainability Reporting Directive. Je moet verplicht rapporteren hoe groen deugzaam je bent, ieder bedrijf met meer dan 200 medewerkers. Straks komen daar alle bedrijven bij.

Manager Intensifying Climate Action
Je komt bij hun overheid de meest bizarre functies tegen. Zo heeft de Provincie Gelderland al acht jaar lang Reindert Augustijn, in dienst. Zijn functie luidt ‘Manager Intensifying Climate Action.’ Hij werkte eerder voor Buitenlandse Zaken-ngo SNV in de ontwikkelingshulp.

In zijn netwerk vinden we weer de ‘Klimaatgezant’ van het Ministerie van Buitenlandse Zaken Jaime de Bourbon de Parme. Maar ook Klimaatminister Rob Jetten, Stientje van Veldhoven (D66) van het World Resources Institute, Henk Ovink  van het World Resources institute, Ruud Koornstra, en Kelly Ruigrok. Zij is host van BNR Duurzaam en oprichter Data for Good/datahandel.

Sluitstuk vormt Groen Links-dinosaurus Kees Vendrik van de Triodos Bank, deelnemer aan de Klimaattafels met burgers en mkb op het menu. Zoals de 5 jaar Greta-conferentie stelde, zijn ze steeds machtiger geworden afgelopen jaren. Geen wonder met al die miljoenen euro’s subsidies, en steun van miljardairsfondsen.

Nog een club die voor ‘klimaatplicht’ ijvert

CO2-voetafdruk met AI in kaart brengen
Nu moet dus eerst het MKB aan de Klimaatplicht. Consultingfirma’s als de Boston Consultancy Group in Amsterdam, brengen in kaart hoe- en welke bedrijven al hun CO2-boekhouding op orde hebben. Ze bedenken methodes om per product dat je maakt de CO2-voetafdruk te berekenen.

En hoe je AI-technologie daarbij kunt gebruiken.

Daartoe vond ik net deze website CO2AI.com. Hoe je als bedrijf je CO2-zonden kunt berekenen, op weg naar nul toekomst, Net Zero. Bij Milieudefensie in de Raad van Toezicht vind ik sinds september 2020 als voorzitter een consultant van Boston, de Zuidafrikaan Marty Smits. Die schijnt het bestuur daar gereorganiseerd te hebben door de inspraak van lokale ledenraden in te dammen.

CO2 AI, hoe klimaat en AI samenkomen via ‘Klimaatplicht’ (Corporate Sustainability Directive)

De kans op tegenspraak wordt door Klimaatplicht dus steeds kleiner. Een schijnbaar ‘links’ thema als ‘klimaat’ helpt vervolgens ‘rechtse’ profiteurs bij het grootbedrijf aan inkomsten. Zoals de KPMG’s van deze wereld.

En zo graven we verder door in het netwerk van de Klimaatmaffia. In de herziene SDG-Gids over 2030 als ons nieuwe 1984 kun je straks de resultaten zien. Help mij in de tussentijd om verder te gaan met (netwerk) onderzoek, en steun Interessante Tijden.

2 Replies to “Na Galaplicht wil Milieudefensie nu ook Klimaatplicht”

  1. Klimatennaaiers. Klimazi’s. Groene Khmer. Communisten. Dat zijn het. Gesponsord door de overheid, nooit 1 dag echt gewerkt en zelf het geld opgebracht in het leven, maar wel een ander zijn bestaan finaal de afgrond in helpen. Ga vooral zo door en ze zullen oogsten wat ze zaaien.

    Vera Bergkamp heet trouwens Firouz Alida Chaouqui, maar besloot de naam van haar moeder aan te nemen. Dat werkt toch wat makkelijker binnen de roomblanke fatsoensdeugneuzenclub NSB’66.

  2. Prioriteiten stellen dat is wat Nederland nodig heeft. Na het rapport parlementaire enquêtecommissie Fraudebestrijding en Dienstverlening: ‘Staatsmachten waren blind voor mens en recht’ zullen alle zeilen bijgezet dienen te worden om “het recht” te herstellen voor “de mens”.

    Feitelijk komt de commissie tot de conclusie dat Nederland verworden is tot een dictatuur waarbij mensenlevens niets meer waard zijn. Prioriteit is herstel van de rechtstaat.

    Waar de ontwikkelingen toe geleid hebben is duidelijk. In mijn optiek ben jij ook slachtoffer geworden van deze ontwikkeling Rypke. In een rechtstaat hadden alle alarmbellen af gegaan om de corruptie die jij aan de kaak stelde te onderzoeken, en de betrokken te vervolgen. Nu gaan zij vrijuit en de melder is als mens op vele manieren beschadigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *